Susisiekti su mumis

Sertifikatai

10 geriausių greitų inžinerijos kursų (2024 m. liepos mėn.)

Atnaujinta on

Unite.AI yra įsipareigojusi laikytis griežtų redakcinių standartų. Galime gauti kompensaciją, kai spustelėsite nuorodas į mūsų peržiūrėtus produktus. Prašome peržiūrėti mūsų filialo atskleidimas.

Nuolat besikeičiančiame dirbtinio intelekto kraštovaizdyje greitos inžinerijos menas tapo esminiu profesionalų ir entuziastų įgūdžių rinkiniu. Dirbtinio intelekto sistemoms, ypač kalbiniams modeliams, tokiems kaip GPT, vis tobulėjant, galimybė efektyviai bendrauti su šiais modeliais tapo itin svarbi. Greita inžinerija iš esmės yra įvesties, kuri vadovauja šioms AI sistemoms, projektavimas, siekiant sukurti tiksliausius, aktualiausius ir kūrybiškiausius rezultatus.

Bet kas tiksliai yra greita inžinerija ir kodėl ji tapo tokiu populiariu žodžiu technologijų bendruomenėje?

Greitoji inžinerija – tai įvesties (arba raginimų) kūrimo menas ir mokslas, padedantis efektyviai vadovauti generuojamiesiems AI modeliams, ypač didelių kalbų modeliams (LLM), pvz., ChatGPT, ir su jais sąveikauti. Tai apima klausimų ar teiginių formulavimą tokiu būdu, kuris išnaudotų AI galimybes gaminti konkrečius, svarbius ir tikslius rezultatus.

Ši sritis yra kalbotyros, informatikos ir kūrybinio mąstymo sankirtoje. Tam reikia suprasti, kaip AI modeliai apdoroja informaciją, ir kūrybiškai pritaikyti raginimus, atitinkančius norimą rezultatą. Tikslas yra maksimaliai padidinti dirbtinio intelekto atsakymų efektyvumą ir pritaikomumą, nesvarbu, ar tai generuoja tekstą, kodą, vaizdus ar net sprendžiant sudėtingas problemas.

Pripažindami šią klestinčią sritį, mes sukūrėme geriausių greitų inžinerijos kursų sąrašą. Nesvarbu, ar esate patyręs dirbtinio intelekto specialistas, ar smalsus naujokas, šie kursai suteikia neįkainojamų įžvalgų apie greitos inžinerijos niuansus. Nuo pagrindinių kalbos modelių principų supratimo iki pažangių metodų, skirtų konkrečioms programoms, įsisavinimo, šie kursai apima platų žinių ir įgūdžių spektrą.

1. Greita inžinerijos specializacija (Vanderbilto universitetas)

„Prompt Engineering Specialization“, kurią siūlo Vanderbilto universitetas, yra išskirtinė programa, skirta paversti besimokančiuosius į greitos inžinerijos ekspertus. Ši išsami trijų kursų serija nuves jus nuo pagrindų iki pažangių technikų, leidžiančių išnaudoti visą generatyvaus AI potencialą. Specializacija yra orientuota į praktinį, praktinį mokymąsi, užtikrinant, kad studentai ne tik suprastų teorijas, bet galėtų jas veiksmingai pritaikyti įvairiuose kontekstuose.

Specializacija prasideda kursu „Prompt Engineering for ChatGPT“, kuris trunka 18 valandų ir turi įspūdingą 4.8 balo įvertinimą iš daugiau nei 2,000 dalyvių. Čia besimokantieji gilinasi į didelių kalbų modelių, pvz., „ChatGPT“ raginimų kūrimo meną, mokosi, kaip panaudoti savo galimybes įvairioms programoms. Antrasis kursas „Išplėstinė „ChatGPT“ duomenų analizė“ skirtas užduočių automatizavimui naudojant „ChatGPT“ kodo interpretatorių. Šis 10 valandų kursas, taip pat puikiai įvertintas 4.8, moko studentus automatizuoti dokumentų tvarkymą ir duomenų išgavimą, be kitų įgūdžių. Paskutinis kursas „Patikimas generuojantis AI“ – tai 8 valandų kelionė siekiant užtikrinti AI rezultatų patikimumą ir pasitikėjimą jais.

Pagrindiniai bruožai

  • Išsamus mokymasis: Nuo pagrindinių sąvokų iki pažangių įgūdžių greitos inžinerijos srityje.
  • Praktiniai projektai: praktiniai pratimai, skirti sukurti ir tobulinti jūsų greitus inžinerinius įgūdžius.
  • Įvairios programos: išmokite pritaikyti šiuos įgūdžius įvairiuose kontekstuose, pavyzdžiui, automatizavimo, duomenų analizės ir problemų sprendimo srityse.
  • Taikomojo mokymosi projektas: realaus pasaulio programos, nuo socialinės žiniasklaidos įrašų iki sudėtingų problemų sprendimo naudojant AI.
  • Eksperto instrukcija: Mokykitės iš universitetų ir pramonės ekspertų šioje srityje.
  • Sertifikuotas: Gaukite karjeros gerinimo pažymėjimą iš Vanderbilto universiteto.

Šis kursas idealiai tinka asmenims, norintiems giliai suprasti ir veiksmingai taikyti greitą inžineriją savo profesinėse, akademinėse ar asmeninėse pastangose.

2. Generatyvusis AI: greiti inžinerijos pagrindai (IBM)

IBM siūlomas „Generatyvusis AI: greiti inžinerijos pagrindai“ yra esminis kursas pradedantiesiems, norintiems sukurti tvirtą pagrindą greitos inžinerijos srityje. Šis 7 valandų kursas yra pritaikytas suteikti lanksčią mokymosi patirtį, puikiai tinkančią profesionalams, studentams ir entuziastams, kurie trokšta tyrinėti generatyvaus AI pasaulį. Kursas sukurtas taip, kad suteiktų visapusišką supratimą apie greitas inžinerines koncepcijas, geriausią praktiką ir praktinius metodus.

Kursas yra padalintas į tris gerai struktūrizuotus modulius, kurių kiekvienas sutelkia dėmesį į skirtingus greitos inžinerijos aspektus. 1 modulyje pristatoma generatyvaus AI greitosios inžinerijos koncepcija, pabrėžiant geriausią efektyvių raginimų rašymo praktiką. 2 modulis gilinasi į konkrečius metodus ir metodus, siekiant padidinti generatyvaus AI modelio atsakymų tikslumą ir tinkamumą. Paskutiniame modulyje yra įvertinta viktorina, praktinis projektas ir pasirenkamas turinys, apimantis vaizdų generavimo raginimus ir IBM Prompt Lab įrankio naudojimą.

Pagrindiniai bruožai

  • Tinka pradedantiesiems: Skirta plačiai auditorijai, įskaitant profesionalus ir entuziastus, neturinčius ankstesnės patirties.
  • Lankstus mokymasis: mokykitės savo tempu naudodami kursų struktūrą, kuri atitinka skirtingus tvarkaraščius.
  • Išsamūs moduliai: apima pagrindines sąvokas, metodus ir praktinę greito inžinerijos praktiką.
  • Įvairios technikos: tyrinėkite nulinio kadro, kelių kadrų, interviu modelio, minties grandinės ir minčių medžio metodus.
  • Pramonės įrankiai: Įvadas į tokius įrankius kaip „IBM Watsonx Prompt Lab“, „Spellbook“ ir „Dust“, kad būtų galima greitai sukurti praktinę veiklą.
  • Praktinės patirties: užsiimkite laboratorijomis ir baigiamuoju projektu, kad pritaikytumėte išmoktas sąvokas realaus pasaulio scenarijuose.
  • Pramonės ekspertų įžvalgos: gaukite praktikų įžvalgų apie veiksmingą greitą kūrimą ir įrankių naudojimą.
  • Karjeros pažymėjimas: Baigę gaukite dalinamą sertifikatą ir padidinkite savo profesinio profilio vertę.

Šis kursas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie pradeda savo kelionę į greitą inžineriją, suteikia tvirtą pagrindą šioje srityje ir suteikia besimokantiesiems įgūdžių, leidžiančių veiksmingai nukreipti AI modelius siekiant norimų rezultatų.

3. Greita inžinerija naudojant generatyvųjį AI (edureka)

Edureka kursai „Prompt Engineering with Generative AI“ – tai profesionaliai pirmaujančių pramonės profesionalų sukurta programa, skirta asmenims, norintiems gilintis į AI skatinamą kūrybiškumą ir praktinius greitos inžinerijos pritaikymus. Šis išsamus kursas yra pritaikytas siekiant suteikti besimokantiesiems įgūdžių efektyviai panaudoti raginimus kuriant pritaikytą tekstą, kodą ir kt., keičiant problemų sprendimo aplinką. Tai ideali platforma visiems, norintiems būti dirbtinio intelekto inovacijų srities pionieriais.

Kursą sudaro penki išsamūs moduliai, kurių kiekvienas sutelkia dėmesį į atskirą greitos inžinerijos ir generatyvaus AI aspektą. Jis prasideda „Generatyvusis dirbtinis intelektas ir jo pramoninės programos“, supažindinantis su generatyvaus AI principais, įvairiais generuojamaisiais modeliais, jų pritaikymu ir etiniais sumetimais. Kelionė tęsiama „NLP ir giluminiu mokymusi“, pasineriant į natūralios kalbos apdorojimo pagrindus, gilaus mokymosi vaidmenį NLP ir pagrindines neuroninių tinklų koncepcijas. Trečiasis modulis „Autokoduotojai ir GAN“ leidžiasi į automatinių kodavimo įrenginių ir generuojamųjų priešpriešinių tinklų sritis, tyrinėjant jų architektūrą, mokymą ir įvairias programas.

Kurso eigoje „Kalbos modeliai ir transformatoriais pagrįsti generatyvūs modeliai“ užima svarbiausią vietą, atskleidžiant skirtingus kalbų modelius, transformatoriaus architektūrą ir pažangius modelius, tokius kaip GPT ir BERT. Galutinis modulis „Prompt Engineering“ yra skirtas tik greitos inžinerijos principams ir praktikai, apimantis greito projektavimo strategijas, raginimo tipus ir efektyvių raginimų kūrimo meną.

Pagrindiniai bruožai

  • Ekspertai kuruojamas turinys: Sukūrė pramonės lyderiai, kad būtų užtikrintas tinkamumas ir praktiškumas.
  • Plati mokymo programa: apima viską nuo AI pagrindų iki sudėtingų greitų inžinerinių metodų.
  • Sutelkite dėmesį į praktinius pritaikymus: Didelis dėmesys skiriamas raginimų naudojimui realaus pasaulio problemų sprendimui įvairiose srityse.
  • Išsamus modulinis metodas: Kiekvienas modulis suteikia išsamių įžvalgų apie konkrečias generatyvaus AI ir greitos inžinerijos sritis.
  • Naujausios pramonės temos: apima naujausius AI modelių ir jų taikomųjų programų pokyčius.
  • Praktinis mokymasis: Galimybės praktiškai pritaikyti ir eksperimentuoti su įvairiais AI įrankiais ir modeliais.
  • Karjeros tobulinimas: Idealiai tinka profesionalams, norintiems integruoti pažangius AI įgūdžius į savo įgūdžių rinkinį.

Šis kursas puikiai tinka tiems, kurie nori visapusiškai suprasti generatyvųjį AI ir jo praktinius pritaikymus greitoje inžinerijoje, siūlantis vertingų žinių ir įgūdžių bet kuriam AI profesionalui ar entuziastui.

4. Baigtas „ChatGPT“ kursas: nuo pradedantiesiems iki pažengusiems (edureka)

„ChatGPT Complete Course: Beginners to Advanced“ yra išsami programa, skirta tiems, kurie nori įvaldyti generatyvųjį AI, daugiausia dėmesio skiriant ChatGPT. Šis kursas apima greitą inžineriją, papildinių integravimą ir „ChatGPT“ API naudojimą, taip pat siūlo įžvalgas apie naujausius pokyčius, pvz., GPT-4 ir „ChatGPT Plus“. Jis pritaikytas besimokantiems, kurie siekia tobulėti nuolat besivystančioje skaitmeninių technologijų erdvėje.

Kursas yra suskirstytas į penkis pagrindinius modulius, kurių kiekvienas siūlo unikalią ChatGPT ir jo taikomųjų programų perspektyvą:

  1. „ChatGPT“ pristatymas apima „Generative AI“ ir „ChatGPT“ pagrindus, įskaitant jų programas ir žmogaus ir AI bendradarbiavimo ateitį.
  2. Greiti inžinerija ir „ChatGPT“ papildiniai gilinasi į greitus inžinerijos pagrindus, jo programas ir patobulintus ChatGPT atsakymus.
  3. „ChatGPT“ produktyvumui užtikrinti demonstruoja ChatGPT naudojimą įvairiose srityse, tokiose kaip duomenų mokslas, rinkodara ir projektų valdymas.
  4. „ChatGPT“ kūrėjams daugiausia dėmesio skiriama programavimui, derinimui ir API integravimui su „ChatGPT“.
  5. GPT modeliai ir koreguojamas pokalbis GPT tiria GPT modelių architektūrą ir koregavimą, įskaitant duomenų rengimo ir mokymo procesus.

Ši kurso struktūra užtikrina holistinį mokymosi patirtį, derinant teorines žinias su praktiniais pritaikymais.

Pagrindiniai bruožai

  • Išsami mokymo programa: apimanti „ChatGPT“ nuo pagrindų iki išplėstinių programų.
  • Praktiniai projektai: Realaus gyvenimo atvejų analizė, skirta praktiniam mokymuisi.
  • Dėmesys greitajai inžinerijai: orientuota į greitą inžineriją ir „ChatGPT“ API integravimą.
  • Naujausi AI pažanga: Įžvalgos apie tokius pokyčius kaip GPT-4 ir „ChatGPT Plus“.
  • Universalus įrankių rinkinio eksponavimas: Įskaitant Python, Java, TensorFlow ir Keras.
  • Karjeros gerinimas: Idealiai tinka asmenims, norintiems tobulinti savo AI ir skaitmeninių technologijų įgūdžius.

Šis kursas yra vertingas šaltinis visiems nuo pradedančiųjų iki pažengusių besimokančiųjų, norinčių pasinerti į ChatGPT pasaulį ir įvairias jo programas.

5. Greita „ChatGPT“ inžinerija (Vanderbilto universitetas)

Vanderbilto universiteto „Prompt Engineering for ChatGPT“ yra kursas, kuris suteikia besimokantiesiems patirties efektyviai dirbti su dideliais kalbų modeliais, tokiais kaip „ChatGPT“. „Prompt Engineering Specialization“ programos dalis, ji skirta parodyti greitosios inžinerijos transformuojamąją galią įvairiuose gyvenimo ir verslo aspektuose; Šis kursas puikiai tinka visiems, norintiems išmokti naudoti generatyvius AI įrankius.

Kursas yra suskirstytas į šešis modulius, daugiausia dėmesio skiriant ChatGPT ir panašių didelių kalbų modelių reikšmei įvairiose programose. Pirmiausia pabrėžiama, kaip svarbu suprasti, kaip šie modeliai reaguoja į natūralios kalbos raginimus. Mokymo programa pereina nuo pagrindinio greito kūrimo iki sudėtingų metodų, skirtų sudėtingoms įvairių sričių problemoms spręsti.

Besimokantieji ištirs didžiulį ChatGPT potencialą vykdydami tokias užduotis kaip rašymas, apibendrinimas, žaidimas, planavimas, modeliavimas ir programavimas. Kursas skirtas sukurti stiprius greitus inžinerinius įgūdžius, kad studentai įgudę naudoti didelius kalbos modelius įvairioms užduotims savo darbe, versle ir asmeniniame gyvenime.

Pagrindiniai bruožai

  • Išsami mokymo programa: orientuota į efektyvią greitą didelių kalbų modelių projektavimą.
  • Praktinis pritaikymas: demonstruoja įvairius „ChatGPT“ naudojimo būdus asmeniniame ir profesiniame kontekste.
  • Įgūdžių ugdymas: pabrėžia stiprių greito rašymo įgūdžių ugdymą, kad padidėtų produktyvumas.
  • Plačios auditorijos kreipimasis: Tinka visiems, turintiems pagrindinius kompiuterio naudojimo įgūdžius.
  • Dėmesys problemų sprendimui: padeda mokiniams spręsti sudėtingas problemas naudojant greitą inžineriją.

Šis kursas idealiai tinka asmenims, norintiems gilintis į generatyvaus dirbtinio intelekto pasaulį, suteikiantį galimybę įgyti įgūdžių sparčiai besivystančioje greitosios inžinerijos srityje.

6. „ChatGPT Prompt Engineering for Developers“ (DeepLearning.AI/OpenAI)

DeepLearning.AI siūlomas kursas „ChatGPT Prompt Engineering for Developers“ sukurtas siekiant panardinti trokštančius inžinierius į tikslių ir patrauklių AI atsakymų generavimo meną. Šis kursas, kurį sukūrė Isa Fulford iš OpenAI ir Andrew Ng iš DeepLearning.AI, apima ne tik greito žiniatinklio sąsajų kūrimo pagrindus, o daugiausia dėmesio skiria LLM panaudojimui per API kvietimus kuriant generatyvias AI programas.

Šis kursas išsiskiria praktiniu požiūriu, apimantis realaus pasaulio pavyzdžius, kad būtų galima išsamiai suprasti greitą inžineriją. Pradedama nuo geriausios praktikos skatinant kurti programinę įrangą, apimančią tokias esmines sritis, kaip sudėtingos informacijos apibendrinimas, išvadų darymas iš neišsamių duomenų, teksto stilių transformavimas ir idėjų išplėtimas į išsamius pasakojimus, naudojant pažangius mašininio mokymosi metodus.

Be to, kursas gilinasi į veiksmingą greitųjų bibliotekų valdymą, esminį įgūdį atliekant greitus inžinerinius vaidmenis. Jis skirtas įvairiems besimokantiems: nuo pradedančiųjų, turinčių pagrindinį Python supratimą, iki pažengusių mašininio mokymosi inžinierių, norinčių ištirti greitos inžinerijos ir LLM naudojimo priešakyje.

Pagrindiniai bruožai

  • Išsamus mokymasis: siūlo išsamų greitos inžinerijos vadovą kūrėjams.
  • Praktinis požiūris: pabrėžia realias programas ir praktinius pavyzdžius.
  • Įvairių įgūdžių ugdymas: apima teksto apibendrinimą, išvadų darymą, transformavimą ir išplėtimą naudojant AI.
  • Greitas bibliotekos valdymas: moko efektyviai organizuoti ir naudoti greitas bibliotekas.
  • Plačios auditorijos kreipimasis: Tinka pradedantiesiems, turintiems pagrindines Python žinias ir pažengusiems inžinieriams.
  • Patyrę kūrėjai: sukūrė žinomi OpenAI ir DeepLearning.AI profesionalai.

Šis kursas idealiai tinka visiems, norintiems įsisavinti greitą inžineriją, pradedantiesiems ar siekiantiems tobulėti šioje srityje, suteikiant esminių įgūdžių, padedančių panaudoti AI kuriant programinę įrangą.

7. Įvadinis greitos inžinerijos kursas (LearnPrompting)

„LearnPrompting“ „Įvadinis greitos inžinerijos kursas“ yra puikus įėjimo taškas į AI greitosios inžinerijos pasaulį. Šis nemokamas kursas yra pritaikytas pradedantiesiems ir pažengusiems besimokantiesiems, jame pateikiama išsami AI koncepcijų ir sudėtingų greitų inžinerinių metodų apžvalga. Kursas, žinomas dėl savo aukštos kokybės turinio ir efektyvumo, yra pagrindinis generatyvaus dirbtinio intelekto sudėtingumo vadovas, itin svarbus šiuolaikiniame kompiuterių mokslo pasaulyje.

Kursas yra apgalvotai struktūrizuotas, pradedant įvadu į dirbtinio intelekto sistemas ir jų taikymą, prieš gilinantis į greitos inžinerijos pagrindus. Jame aptariama, kaip įvesties raginimai veikia kalbos modeliuose, tokiuose kaip „ChatGPT“. Išsamūs mokymosi moduliai toliau nagrinėja tokias temas kaip neuroniniai tinklai ir mašininio mokymosi metodai, todėl sudėtingi dalykai tampa prieinami ir suprantami.

Išskirtinis šio kurso bruožas yra praktinis požiūris, suteikiantis studentams praktinės patirties naudojant realias generuojančias AI programas. Tai ne tik sustiprina teorines žinias, bet ir suteikia besimokantiesiems praktinių įgūdžių, pritaikomų greitam inžinieriaus vaidmeniui ar panašioms pareigoms, susijusioms su AI modeliais.

Kursas apima daugybę temų, įskaitant raginimą, vaidmenų raginimą, kelių kadrų raginimą, metodų derinimą, raginimų formalizavimą, pokalbių roboto pagrindus, LLM nustatymus ir LLM spąstus. Prie kiekvienos koncepcijos pridedamos vaizdinės priemonės ir pavyzdžiai, užtikrinantys patrauklią ir kontekstinę mokymosi patirtį.

Pagrindiniai bruožai

  • Išsami aprėptis: nuo pagrindinių AI koncepcijų iki pažangių greitų inžinerinių metodų.
  • Prieinamas mokymasis: suskirsto sudėtingas temas į lengvai suprantamus modulius.
  • Praktinė patirtis: Praktinis darbas su realiomis AI programomis.
  • Įvairios temos: Išsamus įvairių greitosios inžinerijos aspektų tyrimas.
  • Įtraukiantys mokymo metodai: vaizdinių priemonių ir pavyzdžių naudojimas supratimui pagerinti.
  • Nemokama prieiga: Padaryti kokybišką AI mokymą prieinamą visiems.

Šis įvadinis LearnPrompting kursas puikiai tinka visiems, norintiems žengti į AI greitosios inžinerijos pasaulį, suteikiant tvirtą pagrindą ir praktinius įgūdžius, kurie yra labai svarbūs siekiant sėkmės šioje srityje.

8. Sistemų kūrimas naudojant „ChatGPT“ API (DeepLearning.AI)

„Sistemos su ChatGPT API kūrimas“ yra specializuotas kursas, skirtas mokyti efektyviai kurti daugiapakopes sistemas naudojant didelių kalbų modelius. Šis kursas idealiai tinka besimokantiems, norintiems automatizuoti sudėtingas darbo eigas ir atrakinti naujas kūrimo galimybes. Ją mokė Isa Fulford iš OpenAI ir Andrew Ng iš DeepLearning.AI, jis remiasi jų populiaria „ChatGPT Prompt Engineering for Developers“ ir suteikia įžvalgų, kaip kurti sudėtingas sistemas, kurios dinamiškai sąveikauja su AI modeliais.

Kursas yra glaustas, tačiau kupinas praktinių žinių. Jame pagrindinis dėmesys skiriamas daugiapakopių raginimų naudojimo koncepcijai, siekiant padalinti sudėtingas užduotis į papildomų užduočių rinkinį, taip padidinant LLM efektyvumą ir funkcionalumą. Pagrindiniai mokymosi taškai apima:

  • Raginimų grandinių kūrimas, pagrįstas ankstesnių raginimų užbaigimu.
  • Kurti sistemas, kuriose Python kodas sąveikauja su AI užbaigimais ir naujais raginimais.
  • Klientų aptarnavimo pokalbių roboto kūrimas naudojant visus kurse aprašytus metodus.

Besimokantieji taip pat įgis įgūdžių klasifikuoti vartotojų užklausas, vertinti užklausas dėl saugos ir apdoroti užduotis, susijusias su minčių grandine, daugiapakopiu samprotavimu. Nepaisant to, kad kursas trunka vieną valandą, jis suteikia išsamų supratimą apie praktinius pritaikymus, įskaitant praktinius pavyzdžius ir įtaisytuosius Jupyter bloknotus, skirtus eksperimentuoti su mokomomis sąvokomis.

Pagrindiniai bruožai

  • Efektyvus sistemos kūrimas: Išmokite sukurti daugiapakopes sistemas naudodami LLM.
  • Praktinis mokymosi metodas: praktiniai pavyzdžiai, padedantys lengviau suprasti sąvokas.
  • Eksperto instrukcija: Mokė pramonės ekspertai Isa Fulford ir Andrew Ng.
  • Interaktyvios mokymosi priemonės: Integruoti Jupyter užrašų knygelės praktiniams eksperimentams.
  • Išplėstinė technika: sutelkite dėmesį į daugiapakopius raginimus ir Python kodo sąveiką.
  • Realaus pasaulio programos: įgūdžiai, taikomi klientų aptarnavimo pokalbių robotams ir saugos vertinimams.

Šis kursas puikiai tinka asmenims, kurie yra šiek tiek susipažinę su dirbtiniu intelektu ir nori patobulinti savo įgūdžius kurdami pažangias, AI pagrįstas sistemas. Nesvarbu, ar baigėte kursą „ChatGPT Prompt Engineering for Developers“, ar tik pradedate, šis kursas suteikia vertingų įžvalgų apie praktinius ChatGPT API pritaikymus.

9. Generatyvioji AI pagrindų specializacija (IBM)

IBM „Generative AI Fundamentals Specialization“ yra išsami programa, skirta giliai suprasti pagrindines generatyvaus AI koncepcijas, modelius, įrankius ir programas. Ši specializacija idealiai tinka visiems, norintiems panaudoti generatyvaus AI potencialą gerinant savo darbo vietą, karjerą ir bendrą gyvenimą. Jis tinka visų sričių profesionalams ir nereikalauja išankstinių techninių žinių ar AI fono.

Specializaciją sudaro penki trumpi savarankiški kursai, kurių kiekvienas trunka apie 3–5 valandas. Šie kursai apima įvairias temas, įskaitant:

  1. Pagrindinės generatyvinių dirbtinio intelekto modelių koncepcijos ir galimybės.
  2. Galingi inžineriniai metodai, leidžiantys rašyti veiksmingus raginimus norimiems AI rezultatams.
  3. Generatyvaus AI, pvz., GPT, DALL-E ir IBM Granite, konstrukciniai blokai ir pamatų modeliai.
  4. Generatyvaus AI etinės pasekmės ir svarstymai.
  5. Praktinis generatyvaus AI pritaikymas karjerai ir produktyvumui padidinti.

Specializacija taip pat apima praktines laboratorijas ir projektus, leidžiančius besimokantiesiems praktikuoti naudojant populiarius įrankius ir platformas, tokias kaip IBM watsonx.ai, OpenAI ChatGPT, Stable Diffusion ir Hugging Face. Šios laboratorijos suteikia praktinės patirties su teksto, vaizdų ir kodų generavimu, greitomis inžinerinėmis priemonėmis ir pamatų modeliais.

Pagrindiniai bruožai

  • Išsamus supratimas: Įgykite išsamių įžvalgų apie generatyvias AI koncepcijas, įrankius ir programas.
  • Praktinė greitoji inžinerija: išmokite rašyti veiksmingus generatyvinių AI modelių raginimus.
  • Etinis sąmoningumas: Aptarkite generatyvaus AI apribojimus ir etinius aspektus.
  • Karjeros gerinimas: pripažinti generatyvaus AI potencialą gerinti profesinius įgūdžius ir darbo vietos efektyvumą.
  • Praktinis mokymasis: Dalyvaukite laboratorijose ir projektuose naudodami populiarius AI įrankius ir platformas.
  • prieinamumas: tinka besimokantiesiems, neturintiems ankstesnių dirbtinio intelekto žinių, naudingi įvairių sričių profesionalams.

Ši specializacija yra vertingas šaltinis visiems, kurie aistringai nori atskleisti generatyvaus AI galimybes ir pritaikyti jas profesiniame kontekste. Jame siūlomos praktinės žinios ir įgūdžiai, todėl tai idealus mokymosi kelias tiems, kurie naujokams šioje srityje arba nori pagerinti savo supratimą apie generatyviąsias AI technologijas.

10. Generatyvusis AI visiems (DeepLearning.AI)

DeepLearning.AI sukurtas „Generatyvusis AI visiems“, kuriam vadovauja AI pradininkas Andrew Ng, siūlo unikalų ir prieinamą metodą, kaip suprasti generuojamąjį AI. Šis kursas yra pritaikytas tiems, kurie nori iš esmės suprasti, kas yra generuojantis AI, kaip jis veikia, jo potencialas ir apribojimai. Jis sukurtas siekiant suteikti asmenims ir specialistams galimybę efektyviai įtraukti generatyvųjį AI į savo darbą.

Kursas yra suskirstytas į tris įžvalgius modulius:

  1. Generative AI įvadas: Šis modulis supažindina su generatyvaus AI pagrindais, įskaitant jo įprastus naudojimo atvejus ir technologines galimybes.
  2. Generatyvūs AI projektai: Čia besimokantieji užsiima praktiniais pratimais, taikydami generatyvųjį dirbtinį intelektą praktiniuose scenarijuose ir mokydamiesi veiksmingos greitosios inžinerijos.
  3. Generatyvusis AI versle ir visuomenėje: Šiame modulyje nagrinėjamas platesnis generatyvaus AI poveikis verslui ir visuomenei, gilinamasi į jo galimybes ir riziką.

Viso kurso metu Andrew Ng moko mokinius apie generatyvaus AI niuansus, pateikdamas įžvalgų apie realaus pasaulio programas ir įprastus naudojimo atvejus. Kurse akcentuojama praktinė patirtis, atliekami pratimai, skirti pritaikyti žinias kasdienėse darbo situacijose ir ištirti pažangius AI panaudojimo būdus.

Pagrindiniai bruožai

  • Pagrindinis supratimas: išmokite generatyvaus AI pagrindų, jo funkcijų ir apribojimų.
  • Praktiniai projektai: Praktiniai pratimai generatyviniam AI pritaikymui įvairiuose kontekstuose.
  • Ekspertų rekomendacijos: Instrukcija iš žinomo AI eksperto Andrew Ng.
  • Verslo ir visuomenės poveikis: Įžvalga apie generatyvaus AI poveikį verslui ir visuomenei.
  • Prieinama Visiems: Sukurta, kad dirbtinio intelekto žinios būtų prieinamos visiems, nepaisant ankstesnės patirties.
  • Įgalinantis požiūris: suteikia mokiniams galimybę aktyviai dalyvauti dirbtinio intelekto pagrįstoje ateityje.

Generatyvusis AI visiems yra idealus kursas visiems, norintiems suprasti ir pritaikyti generatyvųjį AI savo darbe ir gyvenime. Tai yra išsamus, bet prieinamas įėjimo į AI pasaulį taškas, todėl tai puikus pasirinkimas pradedantiesiems ir tiems, kurie nori išplėsti savo žinias šioje srityje.

AI kraštovaizdžio naršymas naudojant greitą inžineriją

Šiuose geriausiuose dirbtinio intelekto inžinerijos kursuose pateikiamas išsamus besikeičiančio AI pasaulio vadovas, skirtas įvairiems besimokantiems nuo pradedančiųjų iki pažengusių praktikų. Šie kursai ne tik suteikia asmenims greitos inžinerijos techninių žinių, bet ir atveria duris naujoviškiems pritaikymams įvairiose srityse. Dirbtiniam intelektui ir toliau formuojant mūsų skaitmeninį kraštovaizdį, labai svarbu įvaldyti greitą inžineriją, suteikiančią vartotojams galimybę efektyviai bendrauti su DI technologijomis ir jas panaudoti. Nesvarbu, ar siekiama karjeros, asmeninio augimo ar akademinių siekių, šie kursai suteikia pagrindinių įgūdžių, reikalingų norint naršyti ir tobulėti dinamiškoje AI srityje.

Alexas McFarlandas yra AI žurnalistas ir rašytojas, tyrinėjantis naujausius dirbtinio intelekto pokyčius. Jis bendradarbiavo su daugybe AI startuolių ir leidinių visame pasaulyje.