Povežite se z nami

Potrdila

10 najboljših tečajev hitrega inženiringa (julij 2024)

Posodobljeno on

Unite.AI je zavezan strogim uredniškim standardom. Ko kliknete povezave do izdelkov, ki jih pregledamo, lahko prejmemo nadomestilo. Oglejte si naše razkritje podružnic.

V nenehno razvijajoči se pokrajini umetne inteligence se je umetnost hitrega inženiringa pojavila kot ključni nabor spretnosti za profesionalce in navdušence. Ker sistemi umetne inteligence, zlasti jezikovni modeli, kot je GPT, postajajo vse bolj izpopolnjeni, je sposobnost učinkovitega komuniciranja s temi modeli pridobila izjemen pomen. Hitro inženirstvo je v bistvu obrt oblikovanja vhodnih podatkov, ki te sisteme umetne inteligence usmerjajo k ustvarjanju najbolj natančnih, ustreznih in ustvarjalnih rezultatov.

Toda kaj točno je hitri inženiring in zakaj je postal tako modna beseda v tehnološki skupnosti?

Hitro inženirstvo je umetnost in znanost oblikovanja vložkov (ali »pozivov«) za učinkovito vodenje in interakcijo z generativnimi modeli umetne inteligence, zlasti z velikimi jezikovnimi modeli (LLM), kot je ChatGPT. Vključuje oblikovanje vprašanj ali izjav na način, ki izkorišča zmožnosti umetne inteligence za ustvarjanje specifičnih, ustreznih in natančnih rezultatov.

To področje je na stičišču jezikoslovja, računalništva in ustvarjalnega mišljenja. Zahteva razumevanje, kako modeli umetne inteligence obdelujejo informacije, in ustvarjalni pristop za prilagajanje pozivov, ki se ujemajo z želenim rezultatom. Cilj je povečati učinkovitost in uporabnost odzivov AI, ne glede na to, ali gre za ustvarjanje besedila, kode, slik ali celo za reševanje zapletenih problemov.

Kot priznanje za to rastoče področje smo pripravili seznam najboljših hitrih inženirskih tečajev. Ne glede na to, ali ste izkušen izvajalec umetne inteligence ali radoveden novinec, ti tečaji ponujajo neprecenljiv vpogled v nianse hitrega inženiringa. Od razumevanja osnovnih principov jezikovnih modelov do obvladovanja naprednih tehnik za posebne aplikacije, ti tečaji pokrivajo širok spekter znanja in veščin.

1. Hitra inženirska specializacija (Univerza Vanderbilt)

»Specializacija hitrega inženiringa«, ki jo ponuja Univerza Vanderbilt, je izjemen program, namenjen preobrazbi učencev v strokovnjake za hitri inženiring. Ta obsežna serija treh tečajev vas popelje od osnov do naprednih tehnik, kar vam omogoča, da izkoristite polni potencial Generative AI. Specializacija je osredotočena na praktično, praktično učenje, ki zagotavlja, da študenti ne le razumejo teorij, ampak jih lahko učinkovito uporabljajo v različnih kontekstih.

Specializacija se začne s tečajem »Hitro inženirstvo za ChatGPT«, ki traja 18 ur in ima impresivno oceno 4.8 od več kot 2,000 udeležencev. Tukaj se učenci poglobijo v umetnost oblikovanja pozivov za velike jezikovne modele, kot je ChatGPT, in se učijo, kako izkoristiti njihove zmogljivosti za vrsto aplikacij. Drugi tečaj, »Napredna analiza podatkov ChatGPT«, se osredotoča na avtomatizacijo opravil z uporabo tolmača kode ChatGPT. Ta 10-urni tečaj, prav tako visoko ocenjen pri 4.8, študente med drugimi veščinami uči avtomatizirati obdelavo dokumentov in pridobivanje podatkov. Zadnji tečaj, »Zaupanja vreden generativni AI«, je 8-urno potovanje v zagotavljanje zanesljivosti in zaupanja v rezultate AI.

Ključne funkcije

  • Poglobljeno učenje: Od osnovnih konceptov do naprednih veščin hitrega inženiringa.
  • Praktični projekti: Praktične vaje za razvoj in izboljšanje vaših hitrih inženirskih sposobnosti.
  • Različne aplikacije: naučite se uporabljati te veščine v različnih kontekstih, kot so avtomatizacija, analiza podatkov in reševanje problemov.
  • Projekt uporabnega učenja: aplikacije iz resničnega sveta, od objav v družabnih medijih do zapletenega reševanja problemov z uporabo umetne inteligence.
  • Strokovno navodilo: Učite se od univerzitetnih in industrijskih strokovnjakov s tega področja.
  • certificiranje: Prislužite si certifikat univerze Vanderbilt za izboljšanje kariere.

Ta tečaj je idealen za posameznike, ki želijo poglobljeno razumeti in učinkovito uporabiti hitri inženiring v svojih poklicnih, akademskih ali osebnih prizadevanjih.

2. Generativni AI: Prompt Engineering Basics (IBM)

»Generative AI: Prompt Engineering Basics«, ki ga ponuja IBM, je bistven tečaj za začetnike, ki želijo vzpostaviti trdne temelje na področju hitrega inženiringa. Ta 7-urni tečaj je prilagojen tako, da zagotavlja prilagodljivo učno izkušnjo, kot nalašč za strokovnjake, študente in navdušence, ki si želijo raziskovati svet generativne umetne inteligence. Tečaj je zasnovan tako, da posreduje celovito razumevanje konceptov hitrega inženiringa, najboljših praks in praktičnih tehnik.

Tečaj je razdeljen na tri dobro strukturirane module, od katerih se vsak osredotoča na različne vidike hitrega inženiringa. Modul 1 uvaja koncept hitrega inženiringa v generativni AI, s poudarkom na najboljših praksah za pisanje učinkovitih pozivov. Modul 2 se poglobi v specifične tehnike in pristope za izboljšanje natančnosti in ustreznosti generativnih odzivov modela umetne inteligence. Končni modul vključuje ocenjeni kviz, praktični projekt in izbirno vsebino, ki se razširi na pozive za ustvarjanje slik in uporabo IBM-ovega orodja Prompt Lab.

Ključne funkcije

  • Začetnikom prijazen: Zasnovan za široko občinstvo, vključno s strokovnjaki in navdušenci brez predhodnih izkušenj.
  • Prilagodljivo učenje: Učite se v svojem tempu s strukturo tečaja, ki se prilagaja različnim urnikom.
  • Obsežni moduli: Pokriva temeljne koncepte, tehnike in praktično prakso hitrega inženiringa.
  • Različne tehnike: Raziščite tehnike ničelnega posnetka, nekajkratnega vzorca intervjuja, verige misli in drevesa misli.
  • Orodja za industrijo: Uvod v orodja, kot so IBM Watsonx Prompt Lab, Spellbook in Dust za praktično hitro inženirstvo.
  • Praktične izkušnje: Sodelujte v laboratorijih in končnem projektu za uporabo naučenih konceptov v realnih scenarijih.
  • Vpogledi strokovnjakov iz industrije: Pridobite vpoglede praktikov o učinkovitem hitrem izdelavi in ​​uporabi orodja.
  • Karierno spričevalo: Po zaključku si prislužite potrdilo, ki ga je mogoče deliti, kar bo dodalo vrednost vašemu poklicnemu profilu.

Ta tečaj je odlična izbira za tiste, ki začenjajo svojo pot na področju hitrega inženiringa, saj ponuja trdno podlago na tem področju in opremlja učence z veščinami za učinkovito vodenje modelov AI do želenih rezultatov.

3. Hitro inženirstvo z Generative AI (edureka)

Edurekin tečaj »Hitro inženirstvo z generativno umetno inteligenco« je strokovno oblikovan program vodilnih strokovnjakov v panogi, zasnovan za posameznike, ki se radi poglabljajo v ustvarjalnost, ki jo poganja umetna inteligenca, in praktične aplikacije hitrega inženiringa. Ta obsežen tečaj je prilagojen tako, da opolnomoči učence z veščinami za učinkovito uporabo pozivov za generiranje prilagojenega besedila, kode in drugega, s čimer spremeni krajino reševanja problemov. Je idealna platforma za vsakogar, ki želi biti pionir na področju inovacij na področju umetne inteligence.

Tečaj se odvija skozi pet poglobljenih modulov, od katerih se vsak osredotoča na poseben vidik hitrega inženiringa in generativne umetne inteligence. Začne se z "Generativni AI in njegove aplikacije v industriji", ki predstavlja načela generativnega AI, različne generativne modele, njihove aplikacije in etične vidike. Potovanje se nadaljuje z »NLP in poglobljenim učenjem«, kjer se potopite v osnove obdelave naravnega jezika, vlogo poglobljenega učenja v NLP in temeljne koncepte nevronskih mrež. Tretji modul, »Samodejni kodirniki in GAN-ji«, se podaja v področja samodejnih kodirnikov in generativnih kontradiktornih omrežij ter raziskuje njihovo arhitekturo, usposabljanje in raznolike aplikacije.

Ko tečaj napreduje, so v središču pozornosti »Jezikovni modeli in generativni modeli, ki temeljijo na transformatorjih«, ki osvetljujejo različne jezikovne modele, arhitekturo Transformerja in napredne modele, kot sta GPT in BERT. Vrhunski modul, »Hitro inženirstvo«, je v celoti posvečen načelom in praksam hitrega inženiringa, ki zajema strategije hitrega načrtovanja, vrste pozivov in umetnost oblikovanja učinkovitih pozivov.

Ključne funkcije

  • Strokovno kurirana vsebina: Razvili vodilni v industriji, da zagotovijo ustreznost in praktičnost.
  • Obsežen učni načrt: Zajema vse od osnov umetne inteligence do sofisticiranih tehnik hitrega inženiringa.
  • Osredotočite se na praktične aplikacije: Močan poudarek na uporabi pozivov za reševanje problemov v resničnem svetu na različnih področjih.
  • Podroben modularni pristop: Vsak modul zagotavlja temeljit vpogled v specifična področja generativne umetne inteligence in hitrega inženiringa.
  • Aktualne teme iz industrije: Vključuje najnovejši razvoj modelov AI in njihovih aplikacij.
  • Praktično učenje: Priložnosti za praktično uporabo in eksperimentiranje z različnimi orodji in modeli AI.
  • Napredek v karieri: Idealno za profesionalce, ki želijo integrirati napredne veščine AI v svoj nabor spretnosti.

Ta tečaj je kot nalašč za tiste, ki iščejo celovito razumevanje generativne umetne inteligence in njenih praktičnih aplikacij pri hitrem inženiringu, saj ponuja dragoceno znanje in veščine za vsakega strokovnjaka ali navdušenca umetne inteligence.

4. Celoten tečaj ChatGPT: od začetnikov do naprednih (edureka)

»Popoln tečaj ChatGPT: od začetnikov do naprednih« je obsežen program, zasnovan za tiste, ki želijo obvladati generativni AI s poudarkom na ChatGPT. Ta tečaj zajema hitro inženirstvo, integracijo vtičnikov in uporabo API-ja ChatGPT ter ponuja vpogled v najnovejši razvoj, kot sta GPT-4 in ChatGPT Plus. Prilagojen je za učence, ki se želijo odlikovati v nenehno razvijajočem se digitalnem tehnološkem prostoru.

Tečaj je strukturiran v pet ključnih modulov, od katerih vsak ponuja edinstven pogled na ChatGPT in njegove aplikacije:

  1. Razkrivamo ChatGPT pokriva osnove Generative AI in ChatGPT, vključno z njenimi aplikacijami in prihodnostjo sodelovanja med človekom in AI.
  2. Prompt Engineering in vtičniki ChatGPT se poglobi v temelje hitrega inženiringa, njegove aplikacije in izboljšanje odzivov ChatGPT.
  3. ChatGPT za produktivnost prikazuje uporabo ChatGPT na različnih področjih, kot so podatkovna znanost, trženje in vodenje projektov.
  4. ChatGPT za razvijalce se osredotoča na programiranje, odpravljanje napak in integracije API-jev s ChatGPT.
  5. Modeli GPT in natančna nastavitev ChatGPT raziskuje arhitekturo in fino nastavitev modelov GPT, vključno s postopki priprave podatkov in usposabljanja.

Ta struktura tečaja zagotavlja celostno učno izkušnjo, ki združuje teoretično znanje s praktičnimi aplikacijami.

Ključne funkcije

  • Obširen učni načrt: Pokriva ChatGPT od osnov do naprednih aplikacij.
  • Praktični projekti: Študije primerov iz resničnega življenja za praktično učenje.
  • Poudarek na hitrem inženiringu: Osredotočen na hitro inženirstvo in integracije API-ja ChatGPT.
  • Najnovejši napredek AI: Vpogled v razvoj, kot sta GPT-4 in ChatGPT Plus.
  • Vsestranska izpostavljenost nabora orodij: Vključno s Python, Javo, TensorFlow in Keras.
  • Izboljšanje kariere: Idealno za posameznike, ki želijo izboljšati svoje sposobnosti na področju umetne inteligence in digitalne tehnologije.

Ta tečaj je dragocen vir za vse, od začetnikov do naprednih učencev, ki se želijo poglobiti v svet ChatGPT in njegovih raznolikih aplikacij.

5. Prompt Engineering za ChatGPT (Univerza Vanderbilt)

»Prompt Engineering for ChatGPT« univerze Vanderbilt je tečaj, ki učence opremi s strokovnim znanjem za učinkovito delo z velikimi jezikovnimi modeli, kot je ChatGPT. Del specializiranega programa Prompt Engineering je zasnovan tako, da prikaže transformativno moč hitrega inženiringa v različnih vidikih življenja in poslovanja; ta tečaj je popoln za vsakogar, ki želi obvladati uporabo generativnih orodij AI.

Tečaj je strukturiran v šest modulov, ki se osredotočajo na pomen ChatGPT in podobnih velikih jezikovnih modelov v različnih aplikacijah. Začne se s poudarjanjem pomena razumevanja, kako se ti modeli odzivajo na pozive naravnega jezika. Kurikulum napreduje od osnovnega hitrega oblikovanja do prefinjenih tehnik, namenjenih reševanju kompleksnih problemov na različnih področjih.

Učenci bodo raziskovali ogromen potencial ChatGPT pri nalogah, kot so pisanje, povzemanje, igranje iger, načrtovanje, simulacija in programiranje. Tečaj je zasnovan za izgradnjo močnih hitrih inženirskih veščin, s katerimi bodo študenti postali vešči uporabe velikih jezikovnih modelov za različne naloge v službi, podjetju in zasebnem življenju.

Ključne funkcije

  • Obširen učni načrt: Osredotočen na učinkovito hitro inženirstvo za velike jezikovne modele.
  • Praktična aplikacija: prikazuje različne uporabe ChatGPT v osebnem in poklicnem kontekstu.
  • Razvoj spretnosti: Poudarja razvijanje močnih spretnosti hitrega pisanja za večjo produktivnost.
  • Privlačnost širokemu občinstvu: Primerno za vsakogar z osnovnimi veščinami uporabe računalnika.
  • Osredotočenost na reševanje problemov: Učence opremi za reševanje zapletenih problemov s hitrim inženiringom.

Ta tečaj je idealen za posameznike, ki se želijo poglobiti v svet generativne umetne inteligence, saj ponuja prehod do veščine na hitro razvijajočem se področju hitrega inženiringa.

6. ChatGPT Prompt Engineering za razvijalce (DeepLearning.AI/OpenAI)

»ChatGPT Prompt Engineering for Developers«, tečaj, ki ga ponuja DeepLearning.AI, je zasnovan tako, da potopi ambiciozne prompt inženirje v umetnost ustvarjanja natančnih in privlačnih odzivov AI. Ta tečaj, ki sta ga ustvarila Isa Fulford iz OpenAI in Andrew Ng iz DeepLearning.AI, presega osnove hitrega ustvarjanja za spletne vmesnike in se osredotoča na izkoriščanje LLM prek klicev API-ja za izdelavo generativnih aplikacij AI.

Ta tečaj izstopa po svojem praktičnem pristopu, ki vključuje primere iz resničnega sveta za zagotavljanje temeljitega razumevanja hitrega inženiringa. Začne se z najboljšimi praksami pri spodbujanju razvoja programske opreme, ki zajema bistvena področja, kot je povzemanje zapletenih informacij, sklepanje iz nepopolnih podatkov, preoblikovanje slogov besedila in razširitev idej v podrobne pripovedi z uporabo naprednih tehnik strojnega učenja.

Poleg tega se tečaj poglobi v učinkovito upravljanje promptnih knjižnic, kar je ključna veščina za prompt inženirske vloge. Namenjen je širokemu krogu učencev, od začetnikov z osnovnim razumevanjem Pythona do naprednih inženirjev strojnega učenja, ki želijo raziskati ospredje hitrega inženiringa in uporabe LLM.

Ključne funkcije

  • Poglobljeno učenje: ponuja obsežen vodnik o hitrem inženiringu za razvijalce.
  • Praktični pristop: poudarja aplikacije iz resničnega sveta in praktične primere.
  • Razvoj raznolikih veščin: Zajema povzemanje, sklepanje, preoblikovanje in razširitev besedila z uporabo AI.
  • Hitro upravljanje knjižnice: Uči učinkovito organizacijo in uporabo promptnih knjižnic.
  • Privlačnost širokega občinstva: Primerno za začetnike z osnovnim znanjem Pythona in napredne inženirje.
  • Strokovni ustvarjalci: Razvili priznani strokovnjaki iz OpenAI in DeepLearning.AI.

Ta tečaj je idealen za vsakogar, ki želi obvladati hitro inženirstvo, ne glede na to, ali začne ali želi napredovati na tem področju, saj zagotavlja bistvena znanja za uporabo umetne inteligence pri razvoju programske opreme.

7. Uvodni tečaj o hitrem inženiringu (LearnPrompting)

LearnPromptingov “Uvodni tečaj o hitrem inženiringu” ponuja idealno vstopno točko v svet hitrega inženiringa AI. Ta brezplačni tečaj je prilagojen tako za začetnike kot za napredne učence in zagotavlja obsežen pregled konceptov umetne inteligence in zapletenih tehnik hitrega inženiringa. Predmet, znan po svoji visokokakovostni vsebini in učinkovitosti, je temeljni vodnik v zapletenosti generativne umetne inteligence, ki je ključnega pomena v sodobni pokrajini računalništva.

Tečaj je premišljeno strukturiran in se začne z uvodom v sisteme AI in njihove aplikacije, preden se poglobi v osnove hitrega inženiringa. Obravnava delovanje pozivov za vnos znotraj jezikovnih modelov, kot je ChatGPT. Moduli za poglobljeno učenje nadalje raziskujejo teme, kot so nevronske mreže in tehnike strojnega učenja, zaradi česar so kompleksne teme dostopne in razumljive.

Izstopajoča značilnost tega predmeta je njegov praktični pristop, ki študentom ponuja praktične izkušnje z generativnimi aplikacijami umetne inteligence v resničnem svetu. To ne samo izboljša teoretično znanje, ampak tudi opremi učence s praktičnimi veščinami, ki se uporabljajo za hitre inženirske vloge ali podobna delovna mesta, ki vključujejo modele AI.

Tečaj pokriva vrsto tem, vključno z nagovarjanjem, nagovarjanjem vlog, nagovarjanjem z nekaj posnetki, kombiniranjem tehnik, formaliziranjem namigov, osnovami chatbota, nastavitvami LLM in pastmi LLM. Vizualni pripomočki in primeri spremljajo vsak koncept, kar zagotavlja privlačno in kontekstualno učno izkušnjo.

Ključne funkcije

  • Celovita pokritost: Od osnovnih konceptov AI do naprednih tehnik hitrega inženiringa.
  • Dostopno učenje: Kompleksne teme razdeli na lahko razumljive module.
  • Praktične izkušnje: Praktično delo z aplikacijami umetne inteligence v resničnem svetu.
  • Različne teme: Poglobljeno raziskovanje različnih vidikov hitrega inženiringa.
  • Privlačne metode poučevanja: Uporaba vizualnih pripomočkov in primerov za izboljšanje razumevanja.
  • Brezplačen dostop: Kakovostno izobraževanje v AI dostopno vsem.

Ta začetni tečaj, ki ga izvaja LearnPrompting, je kot nalašč za vsakogar, ki želi stopiti v svet hitrega inženiringa AI, saj ponuja trdne temelje in praktične veščine, ki so ključne za uspeh na tem področju.

8. Gradnja sistemov z API-jem ChatGPT (DeepLearning.AI)

»Gradnja sistemov z API-jem ChatGPT« je specializiran tečaj, namenjen poučevanju učinkovite konstrukcije večstopenjskih sistemov z uporabo velikih jezikovnih modelov. Ta tečaj je idealen za učence, ki želijo avtomatizirati zapletene poteke dela in odkleniti nove razvojne zmožnosti. Predavata ga Isa Fulford iz OpenAI in Andrew Ng iz DeepLearning.AI, gradi na njunem priljubljenem »ChatGPT Prompt Engineering for Developers« in daje vpogled v ustvarjanje sofisticiranih sistemov, ki dinamično sodelujejo z modeli AI.

Tečaj je jedrnat, a poln praktičnega znanja. Osredotoča se na koncept uporabe večstopenjskih pozivov za razdelitev kompleksnih nalog v niz podopravil, s čimer se izboljša učinkovitost in funkcionalnost LLM-jev. Ključne točke učenja vključujejo:

  • Razvijanje verig pozivov, ki temeljijo na izpolnitvi predhodnih pozivov.
  • Ustvarjanje sistemov, kjer koda Python sodeluje tako z dokončanji AI kot z novimi pozivi.
  • Izdelava klepetalnega robota za pomoč strankam z uporabo vseh tehnik, obravnavanih v tečaju.

Učenci bodo pridobili tudi veščine razvrščanja uporabniških poizvedb, ocenjevanja poizvedb glede varnosti in obdelave nalog za razmišljanje v več korakih. Čeprav je enourni tečaj, zagotavlja celovito razumevanje praktičnih aplikacij, vključno s praktičnimi primeri in vgrajenimi zvezki Jupyter za eksperimentiranje s koncepti, ki se jih poučuje.

Ključne funkcije

  • Učinkovita izgradnja sistema: Naučite se konstruirati večstopenjske sisteme z uporabo LLM.
  • Pristop praktičnega učenja: Praktični primeri za lažje razumevanje pojmov.
  • Strokovno navodilo: Predavata strokovnjaka iz industrije Isa Fulford in Andrew Ng.
  • Interaktivna učna orodja: Vgrajeni prenosni računalniki Jupyter za praktično eksperimentiranje.
  • Napredne tehnike: Osredotočite se na večstopenjske pozive in interakcije kode Python.
  • Aplikacije iz resničnega sveta: Veščine, ki se uporabljajo za klepetalne robote za pomoč strankam in ocene varnosti.

Ta tečaj je kot nalašč za posameznike, ki že nekaj poznajo AI in želijo izboljšati svoje sposobnosti pri gradnji naprednih sistemov, ki jih poganja AI. Ne glede na to, ali ste zaključili tečaj »ChatGPT Prompt Engineering for Developers« ali šele začenjate, ta tečaj ponuja dragocen vpogled v praktične aplikacije API-ja ChatGPT.

9. Generative AI Fundamentals Specialization (IBM)

IBM-ova “Generative AI Fundamentals Specialization” je obsežen program, zasnovan za globoko razumevanje temeljnih konceptov, modelov, orodij in aplikacij generativnega umetne inteligence. Ta specializacija je idealna za vsakogar, ki želi izkoristiti potencial generativne umetne inteligence za izboljšanje svojega delovnega mesta, kariere in splošnega življenja. Primeren je za strokovnjake z vseh področij in ne zahteva predhodnega tehničnega znanja ali izkušenj na področju umetne inteligence.

Specializacija je sestavljena iz petih kratkih tečajev v lastnem tempu, od katerih vsak traja približno 3–5 ur. Ti tečaji pokrivajo vrsto tem, vključno z:

  1. Temeljni koncepti in zmožnosti generativnih temeljnih modelov AI.
  2. Zmogljive tehnike hitrega inženiringa za pisanje učinkovitih pozivov za želene rezultate AI.
  3. Gradniki in osnovni modeli generativnega umetne inteligence, kot so GPT, DALL-E in IBM Granite.
  4. Etične posledice in premisleki generativne umetne inteligence.
  5. Praktične uporabe generativne umetne inteligence za povečanje kariere in produktivnosti.

Specializacija vključuje tudi praktične laboratorije in projekte, ki učencem omogočajo vadbo z uporabo priljubljenih orodij in platform, kot so IBM watsonx.ai, OpenAI ChatGPT, Stable Diffusion in Hugging Face. Ti laboratoriji zagotavljajo praktične izkušnje z ustvarjanjem besedila, slik in kode, hitrimi inženirskimi orodji in modeli temeljev.

Ključne funkcije

  • Celovito razumevanje: Pridobite temeljit vpogled v generativne koncepte, orodja in aplikacije AI.
  • Praktični hitri inženiring: Naučite se pisati učinkovite pozive za generativne modele AI.
  • Etična zavest: Pogovorite se o omejitvah in etičnih vidikih generativne umetne inteligence.
  • Izboljšanje kariere: Prepoznajte potencial generativne umetne inteligence za izboljšanje poklicnih spretnosti in učinkovitosti na delovnem mestu.
  • Praktično učenje: Sodelujte v laboratorijih in projektih z uporabo priljubljenih orodij in platform AI.
  • Dostopnost: Primerno za učence brez predhodnega znanja o umetni inteligenci, ki koristi strokovnjakom z različnih področij.

Ta specializacija je dragocen vir za vsakogar, ki ga zanima odklepanje zmogljivosti generativne umetne inteligence in njihova uporaba v profesionalnem kontekstu. Ponuja praktično znanje in veščine, zaradi česar je idealna učna pot za tiste, ki so novi na tem področju ali želijo izboljšati svoje razumevanje generativnih tehnologij umetne inteligence.

10. Generativni AI za vsakogar (DeepLearning.AI)

»Generativni AI za vsakogar« DeepLearning.AI, ki ga je poučeval pionir AI Andrew Ng, ponuja edinstven in dostopen pristop k razumevanju generativnega AI. Ta tečaj je prilagojen tistim, ki iščejo temeljno razumevanje, kaj je generativna umetna inteligenca, kako deluje, njen potencial in omejitve. Zasnovan je tako, da posameznikom in strokovnjakom omogoči učinkovito vključitev generativne umetne inteligence v svoje delo.

Tečaj je sestavljen iz treh pronicljivih modulov:

  1. Uvod v Generative AI: Ta modul predstavlja osnove generativne umetne inteligence, vključno s primeri običajne uporabe in tehnološkimi zmogljivostmi.
  2. Generativni projekti AI: Tukaj se učenci vključijo v praktične vaje, uporabljajo generativno umetno inteligenco v praktičnih scenarijih in se učijo učinkovitega hitrega inženiringa.
  3. Generativna umetna inteligenca v poslu in družbi: Ta modul raziskuje širši vpliv generativne umetne inteligence na podjetja in družbo ter se poglablja v njene priložnosti in tveganja.

Skozi tečaj vodi Andrew Ng udeležence skozi nianse generativne umetne inteligence, ki jim ponuja vpogled v aplikacije iz resničnega sveta in običajne primere uporabe. Tečaj poudarja praktične izkušnje z vajami, namenjenimi uporabi znanja v vsakodnevnih delovnih situacijah in raziskovanju naprednih uporab umetne inteligence.

Ključne funkcije

  • Temeljno razumevanje: Naučite se osnov generativne umetne inteligence, njenih funkcij in omejitev.
  • Praktični projekti: Praktične vaje za uporabo generativne umetne inteligence v različnih kontekstih.
  • Strokovna navodila: Navodila priznanega strokovnjaka za umetno inteligenco Andrewa Nga.
  • Poslovni in družbeni vpliv: Vpogled v posledice generativne umetne inteligence za podjetja in družbo.
  • Dostopen vsem: Zasnovan tako, da je znanje o AI na voljo vsem, ne glede na predhodne izkušnje.
  • Pristop, ki krepi moč: Učence opremi za aktivno sodelovanje v prihodnosti, ki jo poganja AI.

Generativna umetna inteligenca za vsakogar je idealen tečaj za vsakogar, ki želi razumeti in uporabiti generativno umetno inteligenco pri svojem delu in življenju. Ponuja celovito, a dostopno vstopno točko v svet umetne inteligence, zaradi česar je odlična izbira za začetnike in tiste, ki želijo razširiti svoje znanje na tem področju.

Krmarjenje po pokrajini AI s hitrim inženiringom

Ti najboljši tečaji hitrega inženiringa umetne inteligence ponujajo obsežen vodnik po razvijajočem se svetu umetne inteligence in so namenjeni širokemu krogu učencev od začetnikov do naprednih praktikov. Ti tečaji ne le opremijo posameznike s tehničnim znanjem in izkušnjami hitrega inženiringa, ampak tudi odprejo vrata inovativnim aplikacijam na različnih področjih. Ker umetna inteligenca še naprej oblikuje našo digitalno krajino, postaja obvladovanje hitrega inženiringa ključnega pomena, saj uporabnikom omogoča učinkovito komunikacijo s tehnologijami umetne inteligence in njihovo uporabo. Ne glede na to, ali gre za poklicno napredovanje, osebno rast ali akademsko iskanje, ti tečaji zagotavljajo temeljne veščine, potrebne za navigacijo in odličnost v dinamičnem kraljestvu umetne inteligence.

Alex McFarland je novinar in pisec AI, ki raziskuje najnovejši razvoj umetnih inteligenc. Sodeloval je s številnimi startupi in publikacijami na področju umetne inteligence po vsem svetu.