Povežite se z nami

Best Of

10 najboljših orodij ETL (julij 2024)

Posodobljeno on

Unite.AI je zavezan strogim uredniškim standardom. Ko kliknete povezave do izdelkov, ki jih pregledamo, lahko prejmemo nadomestilo. Oglejte si naše razkritje podružnic.

Za organizacijo, ki temelji na podatkih, je ključnega pomena, da ima centraliziran vir za vse svoje informacije, sicer je težko narediti informirane napovedi. Mnoga podjetja se obrnejo na ETL, da zagotovijo kontekst za svoje podatke. 

ETL, ki pomeni "izvleček, transformacija, nalaganje", je standardni model, ki ga lahko podjetja uporabijo za integracijo podatkov iz več virov v eno samo centralizirano skladišče podatkov. Ko gre za orodja ETL, so to programska oprema, posebej zasnovana za podporo procesom ETL, kot je pridobivanje podatkov iz različnih virov, brisanje in čiščenje podatkov za doseganje višje kakovosti ter združevanje vseh v podatkovna skladišča. Orodja ETL lahko uporabite za poenostavitev strategij upravljanja podatkov in izboljšanje kakovosti podatkov s standardiziranim pristopom. 

Orodja ETL imajo številne prednosti, kot so: 

  • Višja kakovost: Orodja ETL izboljšujejo kakovost podatkov s preoblikovanjem podatkov iz različnih baz podatkov, aplikacij in sistemov, tako da izpolnjujejo določene notranje in zunanje zahteve skladnosti. Zagotavljajo tudi kontekst za ustrezne podatke, zaradi česar so boljši v procesih odločanja.
  • Boljša doslednost: Z orodji ETL lahko poenostavite analizo s preoblikovanjem podatkov v skladu z univerzalnimi standardi. Izračuni in napovedi postanejo natančnejši, ko so vsi podatki združeni in jih je mogoče iskati.
  • Hitreje: Z odpravo potrebe po poizvedovanju več podatkovnih virov se lahko poveča hitrost sprejemanja odločitev. 

Na trgu je veliko odličnih orodij ETL, zato si oglejmo nekaj najboljših: 

1. vključiti

Integrate.io Pregled

Integrate.io na splošno velja za eno najboljših orodij ETL na trgu. Je platforma za integracijo podatkov ETL v oblaku, ki omogoča enostavno združevanje več virov podatkov. Platforma ima preprost in intuitiven vmesnik, ki omogoča gradnjo podatkovnih cevovodov med velikim številom virov in destinacij. 

Platforma je tudi zelo razširljiva z vsemi količinami podatkov ali primeri uporabe in vam omogoča brezhibno združevanje podatkov v skladišča, baze podatkov, operativne sisteme in shrambe podatkov. 

Integrate.io ponuja več kot 100 priljubljenih podatkovnih shramb in paketov aplikacij SaaS, vključno z MongoDB, MySQL, Amazon Redshift, Google Cloud Platform in Facebook. 

Poleg tega, da je zelo razširljiva in varna, ponuja platforma številne funkcije. Ena taka funkcija je šifriranje na ravni polja, ki vam omogoča šifriranje in dešifriranje podatkovnih polj z njihovim lastnim šifrirnim ključem. 

Tukaj je nekaj glavnih prednosti Integrate.io: 

  • Visoko razširljiv in varen
  • ETL platforma v oblaku
  • Preprosto združite več virov podatkov
  • Preprost, intuitiven vmesnik

Obiščite Integrate →

2. Talend

Zaupanje podatkov je pomembno za Talend in naše stranke

Drugo odlično orodje ETL je Talend Data Integration, ki je odprtokodna rešitev za integracijo podatkov ETL, ki je združljiva z viri podatkov tako na mestu uporabe kot v oblaku. Platforma vključuje na stotine vnaprej zgrajenih integracij. 

Talend poleg odprtokodne različice ponuja tudi plačljivo platformo za upravljanje podatkov, ki vključuje dodatna orodja in funkcije za produktivnost, oblikovanje, upravljanje, spremljanje in upravljanje podatkov. 

Talend je bil v Gartnerjevem poročilu Magic Quadrant za orodja za integracijo podatkov označen kot "Leader". 

Tukaj je nekaj glavnih prednosti Talenda: 

  • Odprtokodne in plačljive različice
  • Orodja za oblikovanje, produktivnost, upravljanje podatkov itd
  • Združljivo z viri podatkov na mestu uporabe in v oblaku
  • Večnamensko orodje za integracijo podatkov

Obiščite Talend →

3. IBM DataStage

IBM DataStage je odlično orodje za integracijo podatkov, ki je osredotočeno na zasnovo odjemalec-strežnik. Izvleče, preoblikuje in naloži podatke iz vira v cilj. Ti viri lahko vključujejo datoteke, arhive, poslovne aplikacije in drugo. 

Podjetja uporabljajo DataStage za pomoč pri poslovni analizi z zagotavljanjem kakovostnih podatkov. Deluje kot povezava med številnimi različnimi sistemi in lahko upravlja ekstrakcijo podatkov, prevajanje in nalaganje, zato ga imajo mnogi v pekovski industriji. 

DataStage je mogoče osveževati in sinhronizirati, kolikor je potrebno, poleg tega je zanesljiv in prilagodljiv. Ponuja preprosto integracijo in enoten vmesnik za integracijo heterogenih virov. Orodje tudi optimizira uporabo strojne opreme, podpira zbiranje in integracijo ter ponuja zmogljiv in učinkovit način za gradnjo, uvajanje, posodabljanje in upravljanje vaše integracije podatkov. 

Tukaj je nekaj glavnih prednosti IBM DataStage:

  • Oblikovanje odjemalec-strežnik
  • Izvleče, preoblikuje in naloži podatke iz vira v cilj
  • Izboljša poslovno analizo
  • Povezuje veliko različnih sistemov

Obiščite IBM DataStage →

4. Oracle Data Integrator

Integracija podatkov

Celovita rešitev za integracijo podatkov Oracle Data Integrator (ODI) je del Oraclovega ekosistema za upravljanje podatkov. Je odlična izbira za tiste, ki že uporabljajo druge aplikacije Oracle, kot sta Hyperion Financial Management ali Oracle E-Business Suite (EBS). 

Oracle Data Integrator ponuja različice na mestu uporabe in v oblaku. Eden bolj edinstvenih vidikov ODI je, da podpira delovne obremenitve ETL, kar se lahko izkaže za koristno za mnoge uporabnike. Je bolj preprosto orodje kot nekatera druga na seznamu. 

ODI podpira širok spekter zahtev za integracijo podatkov, kot so paketna nalaganja velikih količin in storitveno usmerjene podatkovne storitve arhitekture. Orodje podpira tudi vzporedno izvajanje nalog, kar pomaga doseči hitrejšo obdelavo podatkov. 

Tukaj je nekaj glavnih prednosti Oracle Data Integrator: 

  • Del Oraclovega ekosistema za upravljanje podatkov
  • Lokalno in v oblaku
  • Podpira delovne obremenitve ETL
  • Vzporedno izvajanje nalog

Obiščite Oracle →

5. Fivetran

Fivetran ponuja raznoliko platformo orodij, ki je namenjena bolj priročnemu procesu upravljanja podatkov. Programska oprema vam pomaga pri upravljanju posodobitev API-ja in lahko v le nekaj minutah potegne najnovejše podatke iz vaše zbirke podatkov. 

Je rešitev ETL v oblaku, ki podpira integracijo podatkov s podatkovnimi skladišči, kot so Redshift, BigQuery, Azure in Snowflake. Ena od najboljših prodajnih točk Fivetrana je nabor podatkovnih virov s skoraj 90 možnimi viri SaaS in možnostjo dodajanja integracij po meri. 

Tukaj je nekaj glavnih prednosti zdravila Fivetran: 

  • Priročno upravljanje podatkov
  • Raznolika platforma orodij
  • Upravljanje posodobitev API-ja
  • Rešitev v oblaku

Obiščite Fivetran →

6. Šiv

Uvod v Stitch, ETL brez kode

Odprtokodna platforma za integracijo podatkov ELT (extract, load, transform) Stitch je še ena odlična izbira. Podobno kot Talend Stitch ponuja plačljive ravni storitev za naprednejše primere uporabe in večje število virov podatkov. Stitch je dejansko kupil Talend leta 2018.

Platforma ponuja samopostrežne ELT in avtomatizirane cevovode, zaradi česar izstopa. Zasnovan je bil za pridobivanje podatkov iz več kot 130 platform, storitev in aplikacij. 

Orodje centralizira vse informacije v podatkovnem skladišču in ker je odprtokodno, lahko razvojne ekipe razširijo orodje za podporo dodatnim virom in funkcijam. 

Tukaj je nekaj glavnih prednosti Stitcha:

  • Odprtokodna platforma ELT
  • Stopnje plačljivih storitev
  • Samopostrežni ELT in avtomatizirani cevovodi
  • Izvor podatkov iz več kot 130 platform, storitev in aplikacij

Obiščite Stitch →

7. Informatika PowerCenter

Informatica PowerCenter, ki ga poganjajo metapodatki, je namenjen izboljšanju sodelovanja med poslovnimi in IT ekipami, hkrati pa racionalizira podatkovne kanale. Orodje lahko razčleni napredne formate podatkov, kot so JSON, XML in PDF. Prav tako lahko samodejno potrdi pretvorjene podatke za uveljavitev definiranih standardov. 

Platforma za integracijo podatkov podjetja, bogata s funkcijami, je še eno orodje v paketu za upravljanje podatkov podjetja Informatica. PowerCenter je rešitev poslovnega razreda, nevtralna glede baze podatkov, ki dosega visoko zmogljivost in združljivost z različnimi viri podatkov. 

PowerCenter ponuja tudi vnaprej vgrajeno transformacijo, visoko razpoložljivost in optimizirano delovanje. 

Tukaj je nekaj glavnih prednosti Informatica PowerCenter:

  • Izboljša sodelovanje med poslovnimi in IT ekipami
  • Poenostavi podatkovne cevovode
  • Razčlenjuje napredne formate podatkov
  • Visoka zmogljivost in združljivost 

Obiščite Informatiko →

8. Upravljanje podatkov SAS

SAS Data Management je platforma za integracijo podatkov, ki je bila zasnovana za povezovanje podatkov iz različnih virov, kot so oblak, podedovani sistemi in podatkovna jezera. Z združitvijo teh integracij lahko ustvarite celovit pogled na poslovne procese in optimizirate delovne tokove. 

Platforma je zelo prilagodljiva in lahko deluje v različnih računalniških okoljih in bazah podatkov. Prav tako se lahko integrira z orodji za modeliranje podatkov tretjih oseb, kar pomaga ustvariti odlične vizualizacije. 

Tukaj je nekaj glavnih prednosti SAS Data Management: 

  • Povezuje podatke iz različnih virov
  • Gradi celosten pogled na poslovne procese
  • Optimizirajte delovne tokove
  • Deluje v različnih računalniških okoljih

Obiščite SAS Data Management →

9. Pentaho

Umetna inteligenca in strojno učenje poenostavljeno s Pentaho

Odprtokodna platforma, ki jo ponuja Hitachi Vantara, Pentaho, se uporablja za integracijo podatkov in analitiko. Izberete lahko Pentahojevo brezplačno izdajo skupnosti ali kupite komercialno licenco za izdajo za podjetja. 

Pentaho ponuja uporabniku prijazen vmesnik, ki ga lahko uporabljajo celo začetniki za izdelavo robustnih podatkovnih cevovodov. Platforma upravlja procese integracije podatkov, kot so zajemanje, čiščenje in shranjevanje podatkov v standardiziranem formatu. 

Orodje deli informacije s končnimi uporabniki za analizo in podpira dostop do podatkov za tehnologije IoT za pomoč pri strojnem učenju. 

Tukaj je nekaj glavnih prednosti Pentaha: 

  • Odprtokodna platforma
  • Brezplačna izdaja skupnosti ali izdaja za podjetja
  • Uporabniku prijazen vmesnik za začetnike
  • Podpira dostop do podatkov za tehnologije IoT

Obiščite Pentaho →

10. AWS lepilo

Pregled lepila AWS | Spletne storitve Amazon

Naš seznam najboljših orodij ETL zaključuje AWS Glue, popolnoma upravljana storitev ETL, ki jo ponuja Amazon Web Services. Orodje je bilo zasnovano posebej za velike podatkovne in analitične delovne obremenitve. 

AWS Glue je ponudba ETL od konca do konca, namenjena olajšanju delovnih obremenitev ETL in večji integraciji z večjim ekosistemom AWS. Eden od bolj edinstvenih vidikov orodja je, da je brez strežnika, kar pomeni, da Amazon samodejno zagotovi strežnik in ga izklopi po zaključku delovne obremenitve.

Storitev ponuja tudi različne funkcije, kot sta razporejanje opravil in testiranje za skripte AWS Glue. 

Tukaj je nekaj glavnih prednosti lepila AWS: 

  • Popolnoma upravljana storitev ETL
  • Zasnovan za velike podatkovne in analitične delovne obremenitve
  • Olajša delovne obremenitve ETL
  • Samodejno zagotovi in ​​zaustavi strežnik za delovne obremenitve

Obiščite AWS Glue →

Povzetek

Skratka, orodja ETL (extract, transform, load) so ključnega pomena za vsako organizacijo, ki temelji na podatkih, saj zagotavljajo centralizirano skladišče za vse informacije. Ta orodja izboljšajo kakovost podatkov, doslednost in hitrost analize, zaradi česar so nepogrešljiva za podjetja, ki želijo učinkovito izkoristiti svoje podatke. Orodja ETL poenostavljajo upravljanje podatkov z ekstrakcijo podatkov iz različnih virov, preoblikovanjem, da ustrezajo standardom skladnosti, in nalaganjem v podatkovna skladišča. S številnimi razpoložljivimi možnostmi lahko organizacije izberejo najboljše orodje, ki ustreza njihovim specifičnim potrebam, kar zagotavlja brezhibno integracijo, izboljšano odločanje in optimizirane poteke dela. Ker povpraševanje po visokokakovostnih rešitvah za upravljanje podatkov narašča, bodo orodja ETL še naprej igrala ključno vlogo pri uspehu strategij, ki temeljijo na podatkih.

Alex McFarland je novinar in pisec AI, ki raziskuje najnovejši razvoj umetnih inteligenc. Sodeloval je s številnimi startupi in publikacijami na področju umetne inteligence po vsem svetu.