Spojte sa s nami

Myšlienkoví vodcovia

Prijatie AI: Cesta Hollywoodu do novej éry

mm

V Hollywoode, kde sa tvoria sny a rodia sa legendy, sa objavuje nová sila, ktorá sľubuje, že predefinuje krajinu zábavného priemyslu, generatívna umelá inteligencia. Otázka na mysli každého by nemala byť až tak o pracovných miest, ktoré môže AI nahradiťalebo všedné úlohy, s ktorými bude GenAI pomáhať, ale skôr o transformačnom potenciáli, ktorý má pre náš priemysel. Táto premena, či už vítaná alebo nie, je nevyhnutná. Poďme to rozobrať vyvrátením niektorých mýtov a pochopením príležitostí, ktoré AI prináša do hlavného mesta zábavy sveta.

Búranie mýtov: AI nie je Terminátor

Je ľahké nechať sa vtiahnuť do dramatických príbehov, ktoré vytvoril samotný Hollywood o AI – víziách vnímajúcich robotov, ktorí ovládnu svet, inšpirovaných trhákmi ako „Terminátor“. Ale uzemnime sa v realite. AI je vo svojom jadre matematika a kód. Je to nástroj vytvorený ľuďmi na riešenie zložitých problémov. Mnohé z problémov s obsahom, s ktorými sa v Hollywoode stretávajú, pochádzajú zo starých technológií a starého myslenia. Na vyriešenie problémov v Hollywoode to znamená využiť AI na riešenie výziev spôsobmi, o ktorých sme si predtým ani nevedeli.

Kladenie správnych otázok

Namiesto toho, aby sme sa zamerali na to, či nám AI zoberie prácu, by sme sa mali pýtať: Čo môže AI urobiť pre náš priemysel? Aké sú pozitívne dopady? Umelá inteligencia má potenciál spôsobiť revolúciu v Hollywoode rovnako, ako to urobil internet v 90. rokoch. Je rovnako významný ako nástup streamovaného videa a rovnako transformačný ako akákoľvek technologická inovácia, ktorej sme boli svedkami.

Nevyhnutná transformácia

AI nie je len prechodný trend; je to nezastaviteľná vlna zmien. Spoločnosti s obsahom, ktoré prijmú AI, sa vezú na tejto vlne do nových výšin, zatiaľ čo tie, ktoré odolajú, sa ocitnú pozadu a míňajú príliš veľa na ukladanie obsahu a všedné úlohy, aby mohli konkurovať v rýchlo sa vyvíjajúcom prostredí. Zamyslite sa nad tým, ako Hudobný priemysel peer-to-peer sa začal začiatkom roku 2000. Trvalo len niekoľko rokov súdnych sporov, kým spoločnosť spôsobila revolúciu v oblasti legálnej digitálnej hudby a sprístupnila ju jednoducho prostredníctvom iPodu. Rýchly posun vpred k tomu, ako dnes konzumujeme hudbu – digitálne na streamovacích platformách. AI predstavuje podobnú križovatku a my sa musíme rozhodnúť, či ju prijmeme, alebo riskujeme zastaranie.

Dobrý versus zlý: Bitka o AI

Každá nová technológia so sebou prináša boj medzi dobrými a zlými hercami. Počiatkom internetu a digitálnej hudby dominovalo pirátstvo a porušovanie autorských práv, pretože zlí herci využívali technológiu na svoj zisk. Po celú dobu sa hudobný priemysel sústreďoval na žalovanie každého, aby sa podrobil, namiesto hľadania riešení, ktoré by reagovali na meniaci sa dopyt spotrebiteľov. Až neskôr sa objavili legitímne platformy ako Spotify a Apple Music, ktoré pretvorili hudobný priemysel na legálne a užívateľsky prívetivé riešenia. AI pôjde podobnou cestou. Ak Hollywood neprevezme aktívnu úlohu pri formovaní budúcnosti AI, riskujeme, že necháme otvorené dvere pre zlých hercov, aby využili technológiu, generovali neoprávnený obsah a porušovali duševné vlastníctvo.

Na druhej strane prijatie AI umožňuje nášmu odvetviu využiť svoj potenciál k dobru. Môžeme použiť AI na ochranu nášho duševného vlastníctva (IP), vytvárať inovatívny obsah a rozvíjať nové obchodné modely. Aby sme to dosiahli, potrebujeme pokročilé softvérové ​​riešenia, ktoré nám pomôžu efektívne spravovať a využívať AI. Tento proaktívny prístup zabezpečí, že Hollywood zostane v popredí technologických inovácií – miesto, ktorým Hollywood v minulosti nebol známy.

Neochota Hollywoodu zmeniť sa

Hollywood, historicky, pomaly prijímal nové technológie. Začiatok 2000. storočia videl, že hudobný priemysel odolával digitálnej transformácii, len aby ho predbehli technologickí giganti, ktorí využili nové digitálne prostredie. Rovnaký odpor je zrejmý so starými médiami, ktoré začínajú robiť vlny v streamovaní, a teraz s neochotou plne prijať AI. Technológia však zvíťazí a Hollywood premrhá miliardy, keď sa bude snažiť dostať sa z tejto transformácie súdnou cestou. Zábavný, obsahový a video priemysel sa musia spojiť, aby formovali budúcnosť AI a zabezpečili, že sa využije v náš prospech.

Využitie príležitostí s AI

Umelá inteligencia ponúka Hollywoodu množstvo príležitostí, najmä v oblastiach ako lokalizácia, správa metadát a tvorba obsahu. Pomocou AI môžeme zefektívniť procesy, znížiť náklady a zlepšiť kvalitu našich výstupov. Umelá inteligencia môže napríklad automatizovať proces lokalizácie, poskytovať presné preklady a titulky, čím efektívnejšie oslovuje globálne publikum. Správa metadát sa stáva presnejšou a komplexnejšou, čo umožňuje lepšiu organizáciu obsahu a jeho objavovanie.

AI spôsobí revolúciu v spôsobe, akým tvoríme a distribuujeme obsah. Predstavte si analýzy založené na umelej inteligencii, ktoré predpovedajú preferencie publika a umožňujú štúdiám produkovať obsah, ktorý u divákov hlbšie rezonuje. Umelá inteligencia môže tiež optimalizovať marketingové stratégie, čím sa zabezpečí, že propagačné úsilie bude cielené a efektívne, a zlepší ich používateľské prostredie, aby diváci mali celkovo lepší zážitok.

Revolúcia, ktorú Hollywood potrebuje

Vedúci predstavitelia Hollywoodu musia uznať, že AI je revolúcia, nie len ďalší nástroj. Táto revolúcia si vyžaduje zmenu myslenia od tradičných pohľadov zameraných na pokladne k prijatiu nových foriem konzumácie obsahu. Spôsob, akým ľudia konzumujú médiá, sa drasticky zmenil, ale mnohí vedúci pracovníci sa tomu neprispôsobili. Držanie sa zastaraných modelov povedie len k zmeškaným príležitostiam a neúspechom v podnikaní. Všetci si pamätáme, čo sa stalo s Blockbusterom.

Výzva na akciu

Hollywood musí nielen prijať generatívnu AI, ale musí tiež viesť v jej vývoji a implementácii. Vyžaduje si to spoluprácu v rámci odvetvia, aby sa zaistilo, že AI sa bude používať eticky a efektívne. Prevzatím kontroly nad integráciou AI do našich pracovných postupov môžeme zabrániť zneužitiu a využiť jej plný potenciál na produkciu kvalitnejšieho obsahu. To znamená vyvíjať robustné softvérové ​​riešenia, ktoré pomáhajú spravovať procesy riadené umelou inteligenciou, zabezpečujúc bezpečnosť našich údajov a ochranu nášho obsahu.

Zábavný priemysel musí investovať do technológií AI, ktoré zvyšujú kreativitu a prevádzkovú efektivitu. To zahŕňa prijatie AI pre úlohy, ako sú automatizované úpravy, špeciálne efekty a dokonca aj pomoc pri písaní skriptov. Takéto nástroje môžu zvýšiť ľudskú kreativitu a umožňujú umelcom a tvorcom sústrediť sa na to, čo vedia najlepšie – na rozprávanie pútavých príbehov.

Budúcnosť je teraz

Keď stojíme na vrchole tejto novej éry, voľba je jasná: prijať AI a transformovať Hollywood alebo odolať a riskovať bezvýznamnosť. Výhody AI pre obsahový priemysel sú obrovské a priemysel musí konať rýchlo, aby integroval tieto technológie do našich pracovných postupov. Tak ako sa internet, digitálna hudba a streamovanie stali neoddeliteľnou súčasťou našich životov, AI bude čoskoro nenahraditeľnou súčasťou zábavného priemyslu.

Proaktívnym formovaním budúcnosti AI v oblasti zábavy zaisťujeme, že GenAI sa bude využívať na dobro. Vytvárame budúcnosť, kde AI zvyšuje kreativitu, chráni IP a podporuje inovácie. Vedúcim tohto obvinenia by mali byť hollywoodski manažéri, čím sa vytvorí precedens pre ostatné odvetvia, ktoré budú nasledovať.

AI nie je nepriateľ; je to spojenec, ktorý poháňa hlavné mesto zábavy sveta do jeho ďalšieho zlatého veku. Poďme sa zviezť na vlne inovácií a poveďme náš priemysel do technologicky vyspelejšej budúcnosti. Revolúcia je tu a Hollywood musí byť v popredí, formovať príbeh a chopiť sa príležitostí, ktoré AI predstavuje.

Dan Goman je zakladateľom a generálnym riaditeľom spoločnosti Ateliere Creative Technologies, priekopnícka spoločnosť pre dodávateľský reťazec médií s natívnym cloudom, ktorá umožňuje mediálnym podnikom a tvorcom obsahu osloviť publikum na celom svete. Uvedomujúc si bezprostredný posun od tradičného vysielania k digitálnemu vysielaniu, Dan predvídal potrebu odvetvia previesť celý dodávateľský reťazec médií do cloudu, aby zostal konkurencieschopný v ére, v ktorej dominujú technologické spoločnosti.

Viedol tím vysoko kvalifikovaných softvérových expertov na vývoj platformy mediálneho dodávateľského reťazca založenej na SaaS, ktorá je navrhnutá na implementáciu na kľúč a sprevádzkovaná v priebehu niekoľkých dní bez toho, aby si vyžadovala značné kapitálové výdavky. Výsledkom tejto iniciatívy je Ateliere Connect, platforma, ktorá riadi dodávateľský reťazec médií od konceptu až po spotrebiteľa, čím sa výrazne znižujú náklady pre vlastníkov obsahu a zlepšujú sa globálne speňaženie obsahu. S Ateliere Connect môžu teraz vlastníci obsahu speňažiť svoj obsah na akejkoľvek platforme jediným kliknutím, pretože inteligentná automatizácia a bezproblémová integrácia s akoukoľvek globálnou platformou obsahu eliminuje tradičné nákladové a časové bariéry.

Pod Danovým vedením spoločnosť Ateliere pokračuje v presadzovaní svojej najnovšej platformy mediálneho dodávateľského reťazca založenej na umelej inteligencii. Nová generácia Ateliere Connect využíva sofistikované, neustále sa učiace motory Gen AI na riešenie výziev odvetvia. Platforma teraz môže analyzovať dopyt po obsahu spotrebiteľov a navrhnúť vlastníkom obsahu optimálne stratégie speňaženia. Automatizuje tiež programovanie a distribúciu rýchlych kanálov na základe údajov o zákazníkoch. Základ platformy už zahŕňa AI prostredníctvom vlastnej technológie FrameDNA™, ktorú používajú giganti v tomto odvetví ako Lionsgate, MGM, World Poker Tour® a ďalšie veľké obsahové štúdiá. Táto technológia výrazne znižuje náklady na ukladanie AWS identifikáciou a elimináciou nadbytočného obsahu, čím ponúka značné úspory nákladov a prevádzkovú efektivitu.