Povežite se z nami

Best Of

10 najboljših orodij za modne oblikovalce z umetno inteligenco (julij 2024)

Posodobljeno on

Unite.AI je zavezan strogim uredniškim standardom. Ko kliknete povezave do izdelkov, ki jih pregledamo, lahko prejmemo nadomestilo. Oglejte si naše razkritje podružnic.

V nenehno razvijajočem se svetu mode zlitje ustvarjalnosti in tehnologije oblikovalcem odpira poti brez primere. Najnovejša revolucija prihaja v obliki umetne inteligence (AI), ki spreminja način, kako si predstavljamo, ustvarjamo in prilagajamo modo. AI ni le orodje; je kreativni partner, ki ponuja neskončne možnosti tistim, ki si upajo predstavljati in inovirati.

Naše potovanje v kraljestvo umetne inteligence v modi nas pripelje do kuriranega izbora 10 najboljših orodij za modne oblikovalce z umetno inteligenco. Ta orodja so več kot le programska oprema; so prehodi v novo dobo oblikovanja, kjer se intuicija sreča s podatki, stil združuje z algoritemsko natančnostjo, umetniško vizijo pa dopolnjuje strojna inteligenca.

Ko se bomo poglobili v vsako orodje, bomo raziskali, kako umetna inteligenca na novo opredeljuje meje modnega oblikovanja. Ne glede na to, ali ste izkušen oblikovalec, ki želi vključiti umetno inteligenco v svoj potek dela, ali navdušenec, ki vas zanima prihodnost mode, vam bo ta vodnik pomagal krmariti po vznemirljivi pokrajini modnega oblikovanja s pomočjo umetne inteligence.

1. Nova črna

Kako ustvariti svoj modni dizajn z umetno inteligenco - Novi črni - generator modnega oblikovanja oblačil z umetno inteligenco

V dinamičnem in hitrem svetu mode se The New Black pojavlja kot prelomna platforma na sotočju modnega oblikovanja in umetne inteligence. Ta platforma je darilo za oblikovalce in blagovne znamke, saj jim omogoča, da oživijo edinstvene in izvirne modne modele v samo nekaj sekundah.

Pri The New Black je preprost opis koncepta vse, kar potrebuje umetna inteligenca, da ga vizualizira in ustvari, kar ponuja izjemno raven prilagajanja in hitrosti, ki presega tradicionalne metodologije oblikovanja.

Izjemna značilnost te platforme je v njeni zmožnosti doslednega ustvarjanja popolnoma unikatnih dizajnov, kar zagotavlja, da izvirnost in ustvarjalnost oblikovalcev ostajata v ospredju. New Black skrbi za široko paleto kategorij oblikovanja, od vrhunske obutve in luksuznih torbic do dovršenih 3D-natisnjenih poročnih oblek.

Lastnosti:

  • Ustvarjanje edinstvenega dizajna: Zagotavlja, da je vsak ustvarjen dizajn značilen in ohranja izvirnost ustvarjalcev.
  • Široka paleta kategorij: Sprejme raznoliko paleto modnih predmetov, vključno s supergami, luksuznimi torbicami in 3D-natisnjenimi oblačili.
  • Hitra ponovitev oblikovanja: Omogoča hitre spremembe in ponovitve, kar uporabnikom omogoča enostavno prilagajanje in razvoj dizajnov.
  • Nalaganje in izboljšava fotografij: Omogoča uporabnikom, da naložijo obstoječe fotografije oblikovanja za prilagajanje in preoblikovanje, izboljšano z AI.
  • Pretvorba visoke ločljivosti: Hitro pretvori slike nizke ločljivosti v različice visoke ločljivosti.
  • Organizacijska orodja: Ponuja funkcije kategorizacije za organiziranje modelov v zbirke za boljšo vizualizacijo in načrtovanje.
  • Dejavnost skupnosti: Spodbuja živahno skupnost ustvarjalcev umetne inteligence, ki prikazuje različne modne modele, ustvarjene z umetno inteligenco, in služi kot vir dnevnega navdiha.

Obiščite The New Black →

2. Izklop/Skript

Off/Script, ki se sam imenuje »Kickstarter za modo«, je mobilna aplikacija, ki temelji na umetni inteligenci in preoblikuje modno in oblikovalsko pokrajino tako, da uporabnikom omogoča, da svoje zamisli o izdelkih oživijo. Uporabniki naložijo makete modelov mode, superg in izdelkov za dom, o katerih skupnost glasuje. Izbrane ideje na podlagi glasov vstopijo v fazo kampanje, kjer se jim dodeli prodajna cena in minimalna količina naročila za izdelavo.

Ta inovativna platforma ponuja edinstveno mešanico ustvarjalnosti in tehnologije, kar ustvarjalcem omogoča, da obdržijo vse pravice intelektualne lastnine, hkrati pa izkoristijo prednosti Off/Scriptovega upravljanja proizvodnje, zagotavljanja kakovosti in pošiljanja od konca do konca. Izstopa z neposrednim povezovanjem s proizvajalci, da zagotovi izvedljivost in optimalno ujemanje s proizvodnimi zmogljivostmi ter demokratizira dostop do proizvodnih virov za ustvarjalce po vsem svetu.

  • Opolnomoči ustvarjalce: Uporabniki lahko naložijo makete idej za modo, superge in izdelke za dom, s pomočjo umetne inteligence oživijo koncepte.
  • Vodi skupnost: Sistem glasovanja omogoča skupnosti, da izbere, kateri izdelki nadaljujejo v fazo kampanje za proizvodnjo.
  • Prednosti ustvarjalca: Oblikovalci obdržijo vse pravice intelektualne lastnine svojih stvaritev in zaslužijo s prodajo svojih izdelkov.
  • Upravljanje proizvodnje od konca do konca: Off/Script skrbi za celoten proizvodni proces, od izdelave do pošiljanja, s čimer zagotavlja kakovost.
  • Neposredna integracija proizvajalca: Edinstvena umetna inteligenca platforme združi vsak koncept z idealnim proizvajalcem in tako poenostavi pot od zasnove do trga.

Obiščite Off/Script →

3. ablo

Slika: Ablo

Ablo izstopa na področju orodij za modno oblikovanje z umetno inteligenco, katerih namen je revolucionirati industrijo, saj podjetjem omogoča ustvarjanje in širitev lastnih blagovnih znamk. Ponuja edinstveno mešanico funkcij, ki presegajo omejitve tradicionalne programske opreme za modno oblikovanje, kar omogoča brezhibno ustvarjanje blagovne znamke in soustvarjanje med različnimi ustvarjalci in modnimi oblikovalci.

Ta platforma umetne inteligence je še posebej dragocena za podjetja, ki želijo razširiti poslovanje, saj ponuja napredne oblikovalske zmogljivosti, ki premikajo meje tradicionalnega modnega oblikovanja. Ablovo poslanstvo je demokratizirati oblikovanje, narediti modno oblikovanje dostopno širšemu občinstvu in na novo definirati krajino industrije.

Lastnosti:

  • Razširljivost za modna podjetja: Zagotavlja rešitve, ki temeljijo na umetni inteligenci, za povečanje obsega modnih znamk in proizvodnih procesov.
  • Nemoteno soustvarjanje: Omogoča sodelovanje med ustvarjalci za učinkovit razvoj blagovne znamke.
  • Napredne oblikovalske zmogljivosti: Izkorišča AI za premagovanje tradicionalnih omejitev oblikovanja.
  • Demokratizacija modnega oblikovanja: Prizadeva si narediti modno oblikovanje dostopno širšemu krogu ustvarjalcev.

Obiščite Ablo →

4. DaPlz

Kaj vključuje celoten paket za odkrivanje izdelkov?

YesPlz izstopa kot modno orodje naslednje generacije, ki ga poganja umetna inteligenca in preoblikuje krajino odkrivanja in personalizacije izdelkov e-trgovine. Predstavlja interaktivno, vizualno orodje za odkrivanje, ki strankam omogoča raziskovanje različnih modnih lastnosti, vključno s slogom, prileganjem, dizajnom in razpoloženjem. Ta inovativen pristop izboljša izkušnjo spletnega nakupovanja, jo naredi bolj privlačno in prilagojeno individualnim željam.

Mehanizem za personalizacijo platforme uporablja modni AI za učenje vedenja, preferenc in okusov kupcev. Zagotavlja sveže izbire in dnevne modne novice, s čimer ohranja pozornost kupcev z novimi in ustreznimi izbirami.

Izstopajoča značilnost YesPlz je njegov virtualni osebni nakupovalec, ki ga poganja AI, ChatGPT Fashion Stylist. To orodje revolucionira spletno modno nakupovanje z uporabo obdelave naravnega jezika in naprednega računalniškega vida za zagotavljanje resnično prilagojenih stilskih priporočil.

Lastnosti:

  • Virtualni osebni nakupovalec, ki ga poganja AI: Ponuja prilagojene stilske nasvete prek modnega stilista ChatGPT.
  • Interaktivno vizualno orodje za odkrivanje: Izboljša odkrivanje izdelkov z intuitivnim in privlačnim vmesnikom.
  • Motor za personalizacijo: Uči se vedenja nakupovalca za zagotavljanje modnih izbir po meri.
  • Napredna tehnologija označevanja slik: Idealno za spletne trgovce, ki želijo zagotoviti natančna priporočila za izdelke.

Obiščite YesPlz →

5. lekarna

Slika: Botika

Botika se pojavlja kot vrhunska programska platforma, ki temelji na umetni inteligenci in je zasnovana za spletne trgovce z oblačili. Njegov primarni cilj je izdelava visokokakovostnih, hiperrealističnih fotografij izdelkov oblačil na hiter in stroškovno učinkovit način. Platforma izkorišča generativno tehnologijo umetne inteligence za ustvarjanje raznolikega nabora slik na modelih, kar znatno zmanjša potrebo po tradicionalnih fotografiranjih in s tem prihrani čas in stroške.

Platforma je združljiva z vodilnimi platformami e-trgovine in lahko ustvari slike, ki odražajo širok spekter raznolikosti, vključno z etnično pripadnostjo, frizuro, obrazno mimiko in ozadjem. Poslanstvo Botike je pomagati trgovcem na drobno pri učinkovitem upravljanju njihovih zbirk, optimizaciji gibanja zalog, minimiziranju vračil in prilagajanju fotografij za specifične demografske podatke, kot so lokacija, starost in tip telesa.

Lastnosti:

  • Generativna AI tehnologija: Ustvari raznolike, realistične slike na modelu.
  • Raznolikost v zastopanju: Ponuja prilagajanje glede na etnično pripadnost, frizuro, obrazno mimiko in drugo.
  • Poenostavljen tržni proces: Odpravlja zapletene specifikacije predložitve in zahteve glede strojne opreme.
  • Globalna dostopnost: Omogoča uporabo po vsem svetu in skrbi za globalno občinstvo.
  • Sistem, ki temelji na kreditih: Ponuja priročen način za pošiljanje in urejanje fotografij izdelkov.

Obiščite Botiko →

6. ZMO

Slika: ZMO

ZMO je pionirska platforma z umetno inteligenco, ki ustvarja visokokakovostne slike na modelih za modne znamke. To orodje uporablja napredne algoritme umetne inteligence za ustvarjanje realističnih podob oblačil na različnih modelih, pri čemer odpravlja potrebo po tradicionalnih fotografiranjih ter s tem povezane stroške in čas.

Ključne značilnosti ZMO vključujejo ustvarjanje neomejenega števila slik na modelu s preprostimi fotografijami izdelkov, kar znatno zmanjša stroške. Platforma je hitra in učinkovita ter uporabnikom omogoča vizualizacijo svojih izdelkov na modelih v nekaj minutah. Poudarja raznolikost in inkluzivnost ter ponuja realističen pogled na izdelke na etnično raznolikem naboru digitalnih modelov. Poleg tega ZMO zmanjša stroške z odpravo potrebe po fotografih, modelih, studiih in naknadni obdelavi.

Lastnosti:

  • Neomejeno število slik na modelu: Ustvari neskončne slike z različnimi modeli.
  • Hitra obdelava: Hitro in učinkovito vizualizira izdelke na modelih.
  • Raznolikost in vključenost: Vsebuje vrsto etnično raznolikih digitalnih modelov.
  • Zmanjšanje cene: Bistveno zniža stroške, povezane s fotografiranjem modelov.
  • Prilagodljive možnosti: Zagotavlja prilagodljivost pri spreminjanju modelov in videza brez dodatnih stroškov.
  • Vsestranski generator slik z umetno inteligenco: Ponuja generator, ki je enostaven za uporabo za različne slikovne sloge.

Obiščite ZMO →

7. CALA

Slika: CALA

CALA se postavlja kot vodilni vmesnik modne dobavne verige, ki združuje oblikovanje, razvoj, proizvodnjo in logistiko v enotno, enotno digitalno platformo. Izstopa kot prvo in edino orodje za oblikovanje in proizvodnjo oblačil, ki izkorišča umetno inteligenco naslednje generacije za olajšanje procesa ustvarjanja.

Ta celovita platforma je zasnovana za sodelovanje med lastno ekipo blagovne znamke, proizvajalci in hišnimi strokovnjaki CALA, kar poenostavi celotno pot oblikovanja in proizvodnje. Orodja CALA, ki jih poganja umetna inteligenca, ustvarjajo nove oblikovalske ideje iz naravnih besedilnih opisov ali naloženih referenčnih slik, kar spodbuja ustvarjalnost in izvirnost v oblikovanju.

Lastnosti:

  • Oblikovanje in sodelovanje s pomočjo umetne inteligence: Uporablja orodja AI za ustvarjanje inovativnih oblikovalskih idej.
  • Poenoten proces oblikovanja: Vključuje vse stopnje oblikovanja, od zamisli do omogočanja e-trgovine in izpolnjevanja naročil.
  • Globalna mreža partnerjev: Vsebuje mrežo proizvajalcev in dobaviteljev svetovnega razreda.
  • Učinkovito logistično omrežje: Upravlja prevzem zalog, carinjenje in dostavo.
  • Širok nabor izdelkov: Ponuja strokovno znanje in izkušnje v široki paleti kategorij izdelkov.
  • Evolucijske značilnosti: Nenehno dodaja nove, namenske funkcije za modne znamke.
  • Mobilna aplikacija za upravljanje dobavne verige: Predstavlja mobilno aplikacijo za sodelovanje pri ustvarjanju izdelkov od konca do konca.

Obiščite CALA →

8. Designovel

Slika: Designovel

Designovel je orodje za modno oblikovanje, ki ga poganja umetna inteligenca in se osredotoča na napovedovanje trendov in priporočila glede oblikovanja, kar je bistvenega pomena za modne oblikovalce in blagovne znamke, ki želijo ostati vodilni v industriji. Ponuja vrsto rešitev, vključno z analizo trendov, napovedovanjem in zaznavanjem trga za načrtovanje izdelkov in storitev, vse pa poganja njegov napredni modni svet AI.

Orodje uporablja generativno umetno inteligenco, ki uporablja tehnike, kot sta učenje metrike in multimodalno vgrajevanje, za ustvarjanje vsebine, ki je usklajena s potrebami uporabnikov. Poleg tega Designovelova storitev za analizo in poročanje ponuja rešitev SaaS, ki zagotavlja dragocene vpoglede in uporabnikom pomaga pri hitrem in učinkovitem sprejemanju odločitev na podlagi informacij.

Lastnosti:

  • Analiza trendov in napovedovanje: Zagotavlja vpogled v nastajajoče modne trende in tržno dinamiko.
  • Generativne AI tehnike: Ustvarja prilagojeno vsebino, ki temelji na učenju metrike in multimodalni vdelavi.
  • SaaS rešitev za analizo in poročanje: Zagotavlja uporabne vpoglede za strateško odločanje.

Obiščite Designovel →

9. TeeAI

Slika: TeeAI

TeeAI je inovativno orodje, ki temelji na umetni inteligenci in je posebej zasnovano za ustvarjanje edinstvenih in prilagodljivih dizajnov majic. Z uporabo tehnologije generiranja slik z umetno inteligenco se uri na obsežni bazi podatkov slik in vzorcev za hitro ustvarjanje visokokakovostnih in natančnih modelov.

TeeAI skrbi za posameznike, ki želijo izraziti svojo ustvarjalnost s personaliziranimi majicami, in podjetja v industriji oblačil po meri, ki želijo poenostaviti svoj proces oblikovanja in strankam ponuditi raznoliko paleto ustvarjalnih možnosti.

Orodje se ponaša z več ključnimi lastnostmi, kot so dizajni, ustvarjeni z umetno inteligenco, uporabniku prijazen vmesnik, možnost »spoznaj svojega osebnega oblikovalca«, obsežen spletni katalog in brez zahteve po prijavi, zaradi česar je dostopno in enostavno za uporabo.

TeeAI je kot nalašč za ustvarjanje majic po meri za osebno uporabo, ustvarjanje edinstvenih modelov za trgovsko blago in hitro ustvarjanje visokokakovostnih dizajnov za dogodke ali promocije.

Lastnosti:

  • Dizajni, ustvarjeni z AI: Ponuja edinstvene modele majic, ustvarjene z umetno inteligenco.
  • Uporabniku prijazen vmesnik: Zagotavlja dostopen in enostaven postopek oblikovanja.
  • Funkcija osebnega oblikovalca: Zagotavlja prilagojeno pomoč pri oblikovanju.
  • Spletni katalog: Ponuja široko paleto možnosti oblikovanja in navdihov.
  • Brez zahteve za prijavo: Omogoča takojšen dostop do funkcij orodja.

Obiščite TeeAI →

10. Stylista

Stylista revolucionira prihodnost personalizirane mode, tako da je strokovno oblikovanje dostopno vsem in kjer koli. Naša aplikacija, ki temelji na umetni inteligenci, ponuja prilagojena priporočila za obleko in stilske nasvete glede na vaš edinstven stil.

Stylista ponuja prilagojen stil za vsako priložnost, zagotavlja navdih za oblačila in nasvete, ki jih poganja napredna umetna inteligenca. Uporabniki lahko raziskujejo zabavne in izbrane obleke, prilagojene njihovemu osebnemu slogu, s priporočili našega inteligentnega sistema. Aplikacija tudi olajša nakupovanje, saj uporabnikom omogoča nakupovanje svojih najljubših modnih znamk in odkrivanje novih s samo enim klikom.

Poleg nakupovanja lahko uporabniki svoje najljubše obleke shranijo na seznam želja, da jih pozneje ponovno obiščejo ali delijo s prijatelji. Stylista vam pomaga zgraditi digitalno omaro s samodejnim dodajanjem vaših nakupov, kar vam omogoča načrtovanje oblek na poti in spremljanje vaše garderobe.

Pri Stylista verjamemo, da je moda edinstven izraz osebnosti in stila vsakega posameznika. Naše poslanstvo je opolnomočiti vsakogar, da se v svojih oblačilih počuti udobno in samozavestno, pri čemer zagotavljamo prilagojen stil brez pritiska prilagajanja. Moda je jezik in Stylista vam pomaga, da ga govorite tekoče.

  • Prilagojeni stajling in navdih za obleko za vsako priložnost, ki ga poganja AI.
  • Izbrana priporočila za obleko, prilagojena vašemu edinstvenemu stilu.
  • Preprosto nakupovanje priljubljenih in novih modnih znamk z enim klikom.
  • Shranite in delite svoje najljubše obleke na seznam želja.
  • Z nakupi samodejno zgradite digitalno omaro, ki vam pomaga načrtovati obleke in spremljati svojo garderobo.

Obiščite Stylista →

Krmarjenje po prihodnosti mode z orodji AI

Pojav umetne inteligence v modni industriji zaznamuje transformativno dobo, ki združuje ustvarjalnost z najsodobnejšo tehnologijo. Vsako od teh orodij modnega oblikovalca z umetno inteligenco ponuja edinstvene zmogljivosti, ki skrbijo za različne vidike modnega oblikovanja, proizvodnje in personalizacije.

Ko sprejemamo to prihodnost, ki jo poganja umetna inteligenca, ta orodja ne le poenostavljajo različne procese, ampak tudi odpirajo nove poti za ustvarjalnost, učinkovitost in personalizacijo v modi.

Ne glede na to, ali gre za individualno izražanje ali za potrebe rastočih modnih znamk, vsestranskost in inovativnost teh orodij AI preoblikujejo modno krajino, zaradi česar je bolj vključujoča, dinamična in odzivna na spreminjajoče se trende in želje potrošnikov.

Alex McFarland je novinar in pisec AI, ki raziskuje najnovejši razvoj umetnih inteligenc. Sodeloval je s številnimi startupi in publikacijami na področju umetne inteligence po vsem svetu.