Povežite se z nami

Best Of

10 najboljših orodij AI za izobraževanje (julij 2024)

Posodobljeno on

Unite.AI je zavezan strogim uredniškim standardom. Ko kliknete povezave do izdelkov, ki jih pregledamo, lahko prejmemo nadomestilo. Oglejte si naše razkritje podružnic.

Izobraževalna orodja AI

Večina pogovorov o orodjih umetne inteligence (AI) je pogosto usmerjena v podjetja, vendar obstaja ogromen potencial, da AI drastično izboljša naše izobraževalne sisteme. Je eno najučinkovitejših orodij, ki jih lahko imajo učitelji na voljo, in jih pogosto razbremeni administrativnih bremen. Te tehnologije ne bodo nadomestile učiteljev, temveč jim bodo omogočile, da bodo več časa namenili izobraževanju učencev.

AI hitro raste v izobraževalnem sektorju in postaja več milijard dolarjev vreden svetovni trg. Ta hitra rast je posledica njegove sposobnosti preoblikovanja številnih vidikov procesov poučevanja in učenja. Umetna inteligenca lahko ustvari poglobljena virtualna učna okolja, ustvari »pametno vsebino«, zmanjša jezikovne ovire, zapolni vrzeli med učenjem in poučevanjem, ustvari specializirane načrte za vsakega učenca in še veliko več. 

Mnoga inovativna podjetja ustvarjajo orodja AI za doseganje teh rezultatov. Oglejmo si 10 najboljših orodij AI za izobraževanje: 

1. Tečaj Hero

Product Spot 45s – oktober 2023

Course Hero je postal vodilni na področju izobraževalne tehnologije, predvsem s svojo inovativno uporabo umetne inteligence za izboljšanje akademskega učenja in učinkovitosti. Platforma, ustanovljena leta 2006, ponuja pomoč pri domačih nalogah, ki temelji na AI, ki močno pospeši proces iskanja takojšnjih odgovorov in podrobnih razlag za široko paleto študijskih gradiv. Ta storitev podpira različne vrste dokumentov, vključno z vprašanji z več možnimi odgovori, vprašanji z izpolnitvijo praznine in vprašanji odprtega tipa, in je sposobna zagotoviti rezultate v 30 sekundah.

Osrednji del ponudbe Course Hero je asistent pri tečaju AI, ki uporablja obsežno knjižnico Course Hero za pripravo in predstavitev najpomembnejših informacij neposredno v študentskih dokumentih. Ta funkcija ne zagotavlja samo takojšnjih odgovorov na zahtevna vprašanja, ki jih poganja AI, ampak tudi omogoča globlje razumevanje s poudarjanjem in definiranjem ključnih konceptov v študijskem gradivu. Poleg tega se platforma ujema s praktičnimi težavami in sorodnimi gradivi, da zagotovi celovito obvladovanje teme.

Integracija umetne inteligence je dopolnjena z dostopom Course Hero do preverjenih strokovnih mentorjev, s čimer se izboljša zmogljivost platforme, da nudi prilagojeno podporo 24/7. Ti mentorji, ki so del globalne mreže več kot 2,600 strokovnjakov za določena področja, so podvrženi temeljitemu postopku preverjanja, da zagotovijo natančne in celovite odgovore.

Rešitve Course Hero, ki temeljijo na umetni inteligenci, predstavljajo pomemben korak naprej v načinu personalizacije in podajanja izobraževalnih vsebin, zaradi česar so dragocen vir za študente, ki želijo obogatiti svoje učne izkušnje z najnovejšo tehnologijo umetne inteligence.

  • Pomoč pri domačih nalogah z AI za takojšnje odgovore in razlage.
  • Pomočnik AI skrbi za ustrezne informacije o študijskem gradivu.
  • Hitre rešitve in poudarjanje koncepta prek AI.
  • 24/7 strokovna mentorska podpora za prilagojeno pomoč.
  • Globalna mreža preizkušenih strokovnjakov za določene zadeve.

Obiščite Course Hero →

2. Gradeskop

Kaj je Gradescope?

Orodje Gradescope AI študentom omogoča medsebojno ocenjevanje in zagotavljanje povratnih informacij, kar so pogosto zamudne naloge brez tehnologije AI. Gradescope se opira na kombinacijo strojnega učenja (ML) in AI za lažje ocenjevanje, kar prihrani čas in energijo. 

Z oddajo teh nalog zunanjim izvajalcem se lahko učitelji osredotočijo na pomembnejše. Gradescope lahko učitelj uporablja za ocenjevanje papirnih izpitov in spletnih domačih nalog ter za pripravo projektov na enem mestu. 

Tukaj je nekaj glavnih funkcij Gradescope: 

  • Ročno združevanje vprašanj s pomočjo umetne inteligence 
  • Podaljšanje časa za posamezne študente
  • Ocenjevanje s pomočjo umetne inteligence
  • Povečana učinkovitost in pravičnost

Obiščite Gradescope →

3. Fetchy

Fetchy – Orodja za poučevanje jezikovnih umetnosti in več!

Fetchy je generativna platforma, ki temelji na AI, zasnovana posebej za učitelje. Učiteljem omogoča, da sprostijo svoj polni potencial poučevanja. To želijo doseči s poenostavitvijo in racionalizacijo neštetih nalog, s katerimi se soočajo učitelji, vključno z ustvarjanjem privlačnih lekcij, ustvarjanjem glasil, ustvarjanjem profesionalnih e-poštnih sporočil in več. Z izkoriščanjem moči umetne inteligence Fetchy učiteljem omogoča, da izboljšajo svoje metode poučevanja, optimizirajo upravljanje časa ter sprejemajo samozavestne in informirane odločitve.

Fetchy je specializiran za prilagajanje ustvarjenega jezika za izpolnjevanje zahtev učiteljev. Ker mu ni treba oblikovati zapletenih pozivov, je Fetchy zlahka uporaben za učitelje. Pri uporabi Fetchyjevih prilagojenih rešitev lahko učitelji pričakujejo ustrezne rezultate, prilagojene njihovim posebnim izobraževalnim zahtevam.

  • Ustvarite učne načrte
  • Oglejte si zgodovino z več leč/vidnih točk
  • Poiščite matematične ali naravoslovne poskuse

Obiščite Fetchy →

4. Sokrat

[Socrat.ai] 19. april Dan odprtih vrat: Uvod v Socrat.ai!

Socrat je orodje AI, ki izboljšuje poučevanje in učenje z zagotavljanjem brezhibne platforme za učitelje za ustvarjanje razredov, upravljanje nalog in spremljanje napredka učencev. Učenci uporabljajo orodja, ki jih poganja AI, da izboljšajo svoje učne rezultate.

Učitelji pripravljajo razrede, ustvarjajo naloge in spremljajo napredek učencev, medtem ko učenci sodelujejo z različnimi orodji, kot so vprašanja za razpravo, pisanje povratnih informacij in sokratski dialogi. Funkcije, kot je Debate-a-bot, spodbujajo kritično mišljenje in debatne spretnosti.

Socrat pomaga tudi pri pripravah na sprejem na fakulteto z nevihto možganov o osebnih izjavah. Njegove napredne funkcije vključujejo prilagodljivo knjižnico orodij, vgrajen pomnilnik za prilagojeno učenje in vmesnik, ki je enostaven za uporabo. Socrat Play omogoča sodelovanje v razredu brez individualnih računov učencev, učitelji pa lahko upravljajo dejavnosti učencev v realnem času.

Socrat Collab omogoča skupinske razprave in dejavnosti, pri čemer AI povzema študentsko delo za lažje ocenjevanje. Prilagojena vsebina ustreza vsem stopnjam izobraževanja, od osnovne šole do podiplomskega študija. Socrat je dostopen iz katere koli naprave, povezane z internetom, zaradi česar je vsestransko orodje za sodobno izobraževanje.

  • Socrat učiteljem omogoča ustvarjanje razredov in nalog ter spremljanje napredka učencev.
  • Študenti sodelujejo z orodji, ki jih poganja AI, kot so vprašanja za razprave, pisanje povratnih informacij in debate.
  • Funkcije vključujejo prilagodljivo knjižnico orodij, vgrajen pomnilnik za prilagojeno učenje in enostavno dostopnost.
  • Socrat Play omogoča sodelovanje v razredu brez potrebe po računih posameznih študentov.
  • Socrat Collab podpira skupinske razprave s povzetki AI za ocenjevanje, ki so primerni za vse izobrazbene ravni.

Obiščite Socrat →

5. MathGPTPro

Preizkusite #MathGPTPro brezplačno, ne da bi potrebovali kreditno kartico! Preverite nas na info.mathgptpro.com

MathGPTPro je učitelj matematike, ki ga poganja umetna inteligenca in uporabnikom omogoča nalaganje matematičnih problemov prek fotografij ali besedila za takojšnje rešitve. Predstavljen leta 2023 je hitro postal viralen v več kot 100 državah in se odlikoval z 90-odstotno stopnjo natančnosti pri matematičnih problemih AP, kar je preseglo 60-odstotnih ChatGPT.

Z namenom demokratizacije izobraževanja ponuja MathGPTPro dostopna, interaktivna in prilagojena učna orodja. Platforma poudarja premagovanje izobraževalnih ovir in spodbujanje vključujočega učenja v realnem času.

Ključne značilnosti vključujejo:

  • Ponuja 90-odstotno natančnost pri reševanju matematičnih problemov, kar presega standardne LLM
  • Interaktivno mentorstvo
  • Učenje po meri za prilagojeno izobraževanje

Obiščite MathGPTPro →

6. Cognii

Cognii - EdTech Innovation - AI za izobraževanje

Cognii je še eno podjetje s sedežem v Bostonu, ki razvija izdelke, ki temeljijo na AI, za K-12 in visokošolske ustanove. Uporablja se tudi v izobraževalnih okoljih podjetij. 

Eno od Cogniijevih glavnih orodij AI je njegov virtualni asistent za učenje, ki se opira na pogovorno tehnologijo, da učencem pomaga pri oblikovanju odgovorov odprtega formata in izboljša sposobnosti kritičnega mišljenja. Poleg tega virtualni pomočnik nudi tudi individualno mentorstvo in povratne informacije v realnem času, prilagojene vsakemu študentu. 

  • Učencem pomaga oblikovati odprte odgovore
  • Zagotavlja poučevanje ena na ena
  • Prilagodljiva personalizacija za vsakega učenca.

Obiščite Cognii →

7. Century Tech

Kako deluje CENTURY

Londonsko podjetje Century Tech ponuja platformo AI, ki uporablja kognitivno nevroznanost in podatkovno analitiko za izdelavo prilagojenih učnih načrtov za študente. Ti personalizirani načrti pa zmanjšajo delo za inštruktorje in jim olajšajo osredotočanje na druga področja. 

Platforma AI spremlja tudi napredek učencev, hkrati pa opozarja na vrzeli v znanju pri učenju. Nato nudi osebna priporočila za študij in povratne informacije za vsakega uporabnika. Učiteljem pa Century pomaga pri dostopu do novih virov, ki skrajšajo čas, potreben za monotone naloge, kot sta načrtovanje in ocenjevanje. 

Tukaj je nekaj glavnih značilnosti Centuryja:

  • Pospešuje učenje in izboljšuje angažiranost študentov
  • Zmanjša delovno obremenitev za učitelje
  • Uporabni vpogled v podatke

Obiščite Century Tech →

8. Platforme Carnegie Learning

Carnegie Learning: Inside MATHia, najboljša platforma za učenje matematike na svetu

Carnegie Learning, ponudnik inovativne izobraževalne tehnologije in rešitev za učne načrte, se v svojih učnih platformah za srednješolce in študente opira na AI in strojno učenje. Te platforme ponujajo številne edinstvene rešitve za področja matematike, pismenosti ali svetovnih jezikov. 

Ponudnik je prejel številne izobraževalne nagrade, vključno z "Najboljšo aplikacijo za umetno inteligenco/strojno učenje" v okviru nagrad Tech Edvocate. Enega od njegovih izdelkov, programsko opremo MATHia, so ustvarili raziskovalci z univerze Carnegie Mellon. Ponuja tudi Fast ForWord, ki je bralna in jezikovna programska oprema, ki učencem pomaga razvijati kognitivne sposobnosti. 

Tukaj je nekaj glavnih značilnosti platform Carnegie Learning: 

  • Posnema človeške mentorje
  • Individualna prilagojena učna izkušnja za vsakega študenta
  • Uporabni podatki za upravljanje študentov 

Obiščite Carnegie Learning →

9. Ivy Chatbot

Ivy je nabor orodij AI za chatbot, ki so bila zasnovana posebej za univerze in visoke šole. Pomagajo pri številnih delih univerzitetnega procesa, kot so prijavni obrazci, vpis, stroški šolnine, roki in drugo. Druga edinstvena lastnost Ivy je njegova sposobnost načrtovanja zaposlovalnih kampanj na podlagi zbranih podatkov. 

Orodje z umetno inteligenco lahko študentom zagotovi prepotrebne informacije, kot so pomembne podrobnosti o posojilih, štipendijah, štipendijah, plačilih šolnine in drugo. Uporablja se lahko v vseh oddelkih, zahvaljujoč njegovi zmožnosti razvoja specializiranih chatbotov za vsakega posebej. 

Tukaj je nekaj glavnih značilnosti Ivy: 

  • Klepet v živo in SMS-sporočila
  • Integracije za Facebook, ERP, CRM in SIS
  • Sčasoma postanite pametnejši prek interakcije z uporabniki

Obiščite Ivy →

10. Knowji

Še eno izmed najboljših izobraževalnih orodij AI na trgu je Knowji, ki je aplikacija za avdiovizualni besednjak, ki izkorišča trenutne izobraževalne raziskave. Knowji je zasnovan za učence jezikov in uporablja različne metode in koncepte za pomoč učencem pri hitrejšem učenju. 

Izobraževalno orodje AI spremlja napredek vsake besede in lahko predvidi, kdaj jo bodo uporabniki verjetno pozabili. Te sposobnosti doseže z uporabo algoritma ponavljanja razmikov, ki učencem omogoča, da se sčasoma bolje učijo. 

Tukaj je nekaj glavnih funkcij Knowji: 

  • Skupna poravnava jedra 
  • Več načinov učenja
  • Prilagodljiv in prilagodljiv
  • Slike in primeri stavkov

Obiščite Knowji →

Bonus: Nuanceovo zmajevo prepoznavanje govora

Izboljšanje življenja študentov s programsko opremo za prepoznavanje govora Nuance Dragon

Nuance s sedežem v Burlingtonu v Massachusettsu nudi programsko opremo za prepoznavanje govora, ki jo lahko uporabljajo tako študenti kot učitelji. Izdelek podjetja Dragon Speech Recognition lahko prepiše do 160 besed na minuto in tako pomaga študentom, ki imajo težave pri pisanju ali tipkanju. Orodje podpira tudi verbalne ukaze za krmarjenje po dokumentih, kar je bistvenega pomena za študente z zahtevami glede dostopnosti. 

Dragon ponuja veliko več funkcij, vključno z možnostjo narekovanja učnih načrtov, učnih načrtov, delovnih listov, seznamov za branje in še več s trikrat hitrejšim tempom kot tipkanje. To počne, medtem ko dosega 99-odstotno natančnost. 

Tukaj je nekaj glavnih značilnosti Nuance's Dragon: 

  • Funkcije dostopnosti, ki podpirajo verbalne ukaze
  • Glas za ocenjevanje študentskega dela
  • Diktirajte razredno delo z 99-odstotno natančnostjo 

Obiščite Nuance →

Povzetek

Skratka, umetna inteligenca je pripravljena spremeniti izobraževalni sektor z izboljšanjem zmogljivosti učiteljev in obogatitvijo učne izkušnje za učence. Orodja umetne inteligence postajajo nepogrešljiva v učilnicah, saj pomagajo zmanjšati administrativna bremena, ustvarjajo poglobljena učna okolja in ponujajo prilagojeni izobraževalni načrti. Hitra rast umetne inteligence v izobraževanju je dokaz njenega potenciala, saj procese poučevanja in učenja spreminja v učinkovitejšo, privlačnejšo in prilagojeno izkušnjo. Ko se bo umetna inteligenca še naprej razvijala, bo imela ključno vlogo pri oblikovanju prihodnosti izobraževanja in bo tako učitelje kot študente podpirala pri doseganju njihovega polnega potenciala.

Alex McFarland je novinar in pisec AI, ki raziskuje najnovejši razvoj umetnih inteligenc. Sodeloval je s številnimi startupi in publikacijami na področju umetne inteligence po vsem svetu.