Kontakt med oss

Sertifiseringer

10 beste cybersikkerhetssertifiseringer (juli 2024)

oppdatert on

Unite.AI er forpliktet til strenge redaksjonelle standarder. Vi kan motta kompensasjon når du klikker på lenker til produkter vi vurderer. Vennligst se vår tilknytning.

Cybersikkerhet blir stadig mer avgjørende for virksomheter i alle sektorer, og det er spesielt viktig for små og mellomstore organisasjoner. Cyberangrep fortsetter å bli et stort problem i USA og resten av verden, som ofte resulterer i at kundeinformasjon blir stjålet.

På grunn av denne økte risikoen er cybersikkerhetssertifiseringer et viktig verktøy for å forberede seg mot angrepene. Den høye etterspørselen etter cybersikkerhetsferdigheter betyr at en topp cybersikkerhetssertifisering vil øke CV-en til en person.

Med så mange cybersikkerhetssertifiseringer å velge mellom, la oss ta en titt på de beste på markedet:

1. Harvard VPAL Cybersecurity: Managing Risk in the Information Age

Harvard VPAL Cybersecurity: Managing Risk in the Information Age Online Short Course | Tilhenger

Dette innsiktsfulle cybersikkerhetskurset ledes av Eric Rosenbach, Eric er direktør for Defending Digital Democracy Project, og meddirektør for Belfer Center for Science and International Affairs ved Harvard Kennedy School. Han fungerte tidligere som stabssjef for USAs forsvarsminister Ash Carter, og hadde stillingen som assisterende forsvarsminister. Han var Chief Security Officer for Tiscali, den største pan-europeiske internettleverandøren, og er en tidligere US Army Intelligence Officer.

Med dette kurset vil du forstå følgende viktige prinsipper:

  • Evnen til å utarbeide, legge strategier og utvikle en strategi for reduksjon av cyberrisiko, inkludert passende juridiske og overholdelsestrinn som må tas når du svarer på cyberangrep og rapporterer cyberangrep til rettshåndhevelse.
  • En grundig forståelse av de ulike typene cyberangrep, forretningssystemene som er mest utsatt, og viktigheten av en organisasjonsomfattende tilnærming til cybersikkerhet.
  • Et førsteklasses sertifikat fra Harvard University's Office of the Vice Provost for Advances in Learning, i samarbeid med HarvardX, som validering av dine nyvunne cybersikkerhetskunnskaper og ferdigheter, samt tilgang til et globalt nettverk av likesinnede cybersikkerhetsfagfolk.

2. Northwestern Cybersecurity Leadership

Northwestern University Cybersecurity Leadership Online Short Course | Tilhenger

Dette er et kurs ledet av ingen ringere enn Todd Fitzgerald, feller 20 år, har Fitzgerald bygget og ledet informasjonssikkerhetsprogrammer for store selskaper, hvorav noen har vært på Fortune 500-listen. Han har skrevet fire cybersikkerhetsrelaterte bøker (inkludert en nummer én bestselger og 2020 CANON Hall of Fame-vinner), har blitt rangert på listen over topp 50 informasjonssikkerhetsledere. Fitzgerald har undervist i en rekke workshops for sikkerhetslederskap for selskaper som ISACA og MIT International Science and Technology Initiatives.

Fra dette kurset går du bort med:

  • Evnen til å utarbeide, legge strategier og utvikle en strategi for reduksjon av cyberrisiko, inkludert passende juridiske og overholdelsestrinn som må tas når du svarer på cyberangrep og rapporterer cyberangrep til rettshåndhevelse.
  • En grundig forståelse av de ulike typene cyberangrep, forretningssystemene som er mest utsatt, og viktigheten av en organisasjonsomfattende tilnærming til cybersikkerhet.
  • Et førsteklasses sertifikat fra Harvard University's Office of the Vice Provost for Advances in Learning, i samarbeid med HarvardX, som validering av dine nyvunne cybersikkerhetskunnskaper og ferdigheter, samt tilgang til et globalt nettverk av likesinnede cybersikkerhetsfagfolk.
  • Strategiene og teknologiene for å observere og håndtere eventuelle organisatoriske sårbarheter for nettangrep.

3. IBM Cybersecurity Analyst Professional Certificate

IBM Cybersecurity Analyst-kurset ble designet fra grunnen av for å forberede deg på den virkelige verden av hackerangrep.

Du kan melde deg på gratis. Undersøk et sikkerhetsbrudd i den virkelige verden som identifiserer angrepet, sårbarheter, kostnader og forebyggingsanbefalinger.

Dette 8-kurs profesjonelle sertifikatet vil gi deg de tekniske ferdighetene til å bli jobbklar for en Cybersecurity Analyst-rolle. Instruksjonsinnhold og laboratorier vil introdusere deg til konsepter inkludert nettverkssikkerhet, endepunktbeskyttelse, hendelsesrespons, trusselintelligens, penetrasjonstesting og sårbarhetsvurdering.

4. Cybersecurity Mastertrack-sertifikat

Cybersecurity Mastertrack Certificate fra Arizona State University (ASU) er designet for å gi IT-fagfolk kunnskapen som trengs for å håndtere sårbarheter i en bedrift.

Bygg og øv på viktige cybersikkerhetsferdigheter ved å studere kryptografi, programvaresikkerhet, nettverkssikkerhet og mer fra den #1 rangerte skolen for innovasjon i USA

I dette programmet vil du fullføre en ekte modul fra det online Master of Computer Science-programmet som vil hjelpe deg å forstå feltet Cybersecurity gjennom linsen til datasystemer og algoritmer.

Du vil lære å beskytte og forsvare informasjons- og informasjonssystemer ved å sikre deres tilgjengelighet, integritet, autentisering, konfidensialitet og ikke-avvisning gjennom beskyttelse, deteksjon og reaksjonspraksis.

5. CompTIA Security+ sertifiseringstrening

En annen toppsertifisering er CompTIA Security+ som gir deg en sjanse til å oppnå en global sertifisering som fokuserer på kjernekompetanse for cybersikkerhet som er uunnværlige for sikkerhets- og nettverksadministratorer.

Kurset er ideelt for å validere ferdighetene dine innen risikostyring, risikoredusering, trusselhåndtering og inntrengningsdeteksjon.

Denne CompTIA Security+-sertifiseringen lar deg håndtere sikkerhetshendelser, ikke bare identifisere dem. Du vil snart kunne forklare ulike trusselaktører, vektorer og etterretningskilder, og enda viktigere analysere potensielle indikatorer knyttet til applikasjons- og nettverksangrep.

Rabattkode opptil 35 % rabatt: EDUUNITEAI 

6. Edurekas cybersikkerhetssertifiseringskurs

Dette kurset ble utviklet for å få deg til å tenke som en hacker, noe som er avgjørende for å stoppe en.

Klassen dekker ulike emner og verktøy som hacking-teknologier som brukes mot cloud computing-teknologi, mobile plattformer og operativsystemer.

Gjennom hele kurset vil du lære viktige begreper som etisk hacking, kryptografi, datanettverk & sikkerhet, applikasjonssikkerhet, idAM (identity & access management), sårbarhetsanalyse, malware trusler, sniffing, SQL-injeksjon, DoS, session hijacking, og div. sikkerhetspraksis for bedrifter sammen med praktisk demonstrasjon.

Rabattkode opptil 35 % rabatt: EDUUNITEAI 

7. CompTIA Security +

CompTIA Security+ er en annen sertifisering på toppnivå for IT-fagfolk. Det krever bare to års erfaring å fullføre, og det regnes som en generell cybersikkerhetssertifisering siden den også er nyttig for en rekke oppsett.

ComptTIA Security+ dekker emner som nettverksangrepsstrategier og -forsvar, effektive sikkerhetspolicyer, nettverks- og vertsbaserte sikkerhetspraksis, katastrofegjenoppretting og krypteringsstandarder og -produkter.

Denne sertifiseringen er nyttig for de som ønsker å bli mer kunnskapsrike innen grunnleggende IT-sikkerhet. Det gjelder alle jobbroller, spesielt utviklere, PC-støtteanalytikere og regnskapssjefer. Det amerikanske forsvarsdepartementet krever det for alle ansatte.

8. Certified Information Security Manager (CISM)

Certified Information Security Manager Certification (CISM) regnes som et av de beste cybersikkerhetskursene på markedet. Det krever minst fem års erfaring.

CISM er ledelsesfokusert, og den dekker fire spesifikke emner:

  • Utvikling og ledelse av informasjonssikkerhetsprogram
  • Styring av informasjonssikkerhet
  • Håndtering av informasjonssikkerhetshendelser
  • Informasjonsrisikostyring og etterlevelse

CISM er betydelig strengere enn andre, men det er nyttig for CISO-er og andre IT-fagfolk.

9. NIST Cybersecurity Professional (NCSP)

 NIST Cybersecurity Framework ble bygget i 2014, og i 2015 brukte 30 prosent eller amerikanske organisasjoner det. Sertifiseringene i NCSF gir ferdighetene til å designe, bygge, teste og administrere cybersikkerhetsprogrammer med rammeverket.

De to sertifiseringene som for tiden er tilgjengelige i NCSP-programmet er:

  • NCSF Foundation-sertifisering: Dette programmet er rettet mot ledere, forretningsfolk og IT-fagfolk som leter etter et grunnleggende grep om NCSF. Det brukes spesielt til å etablere felles NCSF-ordforråd på tvers av et selskap.

 

  • NCSF Practitioner Certification: Dette programmet er for å designe og bygge omfattende cybersikkerhetsprogrammer, og det lærer deg hvordan du kan minimere risiko og beskytte kritiske eiendeler gjennom et forretningsfokusert cybersikkerhetsrisikostyringsprogram.

Ytterligere NCSP-spesialistprogrammer er satt til å bli utgitt tidlig i 2021.

10. Sertifisert Cloud Security Professional (CCSP)

CCSP-sertifiseringen gir IT-fagfolk praktisk erfaring, noe som vil føre til effektivitet i skysikkerhetsarkitektur, design, drift og tjenester. Det er spesielt rettet mot sikkerhetseksperter med erfaring innen informasjonsteknologi, IT-arkitektur, styring, sky- og nettsikkerhetsteknikk.

CCSP, som også krever minimum fem års erfaring, dekker ulike emner som skyarkitektur og designkonsepter, skydatasikkerhet, skydrift, infrastruktursikkerhet og compliance.

Det er spesielt nyttig for systemingeniører, sikkerhetsledere, sikkerhetsadministratorer og bedriftsarkitekter.

11. Cisco Certified Network Associate (CCNA)-sikkerhet 

CCNA gir den spesifikke kunnskapen og praktiske ferdighetene som trengs for å beskytte Cisco-nettverk, så det er verdifullt for organisasjoner som distribuerer Cisco-teknologi. Det er en sertifisering på tilknyttet nivå som hjelper deg med å gjenkjenne trusler i et Cisco-nettverk, samt utvikle effektiv sikkerhetsinfrastruktur.

Det er spesielt verdifullt for nettverkssikkerhetsspesialister, nettverksstøtteingeniører og sikkerhetsadministratorer.

12. Computer Hacking Forensic Investigator (CHFI)

 CHFI er en avansert sertifisering rettet mot etterforskere av rettsmedisinske nettverkssikkerhet. Det gir ferdighetene som trengs for å samle bevis og straffeforfølge i retten.

CHFI dekker emner som respons på hendelser og etterforskning, informasjonsgjenoppretting, teknisk undersøkelse og analyse, og databasert bevisrapportering.

Med økningen i cybertrusler i alle sektorer, bør det være et stort press for å oppnå disse topp cybersikkerhetssertifiseringene. Det er mange gode alternativer på markedet, for alle nivåer i en organisasjon. Hver av dem gir de spesifikke ferdighetene som trengs for å håndtere cybersikkerhetsproblemer, og de gir bedrifter muligheten til å forberede IT-personalet sitt på det digitale miljøet i stadig utvikling.

Alex McFarland er en AI-journalist og skribent som utforsker den siste utviklingen innen kunstig intelligens. Han har samarbeidet med en rekke AI-startups og publikasjoner over hele verden.