Bizimle iletişime geçin

Düşünce Liderleri

Yapay Zekayı Kucaklamak: Hollywood'un Yeni Bir Çağa Giden Yolu

mm

Yayınlanan

 on

Hayallerin gerçekleştiği ve efsanelerin doğduğu Hollywood'da, eğlence sektörünün manzarasını yeniden tanımlamayı vaat eden yeni bir güç, üretken yapay zeka ortaya çıkıyor. Herkesin aklındaki soru bu kadar fazla olmamalı Yapay zekanın yerini alabileceği işlerveya GenAI'nin yardımcı olacağı sıradan görevler hakkında değil, daha ziyade sektörümüz için taşıdığı dönüştürücü potansiyel hakkında. Bu dönüşüm hoş karşılansa da hoşlanmasa da kaçınılmazdır. Bazı efsaneleri ortadan kaldırarak ve yapay zekanın dünyanın eğlence başkentine getirdiği fırsatları anlayarak bu konuyu detaylandıralım.

Efsaneleri Ortadan Kaldırıyoruz: Yapay Zeka Terminatör Değil

Hollywood'un yapay zeka hakkında yarattığı dramatik anlatılara, "Terminatör" gibi gişe rekorları kıran filmlerden ilham alan duyarlı robotların dünyayı ele geçirmesine dair vizyonlara kapılmak kolaydır. Ama kendimizi gerçekliğe dayandıralım. Yapay zekanın özünde matematik ve kod yer alıyor. Karmaşık sorunları çözmek için insanlar tarafından yaratılmış bir araçtır. Hollywood'da karşılaşılan içerik sorunlarının çoğu eski teknolojilerden ve eski düşünce tarzından kaynaklanıyor. Hollywood'daki sorunları çözmek için bu, zorlukların üstesinden gelmek için daha önce hiç hayal etmediğimiz şekillerde yapay zekadan yararlanmak anlamına geliyor.

Doğru Soruları Sormak

Yapay zekanın işimizi alıp almayacağına odaklanmak yerine şu soruyu sormalıyız: Yapay zeka sektörümüz için ne yapabilir? Olumlu etkiler nelerdir? Yapay zeka, tıpkı internetin 90'larda yaptığı gibi Hollywood'da devrim yaratma potansiyeline sahip. Bu, video akışının ortaya çıkışı kadar önemli ve tanık olduğumuz herhangi bir teknolojik yenilik kadar dönüştürücü.

Kaçınılmaz Dönüşüm

Yapay zeka yalnızca geçici bir trend değil; durdurulamaz bir değişim dalgası. Yapay zekayı benimseyen içerik şirketleri bu dalgayı yeni boyutlara taşıyacak, direnenler ise hızla gelişen bir ortamda rekabet edebilmek için içerik depolamaya ve sıradan görevlere çok fazla para harcayarak kendilerini geride kalmış bulacaklar. Nasıl olduğunu tekrar düşünün eşler arası müzik endüstrisi 2000'li yılların başında başladı. Bir şirketin yasal dijital müzikte devrim yapıp onu iPod aracılığıyla kolayca erişilebilir hale getirmesi yalnızca birkaç yıl sürdü. Bugün müziği akış platformlarında dijital olarak nasıl tükettiğimize hızlıca ilerleyin. Yapay zeka da benzer bir yol ayrımı sunuyor ve onu benimseyip benimsemeyeceğimize veya geçerliliğini yitirme riskiyle karşı karşıya kalıp kalmayacağımıza karar vermeliyiz.

İyi ve Kötü: Yapay Zeka Savaşı

Her yeni teknoloji, iyi ve kötü aktörler arasındaki mücadeleyi de beraberinde getiriyor. İnternetin ve dijital müziğin ilk günleri, kötü aktörlerin teknolojiyi kendi çıkarları için istismar etmesi nedeniyle korsanlık ve telif hakkı ihlallerinin hakimiyetindeydi. Bu arada müzik endüstrisi, değişen tüketici talebine yönelik çözümler aramak yerine herkesi dava etmeye odaklanmıştı. Müzik endüstrisini yasal, kullanıcı dostu çözümlerle yeniden şekillendiren Spotify ve Apple Music gibi meşru platformlar ancak daha sonra ortaya çıktı. Yapay zeka da benzer bir yol izleyecek. Hollywood yapay zekanın geleceğini şekillendirmede aktif bir rol oynamazsa, kötü aktörlerin teknolojiyi istismar etmesine, yetkisiz içerik üretmesine ve fikri mülkiyet haklarını ihlal etmesine kapıyı açık bırakma riskiyle karşı karşıya kalırız.

Öte yandan yapay zekayı benimsemek sektörümüzün potansiyelinin iyi yönde kullanılmasına olanak tanıyor. Kullanabiliriz Fikri mülkiyetimizi korumak için yapay zeka (IP), yenilikçi içerik oluşturun ve yeni iş modelleri geliştirin. Bunu başarmak için yapay zekayı etkili bir şekilde yönetmemize ve bunlardan yararlanmamıza yardımcı olacak gelişmiş yazılım çözümlerine ihtiyacımız var. Bu proaktif yaklaşım, Hollywood'un teknolojik yeniliklerin ön saflarında yer almasını sağlayacak; Hollywood'un geçmişte tanınmadığı bir yer.

Hollywood'un Değişime Karşı İsteksizliği

Hollywood, tarihsel olarak yeni teknolojileri benimsemekte yavaş davrandı. 2000'li yılların başlarında müzik endüstrisi dijital dönüşüme direnirken, yeni dijital ortamdan yararlanan teknoloji devleri tarafından geçildi. Aynı direnç, eski medyanın akışta dalga yaratmaya başlamasıyla ve şimdi yapay zekayı tam olarak benimseme konusundaki isteksizliğiyle de açıkça görülüyor. Ancak teknoloji galip gelecek ve Hollywood bu dönüşümden çıkış yolunu bulmak için milyarlarca doları boşa harcamış olacak. Eğlence, içerik ve video endüstrileri yapay zekanın geleceğini şekillendirmek ve yapay zekanın bizim avantajımıza kullanılmasını sağlamak için bir araya gelmeli.

Yapay Zeka ile Fırsatları Yakalamak

Yapay zeka, Hollywood'a özellikle yerelleştirme, meta veri yönetimi ve içerik oluşturma gibi alanlarda çok sayıda fırsat sunuyor. Yapay zekayı kullanarak süreçleri kolaylaştırabilir, maliyetleri azaltabilir ve çıktılarımızın kalitesini artırabiliriz. Örneğin yapay zeka, doğru çeviriler ve altyazılar sağlayarak yerelleştirme sürecini otomatik hale getirebilir ve böylece küresel bir izleyici kitlesine daha verimli bir şekilde ulaşabilir. Meta veri yönetimi daha hassas ve kapsamlı hale gelerek daha iyi içerik organizasyonu ve keşfine olanak tanır.

Yapay zeka, içerik oluşturma ve dağıtma biçimimizde devrim yaratacak. İzleyici tercihlerini tahmin ederek stüdyoların izleyicilerde daha derin yankı uyandıran içerikler üretmesine olanak tanıyan yapay zeka destekli analizleri hayal edin. Yapay zeka ayrıca pazarlama stratejilerini optimize ederek tanıtım çabalarının hedefe yönelik ve etkili olmasını sağlayabilir ve izleyiciler için genel olarak daha iyi bir deneyim için kullanıcı deneyimini iyileştirebilir.

Hollywood'un İhtiyacı Olan Devrim

Hollywood yöneticileri yapay zekanın sıradan bir araç değil, bir devrim olduğunun farkına varmalı. Bu devrim, zihniyetin geleneksel gişe merkezli görüşlerden yeni içerik tüketimi biçimlerini benimsemeye doğru bir değişimi gerektiriyor. İnsanların medyayı tüketme şekli büyük ölçüde değişti, ancak birçok yönetici buna uyum sağlamadı. Modası geçmiş modellere bağlı kalmak yalnızca fırsatların kaçırılmasına ve iş başarısızlıklarına yol açacaktır. Hepimiz Blockbuster'a ne olduğunu hatırlıyoruz.

Eyleme Çağrı

Hollywood yalnızca üretken yapay zekayı benimsemekle kalmamalı, aynı zamanda geliştirilmesine ve uygulanmasına da öncülük etmelidir. Bu, yapay zekanın etik ve etkili bir şekilde kullanılmasını sağlamak için sektör genelinde işbirliğini gerektirir. Yapay zekanın iş akışlarımıza entegrasyonunun kontrolünü ele alarak, kötüye kullanımı önleyebilir ve daha yüksek kaliteli içerik üretmek için yapay zekanın tüm potansiyelinden yararlanabiliriz. Bu, yapay zeka odaklı süreçleri yönetmeye yardımcı olan, verilerimizin güvende olmasını ve içeriğimizin korunmasını sağlayan sağlam yazılım çözümleri geliştirmek anlamına gelir.

Eğlence endüstrisi, yaratıcılığı ve operasyonel verimliliği artıran yapay zeka teknolojilerine yatırım yapmalıdır. Bu, otomatik düzenleme, özel efektler ve hatta senaryo yazma yardımı gibi görevler için yapay zekanın benimsenmesini içerir. Bu tür araçlar insan yaratıcılığını artırarak sanatçıların ve yaratıcıların en iyi yaptıkları işe, ilgi çekici hikayeler anlatmaya odaklanmalarına olanak tanıyabilir.

Gelecek şimdi

Bu yeni çağın eşiğinde dururken, seçim açık: Yapay zekayı benimseyin ve Hollywood'u dönüştürün ya da direnin ve ilgisizliği riske atın. Yapay zekanın içerik endüstrisi için faydaları çok büyük ve sektörün bu teknolojileri iş akışlarımıza entegre etmek için hızlı hareket etmesi gerekiyor. Nasıl ki internet, dijital müzik ve yayın hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldiyse, yapay zeka da yakında eğlence sektörünün vazgeçilmez bir parçası olacak.

Eğlencede yapay zekanın geleceğini proaktif bir şekilde şekillendirerek GenAI'nin iyilik için kullanılmasını sağlıyoruz. Yapay zekanın yaratıcılığı geliştirdiği, fikri mülkiyeti koruduğu ve yeniliği teşvik ettiği bir gelecek yaratıyoruz. Bu sorumluluğu üstlenenler Hollywood yöneticileri olmalı ve diğer sektörlerin takip edeceği bir emsal oluşturmalıdır.

Yapay zeka düşman değildir; dünyanın eğlence başkentini bir sonraki altın çağına taşıyacak olan müttefiktir. Yenilik dalgasına ayak uyduralım ve sektörümüzü teknolojik açıdan daha gelişmiş bir geleceğe taşıyalım. Devrim kapıda ve Hollywood'un ön planda olması, anlatıyı şekillendirmesi ve yapay zekanın sunduğu fırsatları yakalaması gerekiyor.

Dan Goman kurucusu ve CEO'sudur. Atölye Yaratıcı TeknolojilerMedya kuruluşlarının ve içerik yaratıcılarının dünya çapındaki izleyicilere ulaşmasını sağlayan öncü, bulut tabanlı medya tedarik zinciri şirketi. Geleneksel yayından dijitale geçişin yakın olduğunun farkında olan Dan, teknoloji şirketlerinin hakimiyetindeki dijital öncelikli çağda rekabetçi kalabilmek için sektörün tüm medya tedarik zincirini buluta geçirmesi gerekliliğini öngördü.

Yüksek vasıflı yazılım uzmanlarından oluşan bir ekibin, önemli miktarda sermaye harcaması gerektirmeden anahtar teslimi uygulama için tasarlanmış ve birkaç gün içinde faaliyete geçecek şekilde tasarlanmış SaaS tabanlı bir medya tedarik zinciri platformu geliştirmesine liderlik etti. Bu girişim, medya tedarik zincirini konseptten tüketiciye kadar yöneten, içerik sahiplerinin maliyetlerini önemli ölçüde azaltan ve küresel içerikten para kazanmayı artıran bir platform olan Ateliere Connect ile sonuçlandı. Akıllı otomasyon ve herhangi bir küresel içerik platformuyla kusursuz entegrasyon, geleneksel maliyet ve zaman engellerini ortadan kaldırdığından, Ateliere Connect ile içerik sahipleri artık herhangi bir platformdaki içeriklerinden tek tıklamayla para kazanabilir.

Dan'in liderliğinde Ateliere, en yeni Nesil yapay zeka destekli medya tedarik zinciri platformuyla sınırları zorlamaya devam ediyor. Yeni nesil Ateliere Connect, sektördeki zorlukların üstesinden gelmek için gelişmiş, sürekli öğrenen Nesil Yapay Zeka motorlarını kullanıyor. Platform artık tüketici içerik talebini analiz edebiliyor ve içerik sahiplerine en uygun para kazanma stratejilerini önerebiliyor. Ayrıca tüketici verilerine dayalı olarak hızlı kanalların programlanmasını ve dağıtımını da otomatikleştirir. Platformun temeli halihazırda Lionsgate, MGM, World Poker Tour® ve diğer büyük içerik stüdyoları gibi endüstri devleri tarafından kullanılan tescilli FrameDNA™ teknolojisi aracılığıyla yapay zekayı içeriyor. Bu teknoloji, gereksiz içeriği belirleyip ortadan kaldırarak AWS depolama maliyetlerini önemli ölçüde azaltır, önemli ölçüde maliyet tasarrufu ve operasyonel verimlilik sunar.