Kontakt med oss

Tankeledere

AI-fordelen: Omforming av lojalitetsprogrammer og kundesegmentering

mm

Publisert

 on

Enten det er på nett eller i en butikk, er forbrukere vant til å bli bedt om å bli med i lojalitetsprogrammer når de foretar et kjøp. Det er en del av shoppingopplevelsen folk har kommet til å forvente, men mekanikken bak disse programmene er ikke alltid åpenbare. De fleste lojalitetsprogrammene følger samme formel - du registrerer deg og mottar de samme belønningene og tilbudene som alle (eller de fleste) av de andre lojalitetsprogrammedlemmene. For merker som strukturerer sine lojalitetsprogrammer på denne enstørre måten, blir de fleste belønningene aldri innløst, noe som reduserer bedrifters avkastning på investeringen.

Når det gjelder å bygge lojalitet og få tilbakevendende kunder, er personalisering nøkkelen. Mer enn det, god personalisering er nøkkelen. Lojalitet øker 1.5 ganger når merker bruker personalisering for å møte kundenes behov, men 50 % av forbrukerne føler at personalisering ofte er utenfor målet.

Den beste måten å tilpasse lojalitetsprogrammer og skille seg ut? Ved å implementere AI og integrere det i alle stadier av kundereisen. Med optimert kunstig intelligens kan restauranter, e-handel og detaljhandelsmerker oppgradere programmer gjennom personalisering og segmentering, noe som fører til høyere belønningsinnløsningsrater og mer engasjerte kunder.

Fiksing av segmentering og kobling av kundedata

Nøkkelen til enhver type merkevaremarkedsføring og lojalitet er effektiv segmentering. I de fleste tilfeller segmenterer merkevarer kunder etter egenskaper som alder, geografisk plassering, inntekt osv., ved å bruke disse datapunktene for å informere om kampanjen. Og ofte er segmentering kun basert på én av disse faktorene.

AI hjelper bedrifter med å forutsi kundepreferanser og atferdsmønstre utenfor bare de klassiske demografiske kategoriene, og foreslår de mest relevante kampanjene å kjøre (og til hvilke kunder). I tillegg er det ingen begrensning på hvor mange variabler du kan bruke for segmentering – slik at markedsførere kan skille grupper inn i hundrevis av unike undergrupper. Hver kunde kan til syvende og sist være sitt eget segment, og som et resultat få en optimal opplevelse og belønning som gir mening for deres egne preferanser. Hvis en kunde ofte kjøper et bestemt produkt, kan AI anbefale kampanjer relatert til den kategorien, noe som øker sannsynligheten for engasjement og innløsning.

Hvis et kaffemerke ønsker å øke ettermiddagssalget, kan de presse på for å kjøpe en, få en kampanje etter kl. 2 til lojalitetsmedlemmer i en viss alder. Selv om dette kan resultere i noen belønninger, er ikke denne tilnærmingen virkelig personlig og vil ikke endre atferd, eller oppmuntre til flere ettermiddagskaffe. Ikke bare kan segmentering tillate selskaper å gi deg noe de allerede vet at du liker, men også gi spådommer om nye produkter du kanskje liker basert på tidligere preferanser – gunstig for både forbrukeren og bedriften.

AI lar bedrifter kompilere store mengder kundedata fra flere kanaler (for eksempel personlige kjøp, netthandel og engasjement i sosiale medier), og deretter analysere og aktivere personlig tilpassede kampanjer. Så i stedet for å sende en BOGO-kampanje til alle kunder etter kl. 2, kan den samme kaffebaren målrette mot kunder med større sannsynlighet for å løse inn.

Bygge skalerbarhet og tilpasningsevne inn i belønninger

Med plug-and-play-belønningsprogrammer er det ofte et fall i deltakelse og belønningsinnløsning etter den første belønningen fordi disse programmene mangler personalisering og er repeterende. Tenk deg å ha et belønningsprogram som tilpasser seg og utvikler seg med hver kundeinteraksjon. Det er her AI kan spille en transformativ rolle.

Med AI kan merkevarer lage skalerbare lojalitetsprogrammer som ikke bare er skreddersydd for individuelle kunder, men som også kan tilpasses over tid. Dette gir stor verdi for merkevarer fordi en kampanje som resulterer i store salg en dag ikke er garantert å gi gode resultater i fremtiden – sesongvariasjoner, kundetrender, nye alternativer kan alle påvirke kundeadferd. Et lojalitetsprogram med integrert AI kan kontinuerlig lære og avgrense hvilke kampanjer som er mest effektive ved å analysere innløsningsrater, kundekjøpshistorikk, nettleseratferd og demografiske data. Ved å utnytte innsikt basert på disse beregningene, kan merkevarelojalitetsprogrammer automatisk skreddersy og sende personlig tilpassede kampanjer til de riktige kundene – og like viktig, de kan gjøre det til rett tid.

Til syvende og sist, inkorporering av AI i lojalitetsprogrammer lar merkevarer skape dynamiske, personlige opplevelser som fremmer dypere kundeengasjement og lojalitet, og sikrer at investeringene deres i disse programmene gir høyest mulig avkastning.

Matt Smolin er medgründer og administrerende direktør i Henge, et selskap som bygger fremtiden for lojalitet og medlemskap for merkevarer. Før dette var han medgrunnlegger og fungerte som administrerende direktør i Headliner. Før han jobbet med teknologi, jobbet Matt innen finans, som Private Equity & Venture Capital Research Analyst hos Hall Capital Partners LLC og i forskjellige handelsroller i Group One Trading, LP, UBS Investment Bank og Gelber Group LLC. Matt Smolin gikk på Texas McCombs School of Business, hvor han tok en Bachelor of Business Administration (BBA) grad i finans.