Anslut dig till vårt nätverk!

Artificiell intelligens

Avslöja neurala mönster: ett genombrott i att förutsäga esports matchresultat

mm
Uppdaterad on

I en banbrytande upptäckt, NTT Corporation, ett ledande globalt teknikföretag som tillhandahåller tjänster till konsumenter och företag som mobiloperatör, infrastruktur, nätverk, applikationer och konsultleverantör har identifierat neurala oscillationsmönster som är nära kopplade till resultaten av esports matchar, vilket uppnår en prediktionsnoggrannhet på cirka 80 %. Denna innovativa forskning markerar ett betydande framsteg när det gäller att förstå hjärnans roll i konkurrenskraftiga prestationer och öppnar nya vägar för individualiserad mental konditionering.

Nyckelfynd:

  • Mönster i EEG före match kopplade till resultat: Specifika neurala oscillationer visade sig vara starkt associerade med matchningsresultat.
  • Hög noggrannhet i att förutsäga matchresultat: Inklusive förutsägelse av störningar, uppnådde forskningen en 80 % noggrannhetsgrad.
  • Potential för personlig mental konditionering: Insikter från neurala oscillationsmönster kan användas för att optimera hjärnans tillstånd för förbättrad prestanda.

Figur: EEG före omgången korrelerar med matchresultat i fighting-videospel.

Forskningsresan

NTT:s Communication Science Laboratories har länge fokuserat på hur hjärnan reglerar sinne och kropp för att förbättra individuella förmågor. Särskilt idrottare strävar efter att nå optimala mentala tillstånd under tävlingspress, en övning som kallas mental konditionering. Trots framsteg inom sportanalys har exakt förutsägelse av resultat av "matcher på liknande nivå" eller "störningar" förblivit svårfångade.

Genombrott inom Esports

Genom att fokusera på ett fighting-videospel inom e-sport kunde forskare observera och analysera spelarnas hjärntillstånd under matcher med hjälp av elektroencefalografi (EEG). Denna metod gjorde det möjligt att identifiera hjärnaktivitetsmönster före matchen som var starkt kopplade till vinst eller förlust. Esports, ett snabbt växande område, ger en unik möjlighet att studera dessa hjärnmönster på grund av dess betoning på mental framför fysisk skicklighet.

Upptäckt av hjärnaktivitetsmönster

Studien mätte nervoscillationerna hos skickliga esportspelare under verkliga tävlingsförhållanden. Resultaten visade att vänster frontala gammaoscillationer, relaterade till strategiskt beslutsfattande, och vänster frontala alfaoscillationer, associerade med emotionell kontroll, ökade signifikant i vinnande matcher. Dessa fynd belyser hjärnans avgörande roll för att bestämma konkurrensutfall och tyder på att vissa neurala tillstånd kan förutsäga framgång.

Förutsäga matchresultat med hög noggrannhet

Maskininlärningsmodeller tränade på EEG-data före match konstruerades för att förutsäga matchresultat. Dessa modeller uppnådde en noggrannhetsgrad på 80 % och överträffade traditionella modeller baserat på tidigare matchningsdata. Den höga prediktiva noggrannheten var konsekvent för både matcher på liknande nivå och för störningar. Detta genombrott demonstrerar potentialen hos EEG-baserade förutsägelser inom områden där traditionell dataanalys kommer till korta.

Implikationer för mental konditionering och prestationsförbättring

Denna forskning avslöjar inte bara förekomsten av ett idealiskt hjärntillstånd i konkurrenssituationer utan antyder också att mental konditionering baserad på bioinformation kan förbättra prestation inom olika områden som sport, sjukvård och utbildning. Genom att förstå och optimera hjärntillstånden förknippade med toppprestanda kan individer förbättra sina resultat i högtrycksmiljöer.

Applications Beyond Esports

Implikationerna av denna forskning sträcker sig långt bortom e-sport. Förmågan att förutsäga prestanda baserat på hjärnaktivitet kan tillämpas på traditionella sporter, där mental kondition spelar en avgörande roll. Inom hälso- och sjukvården kan förståelse av hjärnmönster förknippade med optimal prestation hjälpa till vid behandling av psykiska tillstånd. Inom utbildning kan insikter från denna forskning hjälpa till att utveckla tekniker för att förbättra inlärning och kognitiva prestationer.

Framtida forskningsinstruktioner

NTT Corporation planerar att fortsätta utforska tillämpningarna av neurala oscillationsmönster inom olika områden. Framtida forskning kommer att fokusera på att förfina prediktionsmodellerna och utöka användningen av dem till andra konkurrensutsatta miljöer. Dessutom är potentialen för att överföra färdigheter genom digital tvillingberäkning en spännande väg för vidare utredning.

Det digitala tvillingkonceptet

Smakämnen digital tvilling konceptet innebär att skapa en virtuell representation av en individs hjärntillstånd, som kan användas för att överföra färdigheter och kunskaper. Genom att digitalisera experternas hjärntillstånd kan denna teknik underlätta kompetensöverföring och utbildning inom olika områden. Detta tillvägagångssätt har potential att revolutionera hur vi lär oss och förvärvar nya färdigheter, vilket gör avancerad utbildning mer tillgänglig och effektiv.

Förbättra välbefinnande genom bioinformation

NTT Corporation strävar efter att öka välbefinnandet genom att använda bioinformationsbaserade mentala konditioneringstekniker. Genom att ge feedback om optimala hjärntillstånd kan individer lära sig att hantera stress och förbättra sin prestation i olika aspekter av livet. Detta tillvägagångssätt är i linje med det bredare målet att förbättra mental hälsa och kognitiv funktion genom innovativa tekniska lösningar.

Slutsats

NTT Corporations pionjärarbete att identifiera neurala mönster kopplade till e-sports matchresultat representerar ett betydande steg framåt inom både neurovetenskap och konkurrenskraftigt spel. Genom att utnyttja dessa insikter finns det potential att revolutionera mental konditionering och prestationsoptimering inom flera domäner. Allt eftersom forskningen fortsätter kommer tillämpningarna av denna teknik att expandera, vilket erbjuder nya möjligheter att förbättra mänskliga förmågor och välbefinnande.

Upptäckten av nervoscillationsmönster förknippade med konkurrenskraftiga prestationer öppnar nya möjligheter för att förstå och förbättra hjärnans roll i olika aktiviteter. Med fortsatt forskning och utveckling kan dessa fynd leda till betydande framsteg inom mental konditionering, kompetensöverföring och övergripande prestationsförbättring inom ett brett spektrum av områden.

En av grundarna av unite.AI och en medlem av Forbes Technology Council, Antoine är en futurist som brinner för framtiden för AI och robotik.

Han är också grundare av Securities.io, en webbplats som fokuserar på att investera i disruptiv teknik.