Повежите се са нама

Најбоље од

5 најбољих АИ решења за управљање документима (јул 2024.)

Ажурирано on

Уните.АИ је посвећен ригорозним уређивачким стандардима. Можда ћемо добити надокнаду када кликнете на везе до производа које прегледамо. Молимо погледајте наше обелодањивање подружнице.

У дигиталној ери која се брзо развија, предузећа стално траже иновативна решења за поједностављење процеса управљања документима. Како вештачка интелигенција (АИ) наставља да трансформише различите аспекте модерног рада, системи за управљање документима засновани на вештачкој интелигенцији су се појавили као мењачи игре, нудећи неупоредиву ефикасност, тачност и сигурност. Ови алати користе моћ машинско учење, обрада природног језика, и интелигентна аутоматизација за поједностављење креирања, складиштења и преузимања критичних пословних докумената.

Од интелигентне класификације и екстракције докумената до беспрекорне интеграције са постојећим токовима посла, ови врхунски алати за управљање документима са вештачком интелигенцијом нуде широк спектар функција дизајнираних да задовоље различите пословне потребе. У овом чланку ћемо истражити најбоља решења за управљање документима са вештачком интелигенцијом која редефинишу начин на који организације рукују својом дигиталном имовином, оснажујући вас да донесете информисану одлуку при избору идеалне платформе за потребе управљања документима ваше организације.

1. ФабСофт ДескЦоннецт

Како без напора отпремити датотеке у СхареПоинт | СхареПоинт управљање датотекама

ФабСофт ДескЦоннецт је моћно софтверско решење за снимање докумената и оптичко препознавање карактера (ОЦР) које поједностављује процес хватања, обраде и дистрибуције докумената из различитих извора. Софтвер је дизајниран да се неприметно интегрише са постојећим токовима посла, подржавајући широк спектар типова докумената и извора, као што су драјвери за штампање, фасцикле, веб претраживачи и системи е-поште.

Користећи АИ и технологије машинског учења, ДескЦоннецт аутоматизује процес прикупљања података препознавањем и издвајањем релевантних информација из докумената. Ова функција значајно смањује потребу за ручним уносом података, штедећи време и минимизирајући ризик од грешака. Напредне могућности ОЦР софтвера обезбеђују високу прецизност приликом обраде растеризованих докумената, што га чини поузданим избором за предузећа која се баве различитим форматима докумената.

ФабСофт такође нуди Доцумент Цомпанион са напредном АИ Цхат интеграцијом коју покреће ЦхатГПТ. Ово врхунско побољшање редефинише управљање документима поједностављујући увоз и спајање докумената, нудећи тренутни приступ ћаскању са вештачком интелигенцијом за ефикасну анализу докумената и обезбеђујући прецизност са најсавременијом ОЦР технологијом.

Кључне карактеристике ФабСофт ДескЦоннецт-а:

  • Разноврсна подршка за документе: Подржава управљачке програме за штампање, фасцикле, веб прегледаче, системе е-поште и још много тога.
  • Интелигентно издвајање података: Користи вештачку интелигенцију и машинско учење за аутоматско препознавање и издвајање података из докумената.
  • Супериорне ОЦР перформансе: Пружа водећу прецизност за растеризоване документе.
  • Поједностављена дистрибуција докумената: Аутоматизује снимање и дистрибуцију докумената у цлоуд или локална решења, укључујући Мицрософт ОнеДриве, СхареПоинт и Повер Аппс.
  • Прилагодљиви АПИ: Нуди кориснички прилагођен АПИ који омогућава додацима да контролишу испоруку докумената и аутоматизују радње и методе подношења.
  • Чврсте мере безбедности: Имплементира врхунске безбедносне функције за заштиту поверљивости докумената и ограничавање приступа овлашћеним корисницима.

ФабСофт ДескЦоннецт-ов АПИ прилагођен кориснику омогућава предузећима да креирају прилагођене радне токове и интеграције, додатно оптимизујући њихову обраду докумената и процесе екстракције података. Снажне безбедносне мере софтвера обезбеђују да осетљиви документи остану поверљиви и доступни само овлашћеном особљу.

Посетите ФабСофт →

2. ДоцуПхасе

Извор: ДоцуПхасе

ДоцуПхасе је свеобухватно софтверско решење за управљање документима дизајнирано да оптимизује процесе складиштења, скенирања, преузимања и архивирања докумената за предузећа било које величине. Ова платформа превазилази могућности једноставног дигиталног ормарића за архивирање, нудећи функције које управљају, прате и завршавају текући рад, значајно повећавајући продуктивност.

Једна од истакнутих карактеристика ДоцуПхасе-а су његове могућности хватања података и преузимања докумената које покреће АИ. Ови интелигентни алати поједностављују процес издвајања кључних информација из различитих докумената и преузимања података из старих датотека. Функционалност вођена вештачком интелигенцијом може брзо да скенира документе са више страница, идентификујући и издвајајући релевантне информације, чиме се елиминише потреба за дуготрајним ручним претрагама. Штавише, могућности вештачке интелигенције и машинског учења платформе омогућавају аутоматско рутирање и индексирање датотека, штедећи корисницима драгоцено време и труд.

Кључне карактеристике ДоцуПхасе-а:

  • Снимање података помоћу вештачке интелигенције: Интелигентно издвајање битних информација из различитих докумената.
  • Ефикасно преузимање докумената: Брзо и тачно преузимање података из старих датотека помоћу напредних АИ могућности.
  • Аутоматско усмеравање и индексирање датотека: Аутоматизација заснована на вештачкој интелигенцији и машинском учењу за поједностављену организацију докумената.
  • Једноставна интеграција: Компатибилност са уобичајеним платформама, као што су системи за планирање ресурса предузећа (ЕРП), за побољшану свестраност и смањено пребацивање програма.
  • Безбедно решење засновано на облаку: Интуитиван интерфејс за складиштење дигиталних докумената и елиминисање непотребне папирологије.
  • Функције напредне претраге: Кључне речи и алати за претрагу који се могу конфигурисати за брзо проналажење докумената.
  • Кориснички интерфејс: Софтвер који се лако учи са вођеном обуком за несметано укључивање и интеграцију тока посла.

Природа ДоцуПхасе-а погодна за интеграцију омогућава му да се неприметно повеже са другим уобичајеним платформама, као што су ЕРП системи, што га чини разноврсним алатом за руковање свакодневним операцијама. Ова интеграција смањује време које корисници троше на пребацивање између програма, поједностављујући њихов радни ток. Софтверско решење засновано на облаку пружа сигуран и интуитиван интерфејс за складиштење дигиталних докумената, ефикасно елиминишући непотребну папирологију.

Посетите ДоцуПхасе →

3. Флуик

Флуик преглед токова посла

Флуик је платформа за управљање документима и радним токовима на првом месту за мобилне уређаје, прилагођена за управљање услугама на терену. Овај иновативни софтвер омогућава предузећима да безбедно складиште и приступају критичним документима и обрасцима унутар централизованог спремишта. Пружајући теренским сервисерима и менаџерима лак приступ основним датотекама, чак и на локацијама са ограниченом или никаквом интернет конекцијом, Флуик поједностављује рад на даљину и побољшава укупну продуктивност.

Једна од кључних карактеристика Флуик-а су његови прилагођени токови посла, који подстичу ефикасну комуникацију и одговорност међу члановима тима. Платформа омогућава ажурирања у реалном времену и обавештења о новим задацима, променама или важним порукама, обезбеђујући да све заинтересоване стране остану информисане и усклађене. Флуик-ове могућности аутоматског усмеравања датотека и индексирања значајно смањују ручни напор, омогућавајући предузећима да оптимизују своје радне токове и повећају ефикасност.

Кључне карактеристике Флуик-а:

  • Дизајн за мобилне уређаје: Оптимизовано за управљање услугама на терену, омогућавајући безбедно складиштење докумената и приступ у покрету.
  • Централизовано складиште докумената: Пружа једну, лако доступну локацију за критичне документе који се односе на терен.
  • Прилагођени токови рада: Олакшава комуникацију и одговорност међу члановима тима путем ажурирања и обавештења у реалном времену.
  • Једноставна интеграција: Компатибилан са уобичајеним платформама као што су ЕРП системи, поједностављујући свакодневне операције и минимизирајући пребацивање програма.
  • ОЦР технологија: Подржава оптичко препознавање знакова за прецизну конверзију текстуалних слика у машински кодирани текст.
  • АИ функција ћаскања: Покреће ЦхатГПТ, нуди тренутни приступ информацијама у вези са документима, елиминишући ручне претраге.
  • Подешавање прилагођено кориснику: Једноставна конфигурација функције ОпенАИ Цхат у Доцумент Цомпанион-у.

Флуик-ова архитектура погодна за интеграцију омогућава му да се неприметно повеже са другим преовлађујућим платформама, као што су ЕРП системи. Ова интеграција омогућава предузећима да ефикасније управљају свакодневним операцијама и смањује време утрошено на пребацивање између програма. Штавише, Флуик подржава ОЦР технологију, обезбеђујући да подаци који се преносе на АИ функцију ћаскања буду тачни и свеобухватни за детаљну анализу.

Посетите Флуик →

4. М-досијеи

Доживите боље управљање документима путем метаподатака

М-Филес је интелигентна платформа за управљање информацијама која нуди паметнији приступ управљању садржајем током читавог животног циклуса. Беспрекорним повезивањем садржаја и коришћењем интелигентне аутоматизације, М-Филес омогућава радницима са знањем да буду продуктивнији испоруком правих информација правим људима у право време.

Платформа пружа свеобухватан преглед садржаја у целој организацији без потребе за сложеном и скупом миграцијом на једно спремиште. М-Филес-ово решење за управљање дигиталним документима има моћне могућности претраживања и проналажења, омогућавајући корисницима да брзо и лако лоцирају документе без губљења времена на тражење изгубљених датотека или муке да запамте где је нешто похрањено. Платформа такође поједностављује креирање докумената нудећи шаблоне, функције једноставног именовања и чувања, као и могућност откривања скривених докумената и мрачних података путем технологије са АИ.

Кључне карактеристике М-фајлова:

  • Интелигентно управљање информацијама: Комбинује повезани садржај и интелигентну аутоматизацију ради повећања продуктивности и пружања приказа садржаја од 360 степени.
  • Брза претрага и проналажење: Омогућава корисницима да брзо и лако пронађу документе, штедећи време и труд.
  • Поједностављено креирање документа: Нуди шаблоне, лако именовање и чување докумената и откривање скривених докумената и мрачних података.
  • Аутоматска усклађеност и безбедност: Обезбеђује усклађеност са политикама и прописима компаније и обезбеђује сигурност података кроз права приступа и шифровање.
  • Беспрекорна сарадња: Омогућава истовремено коауторство, коментарисање и коментарисање докумената.
  • Интеграција са популарним алатима: Нуди интеграцију са Мицрософт Теамс, Салесфорце, СхареПоинт, Оутлоок и другим широко коришћеним апликацијама.
  • Процеси засновани на вештачкој интелигенцији: Користи вештачку интелигенцију, као што је М-Филес Аино, за организовање информација, разумевање контекста документа и интеракцију са знањем користећи природни језик.

Могућности аутоматизације М-Филес-а поједностављују усклађеност са политикама и прописима компаније, осигуравају сигурност података кроз строга права приступа и енкрипцију на нивоу предузећа и омогућавају једноставну сарадњу кроз коауторство, коментарисање и коментарисање докумената истовремено. Изграђени на платформи са високим степеном конфигурације, М-Филес се могу лако прилагодити да задовоље специфичне пословне потребе путем АПИ-ја, шаблона решења и додатака трећих страна.

Посетите М-Филес →

5. СхареПоинт АИ

Извор: Мицрософт

Мицрософт СхареПоинт је моћна платформа за сарадњу и управљање документима која, када је интегрисана са АИ технологијама, трансформише токове посла, побољшава сарадњу и повећава продуктивност организација. Уграђивањем АИ могућности у СхареПоинт, предузећа могу да аутоматизују процесе, поједноставе управљање документима, побољшају функционалност претраживања и стекну драгоцене увиде из података.

СхареПоинт АИ омогућава запосленима да раде паметније и брже уз смањење ручних напора и побољшање продуктивности. Платформа нуди различите предности, укључујући интелигентно управљање документима, аутоматизацију тока посла, интеграцију цхатбот-а и предиктивну аналитику, омогућавајући организацијама да оптимизују операције, побољшају сарадњу и остану конкурентне у данашњем окружењу. СхареПоинт Премиум, напредна платформа за управљање садржајем и искуствима, доноси вештачку интелигенцију, аутоматизацију и додатну сигурност у доживљај садржаја, обраду и управљање, помажући организацијама да управљају и штите критичан садржај током његовог животног циклуса.

Кључне карактеристике СхареПоинт АИ:

  • Интелигентно управљање документима: Обрада докумената помоћу вештачке интелигенције, аутоматска класификација, издвајање и означавање информација из докумената, што доводи до побољшане ефикасности и поједностављених токова посла.
  • Аутоматизација тока посла: Аутоматизација тока посла побољшана вештачком интелигенцијом анализира историјске податке, учи из прошлих одлука и доноси интелигентне изборе у аутоматизацији задатака и усмеравању докумената.
  • Интеграција цхатбот-а: Четботи са вештачком интелигенцијом интегрисани са СхареПоинт-ом омогућавају запосленима да комуницирају са системом путем природног језика, пружајући тренутне одговоре и подршку.
  • Предиктивна аналитика: Користи вештачку интелигенцију за анализу података и пружа драгоцене увиде, омогућавајући организацијама да доносе одлуке засноване на подацима и да остану испред криве.
  • Напредно управљање садржајем: АИ, аутоматизација и додатна безбедност искуствима садржаја, обради и управљању, помажући организацијама да управљају и штите критичан садржај током његовог животног циклуса.
  • Решења за документе високе вредности: Нуди решења за рад са документима велике вредности, као што су уговори, изјаве о раду, поруџбине и фактуре.

Могућности интелигентног управљања документима СхареПоинт АИ омогућавају аутоматску класификацију, издвајање и означавање информација из докумената, што доводи до побољшане ефикасности и поједностављених токова посла. Могућности предиктивне аналитике платформе користе вештачку интелигенцију за анализу података и пружање вредних увида, омогућавајући организацијама да доносе одлуке засноване на подацима и остану испред криве.

Посетите СхареПоинт АИ →

Поједноставите свој радни ток помоћу решења за управљање документима са вештачком интелигенцијом

У данашњем брзом пословном окружењу, решења за управљање документима заснована на вештачкој интелигенцији постала су суштински алати за организације које желе да поједноставе своје радне токове, побољшају сарадњу и повећају продуктивност. Решења за управљање документима са вештачком интелигенцијом о којима се говори у овом чланку нуде широк спектар функција и могућности дизајнираних да задовоље различите пословне потребе.

Од интелигентне класификације и екстракције докумената до беспрекорне интеграције са постојећим токовима посла, ови алати користе моћ вештачке интелигенције да поједноставе креирање, складиштење и преузимање критичних пословних докумената. Аутоматизацијом ручних процеса, побољшањем функционалности претраживања и пружањем вредних увида, ова решења омогућавају организацијама да оптимизују своје операције, смање трошкове и подстичу боље доношење одлука.

Алекс МекФарленд је новинар и писац вештачке интелигенције који истражује најновија достигнућа у вештачкој интелигенцији. Сарађивао је са бројним АИ стартаповима и публикацијама широм света.