Kontakt med oss

Kunstig intelligens

Avduking av nevrale mønstre: et gjennombrudd i å forutsi esports-kampresultater

mm
oppdatert on

I en banebrytende oppdagelse, NTT Corporation, et ledende globalt teknologiselskap som leverer tjenester til forbrukere og bedrifter som mobiloperatør, infrastruktur, nettverk, applikasjoner og konsulentleverandør har identifisert nevrale oscillasjonsmønstre som er nært knyttet til resultatene av esports kamper, og oppnår prediksjonsnøyaktighet på omtrent 80 %. Denne innovative forskningen markerer et betydelig fremskritt i å forstå hjernens rolle i konkurranseprestasjon og åpner nye veier for individualisert mental kondisjonering.

Hovedfunnene:

  • Mønstre i EEG før kamp knyttet til resultater: Spesifikke nevrale oscillasjoner ble funnet å være sterkt assosiert med kampresultater.
  • Høy nøyaktighet i å forutsi kampresultater: Inkludert prediksjon av forstyrrelser, oppnådde forskningen en nøyaktighetsgrad på 80 %.
  • Potensial for personlig mental kondisjonering: Innsikt fra nevrale oscillasjonsmønstre kan brukes til å optimalisere hjernetilstander for forbedret ytelse.

Figur: EEG før runde korrelerer med kampresultater i kampvideospill.

Forskningsreisen

NTTs kommunikasjonsvitenskapelige laboratorier har lenge fokusert på hvordan hjernen regulerer sinn og kropp for å forbedre individuelle evner. Spesielt idrettsutøvere streber etter å oppnå optimale mentale tilstander under konkurransepress, en praksis kjent som mental kondisjonering. Til tross for fremskritt innen sportsanalyse, har nøyaktig forutsigelse av utfall av "kamper på lignende nivå" eller "opprør" forblitt unnvikende.

Gjennombrudd innen esport

Ved å fokusere på et kampvideospill innen e-sport, kunne forskere observere og analysere spillernes hjernetilstander under kamper ved å bruke elektroencefalografi (EEG). Denne metoden gjorde det mulig å identifisere hjerneaktivitetsmønstre før kamper som var sterkt knyttet til å vinne eller tape. Esport, et raskt voksende felt, gir en unik mulighet til å studere disse hjernemønstrene på grunn av dens vekt på mental fremfor fysisk dyktighet.

Oppdagelse av hjerneaktivitetsmønstre

Studien målte nevrale oscillasjonene til dyktige esportsspillere under reelle konkurranseforhold. Resultatene indikerte at venstre frontale gammasvingninger, relatert til strategisk beslutningstaking, og venstre frontale alfaoscillasjoner, assosiert med emosjonell kontroll, ble betydelig økt i vinnerkamper. Disse funnene fremhever hjernens kritiske rolle i å bestemme konkurranseutfall og antyder at visse nevrale tilstander kan forutsi suksess.

Forutsi kampresultater med høy nøyaktighet

Maskinlæringsmodeller trent på EEG-data før kamp ble konstruert for å forutsi kampresultater. Disse modellene oppnådde en nøyaktighetsgrad på 80 %, og overgikk tradisjonelle modeller basert på tidligere samsvarsdata. Den høye prediktive nøyaktigheten var konsistent for både kamper på lignende nivå og opprør. Dette gjennombruddet demonstrerer potensialet til EEG-baserte spådommer i felt der tradisjonell dataanalyse kommer til kort.

Implikasjoner for mental kondisjon og ytelsesforbedring

Denne forskningen avslører ikke bare eksistensen av en ideell hjernetilstand i konkurransesituasjoner, men antyder også at mental konditionering basert på bioinformasjon kan forbedre ytelsen på tvers av ulike felt som sport, helsevesen og utdanning. Ved å forstå og optimalisere hjernetilstandene assosiert med topp ytelse, kan individer forbedre resultatene sine i høytrykksmiljøer.

Applikasjoner utover esports

Implikasjonene av denne forskningen strekker seg langt utover e-sport. Evnen til å forutsi ytelse basert på hjerneaktivitet kan brukes på tradisjonelle idretter, hvor mental kondisjon spiller en avgjørende rolle. I helsevesenet kan forståelse av hjernemønstre assosiert med optimal ytelse hjelpe til med behandling av psykiske helsetilstander. Innenfor utdanning kan innsikt fra denne forskningen bidra til å utvikle teknikker for å forbedre læring og kognitiv ytelse.

Fremtidige forskningsanvisninger

NTT Corporation planlegger å fortsette å utforske anvendelsene av nevrale oscillasjonsmønstre på forskjellige felt. Fremtidig forskning vil fokusere på å foredle prediksjonsmodellene og utvide bruken til andre konkurransemiljøer. I tillegg representerer potensialet for å overføre ferdigheter gjennom digital tvillingdatabehandling en spennende vei for videre etterforskning.

Det digitale tvillingkonseptet

De digital tvilling konseptet innebærer å lage en virtuell representasjon av et individs hjernetilstand, som kan brukes til å overføre ferdigheter og kunnskap. Ved å digitalisere hjernetilstandene til eksperter, kan denne teknologien lette kompetanseoverføring og trening på ulike felt. Denne tilnærmingen har potensial til å revolusjonere hvordan vi lærer og tilegner oss nye ferdigheter, og gjør avansert opplæring mer tilgjengelig og effektiv.

Forbedre velvære gjennom bio-informasjon

NTT Corporation har som mål å forbedre velvære ved å bruke bioinformasjonsbaserte mentale kondisjoneringsteknikker. Ved å gi tilbakemelding på optimale hjernetilstander, kan individer lære å håndtere stress og forbedre ytelsen i ulike aspekter av livet. Denne tilnærmingen er i tråd med det bredere målet om å forbedre mental helse og kognitiv funksjon gjennom innovative teknologiske løsninger.

konklusjonen

NTT Corporations banebrytende arbeid Når det gjelder å identifisere nevrale mønstre knyttet til e-sports kampresultater, representerer det et betydelig sprang fremover både innen nevrovitenskap og konkurrerende spill. Ved å utnytte denne innsikten er det potensial til å revolusjonere mental kondisjonering og ytelsesoptimalisering på flere domener. Etter hvert som forskningen fortsetter, vil bruken av denne teknologien utvides, og tilby nye muligheter for å forbedre menneskelige evner og velvære.

Oppdagelsen av nevrale oscillasjonsmønstre assosiert med konkurrerende ytelse åpner nye muligheter for å forstå og forbedre hjernens rolle i ulike aktiviteter. Med fortsatt forskning og utvikling kan disse funnene føre til betydelige fremskritt innen mental kondisjonering, overføring av ferdigheter og generell ytelsesforbedring på tvers av et bredt spekter av felt.

En grunnlegger av unite.AI og et medlem av Forbes teknologiråd, Antoine er en futurist som brenner for fremtiden til AI og robotikk.

Han er også grunnleggeren av Securities.io, et nettsted som fokuserer på å investere i forstyrrende teknologi.