Anslut dig till vårt nätverk!

certifieringar

6 bästa Chatbot-kurser och -certifieringar (juli 2024)

Uppdaterad on

Unite.AI har åtagit sig att följa rigorösa redaktionella standarder. Vi kan få ersättning när du klickar på länkar till produkter vi recenserar. Se gärna vår anknytning till anknytning.

Chatbots är en grundläggande del av dagens teknik för artificiell intelligens (AI). Om du har någon koppling till modern teknik har du stött på chatbots någon gång. De används för ett brett spektrum av tillämpningar inom branscher, inklusive onlinebank, detaljhandel och e-handel, resor och gästfrihet, hälsovård, media, utbildning och mer. 

Världens största teknikföretag, som Amazon och Apple, satsar miljontals dollar på AI-driven chatbot-utveckling med teknologier som Siri och Alexa. Även om dessa chatbots är röststyrda, finns det många olika typer. 

Men vad är egentligen en chatbot? 

En chatbot är ett datorprogram som förlitar sig på AI för att svara på kundernas frågor. Den uppnår detta genom att ha massiva databaser med problem och lösningar, som de använder för att ständigt förbättra sitt lärande. 

Alla företag som vill säkra en plats i den AI-drivna framtiden måste överväga chatbots. De gör det möjligt för företag att tillhandahålla 24/7, personlig kundservice samtidigt som de är skalbara. Tänk på hur annorlunda detta är jämfört med mänskliga kundtjänstrepresentanter. En enda chatbot kan utföra många enskilda människors arbete, vilket sparar tid för både företaget och kunden. 

Även om det finns många chatbots på marknaden är det också oerhört värdefullt att skapa sina egna. Genom att utveckla din egen chatbot kan du anpassa den till ditt företags behov och skapa starkare och mer personliga interaktioner med dina kunder. 

Tack vare explosionen av onlineutbildning och dess tillgänglighet finns det många tillgängliga chatbot-kurser som kan hjälpa dig att utveckla din egen chatbot. 

Här är de 7 bästa chatbot-kurserna: 

1. Conversation Design Institute (All-Course Access)

Toppar på vår lista är Conversation Design Institute, som erbjuder ett imponerande utbud av onlinekonversationsdesignkurser som syftar till att lära dig hur du utvecklar naturlig dialog för chatbots och röstassistenter. All-Course Access ger full tillgång till allt CDI-kursmaterial. 

Denna chatbot-kurs är särskilt användbar om du vill ha ett resursbibliotek som kan refereras till när du bygger dina egna chatbots eller röstassistenter. Du kan också använda den för att bygga virtuella varelser och andra typer av AI-assistenter. Samtidigt är det också ett bra alternativ om du vill bli väl avrundad i olika färdigheter inom området konversations-AI. Detta hjälper också individer att avgöra vilken roll som är bäst för dem inom området. 

Med tillgång till alla kurser får du tillgång till alla CDI-certifieringskurser och läromedel, som inkluderar över 130 videoföreläsningar. Dessa föreläsningar uppdateras ständigt med nya som läggs till regelbundet. Du kommer också att få praktiska råd, frågesporter, nedladdningsbara mallar, tillgång till CDI-exklusiva livekurser med branschexperter, rabatterat inträde till CDI-evenemang, tillgång till CDI-alumninätverket och mycket mer. 

Här är några av de viktigaste höjdpunkterna i denna kurs: 

  • Brett utbud av kurser
  • Full tillgång till CDI kursmaterial
  • Resursbibliotek som kan refereras vid utveckling av chatbots
  • 130+ videoföreläsningar
  • Praktiska råd

Conversation Design Institutes tillgång till alla kurser är det bästa alternativet för alla som vill komma in i utvecklingen av chatbots. 

Du kan också få 25% rabatt genom att använda vår rabattkod: Unite.AI 

2. Hur man bygger en chatbot utan kodning

En annan av de bästa chatbot-kurserna är "Hur man bygger en chatbot utan kodning." Den här kursen som erbjuds av Coursera syftar till att lära dig hur man utvecklar chatbots utan att skriva någon kod. 

Efter kursens slut kommer du att veta hur du planerar, implementerar, testar och distribuerar chatbots. Du kommer också att lära dig hur du använder Watson Assistant för att visuellt skapa chatbots, samt hur du distribuerar dem på din webbplats med en WordPress-inloggning. En annan stor del av kursen? Om du inte har en webbplats kommer den att tillhandahålla en åt dig. 

Den här kursen skapades av Antonio Cangiano, en mjukvaruutvecklare på IBM Developer Skills Network. 

Här är några av kursens huvudhöjdpunkter: 

  • Ingen kodning krävs
  • Lär dig mer om enheter och deras funktioner
  • Bygg användarvänliga chatbots
  • Ingen erfarenhet eller expertis behövs

3. Skapa din första chatbot med Rasa och Python

Ett annat toppval för nybörjare är "Skapa din första chatbot med Rasa och Python." Denna 2 timmars projektbaserade kurs lär dig hur du skapar chatbots med Rasa och Python. Den förra är ett ramverk för att skapa AI-drivna chatbots av industriell kvalitet. Det används av många utvecklare för att skapa chatbots och kontextuella assistenter. 

Kursen täcker de mest grundläggande grundläggande aspekterna av Rasa-ramverket och chatbot-utveckling, vilket gör att du kan skapa enkla AI-drivna chatbots. Kursen riktar sig specifikt till programmerare som vill börja utveckla chatbot, vilket innebär att du inte behöver någon erfarenhet av maskininlärning och utveckling av chatbot. Med det sagt, det rekommenderas att du är bekant med Python. 

Här är några av kursens höjdpunkter: 

  • Nybörjarnivå
  • 2 timmar lång projektbaserad kurs
  • Inlärda färdigheter inkluderar kontextuella assistenter, Python, chatbot-utveckling och Rasa
  • Skapa enkla AI-chatbotar

4. Använd SharePoint & Power Virtual Agent för att skapa smart chatbot 

Om du är på mellannivå i chatbotutveckling är ett bra alternativ "Använd SharePoint & Power Virtual Agent för att skapa smart chatbot." Det här guidade projektet tar 1.25 timmar och lär dig hur du skapar en SharePoint-webbplats och -lista, skapar ett Power Automate-flöde och skapar en Power Virtual Agent-chatbot. 

Du börjar med att skapa SharePoint-webbplatsen och listan innan du lägger till data till den för att skapa en Power Virtual Agent-chatbot. Denna chabot kan sedan automatisera informationsflödet från ditt företag till de anställda. Detta gör att dina anställda kan ha enkla konversationer med chatboten snarare än andra anställda. 

Projektet bygger på Office 360-tjänster, så det är viktigt att ha tillgång till ett Microsoft-konto och en prenumeration på Microsoft 365 Developer Program. 

Här är några av kursens höjdpunkter: 

  • SharePoint webbplats och lista
  • Power Automatisera flödet
  • Power Virtual Agent chatbot
  • Microsoft Office 365-tjänster

5. Skapa en Lead Generation Messenger Chatbot med Chatfuel

Ännu en nybörjarvänlig kurs, "Skapa en Lead Generation Messenger Chatbot med Chatfuel" är ett gratis guidat projekt som varar i 1.5 timmar. Den lär dig hur du skapar en Messenger-chatbot som kan ta emot bokningar från kunder, få biljettanspråk för evenemang och ta emot kundmeddelanden. 

Med den här kursen kommer du också att lära dig hur du automatiserar chatboten genom e-postautomatisering och Google Sheets-integrering. Efter kursens slut kommer du att ha utvecklat en fullt fungerande chatbot som kan distribueras till din Facebook-sida för att interagera med kunder via Messenger i realtid. 

Här är några av kursens höjdpunkter: 

  • Inga programmeringskunskaper behövs
  • Interaktivt flödesbyggande gränssnitt från Chatfuel
  • Praktisk erfarenhet
  • Bygg leadsgenererande chatbot

6. Bygg otroliga chatbots

Den sista chatbotkursen på vår lista är "Build Incredible Chatbots", som är en omfattande kurs riktad till chatbotutvecklare. Kursen kommer att lära dig hur du bygger och distribuerar chatbots för flera plattformar som WhatsApp, Facebook Messenger, Slack och Skype genom att använda Wit och DialogFlow. 

Efter avslutad kurs kommer du att ha all kunskap, koncept och teknik som krävs för att utveckla en fullt fungerande chatbot för företag. Du börjar med chatbotplattformar som inte kräver någon kod innan du går vidare till en kodintensiv chatbot som är användbar för specialiserade scenarier. 

Här är några av kursens höjdpunkter: 

  • Mycket omfattande kurs
  • Bygg chatbots för flera plattformar
  • Börja utan kod innan du går vidare till kodintensiv
  • Chatbots för specialiserade scenarier 

Alex McFarland är en AI-journalist och författare som utforskar den senaste utvecklingen inom artificiell intelligens. Han har samarbetat med många AI-startups och publikationer över hela världen.