Povežite se z nami

Best Of

10 najboljših zvočnih izboljšav z umetno inteligenco (julij 2024)

Posodobljeno on

Unite.AI je zavezan strogim uredniškim standardom. Ko kliknete povezave do izdelkov, ki jih pregledamo, lahko prejmemo nadomestilo. Oglejte si naše razkritje podružnic.

AI Audio Enhancers

Programska oprema za izboljšanje zvoka lahko ljubiteljem zvoka in profesionalcem zagotovi optimalno zvočno izkušnjo. Z uporabo najnovejših tehnologij lahko enostavno odstranite hrup v ozadju, dodate učinke po lastni izbiri ali uporabite prednastavljene možnosti za prilagajanje izhoda za različne naprave, kot so zvočniki in slušalke – vse brez sprememb obstoječe strojne opreme.

Ojačevalci zvoka z umetno inteligenco že nekaj časa revolucionirajo avdio industrijo – in ne kaže znakov upočasnitve. Tehnologija za izboljšanje zvoka, ki jo poganja umetna inteligenca, uporablja napredne algoritme za izboljšanje kakovosti zvoka in jo popelje v nove višine, ki presegajo tisto, kar je bilo prej mogoče.

Umetna inteligenca lahko zniža raven hrupa in izboljša zvoke ter ustvari ostro, kristalno čisto izkušnjo poslušanja. Na trgu je veliko odličnih ojačevalcev zvoka, ki jih poganja AI, od katerih ima vsak svoje funkcije, ki jih lahko izkoristite glede na svoje potrebe. Ne glede na to, ali iščete zmogljivo orodje za profesionalno glasbeno produkcijo ali želite nekaj preprostega za uporabo doma, so ojačevalci zvoka z umetno inteligenco odlična izbira za vse avdiofile.

Tukaj je naš seznam najboljših ojačevalcev zvoka z umetno inteligenco:

1. LALAL.AI

LALAL.AI ponuja zmogljivo storitev, ki jo poganja umetna inteligenca in je enostavna za uporabo, ki zlahka odstrani neželeno ozadje, hrup in glasbo. Edinstveni algoritem izniči neželene zvoke in ustvari skladbe s kristalno čistim glasom.

Štirje primarni primeri uporabe tega so za:

zastavice: Odstranite glasbo v ozadju iz svojih posnetih video tokov, da preprečite pritožbe glede avtorskih pravic in se izognete pravnim težavam.

Novinarji: Počistite svoje intervjuje in druge zvočne posnetke, izboljšajte jasnost glasu za hitro dešifriranje govora.

Prepisovalci: Izvlecite monologe in dialoge iz filmov, serij, oddaj in videoposnetkov za dekodiranje in prevajanje govora v besedilo.

Glasbeniki: Zmanjšajte hrup v ozadju in druge dodatne zvoke, ki jih vaš mikrofon zajame med snemanjem vokala.

Preberite pregled →

Obiščite Lalal →

2. podcast

Kako odstraniti hrup iz vašega zvoka s Podcastle's Magic Dust

Podcastle predstavlja svoj ojačevalec zvoka Magic Dust AI, ki je zasnovan za enostavno spreminjanje kakovosti zvočnih posnetkov. S tem orodjem lahko uporabniki snemajo vsebino s katere koli lokacije – bodisi na počitnicah ali na profesionalnem mestu – in še vedno proizvajajo zvok studijske kakovosti. Magic Dust AI učinkovito odstrani hrup iz ozadja, izenači ravni zvoka in izboljša kakovost vokala, zaradi česar se sliši, kot da je bilo snemanje narejeno v profesionalnem studiu. To dosežemo brez potrebe po dragi opremi ali ekipi inženirjev, kar izenači pogoje za ustvarjalce z različnimi proračuni.

Postopek je poenostavljen za čim večjo učinkovitost; uporabniki lahko izboljšajo svoje zvočne posnetke s samo enim klikom, kar jim omogoča, da porabijo manj časa za tehnične prilagoditve in več za ustvarjanje in promocijo svoje vsebine. Podcastle, platforma, ki temelji na umetni inteligenci, omogoča ne le ustvarjanje zvoka, ampak tudi videa, profesionalnim in amaterskim podcasterjem pa nudi orodja za ustvarjanje, urejanje in distribucijo podcastov produkcijske kakovosti. Platforma je zgrajena z namenom demokratizirati dostop do televizijskega pripovedovanja zgodb in ponuja enostavna za uporabo orodja za ustvarjanje od konca do konca, ki so profesionalna in prijetna.

  • Magic Dust AI Enhancer: Omogoča snemanje s katere koli lokacije, hkrati pa zagotavlja zvok studijske kakovosti z odstranjevanjem hrupa v ozadju, izenačevanjem ravni zvoka in izboljšanjem vokalne kakovosti.
  • Stroškovno učinkovita kakovost: Dosega profesionalne zvočne standarde brez drage opreme ali ekipe inženirjev, zaradi česar je vrhunski zvok dostopen ustvarjalcem za vsak proračun.
  • Učinkovitost pri izboljšanju: Vsebuje postopek izboljšave z enim klikom, kar zmanjša čas, porabljen za prilagoditve zvoka, in poveča ustvarjanje in promocijo vsebine.
  • Vsestranska platforma: Podcastle je platforma za ustvarjanje zvoka in videa, ki temelji na AI in podpira tako profesionalne kot amaterske podcasterje.
  • Usmerjeno k poslanstvu: Cilj je demokratizirati dostop do televizijskega pripovedovanja zgodb s preprostimi, zabavnimi in profesionalnimi orodji za ustvarjanje od konca do konca.

Obiščite Podcastle →

3. veed.io

Kako očistiti zvok v 1 minuti! ⏱

Z AI ojačevalcem zvoka VEED lahko motnje v ozadju odpravite z enim samim klikom miške. Orodje odpravlja potrebo po nakupu mikrofonov za blokiranje zvoka in ročnem urejanju šuma.

Vse, kar potrebujete, je nekaj preprostih korakov – preprosto naložite svoj videoposnetek v VEED, nato izberite možnost »Čist zvok«, da AI samodejno odstrani ves hrup v ozadju. Ko končate, boste pripravljeni na uporabo različice videoposnetka MP4, ki jo lahko preprosto delite na platformah družbenih medijev.

Nekatere od najboljših funkcij VEED vključujejo:

  • Intuitiven uporabniški vmesnik
  • Napredne zvočne funkcije
  • Preprost postopek
  • Preprosto deljenje na družbenih medijih

Obiščite Veed →

4. Video komplet EaseUS

Zbirka video orodij EaseUS je bila zasnovana za pretvorbo, stiskanje in urejanje vaših video in zvočnih datotek. Združuje vse programe za urejanje videa v delovnem prostoru na enem mestu in vsakemu ustvarjalcu videa nudi popoln dostop do najboljšega video pretvornika, video kompresorja, video urejevalnika in GIF Makerja.

Vgrajeni video pretvornik v mp3 zelo olajša pretvorbo in rezanje zvočnih datotek. Podpira najpogostejše glasbene in zvočne formate, kot so MP3, MP4, M4A, M4R, WAV in WMA. Ta pretvornik je tudi pretvornik videa v zvok, ki izvleče zvok iz videa in nato obdela ali uredi zvočne datoteke.

Platforma vključuje tudi generator besedila v govor AI in zmanjševalec hrupa AI.

Za največjo učinkovitost platforma podpira paketno pretvorbo, več videoposnetkov in zvoka lahko pretvorite v velikem obsegu. Samo dodajte datoteke, nastavite izhodni format in kakovost ter počakajte, da se pretvorbe izvedejo.

Obiščite EaseUS →

5. Audio

Audo je vrhunski AI ojačevalec zvoka za vsakogar, ki želi ustvariti profesionalne, visokokakovostne zvočne projekte. Njegov enostaven in intuitiven uporabniški vmesnik uporabnikom omogoča hitro nalaganje in urejanje zvočnih datotek ali celo snemanje s samo aplikacijo. Tehnologija umetne inteligence in zvočni inženiring, ki stojita za aplikacijo, zagotavljata, da je preprosta, a učinkovita za vse ravni urejanja zvoka, od amaterskih podcasterjev do izkušenih zvočnih inženirjev.

Poleg tega njegova aktivna razvojna ekipa nenehno dela na novih funkcijah in posodobitvah; tako da lahko uživate ne le v trenutnih orodjih, temveč tudi v vseh njihovih prihajajočih izboljšavah.

Nekatere izmed najboljših funkcij programa Audo vključujejo:

  • Enostaven in intuitiven vmesnik
  • Nalaganje in urejanje zvočnih datotek
  • Snemajte neposredno v aplikaciji
  • Aktivna razvojna ekipa

Obiščite Audo →

6. Obvladovanje AI

AI Mastering je orodje za izboljšanje zvoka z umetno inteligenco, ki se osredotoča na to, da je uporabniška izkušnja največja prednostna naloga. Da bi zagotovili udobje, je AI Mastering ustvaril več preprostih alternativ za prijavo računa pri njih, vključno z uporabo vaših obstoječih računov GitHub, Google ali Twitter.

AI Mastering se ne osredotoča samo na udobje za uporabnike, temveč vsebuje tudi priročno funkcijo s svojo tehnologijo, ki temelji na AI, ki omogoča samodejno pretvorbo zvoka. Ker AI Mastering še naprej ponuja več funkcij in udobja svojemu naraščajočemu občinstvu uporabnikov, ki se obrnejo vsak mesec, je jasno, da ta aplikacija hitro postaja priljubljeno orodje izbire.

Nekatere izmed najboljših funkcij AI Mastering vključujejo:

  • Alternativne možnosti prijave
  • Samodejne pretvorbe zvoka
  • Hitro rastoče občinstvo
  • Enostaven za uporabo

Obiščite AI Mastering →

7. Izboljševalec zvoka

Audio Enhancer je spletno orodje, ki je preprosto za uporabo in je zasnovano za izboljšanje glasbenih datotek v različnih formatih, vključno z .m4a, .mp4, .3gp, .m4b, .aac, .m4p, .m4r, .m4v, .aif, .aiff , .aifc, .avi, .mov, .qt, .mp3, .opus, .ogg in .wav.

To orodje je še posebej koristno za ustvarjalce videoposnetkov na platformah, kot je YouTube, saj izboljša kakovost zvoka v njihovih videoposnetkih, kar vodi do bolj profesionalne in privlačne vsebine. Audio Enhancer izboljša kakovost videa in zvoka z odpravljanjem neželenega hrupa v ozadju in zagotavlja kristalno čist zvok v vseh posnetkih. Ključne funkcije orodja vključujejo filtriranje hrupa v ozadju, izboljšanje kakovosti govora v video klicih in ohranjanje jasnosti v pogovorih, tudi v tihih okoljih.

Nekatere izmed najboljših funkcij programa Audio Enhancer vključujejo:

  • Filtrira zvoke v ozadju
  • Izboljša kakovost govora v video klicih
  • Ohranja jasne pogovore v tihem okolju

Obiščite Audio Enhancer →

8. Avfonično

 

Auphonic je izboljševalec zvoka na osnovi umetne inteligence, ki je revolucioniral radiodifuzno industrijo. Vsakemu uporabniku omogoča izkušnjo profesionalne kakovosti zvoka za različne medije, vključno z radiem, oddajami, zaslonskimi oddajami in filmi.

Zahvaljujoč njegovim algoritmom, ki temeljijo na umetni inteligenci, lahko uporabniki zdaj izkoristijo obsežno paleto orodij za doseganje najbolj zadovoljivih rezultatov svojih projektov. Uporabnikom ni več treba obvladati tankosti kompresorjev ali izenačevati glasnosti po standardih, kot so ATSC A/85, EBU R128 med drugim.

Programska oprema se ponaša tudi z impresivnimi funkcijami, kot so vgrajeno optimalno kodiranje, oznake poglavij in programi za metapodatke. Poleg tega so sistemi za prepoznavanje in urejanje govora na voljo v več kot 80 jezikih, kar uporabnikom omogoča, da dosežejo širše občinstvo po vsem svetu.

Nekatere izmed najboljših funkcij Auphonic vključujejo:

  • Kakovost zvoka na profesionalni ravni
  • Obsežen nabor orodij
  • Vgrajeno optimalno kodiranje
  • Prepoznavanje govora in urejanje za več kot 80 jezikov

Obiščite Audiophonic →

9. Adobe Audition

 

Adobe Audition je zmogljiv ojačevalec zvoka z umetno inteligenco, s katerim je doseganje popolne skladbe bolj dostopno kot kdaj koli prej. S podrobnimi možnostmi urejanja in funkcijami za odpravljanje šumov lahko svojemu zvoku preprosto zagotovite profesionalen zvok z zmanjšanjem hrupa v ozadju.

Ne le to, je neverjetno hiter in intuitiven, saj lahko spustite katero koli zvočno datoteko v programsko opremo in začnete urejati. Ko urejate, lahko poslušate skladbe, medtem ko še potekajo – prihranite čas in omogočite še boljšo obdelavo samega zvoka. Poleg tega lahko z Adobejevo integracijo razdeljene platforme hitro in nemoteno prenašate med različnimi aplikacijami Adobe, pri čemer ohranite svoj napredek na platformi do te točke.

Nekatere izmed najboljših funkcij Adobe Audition vključujejo:

  • Podrobne možnosti urejanja
  • Preklic hrupa
  • Hitro in intuitivno
  • Poslušajte skladbe med urejanjem

Obiščite Adobe Audition →

10. Zvočna super ločljivost

 

Audio Super Resolution je inovativna aplikacija, ki uporablja AI za inteligentno dodajanje dodatnih vzorcev v časovni domeni zvočnemu signalu. Ta proces, ki ga poganja umetna inteligenca, primerljiv s težavo s super ločljivostjo slike, kjer se posamezni zvočni vzorci primerjajo s slikovnimi pikami, uporablja konvolucijo, osip in nelinearnost v vsakem bloku svojega algoritma.

Poleg tega Audio Super Resolution omogoča nemoteno ponovno uporabo funkcij nizke ločljivosti iz spodnjih blokov vzorčenja med vzorčenjem navzgor prek zlaganja preostalih povezav. Te tehnologije skupaj omogočajo ustvarjanje vrhunske izkušnje poslušanja za svoje uporabnike.

Nekatere izmed najboljših funkcij Audio Super Resolution vključujejo:

  • Napredni algoritmi AI
  • Brezplačna uporaba
  • Dodatni vzorci v časovni domeni zvočnega signala

Obiščite Super Audio →

Povzetek

Programska oprema za izboljšanje zvoka, ki jo poganja AI, spreminja način, kako profesionalci in navdušenci optimizirajo kakovost zvoka. Z uporabo naprednih algoritmov ta orodja odstranijo hrup v ozadju, dodajo učinke in prilagodijo izhod za različne naprave. Z izpopolnjevanjem jasnosti zvoka in izboljšanjem izkušenj poslušanja ojačevalci zvoka z umetno inteligenco poskrbijo za širok nabor aplikacij, od profesionalne glasbene produkcije do priložnostne uporabe doma. Z nenehnim napredkom v tehnologiji so ta orodja pripravljena na revolucijo v avdio industriji, tako da bo visokokakovosten zvok dostopen vsem.

Alex McFarland je novinar in pisec AI, ki raziskuje najnovejši razvoj umetnih inteligenc. Sodeloval je s številnimi startupi in publikacijami na področju umetne inteligence po vsem svetu.