Susisiekti su mumis

Dirbtinis intelektas

OpenAI GPT-4o mini: AI galia atitinka prieinamą kainą

paskelbta

 on

Siekdama demokratizuoti dirbtinį intelektą, OpenAI pristatė GPT-4o mini, naujas ekonomiškas mažas modelis. Šis naujausias OpenAI kalbų modelių rinkinio papildymas sukurtas siekiant išlaikyti pusiausvyrą tarp pažangių galimybių ir įperkamumo, o tai gali atverti duris plačiau pritaikyti dirbtinio intelekto technologijas įvairiuose sektoriuose.

GPT-4o mini yra strateginis OpenAI požiūrio į AI kūrimą pokytis. Nors bendrovė garsėjo tuo, kad peržengia ribas su vis galingesniais modeliais, tokiais kaip GPT-4, šis naujas pasiūlymas skirtas padaryti pažangų AI prieinamesnį. GPT-4o mini sukurtas taip, kad būtų užtikrintas aukštos kokybės našumas atliekant įvairias užduotis, tačiau už mažesnę nei didesnių analogų kainą.

GPT-4o mini įdiegimas galėtų žymiai išplėsti dirbtinio intelekto programų spektrą, sumažinant kūrėjų ir įmonių patekimo į rinką barjerą. Siūlydamas galingą ir ekonomišką modelį, OpenAI sprendžia vieną iš pagrindinių DI diegimo iššūkių: dideles išlaidas, susijusias su pažangiausių kalbų modelių naudojimu. Šis žingsnis gali paspartinti naujoves tose srityse, kuriose dirbtinio intelekto integravimas anksčiau buvo draudžiamas.

OpenAI

GPT-4o Mini supratimas

GPT-4o mini yra nedidelio masto kalbinis modelis, pasižymintis puikiomis galimybėmis. Tarp pagrindinių jo savybių yra:

  1. Išplėstinis kalbos apdorojimas: Nepaisant mažesnio dydžio, GPT-4o mini demonstruoja sudėtingą kalbos supratimą ir gebėjimą generuoti.
  2. Multimodalinės galimybės: Modelis palaiko ir teksto, ir vaizdo įvestis, o ateityje planuojama išplėsti iki garso. Dėl šio universalumo jis tinka įvairiems pritaikymams.
  3. Patobulintas samprotavimas: GPT-4o mini pasižymi geresniu našumu atliekant sudėtingas samprotavimo užduotis ir lenkia daugelį savo mažų modelių konkurentų.
  4. Ekonomiškumas: Sukurtas didelės apimties programoms, GPT-4o mini siūlo ekonomiškesnį sprendimą užduotims, kurioms nereikia visos didesnių modelių galios.

Palyginimas su ankstesniais modeliais (GPT-3.5 Turbo, GPT-4)

Norint iš tikrųjų įvertinti GPT-4o mini pažangą, būtina palyginti jį su pirmtakais:

GPT-3.5 Turbo palyginimas:

  • Veiklos: Pagal MMLU etaloną GPT-4o mini surinko 82 %, o tai yra reikšmingas pagerėjimas, palyginti su 3.5 % GPT-70 Turbo.
  • Kaina: GPT-4o mini yra daugiau nei 60 % pigesnis nei GPT-3.5 Turbo, todėl jis yra patrauklesnis didelio masto diegimui.
  • Kontekstinis langas: Naudodamas 128K prieigos rakto kontekstinį langą, GPT-4o mini gali apdoroti daug ilgesnes įvestis, palyginti su GPT-3.5 Turbo 4K prieigos rakto riba.

GPT-4 palyginimas:

Nors GPT-4 išlieka pranašesnis pagal bendrąsias galimybes, GPT-4o mini siūlo lengvesnę ir ekonomiškesnę alternatyvą užduotims, kurioms nereikia visos GPT-4 galios. Šis padėties nustatymas leidžia kūrėjams pasirinkti tinkamiausią modelį konkrečiam naudojimo atvejui, optimizuojant tiek našumą, tiek kainą.

OpenAI

Pozicionavimas mažų modelių rinkoje

GPT-4o mini patenka į konkurencinį mažų AI modelių kraštovaizdį, įskaitant tokius pasiūlymus kaip Gemini Flash ir Claude Haiku. Tačiau naujasis „OpenAI“ modelis siekia išsiskirti puikiu našumu ir ekonomiškumu. Ankstyvieji etaloniniai rodikliai rodo, kad GPT-4o mini pranoksta savo konkurentus pagrindinėse srityse, tokiose kaip matematiniai samprotavimai ir kodavimo įgūdžiai, todėl tai yra patraukli galimybė kūrėjams, norintiems išplėsti galingas AI programas nepatiriant išlaidų, susijusių su ankstesniais modeliais.

Techninės specifikacijos

Konteksto lango dydis

Viena iš išskirtinių GPT-4o mini savybių yra platus 128,000 XNUMX žetonų konteksto langas. Šis didelis konteksto langas yra daugelio programų keitiklis, leidžiantis modeliui apdoroti ir suprasti daug ilgesnes įvestis. Ši galimybė įgalina labiau niuansuotą sąveiką ir atveria galimybes atlikti užduotis, kurioms reikia išanalizuoti didelius dokumentus arba palaikyti ilgalaikį kontekstą pokalbiuose.

Žetonų kainodara

GPT-4o mini pristato labai konkurencingą kainų struktūrą:

  • 15 centų už milijoną įvesties žetonų
  • 60 centų už milijoną išvesties žetonų

Šis kainodaros modelis yra labai mažesnis, palyginti su ankstesniais pažangiais modeliais, todėl kūrėjai gali efektyviau kurti ir išplėsti galingas AI programas. GPT-4o mini ekonomiškumas gali būti ypač paveiktas pradedantiesiems ir mažesnėms įmonėms, kurioms anksčiau buvo sudėtinga integruoti pažangias AI galimybes į savo produktus dėl biudžeto apribojimų.

Palaikomi įėjimai ir išėjimai

Šiuo metu GPT-4o mini palaiko:

  • Teksto įvestis ir išvestis
  • Regėjimo įėjimai

Ypač verta atkreipti dėmesį į regėjimo galimybių įtraukimą į mažą, ekonomišką modelį, nes tai atveria galimybes multimodalinėms programoms, kurios anksčiau buvo apribotos brangesniais modeliais. „OpenAI“ taip pat paskelbė apie planus ateityje išplėsti GPT-4o mini galimybes įtraukiant garso įvestis ir išvestis, taip dar labiau padidinant jo universalumą ir galimus naudojimo atvejus.

Žinių pabaigos data

GPT-4o mini žinių bazė tęsiasi iki 2023 m. spalio mėn. Šis santykinai naujas apribojimas užtikrina, kad modelis turės prieigą prie naujausios informacijos, todėl jis tinkamas programoms, kurioms reikalingos dabartinės žinios. Tačiau vartotojai turėtų žinoti apie šį apribojimą diegdami modelį užduotims, kurioms gali prireikti naujesnės informacijos.

Siūlydamas šį pažangių galimybių, ekonomiškumo ir universalumo derinį, GPT-4o mini yra svarbus žingsnis siekiant, kad dirbtinis intelektas būtų prieinamesnis ir sklandžiai integruotas į daugybę programų. Kūrėjams ir įmonėms pradėjus tyrinėti jo potencialą, galime pastebėti naują naujovių bangą dirbtinio intelekto sprendimuose įvairiose pramonės šakose.

Našumas ir galimybės

GPT-4o mini demonstruoja įspūdingą našumą įvairiuose etalonuose, todėl jis yra puikus žaidėjas mažų modelių rinkoje.

Lyginamieji balai

MMLU (Massive Multitask Language Understanding):

  • GPT-4o mini: 82%
  • Gemini 1.5 Flash: 79%
  • Claude 3 Haiku: 75%

MGSM (Math Grade School Multitask):

  • GPT-4o mini: 87%
  • Gemini 1.5 Flash: 78%
  • Claude 3 Haiku: 72%

Multimodalinio mąstymo gebėjimai

GPT-4o mini puikiai tinka atliekant įvairiarūšes užduotis, demonstruodamas puikų našumą atliekant tokius etalonus kaip MMMU (Multimodal Massive Multitask Understanding). Jo gebėjimas apdoroti ir teksto, ir vaizdo įvestis leidžia atlikti sudėtingesnes samprotavimo užduotis, kuriose derinama įvairių tipų informacija.

Matematikos ir kodavimo įgūdžiai

Be MGSM našumo, GPT-4o mini pasižymi stipriomis kodavimo užduotimis. Pagal HumanEval etaloną, kuris matuoja kodavimo našumą, GPT-4o mini surinko 87.2%, aplenkdamas tiek Gemini Flash (71.5%), tiek Claude Haiku (75.9%). Dėl to tai yra galingas įrankis kūrėjams, ieškantiems ekonomiškai efektyvios pagalbos atliekant programavimo užduotis.

Naudojimo atvejai ir programos

Didelės apimties, paprastos užduotys

GPT-4o mini idealiai tinka programoms, kurioms reikalinga dažna ir greita AI sąveika. Pavyzdžiai:

  • Klientų aptarnavimo pokalbių robotai
  • Turinio moderavimo sistemos
  • Realaus laiko duomenų analizės įrankiai

Teksto atsakymai realiuoju laiku

Modelio greitis ir efektyvumas leidžia jį naudoti programoms, kurioms reikalingas teksto generavimas arba analizė realiuoju laiku, pavyzdžiui:

  • Tiesioginė pokalbių pagalba
  • Momentinis vertimas į kalbą
  • Turinio apibendrinimas realiuoju laiku

Galimos būsimos programos (garsas, vaizdo įrašai)

Su planuojamu garso įvesties ir išvesties palaikymu, GPT-4o mini gali įgalinti naujas programas:

  • Balsu valdomi AI padėjėjai
  • Realaus laiko kalbos pakeitimo tekstu ir teksto į kalbą sistemos
  • Garso turinio analizė ir generavimas

Prieinamumas ir integracija

API prieiga kūrėjams

Kūrėjai gali pasiekti GPT-4o mini per OpenAI API, leidžiančią sklandžiai integruoti į esamas programas arba kurti naujus dirbtinio intelekto įrankius.

„ChatGPT“ integracija vartotojams

GPT-4o mini integruojamas į „ChatGPT“ žiniatinklio ir mobiliąją programėlę, todėl jos galimybės yra tiesiogiai prieinamos vartotojams. Ši integracija gali žymiai pagerinti „ChatGPT“ naudotojų patirtį.

Įmonės diegimo planai

OpenAI paskelbė, kad įmonių vartotojai turės prieigą prie GPT-4o mini nuo kitos savaitės. Ši diegimo strategija užtikrina, kad įmonės galėtų greitai panaudoti modelio galimybes tobulinti savo produktus ir paslaugas.


DUK: GPT-4o mini

Kuo GPT-4o mini palyginti su GPT-4 pagal našumą?

GPT-4o mini pasižymi dideliu našumu pagal savo dydį, tačiau GPT-4 išlieka pranašesnis apskritai. Mini versija sukurta siekiant ekonomiškumo ir greičio atliekant ne tokias sudėtingas užduotis.

Kokios yra pagrindinės GPT-4o mini programos?

Pagrindinės programos apima didelės apimties užduotis, pvz., pokalbių robotus, turinio moderavimą ir teksto analizę realiuoju laiku. Tai idealiai tinka scenarijams, kuriems reikia greitų ir ekonomiškų AI atsakymų.

Ar GPT-4o mini palaiko daugiarūšiškumą nuo pat paleidimo?

Taip, GPT-4o mini palaiko teksto ir vaizdo įvestis paleidimo metu, o ateityje planuojama pridėti garso galimybių.

Kurios įmonės jau naudoja GPT-4o mini?

Nors konkrečių įmonių pavadinimai nebuvo pateikti, pirmieji naudotojai greičiausiai apima klientų aptarnavimo, turinio kūrimo ir duomenų analizės sričių įmones, ieškančias ekonomiškai efektyvių dirbtinio intelekto sprendimų.

Kaip GPT-4o mini pagerina duomenų apdorojimo efektyvumą?

GPT-4o mini padidina duomenų apdorojimo efektyvumą dėl greitesnių išvadų atlikimo laiko ir mažesnių skaičiavimo reikalavimų, leidžiančių ekonomiškiau atlikti didelės apimties užduotis.

Alexas McFarlandas yra AI žurnalistas ir rašytojas, tyrinėjantis naujausius dirbtinio intelekto pokyčius. Jis bendradarbiavo su daugybe AI startuolių ir leidinių visame pasaulyje.