Savienoties ar mums

Mākslīgais intelekts

Neironu modeļu atklāšana: izrāviens Esports spēļu rezultātu prognozēšanā

mm
Atjaunināts on

Revolucionārā atklājumā, Korporācija NTT, vadošais globālais tehnoloģiju uzņēmums, kas sniedz pakalpojumus patērētājiem un uzņēmumiem, jo ​​mobilo sakaru operators, infrastruktūra, tīkli, lietojumprogrammas un konsultāciju sniedzējs ir identificējis neironu svārstību modeļi kas ir cieši saistīti ar rezultātiem esporta spēles, sasniedzot aptuveni 80% prognozēšanas precizitāti. Šis novatoriskais pētījums iezīmē ievērojamu progresu, lai izprastu smadzeņu lomu konkurētspējīgā sniegumā un paver jaunas iespējas individualizētai garīgajai kondicionēšanai.

Galvenie secinājumi:

  • Raksti pirmsspēles EEG, kas saistīti ar rezultātiem: Tika konstatēts, ka specifiskas neironu svārstības ir cieši saistītas ar spēles rezultātiem.
  • Augsta precizitāte spēļu rezultātu prognozēšanā: Ieskaitot sajukumu prognozēšanu, pētījums sasniedza 80% precizitāti.
  • Personalizētas garīgās kondicionēšanas potenciāls: Neironu svārstību modeļu ieskatus var izmantot, lai optimizētu smadzeņu stāvokli, lai uzlabotu veiktspēju.

Attēls. Pirms kārtas EEG korelē ar spēļu iznākumiem cīņas videospēlēs.

Pētniecības ceļojums

NTT Komunikācijas zinātnes laboratorijas jau sen ir koncentrējušās uz to, kā smadzenes regulē prātu un ķermeni, lai uzlabotu individuālās spējas. Sportisti īpaši cenšas sasniegt optimālus garīgos stāvokļus sacensību spiediena apstākļos, kas pazīstama kā garīgā kondicionēšana. Neskatoties uz sasniegumiem sporta analītikā, precīza “līdzīga līmeņa spēļu” vai “sajukumu” rezultātu prognozēšana joprojām ir nenotverama.

Izrāviens Esportā

Koncentrējoties uz kaujas videospēli e-sportā, pētnieki varēja novērot un analizēt spēlētāju smadzeņu stāvokli maču laikā, izmantojot elektroencefalogrāfija (EEG). Šī metode ļāva identificēt smadzeņu darbības modeļus pirms spēles, kas ir cieši saistīti ar uzvaru vai zaudējumu. Esports, strauji augošā joma, sniedz unikālu iespēju pētīt šos smadzeņu modeļus, jo tajā tiek likts uzsvars uz garīgajām, nevis fiziskajām prasmēm.

Smadzeņu darbības modeļu atklāšana

Pētījumā tika mērītas prasmīgu esporta spēlētāju neironu svārstības reālos sacensību apstākļos. Rezultāti liecināja, ka uzvarotajās spēlēs ievērojami palielinājās kreisās frontālās gamma svārstības, kas saistītas ar stratēģisku lēmumu pieņemšanu, un kreisās frontālās alfa svārstības, kas saistītas ar emocionālo kontroli. Šie atklājumi izceļ smadzeņu kritisko lomu konkurences rezultātu noteikšanā un liecina, ka daži nervu stāvokļi var paredzēt panākumus.

Spēļu rezultātu prognozēšana ar augstu precizitāti

Mašīnmācīšanās modeļi, kas tika apmācīti, izmantojot pirmsspēles EEG datus, tika izveidoti, lai prognozētu spēles rezultātus. Šie modeļi sasniedza 80% precizitātes līmeni, pārspējot tradicionālos modeļus, kuru pamatā ir pagātnes spēļu dati. Augstā paredzamā precizitāte bija nemainīga gan līdzīga līmeņa spēlēm, gan satricinājumiem. Šis izrāviens parāda uz EEG balstītu prognožu potenciālu jomās, kurās tradicionālā datu analīze neatbilst.

Ietekme uz garīgo stāvokli un veiktspējas uzlabošanu

Šis pētījums ne tikai atklāj ideāla smadzeņu stāvokļa esamību konkurences situācijās, bet arī liecina, ka garīgā kondicionēšana, kuras pamatā ir bioinformācija, var uzlabot sniegumu dažādās jomās, piemēram, sportā, veselības aprūpē un izglītībā. Izprotot un optimizējot smadzeņu stāvokļus, kas saistīti ar maksimālo veiktspēju, indivīdi var uzlabot savus rezultātus augsta spiediena vidē.

Lietojumprogrammas ārpus Esporta

Šī pētījuma ietekme sniedzas daudz tālāk par esportu. Spēja uz prognozēt sniegumu, pamatojoties uz smadzeņu darbību, var izmantot tradicionālajos sporta veidos, kur garīgajai kondicionēšanai ir izšķiroša loma. Veselības aprūpē ar optimālu veiktspēju saistīto smadzeņu modeļu izpratne var palīdzēt ārstēt garīgās veselības stāvokļus. Izglītībā šī pētījuma ieskati var palīdzēt izstrādāt metodes, lai uzlabotu mācīšanos un izziņas veiktspēju.

Nākotnes pētniecības virzieni

NTT Corporation plāno turpināt pētīt neironu svārstību modeļu pielietojumu dažādās jomās. Turpmākajos pētījumos galvenā uzmanība tiks pievērsta prognozēšanas modeļu pilnveidošanai un to izmantošanas paplašināšanai citās konkurences vidēs. Turklāt potenciāls nodot prasmes, izmantojot digitālo dvīņu skaitļošanu, ir aizraujošs ceļš turpmākai izpētei.

Digitālā dvīņu koncepcija

Jūsu darbs IR Klientu apkalpošana digitālais dvīnis koncepcija ietver indivīda smadzeņu stāvokļa virtuāla attēlojuma izveidi, ko var izmantot prasmju un zināšanu nodošanai. Digitalizējot ekspertu smadzeņu stāvokli, šī tehnoloģija var atvieglot prasmju nodošanu un apmācību dažādās jomās. Šai pieejai ir potenciāls mainīt to, kā mēs mācāmies un apgūstam jaunas prasmes, padarot progresīvu apmācību pieejamāku un efektīvāku.

Labklājības uzlabošana, izmantojot bioinformāciju

NTT Corporation mērķis ir uzlabot labklājību, izmantojot uz bioinformāciju balstītas garīgās kondicionēšanas metodes. Sniedzot atsauksmes par optimāliem smadzeņu stāvokļiem, indivīdi var iemācīties pārvaldīt stresu un uzlabot savu sniegumu dažādos dzīves aspektos. Šī pieeja atbilst plašākam mērķim uzlabot garīgo veselību un kognitīvās funkcijas, izmantojot novatoriskus tehnoloģiskus risinājumus.

Secinājumi

NTT Corporation novatoriskais darbs identificējot neironu modeļus, kas saistīti ar e-sporta spēļu rezultātiem, ir ievērojams solis uz priekšu gan neirozinātnēs, gan konkurences spēlēs. Izmantojot šīs atziņas, pastāv potenciāls mainīt garīgo kondicionēšanu un veiktspējas optimizāciju vairākās jomās. Pētījumiem turpinoties, šīs tehnoloģijas pielietojums paplašināsies, piedāvājot jaunas iespējas cilvēku spēju un labklājības uzlabošanai.

Ar konkurētspējīgu sniegumu saistīto neironu svārstību modeļu atklāšana paver jaunas iespējas izprast un uzlabot smadzeņu lomu dažādās aktivitātēs. Turpinot pētniecību un attīstību, šie atklājumi var novest pie ievērojama progresa garīgās kondicionēšanas, prasmju nodošanas un vispārējās veiktspējas uzlabošanā dažādās jomās.

Unite.AI dibinātājs un biedrs Forbes tehnoloģiju padome, Antuāns ir a futūrists kurš aizraujas ar AI un robotikas nākotni.

Viņš ir arī dibinātājs Vērtspapīri.io, vietne, kas koncentrējas uz ieguldījumiem traucējošās tehnoloģijās.