Susisiekti su mumis

Dirbtinis intelektas

„Luma AI“ svajonių mašina – revoliucinis dirbtinio intelekto vaizdo įrašų kūrimas

mm
Atnaujinta on

Priėmimas generatyvusis dirbtinis intelektas (AI) sparčiai auga įvairiose srityse, o vaizdo įrašų kūrimo pramonė nėra išimtis. Nuo tikroviškų animacijų kūrimo iki sudėtingų specialiųjų efektų kūrimo dirbtinis intelektas keičia tai, kaip žmonės kuria ir sąveikauja su vaizdo turiniu.

AI vaizdo įrašų rinka buvo įvertinta 554.8 mln. USD per 2023 ir prognozuojama, kad nuo 19.6 m. iki 2024 m. CAGR išaugs 2031 %. Mobiliųjų įrenginių ir daiktų interneto (IoT) augimas padidino aukštos kokybės vaizdo turinio paklausą ir didesnę vaizdinės medijos integraciją.

Tačiau kaina ir sudėtingumas AI vaizdo programinė įranga padaryti jį neprieinamą mažoms ir vidutinėms įmonėms. Pripažindama šią spragą, Luma AI pristato Dream Machine – paprastą, bet galingą AI vaizdo generatorių.

Šiame tinklaraštyje apžvelgsime kai kurias pagrindines jo savybes ir galimus privalumus bei iššūkius.

Išsiskiriantis dirbtinio intelekto vaizdo įrankių pramonėje

Nors naujas įrankis, Dream Machine turi funkcijų, pvz., patogią teksto sąsają, tikrovišką animaciją, mastelį ir kt., galinčių dominuoti AI vaizdo įrašų kūrimo pramonėje.

Viena iš išskirtinių jo galimybių yra sukurti labai tikroviškus judesius ir animaciją naudojant tikslią fiziką – tikrovišką judesio modeliavimą – ir nuoseklumą. Tai užtikrina, kad sukurti vaizdo įrašai atrodytų sklandžiai, kinematografiškai ir atrodytų kaip tikroviški.

„Dream Machine“ taip pat yra patogus naudoti. Tai leidžia vartotojams kurti vaizdinį turinį naudojant tekstinius aprašymus, todėl jis pasiekiamas skirtingiems vartotojams – nuo ​​pradedančiųjų iki profesionalių kūrėjų.

Be to, „Dream Machine“ turi greitą atvaizdavimo laiką ir per trumpą laiką sukuria didelės kadrų spartos (60 kadrų per sekundę) vaizdo įrašus. Be to, „Luma AI“ siūlo nemokamą pakopą, leidžiančią vartotojams sukurti iki 30 vaizdo įrašų, o tai leidžia individualiems kūrėjams ir mažoms įmonėms pradėti įtraukti vaizdo įrašus į savo procesus.

Be to, „Dream Machine“ mastelio keitimas leidžia panaudoti didesnes saugyklos ir grafines galimybes, kad pagerintų vaizdo kokybę, užtikrinant pritaikymą didesnių įmonių poreikiams. Bet kaip jam sekasi prieš „Open AI“ „Sora“, jos konkurentą? Palyginkime šiuos du.

Svajonių mašina prieš Sorą

Kaip „Dream Machine“ tinka platesnei AI vaizdo įrankių rinkai? Norėdami geriau suprasti jo pranašumus ir trūkumus, palyginkime jį su sora, Open AI įrankis.

„Dream Machine“ stiprybė yra jos prieinamumas. Jo viešas prieinamumas su nemokama parinktimi leidžia jį pasiekti plačiajai auditorijai, įskaitant entuziastus, taupančius vartotojus, pradedantiesiems ir kt. Kita vertus, „Sora“ vis dar laukia viešo išleidimo, o tai riboja dabartinį jos prieinamumą.

Galutinis išlaidų palyginimas yra sudėtingas, nes „Sora“ kainodaros detalės dar nebuvo atskleistos. Tačiau „Dream Machine“ turi nemokamą pakopą ir mokamus planus. Jo nemokama prenumerata leidžia 30 kartų per mėnesį.

Abi priemonės puikiai tinka kurti labai tikroviškus vaizdo įrašus. Tačiau Sora turi nedidelį pranašumą kai kuriuose realizmo aspektuose, pavyzdžiui, personažų animacija ir žaibo efektai. Taigi kartais pasirodo jo produkcija gyvenimiškesnis. Šis pranašumas gali būti lemiamas veiksnys tiems, kurie siekia geriausio vaizdo autentiškumo.

Dream Machine yra greitesnis pasirinkimas greičio atžvilgiu. Nors „Sora“ yra efektyvi, pirmoji vaizdo įrašų generavimo našumas yra geresnis, generuojantis 120 kadrų per 120 sekundžių. Remiantis šiuo palyginimu, „Dream Machine“ funkcijų rinkinys ir prieinamumas yra geras pasirinkimas vartotojams, kurie renkasi nebrangią ir lengvai naudojamą parinktį.

Dream Machine poveikis pramonei

„Dream Machine“ demokratizuoja vaizdo įrašų kūrimą, todėl jis tampa lengvas ir prieinamas. Pedagogai gali jį naudoti norėdami pagerinti mokymosi patirtį, įtraukdami aukštos kokybės vaizdo įrašus į savo mokymo programą.

Be to, studentai ir filmų kūrėjai gali lengvai sukurti aukštos kokybės anonsinius vaizdo įrašus, leidžiančius profesionaliai pademonstruoti savo projektus.

Socialinės žiniasklaidos rinkodaros specialistai taip pat gali turėti daug naudos kurdami patrauklų trumpos formos vaizdo turinį, kad padidintų įsitraukimą ir konversijas tokiose platformose kaip TikTok ir Instagram.

Taip pat „Dream Machine“ leidžia įmonėms lengvai įtraukti vaizdo įrašus į rinkodarą, pardavimą ir kitus vidinius verslo pranešimus, t. y. produktų demonstracines versijas, vaizdo įrašų paaiškinimus ir kt. Tai leidžia lengvai pasiekti tikroviškus, bet paprastus AI sukurtus vaizdo įrašus. keliais naudojimo atvejais.

AI iššūkiai, kuriuos reikia įveikti svajonių mašinai

Nepaisant daugybės pranašumų, AI vaizdo generatorius naudojančios įmonės turi tikėtis tam tikrų galimų trūkumų.

Kaip ir kiti AI įrankiai, Dream Machine susiduria su keliais iššūkiais:

  1. Nuolat realistiškus vaizdo įrašus pasiekti sudėtinga dėl artefaktų, pvz., neryškumo, ir nenuoseklumo, pvz., drebėjimo, kuriuos dažnai sukuria dabartiniai AI modeliai.
  2. Dirbtinio intelekto vaizdo įrašų generavimas reikalauja didelės skaičiavimo galios, todėl dažnai reikalinga specializuota aparatinė įranga, pvz., GPU, kuri gali būti brangi.
  3. AI sukurti vaizdo įrašai gali būti netinkamai naudojami kuriant deepfakes, keliantys etinius susirūpinimą ir sukeliantys dezinformaciją arba priekabiavimą.
  4. Kita didelė problema yra AI modelių galimybė išlaikyti šališkumą esantys jų treniruočių duomenis, todėl pateikiami iškreipti arba įžeidžiantys vaizdai.
  5. AI generuoja vaizdo įrašus pagal įvesties duomenis; jai dažnai reikia niuansesnės žmogaus priežiūros, supratimo ir kūrybiškumo.

Norint maksimaliai padidinti „Dream Machine“ potencialą, „Luma AI“ labai svarbu spręsti šiuos iššūkius.

Ką laiko ateitis?

Dream Machine yra patikimas AI vaizdo įrašų kūrimo įrankis iš Luma Labs. Ji siūlo prieinamą aukštos kokybės vaizdo įrašų gamybą įvairioms programoms.

Nepaisant to, kad norint greičiau išvesti, reikia didelės apdorojimo galios, jos galimas poveikis įvairiems švietimo ir rinkodaros naudojimo atvejams yra didžiulis dėl naudojimo paprastumo ir įspūdingos produkcijos.

Tobulėjant AI technologijai galime tikėtis dar intuityvesnių ir galingesnių įrankių. Puikus metas įmonėms tyrinėti AI vaizdo įrašų kūrimą, nes konkurentai greičiausiai tai jau daro!

Žiūrėti Unite.ai daugiau išteklių apie dirbtinį intelektą ir AI vaizdo įrašų kūrimo programinę įrangą.