Povežite se z nami

Best Of

10 najboljših ustvarjalcev aplikacij brez kode (julij 2024)

Posodobljeno on

Unite.AI je zavezan strogim uredniškim standardom. Ko kliknete povezave do izdelkov, ki jih pregledamo, lahko prejmemo nadomestilo. Oglejte si naše razkritje podružnic.

V nenehno razvijajočem se tehnološkem okolju vzpon graditeljev aplikacij brez kode priča o demokratizaciji razvoja aplikacij. Minili so časi, ko je bilo ustvarjanje digitalne rešitve izključno v domeni izkušenih kodirnikov in razvijalcev programske opreme. Platforme brez kode so podjetnikom, poslovnim strokovnjakom in ustvarjalnim mislecem odprle vrata, da oživijo svoje digitalne vizije, ne da bi napisali eno vrstico kode.

V središču te revolucije so graditelji aplikacij brez kode – intuitivne, uporabniku prijazne platforme, ki omogočajo ustvarjanje aplikacij dostopno vsem. Ta orodja poenostavljajo razvojni proces in omogočajo posameznikom in podjetjem, da se hitro odzovejo na potrebe trga, preizkusijo ideje in uvedejo rešitve z izjemno hitrostjo.

V tej objavi v spletnem dnevniku se bomo poglobili v nekaj najboljših razvijalcev aplikacij brez kode, ki preoblikujejo krajino razvoja aplikacij.

1. Softr

Softr mobilne aplikacije brez kode

Softr stoji v ospredju gibanja brez kodiranja in na novo predstavlja način ustvarjanja portalov za stranke in notranjih orodij. Ta inovativna platforma neopazno premosti vrzel med kompleksnimi sistemi za upravljanje podatkov, kot sta Airtable ali Google Sheets, in uporabniku prijaznimi aplikacijami, ki jih je mogoče prilagoditi. Uporabnikom omogoča preoblikovanje zapletenih naborov podatkov v popolnoma delujoče aplikacije, ne da bi potrebovali kakršno koli znanje kodiranja.

Bistvo privlačnosti Softr-ja je v njegovem celovitem naboru vnaprej zgrajenih blokov. Ti med drugim vključujejo sezname, grafikone, obrazce, tabele, koledarje in zemljevide, ki uporabnikom omogočajo hitro izdelavo robustnih aplikacij od začetka. Ta pristop ne le poenostavi razvojni proces, temveč tudi pospeši pot od ideje do izvedbe.

Softr se odlikuje s hitrim razvojem funkcij in ciklom izdaje, ki nenehno izboljšuje uporabniško izkušnjo. Ta agilnost zagotavlja, da Softr ostaja na vrhu tehnologije brez kode. Poleg tega je njegova globalna skupnost graditeljev vir inovacij in podpore, ki uporabnikom ponuja prostor za povezovanje, učenje in skupno rast.

Ključne Lastnosti programa Softr:

  • Blok funkcij: Ti bloki, zasnovani za predstavitev izdelkov, poudarjajo ključne značilnosti in prednosti ter jih predstavijo na jasen in privlačen način.
  • Prilagajanje: Ponuja obsežne možnosti prilagajanja, ki uporabnikom omogočajo, da prikažejo ali skrijejo razdelke aplikacije glede na posebne pogoje, kot je stanje prijave uporabnika, vloga ali naročniška stopnja.
  • Skupnost in podpora: Ponaša se z dinamično skupnostjo graditeljev, obogateno z delavnicami, dogodki in priložnostmi za sodelovanje, ki spodbujajo podporno okolje za učenje in izmenjavo.

Obiščite Softr →

2. Draftbit

Hitra predstavitev novega uporabniškega vmesnika Draftbit

Draftbit se pojavi kot intuitivna platforma brez kode, zasnovana za poenostavitev postopka ustvarjanja in zagona mobilnih aplikacij. Je idealna rešitev za podjetja, ki želijo razviti funkcionalne in vizualno privlačne aplikacije brez zapletenosti kodiranja. Uporabniku prijazen vmesnik in vizualni programski jezik Draftbita omogočata dostop uporabnikom vseh ravni znanja in jim omogočata, da svoje koncepte aplikacij oživijo z minimalnim tehničnim znanjem.

Izstopajoča lastnost Draftbita je njegova narava sodelovanja. Platforma podpira timsko delo, kar več zainteresiranim stranem omogoča, da prispevajo k enemu projektu, kar je še posebej koristno za podjetja, ki želijo vključiti različne člane ekipe v proces razvoja aplikacije. Ta sodelovalni pristop zagotavlja, da so različne perspektive in ideje vključene v končni izdelek, s čimer se izboljša njegova funkcionalnost in dizajn.

Ključne značilnosti Draftbit:

  • Vizualni programski jezik: Uporabnikom brez izkušenj s kodiranjem omogoča ustvarjanje funkcionalnih mobilnih aplikacij prek vizualnega vmesnika.
  • Uporabniku prijazen vmesnik: Zasnovan za enostavno uporabo, ki omogoča hitro prilagajanje in ustvarjanje aplikacij.
  • Prilagodljiva zbirka podatkov: Podpira vsestransko upravljanje podatkov, bistveno za dinamično delovanje aplikacij.
  • Sodelovanje: Omogoča timsko delo, ki omogoča skupen razvoj projekta in vnos več uporabnikov.
  • Prilagajanje: Ponuja vrsto predlog in tem za personalizacijo videza aplikacij, s čimer zagotavlja, da izstopajo in odražajo identiteto blagovne znamke.

Obiščite Draftbit →

3. FlutterFlow

Uvod v Flows: izdelava potovalne aplikacije s klepetom, umetno inteligenco in avtentikacijo

FlutterFlow, zgrajen na Googlovem Flutter SDK, izstopa kot platforma z nizko kodo, ki uporabnikom omogoča ustvarjanje izvornih mobilnih in spletnih aplikacij. Združuje učinkovitost vizualnega vmesnika z robustnimi zmogljivostmi Flutterja, kar omogoča razvoj visoko zmogljivih, vizualno osupljivih aplikacij na več platformah z uporabo ene kodne baze. Ta pristop bistveno poenostavi proces razvoja aplikacije, zaradi česar je dostopna tako začetnikom kot izkušenim razvijalcem.

Vmesnik FlutterFlow s funkcijo povleci in spusti in vizualni programski jezik demistificirata ustvarjanje aplikacij, tako da uporabniki preprosto oblikujejo in prilagajajo svoje aplikacije. Zavezanost platforme k prilagodljivosti je očitna v njenih možnostih baze podatkov, ki omogočajo učinkovito upravljanje podatkov in shranjevanje za različne potrebe aplikacij. Poleg tega zmožnost ustvarjanja aplikacij za več platform zagotavlja, da lahko uporabniki dosežejo širšo publiko brez potrebe po ločenem razvoju za vsako platformo.

Ključne značilnosti FlutterFlow:

  • Vizualni programski jezik: Poenostavi ustvarjanje aplikacij in uporabnikom z minimalnim znanjem kodiranja omogoča razvoj popolnoma funkcionalnih aplikacij.
  • Vmesnik povleci in spusti: Izboljša enostavnost uporabe, omogoča hitro prilagajanje in oblikovanje aplikacij.
  • Prilagodljiva zbirka podatkov: Omogoča učinkovito shranjevanje in upravljanje podatkov za funkcionalnost aplikacije.
  • Razvoj na več platformah: Podpira ustvarjanje aplikacij za več platform, vključno z iOS, Android in spletom, iz ene kodne baze.
  • Integracija s storitvami in API-ji tretjih oseb: Omogoča uporabnikom, da izboljšajo svoje aplikacije z vključitvijo različnih zunanjih storitev in API-jev.

Obiščite FlutterFlow →

4. bubble

Kaj lahko zgradite brez kode – Osnove oblačkov: 1. lekcija

Bubble se pojavi kot transformativna sila na področju razvoja spletnih aplikacij brez kode. Ta platforma spreminja igro za tiste, ki želijo oblikovati, razvijati in uvajati sofisticirane spletne aplikacije, ne da bi se poglobili v zapletenost kodiranja. Bubbleov intuitivni urejevalnik povleci in spusti, skupaj z robustnimi poteki dela in prilagodljivim sistemom podatkovnih baz, omogoča uporabnikom, da svoje zamisli o aplikacijah uresničijo z izjemno lahkoto in učinkovitostjo.

Zasnovan za podjetnike, lastnike podjetij in ambiciozne razvijalce, Bubble zahteva zavezo, da v celoti izkoristi svoje zmogljivosti. Čeprav morda trenutno ne podpira izvornega razvoja aplikacij za iOS in Android, je njegova moč v ustvarjanju zmogljivih, odzivnih spletnih aplikacij. Bubble blesti v svoji zmožnosti brezhibne integracije s številnimi zunanjimi storitvami, API-ji in viri podatkov, kar uporabnikom omogoča ustvarjanje aplikacij, bogatih s funkcijami, ki brezhibno sodelujejo z različnimi orodji in platformami.

Ključne Lastnosti Bubble:

  • Obsežen nabor orodij: Vključuje optimizacijo SEO, zmožnosti e-pošte in integracije sledenja dejavnosti, kar zagotavlja celostno orodje za razvoj aplikacij.
  • Prilagodljivost in povezljivost: Omogoča povezave z več zunanjimi storitvami, API-ji in viri podatkov za izdelavo večplastnih aplikacij.
  • Izobraževalni viri: Ponuja obsežno dokumentacijo, ki zajema osnovne do napredne funkcije, vadnice po korakih, nasvete za odpravljanje težav in vpogled v najboljše prakse. To dopolnjujejo video vadnice, ki uporabnikom pomagajo na njihovi razvojni poti.

Obiščite Bubble →

5. Vmesniki Zapier

Preprosto zgradite klepetalnega bota brez kode z uporabo Zapierja in ChatGPT

Vmesniki Zapier se pojavljajo kot revolucionarni ustvarjalec aplikacij brez kode, ki izkorišča moč avtomatizacije, da uporabnikom omogoči ustvarjanje širokega nabora prilagojenih rešitev. Od obrazcev in ciljnih strani do sledilnikov in pogledov Kanban, Zapier Interfaces poenostavlja ustvarjanje interaktivnih spletnih aplikacij. Kot vodilni na področju avtomatizacije brez kode je moč Zapierja v njegovih obsežnih integracijskih zmožnostih, povezovanju z več kot 6,000 aplikacijami priznanih partnerjev, kot so Google, Salesforce in Microsoft.

Vmesniki Zapier, ki so trenutno v različici beta, ponujajo poenostavljeno in prilagodljivo platformo za uporabnike za gradnjo varnih, avtomatiziranih sistemov. To olajša optimizacijo poslovno kritičnih tokov dela v tehnološkem skladu organizacije. Zaradi preprostosti in prilagodljivosti vmesnikov Zapier je to močno orodje za vse, ki želijo ustvariti spletne aplikacije po meri, ne da bi se poglobili v zapletenost kodiranja.

Ključne lastnosti vmesnikov Zapier:

  • Rešitve, ki temeljijo na avtomatizaciji: Omogoča uporabnikom, da ustvarijo prilagojene, avtomatizirane rešitve, ne da bi potrebovali strokovno znanje o kodiranju.
  • Obsežna integracija aplikacij: Povezuje se s širokim naborom več kot 6,000 aplikacij, kar izboljša združljivost in integracijo z orodji, ki jih uporabniki že uporabljajo.
  • Interaktivne in dekorativne komponente: Ponuja nabor komponent za izdelavo različnih spletnih aplikacij, od osnovnih obrazcev in portalov za stranke do orodij CRM.

Obiščite Zapier →

6. Glide

Zgradite aplikacijo za beleženje z umetno inteligenco brez kode | Vadnica za aplikacije Glide | Brez kode | OpenAI

Glide je platforma brez kode, prilagojena za ustvarjanje mobilnih aplikacij, s poudarkom na prijaznosti do uporabnika in vsestranskosti. Je odlična izbira za različne aplikacije, bodisi za interna poslovna orodja, portale za stranke ali sisteme za upravljanje dogodkov. Kar ločuje Glide od drugih, je njegova živahna skupnost, ki ponuja vire, predloge in podporo, ki spodbuja in vodi uporabnike skozi proces ustvarjanja aplikacije.

Ta platforma je dokaz enostavnosti razvoja aplikacij, tudi za tiste brez predhodnih izkušenj s kodiranjem. Sortiment predlog in blokov Glide omogoča uporabnikom, da svoje aplikacije prilagodijo posebnim potrebam in estetiki. Ta orodja vključujejo intuitivne obrazce, tabele in grafikone, ki poenostavljajo postopek izdelave aplikacije.

Ključne značilnosti Glide:

  • Intuitivni vmesnik: Zasnovan za preprostost, zaradi česar je dostopen uporabnikom ne glede na njihovo kodirno ozadje.
  • Prilagodljive predloge in bloki: Zagotavlja različne predloge in bloke za preprosto ustvarjanje različnih aplikacij.
  • Podpora skupnosti: Ponaša se s podporno in z viri bogato skupnostjo, ki uporabnikom pomaga na njihovi poti razvoja aplikacij.
  • Integracija Excela: Brezhibno se integrira z Excelom, kar olajša ustvarjanje in upravljanje aplikacij, ki temeljijo na podatkih.

Obiščite Glide →

7. slikalnik

Ustvarite enostransko aplikacijo v Bildrju BREZ KODE v manj kot 15 minutah

Bildr izstopa v krajini brez kode po svojem zelo vizualnem in prilagodljivem pristopu k razvoju aplikacij. Odličen je pri ustvarjanju različnih aplikacij, vključno s spletnimi aplikacijami, razširitvami za Chrome, naprednimi spletnimi aplikacijami za telefone in aplikacijami za Web3, ki podpirajo blockchain. Uporabniki, ki poznajo platforme, kot sta Figma ali Miro, bodo našli Bildrjev vmesnik intuitivno podoben, saj predstavlja vse komponente aplikacije na enem obsežnem platnu.

Ta platforma je nekoliko bolj tehnična kot druge na tem seznamu in ponuja vrsto prilagodljivih elementov, kot so vsebniki obrazcev, urejevalniki obogatenega besedila in preklopna stikala. Bildr poenostavlja proces oblikovanja z uporabo logike, ki je podobna CSS, brez dejanskega kodiranja. Ta pristop omogoča uporabnikom, da se osredotočijo na ustvarjalnost in funkcionalnost, ne da bi se zapletli v tehnične podrobnosti.

Ključne značilnosti Bildr:

  • Vizualni postopek gradnje: Ponuja vmesnik, podoben Figmi, ki uporabnikom omogoča ogled in prerazporeditev vseh komponent aplikacije na enem platnu.
  • Elementi povleci in spusti: Vključuje široko paleto prilagodljivih elementov, ki olajšajo ustvarjanje različnih funkcij aplikacije.
  • Ustvarjanje vzorca: Uporabnikom omogoča ustvarjanje vzorcev za večkratno uporabo iz pogosto uporabljenih zbirk elementov, s čimer se izboljša učinkovitost in doslednost.

Obiščite Bildr →

8. Brez konca

Izdelava aplikacije za klepet (1. del)

Backendless izstopa kot vsestranska platforma za razvoj vizualnih aplikacij, ki na novo opredeljuje način gradnje in upravljanja aplikacij. Njegovo okolje z nizko kodo je namenjeno tako izkušenim razvijalcem kot začetnikom, saj ponuja mešanico intuitivnega dizajna in zmogljive funkcionalnosti. S funkcijami, kot so oblikovanje uporabniškega vmesnika, brezkodna logika, baza podatkov v realnem času in sporočanje, Backendless pospešuje proces razvoja aplikacij in uporabnikom omogoča učinkovito ustvarjanje visoko zmogljivih aplikacij.

Obsežen komplet orodij platforme vključuje vizualni UI Builder, ki uporabnikom omogoča hitro izdelavo osupljivih uporabniških vmesnikov. Backendless dodatno izboljša razvoj aplikacij s svojim robustnim in razširljivim zaledjem, ki vsebuje bazo podatkov v realnem času, ki zagotavlja bliskovito hitro delovanje. Uporabniki uživajo tudi v prilagodljivosti možnosti uvajanja, vključno z brezstrežniškimi za razširljivost, samostojnimi za nadzor ali upravljanimi za enostavno delovanje.

Ključne značilnosti Backendless:

  • Visual Low-Code App Builder: Ponuja intuitiven graditelj z uporabniškim vmesnikom, logiko brez kode, zbirko podatkov v realnem času in sporočili za hiter razvoj aplikacij.
  • Razširljivost in razširljivost: Zagotavlja razširljive, razširljive rešitve za različne potrebe razvoja aplikacij.
  • Eleganten graditelj vizualnega uporabniškega vmesnika: Omogoča hitro ustvarjanje vizualno privlačnih vmesnikov za aplikacije in spletna mesta.
  • Zmogljivo in razširljivo zaledje: Vsebuje robustno in učinkovito zaledje, ki zagotavlja visoko zmogljivost aplikacije.
  • Prilagodljive možnosti uvajanja: Uporabnikom omogoča izbiro med brezstrežniško, samostojno ali upravljano uvedbo za optimalno upravljanje aplikacij.

Obiščite Backendless →

9. AppGyver

AppGyver je platforma brez kode, ki poenostavi postopek ustvarjanja mobilnih in spletnih aplikacij. Zasnovan je tako, da je uporabniku prijazen in učinkovit, zaradi česar je idealno orodje za razvoj vrste aplikacij profesionalne kakovosti. Platforma ponuja knjižnico prilagodljivih komponent in zmogljiv tematski mehanizem, skupaj s predogledi v realnem času, ki so ključni pri ustvarjanju vizualno privlačnih in funkcionalnih aplikacij.

AppGyver izstopa po svojem intuitivnem vmesniku, primernem za uporabnike brez izkušenj s kodiranjem. Logične funkcije platforme, kot so senzorji in datotečne operacije, je mogoče enostavno implementirati prek vizualnega logičnega platna. Poleg tega njene integracijske zmogljivosti, vključno z brezhibnimi povezavami z rešitvami SAP in sodobnimi API-ji, izboljšujejo funkcionalnost in doseg aplikacije.

Ključne lastnosti AppGyverja:

  • Uporabniku prijazen vmesnik: Zasnovan za enostavno uporabo, ki omogoča razvoj aplikacij za vse ravni znanja.
  • Prilagodljive komponente: Ponuja obsežno knjižnico komponent z zmogljivim mehanizmom za teme in predogledi v realnem času.
  • Vsestranske logične funkcije: Omogoča izvedbo različnih logičnih funkcij na vizualnem platnu.
  • Brezšivna integracija: Omogoča preprosto integracijo z rešitvami SAP in drugimi API-ji s pomočjo čarovnika za integracijo REST.
  • Zmogljivosti pretvorbe podatkov: Omogoča prefinjeno obdelavo podatkov s formulami v obliki preglednic.

Obiščite AppGyver →

10. Adalo

Kako začeti z Adalo | Graditelj aplikacij brez kode

Adalo je pridobil popularnost v areni platforme brez kode, saj uporabnikom omogoča preprosto ustvarjanje, oblikovanje in zagon mobilnih in spletnih aplikacij. Njegov dostopen vmesnik in obsežen nabor funkcij poskrbita za široko paleto potreb pri razvoju aplikacij, od ustvarjalcev začetnikov do izkušenih strokovnjakov.

Moč Adala je v njegovem vizualnem vmesniku, ki uporablja metodologijo povleci in spusti, zaradi česar je načrtovanje in prilagajanje aplikacij preprosto in prijetno. Platforma ponuja prilagodljive možnosti baze podatkov, ki uporabnikom omogočajo, da upravljajo svoje podatke znotraj Adala ali se integrirajo z zunanjimi zaledji, kot sta Xano ali Airtable. Poleg tega Adalo poenostavlja postopek objavljanja aplikacij, saj omogoča neposredno objavo v App Store, Google Play in domenah po meri.

Ključne značilnosti Adala:

  • Razvoj aplikacij brez kode: Omogoča ustvarjanje domačih mobilnih in naprednih spletnih aplikacij brez kodiranja.
  • Intuitivni vizualni vmesnik: Vsebuje uporabniku prijazen vmesnik povleci in spusti za oblikovanje aplikacij.
  • Prilagodljivo upravljanje baz podatkov: Ponuja različne možnosti integracije in upravljanja baze podatkov.
  • Poenostavljeno objavljanje aplikacij: Omogoča preprosto objavo aplikacij v večjih trgovinah z aplikacijami in domenah po meri.

Obiščite Adalo →

Opolnomočenje inovacij z izdelovalci aplikacij brez kode

Ko zaključujemo naše raziskovanje najboljših izdelovalcev aplikacij brez kode, je jasno, da se krajina razvoja aplikacij spreminja. Te platforme, vsaka s svojimi edinstvenimi prednostmi in značilnostmi, demokratizirajo proces ustvarjanja aplikacij in jih naredijo dostopne širšemu občinstvu.

Vzpon razvijalcev aplikacij brez kode pomeni novo dobo, kjer moč za inovacije ni več omejena na tiste z obsežnim znanjem kodiranja. Ne glede na to, ali ste podjetnik, lastnik podjetja ali nekdo z ustvarjalno idejo, ta orodja nudijo sredstva za uresničitev vaše vizije.

Alex McFarland je novinar in pisec AI, ki raziskuje najnovejši razvoj umetnih inteligenc. Sodeloval je s številnimi startupi in publikacijami na področju umetne inteligence po vsem svetu.