Susisiekti su mumis

Minties lyderiai

AI: Holivudo kelias į naują erą

mm

Holivude, kur kuriamos svajonės ir gimsta legendos, atsiranda nauja jėga, žadanti iš naujo apibrėžti pramogų industrijos kraštovaizdį – generatyvusis dirbtinis intelektas. Visų galvoje kylantis klausimas neturėtų būti tiek apie darbo AI gali pakeisti, arba kasdienes užduotis, kurias GenAI padės atlikti, o apie transformacinį potencialą, kurį ji turi mūsų pramonei. Ši transformacija, sveikintina ar ne, yra neišvengiama. Išsklaidykime jį išsklaidydami kai kuriuos mitus ir suprasdami galimybes, kurias AI suteikia pasaulio pramogų sostinei.

Išsklaidyti mitus: AI nėra terminatorius

Nesunku susigaudyti dramatiškuose pasakojimuose, kuriuos pats Holivudas sukūrė apie dirbtinį intelektą – pasaulį užvaldžiusių jautrių robotų vizijas, įkvėptas tokių populiarių filmų kaip „Terminatorius“. Bet įsižeminkime realybėje. AI esmė yra matematika ir kodas. Tai žmonių sukurtas įrankis sudėtingoms problemoms spręsti. Daugelis turinio problemų, su kuriomis susiduria Holivudas, kyla dėl senų technologijų ir senojo mąstymo. Norint išspręsti Holivudo problemas, tai reiškia, kad dirbtinį intelektą reikia panaudoti sprendžiant iššūkius tokiais būdais, kokių anksčiau net neįsivaizdavome.

Teisingų klausimų uždavimas

Užuot svarstydami, ar AI atims mūsų darbus, turėtume paklausti: ką AI gali padaryti mūsų pramonei? Koks yra teigiamas poveikis? Dirbtinis intelektas gali sukelti Holivudą, kaip internetas 90-aisiais. Tai tokia pat reikšminga kaip vaizdo transliacijos atsiradimas ir transformacinė, kaip ir bet kuri technologinė naujovė, kurią matėme.

Neišvengiama transformacija

AI nėra tik praeinanti tendencija; tai nesustabdoma pokyčių banga. Turinio įmonės, kurios priima dirbtinį intelektą, perkels šią bangą į naujas aukštumas, o tos, kurios priešinasi, atsidurs nuošalyje, per daug išleis turiniui saugoti ir kasdienėms užduotims konkuruoti greitai besikeičiančiame kraštovaizdyje. Pagalvokite, kaip lygiaverčių muzikos industrija prasidėjo 2000-ųjų pradžioje. Prireikė tik kelerių metų teisminių procesų, kol kompanija padarė revoliuciją legaliai skaitmeninei muzikai ir padarė ją lengvai pasiekiamą per iPod. Greitai sužinokite, kaip šiandien vartojame muziką – skaitmeniniu būdu srautinio perdavimo platformose. DI yra panaši kryžkelė, todėl turime nuspręsti, ar jį priimti, ar rizikuoti, kad jis pasens.

Gerai prieš blogus: kova už dirbtinį intelektą

Kiekviena nauja technologija atneša kovą tarp gerų ir blogų veikėjų. Pirmaisiais interneto ir skaitmeninės muzikos laikais vyravo piratavimas ir autorių teisių pažeidimai, nes blogi veikėjai išnaudojo technologiją siekdami naudos. Visą tą laiką muzikos pramonė buvo sutelkusi dėmesį į tai, kad visi paduotų ieškinį, užuot ieškoję sprendimų, kurie atitiktų kintančią vartotojų paklausą. Tik vėliau atsirado teisėtos platformos, tokios kaip „Spotify“ ir „Apple Music“, performuojančios muzikos industriją legaliais, patogiais sprendimais. AI eis panašiu keliu. Jei Holivudas nepriims aktyvaus vaidmens kuriant AI ateitį, rizikuojame palikti atviras duris blogiems veikėjams, kurie gali išnaudoti technologiją, generuoti neteisėtą turinį ir pažeisti intelektinę nuosavybę.

Kita vertus, dirbtinis intelektas leidžia mūsų pramonei išnaudoti savo potencialą. Galime naudoti AI, siekiant apsaugoti mūsų intelektinę nuosavybę (IP), kurti naujovišką turinį ir kurti naujus verslo modelius. Kad tai pasiektume, mums reikia pažangių programinės įrangos sprendimų, kurie padėtų efektyviai valdyti ir panaudoti AI. Šis iniciatyvus požiūris užtikrins, kad Holivudas išliks technologinių naujovių priešakyje – vieta, kuria Holivudas anksčiau nebuvo žinomas.

Holivudo nenoras keistis

Holivudas istoriškai lėtai įsisavino naujas technologijas. 2000-ųjų pradžioje muzikos pramonė priešinosi skaitmeninei transformacijai, tačiau ją aplenkė technologijų gigantai, kurie pasinaudojo naujuoju skaitmeniniu kraštovaizdžiu. Tas pats pasipriešinimas akivaizdus, ​​kai senoji laikmena pradeda kelti bangas srautinio perdavimo metu, o dabar – nenoras visiškai priimti dirbtinį intelektą. Tačiau technologijos nugalės, o Holivudas iššvaistys milijardus, bandydamas paduoti savo kelią iš šios transformacijos. Pramogų, turinio ir vaizdo įrašų pramonė turi susivienyti, kad sukurtų AI ateitį, užtikrinant, kad jis būtų naudojamas mūsų naudai.

Išnaudoti galimybes su AI

AI suteikia daug galimybių Holivudui, ypač tokiose srityse kaip lokalizacija, metaduomenų valdymas ir turinio kūrimas. Naudodami dirbtinį intelektą galime racionalizuoti procesus, sumažinti išlaidas ir pagerinti produkcijos kokybę. Pavyzdžiui, dirbtinis intelektas gali automatizuoti lokalizavimo procesą, pateikdamas tikslius vertimus ir subtitrus, taip efektyviau pasiekdamas pasaulinę auditoriją. Metaduomenų valdymas tampa tikslesnis ir išsamesnis, todėl galima geriau organizuoti ir atrasti turinį.

AI pakeis mūsų turinio kūrimo ir platinimo būdą. Įsivaizduokite dirbtinio intelekto pagrįstą analizę, kuri nuspėja auditorijos pageidavimus ir leidžia studijoms kurti turinį, kuris labiau atliepia žiūrovus. Dirbtinis intelektas taip pat gali optimizuoti rinkodaros strategijas, užtikrindamas, kad reklaminės pastangos būtų tikslingos ir veiksmingos, ir pagerinti jų naudotojų patogumą, kad žiūrovai turėtų geresnę patirtį.

Reikalinga Holivudo revoliucija

Holivudo vadovai turi pripažinti, kad dirbtinis intelektas yra revoliucija, o ne tik dar vienas įrankis. Ši revoliucija reikalauja pakeisti mąstymą nuo tradicinių į kasas orientuotų požiūrių prie naujų turinio vartojimo formų. Žmonių žiniasklaidos vartojimo būdas smarkiai pasikeitė, tačiau daugelis vadovų atitinkamai neprisitaikė. Prisirišimas prie pasenusių modelių tik sukels praleistas galimybes ir verslo nesėkmes. Visi prisimename, kas nutiko „Blockbuster“.

Raginimas veikti

Holivudas turi ne tik priimti generatyvųjį AI, bet ir vadovauti jo kūrimui bei įgyvendinimui. Tam reikalingas bendradarbiavimas visoje pramonės šakoje, siekiant užtikrinti, kad dirbtinis intelektas būtų naudojamas etiškai ir efektyviai. Kontroliuodami dirbtinio intelekto integravimą į savo darbo eigą galime užkirsti kelią piktnaudžiavimui ir išnaudoti visas jo galimybes kurdami aukštesnės kokybės turinį. Tai reiškia, kad reikia kurti patikimus programinės įrangos sprendimus, padedančius valdyti dirbtinio intelekto procesus, užtikrinti, kad mūsų duomenys būtų saugūs, o turinys – apsaugotas.

Pramogų pramonė turi investuoti į AI technologijas, kurios didina kūrybiškumą ir veiklos efektyvumą. Tai apima AI pritaikymą tokioms užduotims kaip automatinis redagavimas, specialieji efektai ir net pagalba rašant scenarijus. Tokios priemonės gali sustiprinti žmogaus kūrybiškumą, leisdamos menininkams ir kūrėjams sutelkti dėmesį į tai, ką jie moka geriausiai – pasakoti įtikinamas istorijas.

Ateitis yra dabar

Kai esame šios naujos eros viršūnėje, pasirinkimas yra aiškus: priimti AI ir pakeisti Holivudą arba priešintis ir rizikuoti nereikšmingumu. AI nauda turinio pramonei yra didžiulė, todėl pramonė turi veikti greitai, kad šios technologijos būtų integruotos į mūsų darbo eigą. Kaip internetas, skaitmeninė muzika ir srautinis perdavimas tapo neatsiejama mūsų gyvenimo dalimi, dirbtinis intelektas netrukus taps nepakeičiama pramogų pramonės dalimi.

Aktyviai kurdami AI ateitį pramogų srityje užtikriname, kad GenAI būtų naudojamas gerai. Kuriame ateitį, kurioje dirbtinis intelektas stiprina kūrybiškumą, apsaugo IP ir skatina naujoves. Holivudo vadovai turėtų vadovauti šiam kaltinimui, sukurdami precedentą kitoms pramonės šakoms.

AI nėra priešas; tai sąjungininkas, kuris pasaulio pramogų sostinę atves į kitą aukso amžių. Įveikime naujovių bangą ir nukreipkime savo pramonę į technologiškai pažangesnę ateitį. Revoliucija čia, o Holivudas turi būti priešakyje, formuodamas pasakojimą ir pasinaudodamas DI teikiamomis galimybėmis.

Danas Gomanas yra įmonės įkūrėjas ir generalinis direktorius Ateliere Creative Technologies, novatoriška debesų medijos tiekimo grandinės įmonė, leidžianti žiniasklaidos įmonėms ir turinio kūrėjams pasiekti auditorijas visame pasaulyje. Suprasdamas neišvengiamą perėjimą nuo tradicinio transliavimo prie skaitmeninio, Danas numatė, kad pramonei reikia perkelti visą žiniasklaidos tiekimo grandinę prie debesies, kad išliktų konkurencinga pirmoje skaitmeninėje eroje, kurioje dominuoja technologijų įmonės.

Jis vadovavo aukštos kvalifikacijos programinės įrangos ekspertų komandai, kuri sukūrė „SaaS“ pagrindu sukurtą medijos tiekimo grandinės platformą, skirtą įgyvendinti iki galo ir pradėti veikti per kelias dienas, nereikalaujant didelių kapitalo išlaidų. Šios iniciatyvos rezultatas – platforma „Ateliere Connect“, kuri valdo žiniasklaidos tiekimo grandinę nuo idėjos iki vartotojo, žymiai sumažindama turinio savininkų išlaidas ir padidindama pasaulinį pajamų gavimą iš turinio. Naudodami „Ateliere Connect“ turinio savininkai dabar vienu paspaudimu gali užsidirbti pinigų iš savo turinio bet kurioje platformoje, nes išmanusis automatizavimas ir sklandi integracija su bet kuria pasauline turinio platforma pašalina tradicines išlaidų ir laiko kliūtis.

Vadovaujant Danui, „Ateliere“ ir toliau plėtoja savo naujausią „Gen AI“ pagrįstą žiniasklaidos tiekimo grandinės platformą. Naujos kartos „Ateliere Connect“ naudojami sudėtingi, nuolat besimokantys kartos dirbtinio intelekto varikliai pramonės iššūkiams spręsti. Pažymėtina, kad platforma dabar gali analizuoti vartotojų turinio paklausą ir pasiūlyti turinio savininkams optimalias pajamų gavimo strategijas. Ji taip pat automatizuoja greitųjų kanalų programavimą ir platinimą pagal vartotojų duomenis. Platformos pagrindas jau apima AI per patentuotą FrameDNA™ technologiją, kurią naudoja pramonės gigantai, tokie kaip Lionsgate, MGM, World Poker Tour® ir kitos didelės turinio studijos. Ši technologija žymiai sumažina AWS saugojimo išlaidas, identifikuodama ir pašalindama perteklinį turinį, sutaupydama išlaidas ir padidindama veiklos efektyvumą.