Povežite se z nami

Voditelji misli

Sprejemanje umetne inteligence: Hollywoodova pot v novo dobo

mm

objavljeno

 on

V Hollywoodu, kjer se ustvarjajo sanje in rojevajo legende, se pojavlja nova sila, ki obljublja, da bo na novo definirala krajino zabavne industrije, generativna umetna inteligenca. Vprašanje, o katerem vsi razmišljajo, ne bi smelo biti toliko o umetna inteligenca bi lahko nadomestila delovna mesta, ali vsakdanjih nalog, pri katerih bo GenAI pomagal, temveč o transformativnem potencialu, ki ga ima za našo industrijo. Ta preobrazba, pa naj bo dobrodošla ali ne, je neizogibna. Razkrijmo to tako, da razblinimo nekaj mitov in razumemo priložnosti, ki jih umetna inteligenca prinaša svetovni prestolnici zabave.

Razblinitev mitov: AI ni Terminator

Z lahkoto se ujamemo v dramatične pripovedi, ki jih je sam Hollywood ustvaril o umetni inteligenci – vizije čutečih robotov, ki prevzemajo svet, ki jih navdihujejo filmske uspešnice, kot je »Terminator«. Toda ozemljimo se v realnosti. AI je v svojem bistvu matematika in koda. To je orodje, ki so ga ustvarili ljudje za reševanje kompleksnih problemov. Veliko težav z vsebino, s katerimi se srečuje Hollywood, izhaja iz podedovanih tehnologij in podedovanega razmišljanja. Za reševanje problemov v Hollywoodu to pomeni uporabo umetne inteligence za reševanje izzivov na načine, ki si jih še nikoli nismo predstavljali.

Postavljanje pravih vprašanj

Namesto da se osredotočamo na to, ali bo umetna inteligenca prevzela naša delovna mesta, bi se morali vprašati: Kaj lahko umetna inteligenca naredi za našo industrijo? Kakšni so pozitivni učinki? Umetna inteligenca ima potencial, da revolucionira Hollywood na enak način kot internet v 90. letih. Pomemben je tako kot pojav pretočnega videa in tako transformativen kot katera koli tehnološka inovacija, ki smo ji bili priča.

Neizbežna preobrazba

AI ni samo mimoidoči trend; to je neustavljiv val sprememb. Vsebinska podjetja, ki sprejemajo umetno inteligenco, bodo zajahala ta val do novih višin, medtem ko bodo tista, ki se upirajo, zaostala, porabila preveč za shranjevanje vsebine in vsakdanja opravila, da bi tekmovala v hitro razvijajočem se okolju. Pomislite nazaj na to, kako glasbena industrija peer-to-peer se je začela v zgodnjih 2000-ih. Trajalo je le nekaj let tožb, preden je podjetje revolucioniralo legalno digitalno glasbo in jo omogočilo enostavno dostopno prek iPoda. Hitro naprej do tega, kako glasbo uživamo danes – digitalno na pretočnih platformah. AI predstavlja podobno razpotje in odločiti se moramo, ali ga bomo sprejeli ali pa tvegamo, da bo zastarel.

Dober proti slabemu: Bitka za AI

Vsaka nova tehnologija s seboj prinese bitko med dobrimi in slabimi akterji. V zgodnjih dneh interneta in digitalne glasbe sta prevladovala piratstvo in kršitev avtorskih pravic, saj so slabi akterji izkoriščali tehnologijo za lastne koristi. Ves čas je bila glasbena industrija osredotočena na to, da bi se vsi podredili, namesto da bi iskala rešitve, ki bi obravnavale spreminjajoče se povpraševanje potrošnikov. Šele pozneje so se pojavile legitimne platforme, kot sta Spotify in Apple Music, ki so preoblikovale glasbeno industrijo z zakonitimi, uporabniku prijaznimi rešitvami. AI bo sledil podobni poti. Če Hollywood ne bo prevzel aktivne vloge pri oblikovanju prihodnosti umetne inteligence, tvegamo, da bomo slabim akterjem pustili odprta vrata za izkoriščanje tehnologije, ustvarjanje nepooblaščene vsebine in kršitev intelektualne lastnine.

Po drugi strani pa sprejemanje umetne inteligence naši industriji omogoča, da za vedno izkoristi svoj potencial. Lahko uporabimo AI za zaščito naše intelektualne lastnine (IP), ustvarjanje inovativnih vsebin in razvoj novih poslovnih modelov. Da bi to dosegli, potrebujemo napredne programske rešitve, ki nam pomagajo pri učinkovitem upravljanju in izkoriščanju umetne inteligence. Ta proaktivni pristop bo zagotovil, da bo Hollywood ostal v ospredju tehnoloških inovacij – mesto, po katerem Hollywood v preteklosti ni bil znan.

Nenaklonjenost Hollywooda spremembam

Hollywood je zgodovinsko gledano počasi sprejemal nove tehnologije. V zgodnjih 2000-ih se je glasbena industrija upirala digitalni transformaciji, le da so jo prehiteli tehnološki velikani, ki so izkoristili novo digitalno krajino. Isti odpor je očiten pri podedovanih medijih, ki so začeli povzročati valove pri pretakanju, in zdaj z nepripravljenostjo, da bi v celoti sprejeli AI. Vendar bo tehnologija prevladala in Hollywood bo zapravil milijarde, da bi se izvlekel iz te preobrazbe. Zabavna, vsebinska in video industrija se morajo združiti, da oblikujejo prihodnost umetne inteligence in zagotovijo, da jo uporabljamo v našo korist.

Izkoriščanje priložnosti z AI

AI Hollywoodu ponuja številne priložnosti, zlasti na področjih, kot so lokalizacija, upravljanje metapodatkov in ustvarjanje vsebine. Z uporabo umetne inteligence lahko poenostavimo procese, zmanjšamo stroške in izboljšamo kakovost naših rezultatov. Umetna inteligenca lahko na primer avtomatizira postopek lokalizacije, zagotavlja natančne prevode in podnapise ter tako učinkoviteje doseže globalno občinstvo. Upravljanje metapodatkov postane bolj natančno in celovito, kar omogoča boljšo organizacijo in odkrivanje vsebine.

AI bo revolucioniral način ustvarjanja in distribucije vsebin. Predstavljajte si analitiko na podlagi umetne inteligence, ki predvideva preference občinstva in studiem omogoča ustvarjanje vsebine, ki pri gledalcih globlje odmeva. Umetna inteligenca lahko optimizira tudi trženjske strategije, s čimer zagotovi, da so promocijska prizadevanja ciljno usmerjena in učinkovita, ter izboljša njihov UX za splošno boljšo izkušnjo za gledalce.

Revolucija, ki jo Hollywood potrebuje

Hollywoodski direktorji morajo priznati, da je umetna inteligenca revolucija, ne le še eno orodje. Ta revolucija zahteva premik v miselnosti od tradicionalnih pogledov, osredotočenih na blagajne, k sprejemanju novih oblik uživanja vsebin. Način, kako ljudje uporabljajo medije, se je drastično spremenil, vendar se številni vodstveni delavci temu niso ustrezno prilagodili. Oklepanje zastarelih modelov bo vodilo le v zamujene priložnosti in poslovne neuspehe. Vsi se spomnimo, kaj se je zgodilo z Blockbusterjem.

Poziv k ukrepanju

Hollywood ne sme le sprejeti generativne umetne inteligence, temveč mora tudi voditi pri njenem razvoju in implementaciji. To zahteva sodelovanje v celotni industriji, da se zagotovi, da se umetna inteligenca uporablja etično in učinkovito. S prevzemom nadzora nad integracijo umetne inteligence v naše poteke dela lahko preprečimo zlorabo in izkoristimo njen polni potencial za ustvarjanje kakovostnejše vsebine. To pomeni razvoj robustnih programskih rešitev, ki pomagajo upravljati procese, ki jih poganja umetna inteligenca, s čimer zagotavljajo varnost naših podatkov in zaščito naše vsebine.

Zabavna industrija mora vlagati v tehnologije umetne inteligence, ki povečujejo ustvarjalnost in operativno učinkovitost. To vključuje uporabo umetne inteligence za naloge, kot so samodejno urejanje, posebni učinki in celo pomoč pri pisanju scenarija. Takšna orodja lahko povečajo človeško ustvarjalnost ter umetnikom in ustvarjalcem omogočijo, da se osredotočijo na tisto, kar znajo najbolje – pripovedovanje privlačnih zgodb.

Prihodnost je zdaj

Ko stojimo na vrhu te nove dobe, je izbira jasna: sprejmite umetno inteligenco in preobrazite Hollywood ali pa se uprite in tvegajte nepomembnost. Prednosti umetne inteligence za industrijo vsebin so ogromne in industrija mora ukrepati hitro, da te tehnologije vključi v naše delovne tokove. Tako kot so internet, digitalna glasba in pretakanje postali sestavni del naših življenj, bo umetna inteligenca kmalu nepogrešljiv del zabavne industrije.

S proaktivnim oblikovanjem prihodnosti umetne inteligence v zabavi zagotavljamo, da se GenAI uporablja za vedno. Ustvarjamo prihodnost, kjer umetna inteligenca krepi ustvarjalnost, ščiti intelektualno lastnino in spodbuja inovacije. Hollywoodski direktorji bi morali biti tisti, ki vodijo to obtožbo, s čimer bi postavili precedens, ki bi mu sledile druge industrije.

AI ni sovražnik; je zaveznik, ki bo svetovno prestolnico zabave pognal v njeno naslednjo zlato dobo. Zajahajmo val inovacij in popeljimo našo industrijo v tehnološko naprednejšo prihodnost. Revolucija je tu in Hollywood mora biti v ospredju, oblikovati pripoved in izkoristiti priložnosti, ki jih ponuja umetna inteligenca.

Dan Goman je ustanovitelj in izvršni direktor Ateliere Creative Technologies, pionirsko podjetje za medijsko dobavno verigo v oblaku, ki medijskim podjetjem in ustvarjalcem vsebin omogoča, da dosežejo občinstvo po vsem svetu. Ob zavedanju neizbežnega prehoda s tradicionalnega oddajanja na digitalno je Dan predvidel, da mora industrija celotno dobavno verigo medijev prenesti v oblak, da bi ostala konkurenčna v digitalni dobi, v kateri prevladujejo tehnološka podjetja.

Vodil je ekipo visoko usposobljenih strokovnjakov za programsko opremo, da bi razvili platformo medijske dobavne verige, ki temelji na SaaS, zasnovano za implementacijo na ključ in operativno v nekaj dneh, ne da bi zahtevali znatne kapitalske izdatke. Rezultat te pobude je bil Ateliere Connect, platforma, ki upravlja medijsko dobavno verigo od koncepta do potrošnika, kar znatno zmanjša stroške za lastnike vsebin in izboljša globalno monetizacijo vsebin. Z Ateliere Connect lahko lastniki vsebin zdaj monetizirajo svojo vsebino na kateri koli platformi z enim samim klikom, saj inteligentna avtomatizacija in brezhibna integracija s katero koli globalno vsebinsko platformo odpravita tradicionalne stroškovne in časovne ovire.

Ateliere pod Danovim vodstvom nadaljuje doseganje ciljev s svojo najnovejšo platformo za dobavo medijev, ki jo poganja umetna inteligenca. Nova generacija Ateliere Connect uporablja sofisticirane motorje Gen AI, ki se nenehno učijo, za reševanje izzivov industrije. Predvsem lahko platforma zdaj analizira povpraševanje potrošnikov po vsebini in lastnikom vsebin predlaga optimalne strategije monetizacije. Prav tako avtomatizira programiranje in distribucijo hitrih kanalov na podlagi podatkov potrošnikov. Osnova platforme že vključuje umetno inteligenco prek svoje lastniške tehnologije FrameDNA™, ki jo uporabljajo velikani industrije, kot so Lionsgate, MGM, World Poker Tour® in drugi veliki studii z vsebinami. Ta tehnologija znatno zmanjša stroške shranjevanja AWS z identifikacijo in odpravo odvečne vsebine ter ponuja znatne prihranke pri stroških in operativno učinkovitost.