Anslut dig till vårt nätverk!

Tanke ledare

Embracing AI: Hollywood's Path to a New Era

mm

publicerade

 on

I Hollywood, där drömmar skapas och legender föds, växer en ny kraft fram som lovar att omdefiniera underhållningsindustrins landskap, generativ artificiell intelligens. Frågan i allas sinne borde inte handla så mycket om jobb AI kan ersätta, eller vardagliga uppgifter som GenAI kommer att hjälpa till med, utan snarare om den transformativa potential det har för vår industri. Denna förvandling, oavsett om den är välkommen eller inte, är oundviklig. Låt oss bryta ner det genom att skingra några myter och förstå möjligheterna AI ger världens underhållningshuvudstad.

Att skingra myterna: AI är inte terminatorn

Det är lätt att fastna i de dramatiska berättelserna som Hollywood självt har skapat om AI – visioner om kännande robotar som tar över världen, inspirerade av storfilmer som "The Terminator". Men låt oss grunda oss i verkligheten. AI, i dess kärna, är matematik och kod. Det är ett verktyg, skapat av människor, för att lösa komplexa problem. Många av innehållsproblemen i Hollywood härrör från äldre teknologier och äldre tänkande. För att lösa problem i Hollywood innebär detta att utnyttja AI för att ta itu med utmaningar på ett sätt som vi aldrig har föreställt oss tidigare.

Ställa rätt frågor

Istället för att fixera vid om AI kommer att ta våra jobb borde vi fråga: Vad kan AI göra för vår bransch? Vilka är de positiva effekterna? AI har potentialen att revolutionera Hollywood på samma sätt som internet gjorde på 90-talet. Det är lika betydelsefullt som tillkomsten av strömmande video och lika transformerande som alla tekniska innovationer vi har sett.

Den oundvikliga förvandlingen

AI är inte bara en övergående trend; det är en ostoppbar förändringsvåg. Innehållsföretag som anammar AI kommer att ta denna våg till nya höjder, medan de som gör motstånd kommer att hamna på efterkälken och spendera för mycket på att lagra innehåll och vardagliga uppgifter för att konkurrera i ett snabbt föränderligt landskap. Tänk tillbaka på hur Peer-to-peer musikbranschen startade i början av 2000-talet. Det tog bara några år av stämningar innan ett företag revolutionerade laglig digital musik och gjorde den lätt tillgänglig via en iPod. Snabbspola fram till hur vi konsumerar musik idag – digitalt på streamingplattformar. AI utgör ett liknande vägskäl och vi måste bestämma oss för om vi ska använda det eller riskera att bli föråldrat.

Good vs. Bad: The Battle for AI

Varje ny teknik för med sig en kamp mellan bra och dåliga skådespelare. De första dagarna av internet och digital musik dominerades av piratkopiering och upphovsrättsintrång, eftersom dåliga aktörer utnyttjade tekniken för sin vinning. Hela tiden var musikbranschen fokuserad på att stämma alla till underkastelse, istället för att leta efter lösningar som mötte konsumenternas förändrade efterfrågan. Det var inte förrän senare som legitima plattformar som Spotify och Apple Music dök upp och omformade musikbranschen med lagliga, användarvänliga lösningar. AI kommer att följa en liknande väg. Om Hollywood inte tar en aktiv roll i att forma framtiden för AI riskerar vi att lämna dörren öppen för dåliga aktörer att utnyttja tekniken, generera obehörigt innehåll och göra intrång i immateriella rättigheter.

Å andra sidan, omfamning av AI gör det möjligt för vår bransch att utnyttja sin potential för gott. Vi kan använda AI för att skydda vår immateriella egendom (IP), skapa innovativt innehåll och utveckla nya affärsmodeller. För att uppnå detta behöver vi avancerade mjukvarulösningar som hjälper oss att hantera och utnyttja AI effektivt. Detta proaktiva tillvägagångssätt kommer att säkerställa att Hollywood förblir i framkanten av teknisk innovation – en plats som Hollywood inte har varit känt för tidigare.

Hollywoods ovilja mot förändring

Hollywood har historiskt sett varit långsam med att ta till sig ny teknik. I början av 2000-talet gjorde musikindustrin motstånd mot digital transformation, bara för att bli omkörd av teknikjättar som utnyttjade det nya digitala landskapet. Samma motstånd är uppenbart med äldre media som börjar göra vågor i streaming, och nu med en ovilja att helt omfamna AI. Tekniken kommer dock att segra, och Hollywood kommer att ha slösat bort miljarder på att försöka stämma sig ut ur denna omvandling. Underhållnings-, innehålls- och videoindustrin måste gå samman för att forma framtiden för AI och se till att den används till vår fördel.

Ta vara på möjligheter med AI

AI erbjuder många möjligheter för Hollywood, särskilt inom områden som lokalisering, metadatahantering och innehållsskapande. Genom att använda AI kan vi effektivisera processer, minska kostnaderna och förbättra kvaliteten på vår produktion. Till exempel kan AI automatisera lokaliseringsprocessen, tillhandahålla korrekta översättningar och undertexter, och på så sätt nå en global publik mer effektivt. Metadatahantering blir mer exakt och heltäckande, vilket möjliggör bättre organisering och upptäckt av innehåll.

AI kommer att revolutionera hur vi skapar och distribuerar innehåll. Föreställ dig AI-driven analys som förutsäger publikens preferenser, vilket gör det möjligt för studior att producera innehåll som resonerar djupare hos tittarna. AI kan också optimera marknadsföringsstrategier, se till att marknadsföringsinsatser är riktade och effektiva, och förbättra deras UX för en övergripande bättre upplevelse för tittarna.

Revolutionen Hollywood behöver

Hollywoods chefer måste inse att AI är en revolution, inte bara ytterligare ett verktyg. Denna revolution kräver en förändring i tankesättet från traditionella kassacentrerade synsätt till att omfamna nya former av innehållskonsumtion. Sättet som människor konsumerar media har förändrats drastiskt, men många chefer har inte anpassat sig därefter. Att hålla fast vid föråldrade modeller kommer bara att leda till missade möjligheter och affärsmisslyckanden. Vi minns alla vad som hände med Blockbuster.

En uppmaning till handling

Hollywood måste inte bara anamma generativ AI utan också leda i dess utveckling och implementering. Detta kräver samarbete över hela branschen för att säkerställa att AI används etiskt och effektivt. Genom att ta kontroll över AI:s integration i våra arbetsflöden kan vi förhindra missbruk och utnyttja dess fulla potential för att producera innehåll av högre kvalitet. Det innebär att utveckla robusta mjukvarulösningar som hjälper till att hantera AI-drivna processer, säkerställa att vår data är säker och att vårt innehåll är skyddat.

Underhållningsindustrin måste investera i AI-teknik som ökar kreativiteten och operativ effektivitet. Detta innebär att använda AI för uppgifter som automatiserad redigering, specialeffekter och till och med hjälp med manusskrivning. Sådana verktyg kan förstärka mänsklig kreativitet, så att konstnärer och kreatörer kan fokusera på det de är bäst på – att berätta övertygande historier.

Framtiden är nu

När vi står vid gränsen till denna nya era är valet klart: omfamna AI och förvandla Hollywood eller stå emot och riskera irrelevans. Fördelarna med AI för innehållsindustrin är enorma, och branschen måste agera snabbt för att integrera dessa tekniker i våra arbetsflöden. Precis som internet, digital musik och streaming har blivit en integrerad del av våra liv, kommer AI snart att bli en oumbärlig del av underhållningsindustrin.

Genom att proaktivt forma framtiden för AI inom underhållning säkerställer vi att GenAI används för gott. Vi skapar en framtid där AI ökar kreativiteten, skyddar IP och driver innovation. Hollywood-chefer borde vara de som leder denna anklagelse, vilket skapar ett prejudikat för andra industrier att följa.

AI är inte fienden; det är allierade som kommer att driva världens underhållningshuvudstad in i sin nästa guldålder. Låt oss rida på vågen av innovation och leda vår industri in i en mer tekniskt avancerad framtid. Revolutionen är här, och Hollywood måste ligga i framkant, forma berättelsen och ta vara på de möjligheter som AI ger.

Dan Goman är grundare och VD för Ateliere Creative Technologies, ett banbrytande molnbaserat medialeverantörskedjeföretag som gör det möjligt för medieföretag och innehållsskapare att nå publik globalt. Då Dan insåg det nära förestående skiftet från traditionell sändning till digital, förutsåg Dan branschens nödvändighet att överföra hela sin medieförsörjningskedja till molnet för att förbli konkurrenskraftig i en digital-first-era dominerad av teknikföretag

Han ledde ett team av högkvalificerade mjukvaruexperter för att utveckla en SaaS-baserad plattform för medieförsörjningskedjor, designad för nyckelfärdig implementering och driftsatt inom några dagar, utan att kräva betydande kapitalutgifter. Detta initiativ resulterade i Ateliere Connect, en plattform som hanterar mediaförsörjningskedjan från idé till konsument, vilket avsevärt minskar kostnaderna för innehållsägare och förbättrar den globala intäktsgenereringen av innehåll. Med Ateliere Connect kan innehållsägare nu tjäna pengar på sitt innehåll på vilken plattform som helst med ett enda klick, eftersom den intelligenta automatiseringen och sömlösa integrationen med vilken global innehållsplattform som helst eliminerar traditionella kostnads- och tidsbarriärer.

Under Dans ledning fortsätter Ateliere att driva utvecklingen med sin senaste Gen AI-drivna medialeverantörsplattform. Den nya generationen av Ateliere Connect använder sofistikerade, kontinuerligt lärande Gen AI-motorer för att möta industriutmaningar. Noterbart kan plattformen nu analysera efterfrågan på konsumentinnehåll och föreslå optimala strategier för intäktsgenerering för innehållsägare. Den automatiserar också programmeringen och distributionen av snabba kanaler baserat på konsumentdata. Plattformens grund innehåller redan AI genom sin egenutvecklade FrameDNA™-teknik, som används av industrijättar som Lionsgate, MGM, World Poker Tour® och andra stora innehållsstudior. Den här tekniken minskar AWS-lagringskostnaderna avsevärt genom att identifiera och eliminera redundant innehåll, vilket ger betydande kostnadsbesparingar och driftseffektivitet.