Savienoties ar mums

Domu vadītāji

AI priekšrocība: lojalitātes programmu un klientu segmentācijas pārveidošana

mm

Izdots

 on

Neatkarīgi no tā, vai tas ir tiešsaistē vai veikalā, patērētāji ir pieraduši, ka, veicot pirkumu, viņi tiek aicināti pievienoties lojalitātes programmām. Tā ir daļa no iepirkšanās pieredzes, ko cilvēki ir sagaidījuši, taču šo programmu mehānika ne vienmēr ir acīmredzama. Lielākā daļa lojalitātes programmu darbojas pēc tās pašas formulas — jūs reģistrējaties un saņemat tādas pašas atlīdzības un piedāvājumus kā visi (vai lielākā daļa) citu lojalitātes programmu dalībnieku. Zīmoliem, kas strukturē savas lojalitātes programmas šādā universālā veidā, lielākā daļa atlīdzību nekad netiek izpirkta, tādējādi samazinot uzņēmumu ieguldījumu atdevi.

Kad runa ir par lojalitātes veidošanu un atkārtotu klientu iegūšanu, personalizācija ir svarīga. Turklāt svarīga ir laba personalizācija. Lojalitāte palielinās 1.5 reizes, kad zīmoli izmanto personalizāciju, lai apmierinātu klientu vajadzības, bet 50% patērētāju uzskata, ka personalizācija bieži vien nav paredzēta.

Labākais veids, kā personalizēt lojalitātes programmas un izcelties? Ieviešot AI un integrējot to visos klienta ceļojuma posmos. Izmantojot optimizēto AI, restorāni, e-komercija un mazumtirdzniecības zīmoli var paaugstināt programmas, izmantojot personalizēšanu un segmentāciju, tādējādi palielinot atlīdzības izpirkšanas procentus un iesaistot klientus.

Segmentācijas labošana un klientu datu savienošana

Jebkura veida zīmola mārketinga un lojalitātes atslēga ir efektīva segmentācija. Vairumā gadījumu zīmoli segmentē klientus pēc tādiem rādītājiem kā vecums, ģeogrāfiskā atrašanās vieta, ienākumi utt., izmantojot šos datu punktus, lai informētu par reklāmu. Un bieži vien segmentācijas pamatā ir tikai viens no šiem faktoriem.

AI palīdz uzņēmumiem paredzēt klientu vēlmes un uzvedības modeļus ārpus klasiskajām demogrāfiskajām kategorijām, iesakot visatbilstošākās akcijas, kuras rādīt (un kuriem klientiem). Turklāt nav ierobežojumu attiecībā uz to, cik mainīgo varat izmantot segmentācijai, ļaujot tirgotājiem diferencēt grupas simtiem unikālu apakškopu. Katrs klients galu galā var būt savs segments, un rezultātā viņš saņems optimālu pieredzi un atlīdzību, kas atbilst viņu vēlmēm. Ja klients bieži iegādājas konkrētu produktu, mākslīgais intelekts var ieteikt ar šo kategoriju saistītas reklāmas, palielinot iesaistīšanās un izpirkšanas iespējamību.

Ja kafijas zīmols vēlas palielināt pēcpusdienas pārdošanas apjomus, viņi var mudināt to iegādāties un saņemt to pēc plkst. 2:XNUMX, veicinot lojalitātes dalībniekus noteiktā vecumā. Lai gan tas var radīt zināmu atlīdzību izpirkšanu, šī pieeja nav īsti personalizēta un nemainīs uzvedību un neveicinās papildu pēcpusdienas kafijas skrējienus. Segmentēšana ne tikai ļauj uzņēmumiem sniegt jums kaut ko tādu, kas viņiem jau zina, ka jums patīk, bet arī prognozēt jaunus produktus, kas jums varētu patikt, pamatojoties uz pagātnes vēlmēm, kas ir izdevīgi gan patērētājam, gan uzņēmumam.

AI ļauj uzņēmumiem apkopot lielu daudzumu klientu datu no vairākiem kanāliem (piemēram, pirkumiem klātienē, iepirkšanās tiešsaistē un iesaistīšanās sociālajos medijos) un pēc tam analizēt un aktivizēt personalizētas reklāmas. Tāpēc tā vietā, lai pēc plkst. 2:XNUMX visiem klientiem rādītu BOGO reklāmu, viena un tā pati kafejnīca var atlasīt klientus, kuri, visticamāk, izpirks.

Mērogojamības un pielāgošanās spējas palielināšana atlīdzībās

Izmantojot “plug-and-play” atlīdzības programmas, bieži vien pēc sākotnējās atlīdzības saņemšanas samazinās dalība un atlīdzības izpirkšana, jo šīm programmām trūkst personalizācijas un tās atkārtojas. Iedomājieties, ka jums ir atlīdzības programma, kas pielāgojas un attīstās līdz ar katru klientu mijiedarbību. Šeit AI var spēlēt pārveidojošu lomu.

Izmantojot AI, zīmoli var izveidot mērogojamas lojalitātes programmas, kas ir ne tikai pielāgotas atsevišķiem klientiem, bet arī ir pielāgojamas laika gaitā. Tas rada lielu pievienoto vērtību zīmoliem, jo ​​reklāma, kuras rezultātā kādu dienu tiek pārdota, nav garantēta, ka tā darbosies labi nākotnē — sezonalitāte, klientu tendences, jaunas iespējas var ietekmēt klientu uzvedību. Lojalitātes programma ar integrētu AI var pastāvīgi uzzināt un uzlabot, kuras akcijas ir visefektīvākās, analizējot izpirkšanas procentus, klientu pirkumu vēsturi, pārlūkošanas uzvedību un demogrāfiskos datus. Izmantojot uz šiem rādītājiem balstītus ieskatus, zīmola lojalitātes programmas var automātiski pielāgot un nosūtīt personalizētas reklāmas īstajiem klientiem — un, kas ir tikpat svarīgi, viņi to var izdarīt īstajā laikā.

Galu galā mākslīgā intelekta iekļaušana lojalitātes programmās ļauj zīmoliem radīt dinamisku, personalizētu pieredzi, kas veicina dziļāku klientu iesaistīšanos un lojalitāti, nodrošinot, ka viņu ieguldījumi šajās programmās sniedz vislielāko iespējamo atdevi.

Mets Smolins ir uzņēmuma līdzdibinātājs un izpilddirektors Pakārt, uzņēmums, kas veido zīmolu lojalitātes un dalības nākotni. Pirms tam viņš bija Headliner līdzdibinātājs un bija izpilddirektors. Pirms darba tehnoloģiju jomā Mets strādāja finanšu jomā, kā privātā kapitāla un riska kapitāla izpētes analītiķis uzņēmumā Hall Capital Partners LLC un dažādos tirdzniecības amatos Group One Trading, LP, UBS Investment Bank un Gelber Group LLC. Mets Smolins apmeklēja Teksasas Makkombas biznesa skolu, kur ieguva bakalaura grādu uzņēmējdarbības vadībā (BBA) finansēs.