Povežite se z nami

Potrdila

6 najboljših tečajev in certifikatov za klepetalnice (julij 2024)

Posodobljeno on

Unite.AI je zavezan strogim uredniškim standardom. Ko kliknete povezave do izdelkov, ki jih pregledamo, lahko prejmemo nadomestilo. Oglejte si naše razkritje podružnic.

Klepetalni roboti so temeljni del današnjih tehnologij umetne inteligence (AI). Če ste kakorkoli povezani s sodobno tehnologijo, ste se kdaj srečali s chatboti. Uporabljajo se za širok nabor aplikacij v panogah, vključno s spletnim bančništvom, maloprodajo in e-trgovino, potovanji in gostinstvom, zdravstvenim varstvom, mediji, izobraževanjem itd. 

Največja svetovna tehnološka podjetja, kot sta Amazon in Apple, vlagajo milijone dolarjev v razvoj chatbotov, ki jih poganja AI s tehnologijami, kot sta Siri in Alexa. Čeprav so ti chatboti glasovni, obstaja veliko različnih vrst. 

Toda kaj pravzaprav je chatbot? 

Klepetalni robot je računalniški program, ki se pri odgovarjanju na vprašanja strank opira na AI. To doseže s posedovanjem ogromnih baz podatkov o problemih in rešitvah, ki jih uporabljajo za nenehno izboljševanje svojega učenja. 

Vsako podjetje, ki si želi zagotoviti mesto v prihodnosti, ki jo poganja umetna inteligenca, mora razmisliti o chatbotih. Podjetjem omogočajo zagotavljanje 24/7 prilagojenih storitev za stranke, hkrati pa so prilagodljivi. Pomislite, kako drugače je to v primerjavi s predstavniki službe za stranke. En sam klepetalni robot lahko opravi delo več posameznikov, s čimer prihrani čas tako podjetju kot stranki. 

Čeprav je na trgu veliko robotov za klepet, je izjemno dragoceno ustvariti svojega. Če razvijete lastnega klepetalnega robota, ga lahko prilagodite potrebam svojega podjetja in ustvarite močnejše in bolj prilagojene interakcije s strankami. 

Zaradi eksplozije spletnega izobraževanja in njegove dostopnosti je na voljo veliko tečajev za chatbot, ki vam lahko pomagajo razviti lastnega chatbota. 

Tukaj je 7 najboljših tečajev za klepetalnice: 

1. Conversation Design Institute (dostop do vseh tečajev)

Na vrhu našega seznama je Conversation Design Institute, ki ponuja impresivno paleto spletnih tečajev oblikovanja pogovorov, katerih cilj je naučiti vas, kako razviti naraven dialog za klepetalne robote in glasovne pomočnike. All-Course Access omogoča popoln dostop do vseh gradiv CDI tečaja. 

Ta tečaj za klepetalnice je še posebej uporaben, če želite imeti knjižnico virov, na katero se lahko sklicujete pri izdelavi lastnih klepetalnic ali glasovnih pomočnikov. Uporabite ga lahko tudi za izdelavo virtualnih bitij in drugih vrst pomočnikov AI. Hkrati je tudi odlična možnost, če želite postati dobro zaokroženi v različnih sklopih spretnosti na področju pogovorne umetne inteligence. To tudi pomaga posameznikom pri odločitvi, katera vloga je zanje najboljša na tem področju. 

Z dostopom do vseh tečajev pridobite dostop do vseh certifikacijskih tečajev CDI in učnega gradiva, ki vključuje več kot 130 video predavanj. Ta predavanja se nenehno posodabljajo z novimi, ki se redno dodajajo. Prejeli boste tudi praktične nasvete, kvize, predloge, ki jih je mogoče naložiti, dostop do ekskluzivnih tečajev CDI v živo s strokovnjaki iz industrije, znižan vstop na dogodke CDI, dostop do mreže CDI alumni in še veliko več. 

Tukaj je nekaj glavnih poudarkov tega tečaja: 

  • Širok nabor tečajev
  • Popoln dostop do gradiva tečaja CDI
  • Knjižnica virov, na katero se je mogoče sklicevati pri razvoju chatbotov
  • 130+ video predavanj
  • Praktični nasveti

Dostop do vseh tečajev Conversation Design Institute je najboljša možnost za vsakogar, ki se želi vključiti v razvoj chatbotov. 

25% popust lahko prejmete tudi z našo kodo za popust: Unite.AI 

2. Kako zgraditi klepetalnega bota brez kodiranja

Še en izmed najboljših tečajev za klepetalnice je »Kako zgraditi klepetalnico brez kodiranja«. Ta tečaj, ki ga ponuja Coursera, vas želi naučiti, kako razviti klepetalne robote brez pisanja kode. 

Po zaključku tečaja boste vedeli, kako načrtovati, izvajati, testirati in uvajati chatbote. Naučili se boste tudi, kako uporabljati Watson Assistant za vizualno ustvarjanje chatbotov in kako jih namestiti na svoje spletno mesto s prijavo v WordPress. Še en odličen del tečaja? Če nimate spletnega mesta, vam ga bo ponudilo. 

Ta tečaj je ustvaril Antonio Cangiano, razvijalec programske opreme pri IBM Developer Skills Network. 

Tukaj je nekaj glavnih poudarkov tečaja: 

  • Kodiranje ni potrebno
  • Spoznajte entitete in njihove funkcije
  • Zgradite uporabniku prijazne chatbote
  • Izkušnje ali strokovno znanje niso potrebne

3. Ustvarite svojega prvega klepetalnika z Raso in Pythonom

Druga najboljša izbira za začetnike je "Ustvarite svojega prvega klepetalnika z Raso in Pythonom." Ta 2-urni tečaj, ki temelji na projektih, vas nauči, kako ustvariti chatbote z Rasa in Python. Prvo je ogrodje za ustvarjanje industrijskih klepetalnih robotov, ki jih poganja AI. Mnogi razvijalci ga uporabljajo za ustvarjanje chatbotov in kontekstualnih pomočnikov. 

Tečaj pokriva najbolj temeljne osnovne vidike ogrodja Rasa in razvoja chatbotov, kar vam omogoča ustvarjanje preprostih chatbotov, ki jih poganja AI. Tečaj je posebej namenjen programerjem, ki želijo začeti razvijati chatbot, kar pomeni, da ne potrebujete izkušenj s strojnim učenjem in razvojem chatbota. Glede na to je priporočljivo, da poznate Python. 

Tukaj je nekaj poudarkov tega tečaja: 

  • Začetni nivo
  • 2-urni projektni tečaj
  • Naučene veščine vključujejo kontekstualne pomočnike, Python, razvoj chatbotov in Rasa
  • Ustvarite preproste klepetalne robote z umetno inteligenco

4. Uporabite SharePoint & Power Virtual Agent za ustvarjanje pametnega klepetalnika 

Če ste na vmesni ravni razvoja klepetalnic, je dobra možnost »Uporabite SharePoint & Power Virtual Agent za ustvarjanje pametnega klepetalnika«. Ta vodeni projekt, ki traja 1.25 ure, vas nauči, kako ustvariti SharePointovo mesto in seznam, ustvariti tok Power Automate in ustvariti klepetalni robot Power Virtual Agent. 

Začnete z ustvarjanjem SharePointovega mesta in seznama, preden vanj dodate podatke, da ustvarite klepetalni robot Power Virtual Agent. Ta chabot lahko nato avtomatizira pretok informacij iz vašega podjetja do zaposlenih. To vašim zaposlenim omogoča preproste pogovore s chatbotom namesto z drugimi zaposlenimi. 

Projekt temelji na storitvah Office 360, zato je pomembno, da imate dostop do Microsoftovega računa in naročnine na Microsoft 365 Developer Program. 

Tukaj je nekaj poudarkov tega tečaja: 

  • SharePointovo mesto in seznam
  • Power Avtomatizirajte pretok
  • Klepetalni robot Power Virtual Agent
  • Storitve Microsoft Office 365

5. Ustvarite Lead Generation Messenger Chatbot z uporabo Chatfuel

Še en tečaj za začetnike, »Create a Lead Generation Messenger Chatbot using Chatfuel« je brezplačen voden projekt, ki traja 1.5 ure. Nauči vas, kako ustvariti klepetalnega robota Messenger, ki lahko sprejema rezervacije strank, prevzema zahtevke za vstopnice za dogodke in prejema sporočila strank. 

S tem tečajem se boste tudi naučili, kako avtomatizirati chatbota prek avtomatizacije e-pošte in integracije Google Preglednic. Po zaključku tečaja boste razvili popolnoma delujoč chatbot, ki ga je mogoče namestiti na vašo Facebook stran za interakcijo s strankami prek Messengerja v realnem času. 

Tukaj je nekaj poudarkov tega tečaja: 

  • Znanje programiranja ni potrebno
  • Interaktiven vmesnik za gradnjo pretoka iz Chatfuel
  • Praktične izkušnje
  • Zgradite chatbot za ustvarjanje potencialnih strank

6. Zgradite neverjetne klepetalnice

Zadnji tečaj za chatbot na našem seznamu je »Build Incredible Chatbots«, ki je celovit tečaj, namenjen razvijalcem chatbotov. Tečaj vas bo naučil, kako z uporabo Wit in DialogFlow zgraditi in razmestiti klepetalne robote za več platform, kot so WhatsApp, Facebook Messenger, Slack in Skype. 

Po zaključku tečaja boste imeli vsa znanja, koncepte in tehnike, potrebne za razvoj popolnoma delujočega chatbota za podjetja. Začnete s platformami za klepetalne robote, ki ne potrebujejo kode, preden se premaknete na klepetalnice, ki zahtevajo veliko kode in so uporabne za posebne scenarije. 

Tukaj je nekaj poudarkov tega tečaja: 

  • Zelo obsežen tečaj
  • Zgradite chatbote za več platform
  • Začnite brez kode, preden preidete na intenzivno kodiranje
  • Klepetalni roboti za posebne scenarije 

Alex McFarland je novinar in pisec AI, ki raziskuje najnovejši razvoj umetnih inteligenc. Sodeloval je s številnimi startupi in publikacijami na področju umetne inteligence po vsem svetu.