Повежите се са нама

Вештачка интелигенција

Откривање неуронских образаца: Пробој у предвиђању исхода еспортских утакмица

mm
Ажурирано on

У револуционарном открићу, НТТ Цорпоратион, водећа глобална технолошка компанија која пружа услуге потрошачима и предузећима као мобилни оператер, инфраструктура, мреже, апликације и консултантски провајдер је идентификовао обрасци неуронских осцилација који су уско повезани са исходима еспорт мечеви, постижући тачност предвиђања од приближно 80%. Ово иновативно истраживање означава значајан напредак у разумевању улоге мозга у такмичарским перформансама и отвара нове путеве за индивидуализовану менталну кондицију.

Кључни налази:

  • Обрасци у ЕЕГ-у пре утакмице повезани са исходима: Утврђено је да су специфичне неуронске осцилације снажно повезане са резултатима меча.
  • Висока прецизност у предвиђању исхода утакмице: Укључујући предвиђање поремећаја, истраживање је постигло стопу тачности од 80%.
  • Потенцијал за персонализовано ментално стање: Увиди из образаца неуронских осцилација могу се користити за оптимизацију стања мозга ради побољшања перформанси.

Слика: ЕЕГ пре рунде корелира са исходима меча у видео игрици борбе.

Истраживачко путовање

НТТ-ове Лабораторије за комуникационе науке дуго су се фокусирале на то како мозак регулише ум и тело да би побољшао индивидуалне способности. Спортисти, посебно, теже да дођу до оптималног менталног стања под притиском такмичења, пракса позната као ментално условљеност. Упркос напретку у спортској аналитици, прецизно предвиђање исхода „мечева на сличном нивоу“ или „неуредности“ остало је неухватљиво.

Пробој у еспорту

Фокусирајући се на борбену видео игру у еспорту, истраживачи би могли да посматрају и анализирају стање мозга играча током мечева користећи електроенцефалографија (ЕЕГ). Овај метод је омогућио идентификацију образаца мождане активности пре меча који су снажно повезани са победом или губитком. Еспортс, област која се брзо развија, пружа јединствену прилику за проучавање ових образаца мозга због свог нагласка на менталним над физичким вештинама.

Откриће образаца мождане активности

Студија је мерила неуронске осцилације вештих еспорт играча током стварних услова такмичења. Резултати су показали да су леве фронталне гама осцилације, везане за стратешко одлучивање, и леве фронталне алфа осцилације, повезане са емоционалном контролом, значајно повећане у победничким мечевима. Ови налази наглашавају критичну улогу мозга у одређивању такмичарских резултата и сугеришу да одређена неуронска стања могу предвидети успех.

Предвиђање исхода утакмице са великом прецизношћу

Модели машинског учења обучени на ЕЕГ подацима пре меча су конструисани да предвиде исходе меча. Ови модели су постигли стопу тачности од 80%, надмашујући традиционалне моделе засноване на подацима из прошлих утакмица. Висока тачност предвиђања била је конзистентна и за мечеве сличног нивоа и за преокрете. Овај пробој показује потенцијал предвиђања заснованих на ЕЕГ-у у областима у којима традиционална аналитика података не успева.

Импликације за ментално стање и побољшање перформанси

Ово истраживање не само да открива постојање идеалног стања мозга у такмичарским ситуацијама, већ такође сугерише да ментално условљавање засновано на био-информацијама може побољшати перформансе у различитим областима као што су спорт, здравство и образовање. Разумевањем и оптимизацијом стања мозга повезаних са врхунским перформансама, појединци могу побољшати своје резултате у окружењима високог притиска.

Апликације изван еспорта

Импликације овог истраживања сежу далеко од еспорта. Способност предвиђање учинка на основу активности мозга може се применити на традиционалне спортове, где ментална условљеност игра пресудну улогу. У здравству, разумевање можданих образаца повезаних са оптималним перформансама може помоћи у лечењу стања менталног здравља. У образовању, увиди из овог истраживања могу помоћи у развоју техника за побољшање учења и когнитивних перформанси.

Будући правци истраживања

НТТ Цорпоратион планира да настави да истражује примену образаца неуронских осцилација у различитим областима. Будућа истраживања ће се фокусирати на пречишћавање модела предвиђања и проширење њихове употребе на друга конкурентна окружења. Поред тога, потенцијал за преношење вештина путем дигиталног рачунарства близанаца представља узбудљив пут за даље истраживање.

Концепт дигиталног близанаца

дигитални близанци концепт укључује креирање виртуелне репрезентације стања мозга појединца, која се може користити за пренос вештина и знања. Дигитализацијом стања мозга стручњака, ова технологија може олакшати трансфер вештина и обуку у различитим областима. Овај приступ има потенцијал да револуционише начин на који учимо и стичемо нове вештине, чинећи напредну обуку доступнијом и ефикаснијом.

Побољшање благостања путем биолошких информација

НТТ Цорпоратион има за циљ да побољша благостање коришћењем техника менталног кондиционирања заснованих на био-информацијама. Пружајући повратне информације о оптималним стањима мозга, појединци могу научити да управљају стресом и побољшају своје перформансе у различитим аспектима живота. Овај приступ је у складу са ширим циљем побољшања менталног здравља и когнитивних функција кроз иновативна технолошка решења.

Zakljucak

Пионирски рад НТТ Цорпоратион у идентификацији неуронских образаца повезаних са исходима еспортских утакмица представља значајан искорак иу неуронауци иу такмичарском игрању. Искориштавањем ових увида, постоји потенцијал да се револуционише ментално кондиционирање и оптимизација перформанси у више домена. Како се истраживања настављају, примена ове технологије ће се ширити, нудећи нове могућности за унапређење људских способности и благостања.

Откриће образаца неуронских осцилација повезаних са такмичарским перформансама отвара нове могућности за разумевање и унапређење улоге мозга у различитим активностима. Уз континуирано истраживање и развој, ови налази би могли довести до значајног напретка у менталној кондицији, трансферу вештина и општем побољшању перформанси у широком спектру области.

Оснивачки партнер уните.АИ и члан Форбсов технолошки савет, Антоан је а футуристички који је страствен за будућност вештачке интелигенције и роботике.

Такође је оснивач Сецуритиес.ио, веб локација која се фокусира на улагање у дисруптивну технологију.