Kontakt med oss

Tankeledere

Embracing AI: Hollywood's Path to a New Era

mm

Publisert

 on

I Hollywood, hvor drømmer skapes og legender blir født, dukker det opp en ny kraft som lover å redefinere landskapet til underholdningsindustrien, generativ kunstig intelligens. Spørsmålet i alles sinn bør ikke handle så mye om jobber AI kan erstatte, eller verdslige oppgaver som GenAI vil hjelpe til med, men snarere om det transformative potensialet det har for industrien vår. Denne transformasjonen, enten velkommen eller ikke, er uunngåelig. La oss bryte det ned ved å avlive noen myter og forstå mulighetene AI bringer til underholdningshovedstaden i verden.

Å fjerne mytene: AI er ikke terminatoren

Det er lett å bli fanget av de dramatiske fortellingene som Hollywood selv har skapt om AI – visjoner om sansende roboter som tar over verden, inspirert av storfilmer som «The Terminator». Men la oss jorde oss i virkeligheten. AI, i kjernen, er matematikk og kode. Det er et verktøy, skapt av mennesker, for å løse komplekse problemer. Mange av innholdsproblemene i Hollywood stammer fra eldre teknologier og eldre tenkning. For å løse problemer i Hollywood betyr dette å utnytte AI for å møte utfordringer på måter vi aldri har forestilt oss før.

Stille de riktige spørsmålene

I stedet for å fikse på om AI vil ta jobbene våre, bør vi spørre: Hva kan AI gjøre for industrien vår? Hva er de positive effektene? AI har potensialet til å revolusjonere Hollywood på samme måte som internett gjorde på 90-tallet. Det er like viktig som fremkomsten av streaming av video og like transformativt som enhver teknologisk innovasjon vi har sett.

Den uunngåelige transformasjonen

AI er ikke bare en forbigående trend; det er en ustoppelig endringsbølge. Innholdsselskaper som omfavner AI vil ri denne bølgen til nye høyder, mens de som motsetter seg vil finne seg selv igjen og bruke for mye på lagring av innhold og hverdagslige oppgaver for å konkurrere i et landskap i rask utvikling. Tenk tilbake på hvordan Peer-to-peer musikkbransjen startet tidlig på 2000-tallet. Det tok bare noen få år med søksmål før et selskap revolusjonerte lovlig digital musikk og gjorde den lett tilgjengelig via en iPod. Spol frem til hvordan vi bruker musikk i dag – digitalt på strømmeplattformer. AI presenterer et lignende veiskille, og vi må bestemme oss for om vi skal ta det i bruk eller risikere å bli foreldet.

Good vs. Bad: The Battle for AI

Hver ny teknologi bringer med seg en kamp mellom gode og dårlige skuespillere. De første dagene av internett og digital musikk ble dominert av piratkopiering og brudd på opphavsrett, ettersom dårlige skuespillere utnyttet teknologien for sin vinning. Hele tiden var musikkindustrien fokusert på å saksøke alle til underkastelse, i stedet for å lete etter løsninger som dekket endret forbrukeretterspørsel. Det var ikke før senere at legitime plattformer som Spotify og Apple Music dukket opp, og omformet musikkindustrien med lovlige, brukervennlige løsninger. AI vil følge en lignende vei. Hvis Hollywood ikke tar en aktiv rolle i å forme fremtiden til AI, risikerer vi å la døren stå åpen for dårlige skuespillere til å utnytte teknologien, generere uautorisert innhold og krenke åndsverk.

På den annen side lar det å omfavne AI vår bransje utnytte potensialet til det gode. Vi kan bruke AI for å beskytte vår immaterielle eiendom (IP), skape innovativt innhold og utvikle nye forretningsmodeller. For å oppnå dette trenger vi avanserte programvareløsninger som hjelper oss å administrere og utnytte AI effektivt. Denne proaktive tilnærmingen vil sikre at Hollywood forblir i forkant av teknologisk innovasjon – et sted Hollywood ikke har vært kjent for tidligere.

Hollywoods motvilje mot endring

Hollywood har historisk sett vært trege med å ta i bruk ny teknologi. På begynnelsen av 2000-tallet så musikkindustrien motstand mot digital transformasjon, bare for å bli forbigått av teknologigiganter som utnyttet det nye digitale landskapet. Den samme motstanden er tydelig med eldre medier som begynner å lage bølger i strømming, og nå med en motvilje mot å omfavne AI fullt ut. Imidlertid vil teknologien seire, og Hollywood vil ha kastet bort milliarder på å prøve å saksøke seg ut av denne transformasjonen. Underholdnings-, innholds- og videoindustrien må komme sammen for å forme fremtiden til AI, og sikre at den brukes til vår fordel.

Grip mulighetene med AI

AI tilbyr mange muligheter for Hollywood, spesielt på områder som lokalisering, metadataadministrasjon og innholdsskaping. Ved å bruke AI kan vi strømlinjeforme prosesser, redusere kostnader og forbedre kvaliteten på produksjonen vår. For eksempel kan AI automatisere lokaliseringsprosessen, gi nøyaktige oversettelser og undertekster, og dermed nå et globalt publikum mer effektivt. Metadatabehandling blir mer presis og omfattende, noe som gir bedre organisering og oppdagelse av innhold.

AI vil revolusjonere måten vi lager og distribuerer innhold på. Se for deg AI-drevet analyse som forutsier publikumspreferanser, som gjør det mulig for studioer å produsere innhold som gir dypere resonans hos seerne. AI kan også optimere markedsføringsstrategier, sikre at reklameinnsatsen er målrettet og effektiv, og forbedre brukeropplevelsen deres for en samlet bedre opplevelse for seerne.

Revolusjonen Hollywood trenger

Ledere i Hollywood må erkjenne at AI er en revolusjon, ikke bare et annet verktøy. Denne revolusjonen krever et skifte i tankesett fra tradisjonelle billettkontorsentriske synspunkter til å omfavne nye former for innholdsforbruk. Måten folk bruker media på har endret seg drastisk, men mange ledere har ikke tilpasset seg deretter. Å klamre seg til utdaterte modeller vil bare føre til tapte muligheter og forretningsfeil. Vi husker alle hva som skjedde med Blockbuster.

En oppfordring til handling

Hollywood må ikke bare omfavne generativ AI, men også lede i utviklingen og implementeringen. Dette krever samarbeid på tvers av bransjen for å sikre at AI brukes etisk og effektivt. Ved å ta kontroll over AIs integrering i arbeidsflytene våre, kan vi forhindre misbruk og utnytte dets fulle potensial til å produsere innhold av høyere kvalitet. Dette betyr å utvikle robuste programvareløsninger som hjelper til med å administrere AI-drevne prosesser, som sikrer at dataene våre er sikre og at innholdet vårt er beskyttet.

Underholdningsindustrien må investere i AI-teknologier som øker kreativiteten og operasjonell effektivitet. Dette innebærer å ta i bruk AI for oppgaver som automatisert redigering, spesialeffekter og til og med hjelp til manusskriving. Slike verktøy kan øke menneskelig kreativitet, slik at kunstnere og skapere kan fokusere på det de kan best – å fortelle overbevisende historier.

Fremtiden er nå

Når vi står på slutten av denne nye æraen, er valget klart: omfavn AI og transformer Hollywood eller motstå og risikere irrelevans. Fordelene med AI for innholdsindustrien er enorme, og industrien må handle raskt for å integrere disse teknologiene i arbeidsflytene våre. Akkurat som internett, digital musikk og streaming har blitt en integrert del av livene våre, vil AI snart bli en uunnværlig del av underholdningsindustrien.

Ved å proaktivt forme fremtiden til AI innen underholdning, sikrer vi at GenAI blir brukt for godt. Vi skaper en fremtid hvor AI øker kreativiteten, beskytter IP og driver innovasjon. Hollywood-ledere bør være de som leder denne anklagen, og skape en presedens for andre bransjer å følge.

AI er ikke fienden; det er den allierte som vil drive underholdningshovedstaden i verden inn i sin neste gullalder. La oss ri på bølgen av innovasjon og lede industrien vår inn i en mer teknologisk avansert fremtid. Revolusjonen er her, og Hollywood må være i forkant, forme narrativet og gripe mulighetene AI gir.

Dan Goman er grunnlegger og administrerende direktør i Ateliere Creative Technologies, et banebrytende skybasert medieforsyningskjedeselskap som gjør det mulig for mediebedrifter og innholdsskapere å nå publikum globalt. Dan erkjenner det nært forestående skiftet fra tradisjonell kringkasting til digital, og forutså bransjens nødvendighet for å overføre hele medieforsyningskjeden til skyen for å forbli konkurransedyktig i en digital-first-æra dominert av teknologiselskaper

Han ledet et team av svært dyktige programvareeksperter for å utvikle en SaaS-basert medieforsyningskjedeplattform, designet for nøkkelferdig implementering og operativ i løpet av dager, uten å kreve betydelige kapitalutgifter. Dette initiativet resulterte i Ateliere Connect, en plattform som styrer medieforsyningskjeden fra konsept til forbruker, betydelig reduserte kostnader for innholdseiere og forbedret global inntektsgenerering. Med Ateliere Connect kan innholdseiere nå tjene penger på innholdet på hvilken som helst plattform med ett enkelt klikk, ettersom den intelligente automatiseringen og sømløse integrasjonen med enhver global innholdsplattform eliminerer tradisjonelle kostnads- og tidsbarrierer.

Under Dans ledelse fortsetter Ateliere å presse rammen med sin nyeste Gen AI-drevne medieforsyningskjedeplattform. Den nye generasjonen av Ateliere Connect bruker sofistikerte, kontinuerlig lærende Gen AI-motorer for å møte industriutfordringer. Spesielt kan plattformen nå analysere etterspørselen etter forbrukerinnhold og foreslå optimale inntektsgenereringsstrategier til innholdseiere. Den automatiserer også programmering og distribusjon av raske kanaler basert på forbrukerdata. Plattformens grunnlag inkorporerer allerede AI gjennom sin proprietære FrameDNA™-teknologi, brukt av industrigiganter som Lionsgate, MGM, World Poker Tour® og andre store innholdsstudioer. Denne teknologien reduserer AWS-lagringskostnadene betydelig ved å identifisere og eliminere overflødig innhold, og tilbyr betydelige kostnadsbesparelser og driftseffektivitet.