Susisiekti su mumis

Dirbtinis intelektas

Neuroninių modelių atskleidimas: proveržis numatant „Esports“ rungtynių rezultatus

mm
Atnaujinta on

Per novatorišką atradimą, NTT korporacija, pirmaujanti pasaulinė technologijų įmonė, teikianti paslaugas vartotojams ir įmonėms, nes mobiliojo ryšio operatorius, infrastruktūros, tinklų, programų ir konsultacijų teikėjas nustatė nervinių virpesių modeliai kurie yra glaudžiai susiję su rezultatais esporto rungtynes, pasiekęs maždaug 80 % prognozės tikslumą. Šis novatoriškas tyrimas žymi didelę pažangą suprantant smegenų vaidmenį konkurencinėje veikloje ir atveria naujas individualizuoto psichinio kondicionavimo galimybes.

Pagrindinės išvados:

  • Prieš rungtynes ​​EEG modeliai susieti su rezultatais: Nustatyta, kad specifiniai nerviniai virpesiai yra stipriai susiję su rungtynių rezultatais.
  • Didelis tikslumas numatant rungtynių rezultatus: Įskaitant nusiminimų numatymą, tyrimas pasiekė 80 % tikslumą.
  • Suasmenintos psichikos būklės potencialas: Neuroninių virpesių modelių įžvalgos gali būti naudojamos smegenų būsenoms optimizuoti ir pagerinti našumą.

Paveikslėlis: Priešraundinis EEG koreliuoja su rungtynių baigtimi koviniame vaizdo žaidime.

Tyrimo kelionė

NTT komunikacijos mokslo laboratorijos jau seniai sutelkė dėmesį į tai, kaip smegenys reguliuoja protą ir kūną, kad pagerintų individualias galimybes. Ypač sportininkai stengiasi pasiekti optimalias psichines būsenas esant varžybų spaudimui – tokia praktika žinoma kaip psichinis kondicionavimas. Nepaisant sporto analizės pažangos, tiksliai nuspėti „panašaus lygio rungtynių“ ar „nusiminimų“ rezultatus liko sunku.

Proveržis Esporte

Sutelkdami dėmesį į kovinį vaizdo žaidimą esporte, mokslininkai galėjo stebėti ir analizuoti žaidėjų smegenų būsenas rungtynių metu naudodami elektroencefalografija (EEG). Šis metodas leido nustatyti smegenų veiklos modelius prieš rungtynes, glaudžiai susijusius su laimėjimu ar pralaimėjimu. Esportas, sparčiai auganti sritis, suteikia unikalią galimybę ištirti šiuos smegenų modelius, nes joje akcentuojami protiniai, o ne fiziniai įgūdžiai.

Smegenų veiklos modelių atradimas

Tyrimo metu buvo išmatuoti kvalifikuotų esporto žaidėjų nerviniai virpesiai realiomis varžybų sąlygomis. Rezultatai parodė, kad laimėtose rungtynėse žymiai padidėjo kairiojo priekinio gama svyravimai, susiję su strateginių sprendimų priėmimu, ir kairiojo priekinio alfa svyravimai, susiję su emocine kontrole. Šios išvados pabrėžia lemiamą smegenų vaidmenį nustatant konkurencinius rezultatus ir rodo, kad tam tikros nervinės būsenos gali numatyti sėkmę.

Rungtynių rezultatų prognozavimas dideliu tikslumu

Mašininio mokymosi modeliai, parengti remiantis EEG duomenimis prieš rungtynes, buvo sukurti, kad būtų galima numatyti rungtynių rezultatus. Šie modeliai pasiekė 80 % tikslumo rodiklį, pralenkdami tradicinius modelius, pagrįstus ankstesnių rungtynių duomenimis. Didelis nuspėjamasis tikslumas atitiko tiek panašaus lygio rungtynes, tiek nusiminimus. Šis proveržis parodo EEG pagrįstų prognozių potencialą tose srityse, kuriose tradicinė duomenų analizė yra nepakankama.

Psichikos būklės ir veiklos gerinimo pasekmės

Šis tyrimas ne tik atskleidžia idealios smegenų būsenos egzistavimą konkurencinėse situacijose, bet ir rodo, kad psichinis kondicionavimas, pagrįstas biologine informacija, gali pagerinti rezultatus įvairiose srityse, tokiose kaip sportas, sveikatos priežiūra ir švietimas. Suprasdami ir optimizuodami smegenų būsenas, susijusias su didžiausiu našumu, asmenys gali pagerinti savo rezultatus aukšto slėgio aplinkoje.

Programos ne tik esportui

Šio tyrimo pasekmės neapsiriboja esportu. Gebėjimas Prognozuoti rezultatus, pagrįstus smegenų veikla, galima pritaikyti tradicinėse sporto šakose, kur psichinis kondicionavimas atlieka lemiamą vaidmenį. Sveikatos priežiūros srityje smegenų modelių, susijusių su optimaliu darbu, supratimas gali padėti gydyti psichinės sveikatos būklę. Švietimo srityje šio tyrimo įžvalgos gali padėti sukurti mokymosi ir pažinimo efektyvumo gerinimo metodus.

Ateities tyrimų kryptys

NTT Corporation planuoja ir toliau tyrinėti neuronų virpesių modelių pritaikymą įvairiose srityse. Būsimi tyrimai bus skirti tobulinti prognozavimo modelius ir išplėsti jų naudojimą kitose konkurencinėse aplinkose. Be to, galimybė perduoti įgūdžius naudojant skaitmeninį dvigubą kompiuteriją yra įdomi tolesnio tyrimo kryptis.

Skaitmeninė dvynių koncepcija

Geriausios skaitmeninis dvynis koncepcija apima virtualaus asmens smegenų būsenos atvaizdo kūrimą, kuris gali būti naudojamas įgūdžiams ir žinioms perduoti. Skaitmenindama ekspertų smegenų būseną, ši technologija gali palengvinti įgūdžių perdavimą ir mokymą įvairiose srityse. Šis metodas gali pakeisti mokymąsi ir įgyti naujų įgūdžių, todėl pažangus mokymas tampa prieinamesnis ir veiksmingesnis.

Geros savijautos gerinimas naudojant biologinę informaciją

NTT Corporation siekia pagerinti gerovę, naudodama bioinformacija pagrįstus psichinio kondicionavimo metodus. Pateikdami grįžtamąjį ryšį apie optimalias smegenų būsenas, asmenys gali išmokti valdyti stresą ir pagerinti savo veiklą įvairiuose gyvenimo aspektuose. Šis požiūris atitinka platesnį tikslą gerinti psichinę sveikatą ir pažinimo funkcijas pasitelkiant naujoviškus technologinius sprendimus.

Išvada

Korporacijos NTT novatoriškas darbas nustatant neuroninius modelius, susijusius su esporto rungtynių rezultatais, yra didelis šuolis į priekį tiek neuromokslų, tiek konkurencinių žaidimų srityse. Pasinaudojus šiomis įžvalgomis, keliose srityse galima pakeisti psichinį kondicionavimą ir našumo optimizavimą. Tęsiant mokslinius tyrimus, šios technologijos pritaikymas plėsis ir suteiks naujų galimybių didinti žmogaus gebėjimus ir gerovę.

Neuroninių virpesių modelių, susijusių su konkurencine veikla, atradimas atveria naujas galimybes suprasti ir pagerinti smegenų vaidmenį įvairiose veiklose. Tęsiant mokslinius tyrimus ir plėtrą, šios išvados gali žymiai pagerinti psichinę būklę, įgūdžių perdavimą ir bendrą veiklos gerinimą įvairiose srityse.

Unite.AI įkūrėjas ir narys „Forbes“ technologijų taryba, Antuanas yra a futuristas kuris aistringai domisi AI ir robotikos ateitimi.

Jis taip pat yra įkūrėjas Vertybiniai popieriai.io, svetainė, kurioje pagrindinis dėmesys skiriamas investicijoms į trikdančias technologijas.