Spojte sa s nami

Umelá inteligencia

Odhalenie neurónových vzorcov: Prelom v predpovedaní výsledkov e-športových zápasov

mm
Aktualizované on

V prelomovom objave, NTT Corporation, popredná globálna technologická spoločnosť poskytujúca služby spotrebiteľom a podnikom ako mobilný operátor, infraštruktúra, siete, aplikácie a poskytovateľ poradenstva identifikoval vzory neurálnej oscilácie ktoré sú úzko spojené s výsledkami e-športové zápasys dosiahnutím presnosti predpovedí približne 80 %. Tento inovatívny výskum predstavuje významný pokrok v chápaní úlohy mozgu v konkurenčnom výkone a otvára nové cesty pre individualizovanú mentálnu kondíciu.

Kľúčové poznatky:

  • Vzory v predzápasovom EEG spojené s výsledkami: Zistilo sa, že špecifické nervové oscilácie sú silne spojené s výsledkami zhody.
  • Vysoká presnosť predpovedania výsledkov zápasu: Vrátane predpovede porúch, výskum dosiahol 80% mieru presnosti.
  • Potenciál pre personalizovanú duševnú kondíciu: Poznatky zo vzorov neurálnej oscilácie možno použiť na optimalizáciu stavov mozgu na zlepšenie výkonu.

Obrázok: Predkolové EEG koreluje s výsledkami zápasu v bojovej videohre.

Výskumná cesta

Laboratóriá komunikačnej vedy NTT sa už dlho zameriavajú na to, ako mozog reguluje myseľ a telo, aby sa zlepšili individuálne schopnosti. Najmä športovci sa snažia dosiahnuť optimálne duševné stavy pod súťažným tlakom, čo je prax známa ako mentálna kondícia. Napriek pokroku v športovej analytike je presné predpovedanie výsledkov „zápasov na podobnej úrovni“ alebo „rozrušení“ stále nepolapiteľné.

Prelom v e-športoch

Zameraním sa na bojovú videohru v e-športoch mohli výskumníci pozorovať a analyzovať stavy mozgu hráčov počas zápasov elektroencefalografia (EEG). Táto metóda umožnila identifikovať predzápasové vzorce mozgovej aktivity silne spojené s výhrou alebo prehrou. Esports, rýchlo rastúca oblasť, poskytuje jedinečnú príležitosť študovať tieto vzorce mozgu vďaka dôrazu na mentálne zručnosti pred fyzickými.

Objavovanie vzorcov mozgovej aktivity

Štúdia merala nervové oscilácie skúsených hráčov esportu počas reálnych súťažných podmienok. Výsledky ukázali, že ľavé frontálne gama oscilácie, súvisiace so strategickým rozhodovaním, a ľavé frontálne alfa oscilácie, spojené s emočnou kontrolou, boli výrazne zvýšené vo víťazných zápasoch. Tieto zistenia zdôrazňujú kritickú úlohu mozgu pri určovaní konkurenčných výsledkov a naznačujú, že určité nervové stavy môžu predpovedať úspech.

Predpovedanie výsledkov zápasu s vysokou presnosťou

Modely strojového učenia trénované na údajoch EEG pred zápasom boli skonštruované na predpovedanie výsledkov zápasu. Tieto modely dosiahli 80% mieru presnosti, čím prekonali tradičné modely založené na údajoch z minulých zápasov. Vysoká prediktívna presnosť bola konzistentná pre zhody na podobnej úrovni aj pre rozrušenia. Tento prielom demonštruje potenciál predpovedí založených na EEG v oblastiach, kde tradičné analýzy údajov zaostávajú.

Dôsledky pre duševnú kondíciu a zvyšovanie výkonnosti

Tento výskum odhaľuje nielen existenciu ideálneho stavu mozgu v konkurenčných situáciách, ale tiež naznačuje, že mentálna kondícia založená na bioinformáciách môže zvýšiť výkon v rôznych oblastiach, ako je šport, zdravotná starostlivosť a vzdelávanie. Pochopením a optimalizáciou mozgových stavov spojených so špičkovým výkonom môžu jednotlivci zlepšiť svoje výsledky v prostredí s vysokým tlakom.

Aplikácie nad rámec e-športov

Dôsledky tohto výskumu siahajú ďaleko za hranice e-športov. Schopnosť predpovedať výkon na základe mozgovej aktivity možno aplikovať na tradičné športy, kde mentálna kondícia hrá rozhodujúcu úlohu. V zdravotníctve môže pochopenie mozgových vzorcov spojených s optimálnym výkonom pomôcť pri liečbe stavov duševného zdravia. Vo vzdelávaní môžu poznatky z tohto výskumu pomôcť vyvinúť techniky na zlepšenie učenia a kognitívnych výkonov.

Smery budúceho výskumu

NTT Corporation plánuje pokračovať v skúmaní aplikácií vzorcov neurálnej oscilácie v rôznych oblastiach. Budúci výskum sa zameria na spresnenie predikčných modelov a rozšírenie ich použitia do iných konkurenčných prostredí. Okrem toho potenciál na prenos zručností prostredníctvom digitálnych dvojčiat predstavuje vzrušujúcu cestu pre ďalšie skúmanie.

Koncept digitálneho dvojčaťa

digitálne dvojča Koncept zahŕňa vytvorenie virtuálnej reprezentácie stavu mozgu jednotlivca, ktorú možno použiť na prenos zručností a vedomostí. Digitalizáciou mozgových stavov odborníkov môže táto technológia uľahčiť prenos zručností a tréning v rôznych oblastiach. Tento prístup má potenciál spôsobiť revolúciu v tom, ako sa učíme a získavame nové zručnosti, vďaka čomu je pokročilé vzdelávanie prístupnejšie a efektívnejšie.

Zlepšenie pohody prostredníctvom bioinformácií

NTT Corporation sa zameriava na zlepšenie pohody pomocou techník duševného kondicionovania založených na bioinformáciách. Poskytnutím spätnej väzby o optimálnych stavoch mozgu sa jednotlivci môžu naučiť zvládať stres a zlepšiť svoj výkon v rôznych aspektoch života. Tento prístup je v súlade so širším cieľom zlepšiť duševné zdravie a kognitívne funkcie prostredníctvom inovatívnych technologických riešení.

záver

Priekopnícka práca NTT Corporation pri identifikácii nervových vzorcov spojených s výsledkami zápasov v e-športoch predstavuje významný skok vpred v neurovede aj v konkurenčnom hraní. Využitím týchto poznatkov existuje potenciál pre revolúciu v mentálnej kondícii a optimalizácii výkonu vo viacerých doménach. Ako výskum pokračuje, aplikácie tejto technológie sa budú rozširovať a ponúkajú nové príležitosti na zlepšenie ľudských schopností a blahobytu.

Objavenie vzorcov neurálnej oscilácie spojených so súťažným výkonom otvára nové možnosti pre pochopenie a zlepšenie úlohy mozgu pri rôznych činnostiach. S pokračujúcim výskumom a vývojom by tieto zistenia mohli viesť k významnému pokroku v oblasti mentálnej kondície, prenosu zručností a celkového zvyšovania výkonnosti v širokej škále oblastí.

Zakladajúci partner unite.AI a člen skupiny Technologická rada Forbes, Antoine je a Futurist ktorý je nadšený budúcnosťou AI a robotiky.

Je tiež zakladateľom Cenné papiere.io, web, ktorý sa zameriava na investovanie do prevratných technológií.