Savienoties ar mums

Domu vadītāji

AI aptveršana: Holivudas ceļš uz jaunu laikmetu

mm

Izdots

 on

Holivudā, kur top sapņi un dzimst leģendas, parādās jauns spēks, kas sola no jauna definēt izklaides industrijas ainavu – ģeneratīvais mākslīgais intelekts. Jautājumam, kas rodas ikvienam, nevajadzētu būt tik daudz par AI varētu aizstāt, vai ikdienišķiem uzdevumiem, kurus GenAI palīdzēs, bet gan par pārveides potenciālu, ko tas sniedz mūsu nozarei. Šī transformācija, vai tā ir apsveicama vai nē, ir neizbēgama. Izjauksim to, kliedējot dažus mītus un izprotot iespējas, ko AI sniedz pasaules izklaides galvaspilsētai.

Mītu kliedēšana: AI nav terminators

Ir viegli iejusties dramatiskajos stāstos, ko pati Holivuda ir radījusi par mākslīgo intelektu — vīzijām par saprātīgiem robotiem, kas pārņem pasauli, iedvesmojoties no tādiem grāvējiem kā “Terminators”. Bet piezemēsim sevi realitātē. AI pamatā ir matemātika un kods. Tas ir cilvēku radīts rīks sarežģītu problēmu risināšanai. Daudzas satura problēmas, ar kurām saskaras Holivuda, izriet no mantotajām tehnoloģijām un mantotās domāšanas. Lai atrisinātu problēmas Holivudā, tas nozīmē izmantot AI, lai risinātu problēmas tādā veidā, kādu mēs nekad iepriekš neesam iedomājušies.

Uzdodot pareizos jautājumus

Tā vietā, lai spriestu par to, vai AI pārņems mūsu darbu, mums vajadzētu jautāt: ko AI var sniegt mūsu nozarei? Kāda ir pozitīvā ietekme? AI ir potenciāls revolucionizēt Holivudu tāpat kā internets 90. gados. Tas ir tikpat nozīmīgs kā straumēšanas video parādīšanās un tikpat pārveidojošs kā jebkurš tehnoloģiskais jauninājums, ko esam pieredzējuši.

Neizbēgamā transformācija

AI nav tikai pārejoša tendence; tas ir neapturams pārmaiņu vilnis. Satura uzņēmumi, kas izmanto AI, virzīs šo vilni uz jauniem augstumiem, savukārt tie, kas pretojas, atpaliks, pārāk daudz tērējot satura glabāšanai un ikdienišķiem uzdevumiem, lai konkurētu strauji mainīgajā ainavā. Padomājiet par to, kā peer-to-peer mūzikas industrija aizsākās 2000. gadu sākumā. Bija nepieciešami tikai daži tiesas prāvas gadi, pirms uzņēmums radīja revolūciju legālā digitālajā mūzikā un padarīja to viegli pieejamu, izmantojot iPod. Pārsteidzieties uz priekšu, kā mēs šodien patērējam mūziku — digitāli straumēšanas platformās. AI ir līdzīgas krustceles, un mums ir jāizlemj, vai to pieņemt vai riskēt, ka tas kļūs novecojis.

Labs pret sliktu: cīņa par mākslīgo intelektu

Katra jauna tehnoloģija nes līdzi cīņu starp labiem un sliktajiem aktieriem. Interneta un digitālās mūzikas pirmsākumos dominēja pirātisms un autortiesību pārkāpumi, jo slikti dalībnieki izmantoja tehnoloģiju, lai gūtu labumu. Visu laiku mūzikas industrija bija vērsta uz to, lai ikvienu iesūdzētu tiesā, nevis meklētu risinājumus, kas risinātu mainīgo patērētāju pieprasījumu. Tikai vēlāk parādījās likumīgas platformas, piemēram, Spotify un Apple Music, pārveidojot mūzikas industriju ar likumīgiem, lietotājam draudzīgiem risinājumiem. AI ies līdzīgu ceļu. Ja Holivuda neuzņemsies aktīvu lomu mākslīgā intelekta nākotnes veidošanā, mēs riskējam atstāt atvērtas durvis sliktiem dalībniekiem, kas varētu izmantot tehnoloģiju, radot neatļautu saturu un pārkāpjot intelektuālo īpašumu.

No otras puses, AI izmantošana ļauj mūsu nozarei izmantot savu potenciālu uz labu. Varam izmantot AI, lai aizsargātu mūsu intelektuālo īpašumu (IP), radīt novatorisku saturu un izstrādāt jaunus uzņēmējdarbības modeļus. Lai to panāktu, mums ir nepieciešami uzlaboti programmatūras risinājumi, kas palīdz efektīvi pārvaldīt un izmantot AI. Šī proaktīvā pieeja nodrošinās, ka Holivuda joprojām ir tehnoloģisko inovāciju priekšgalā — vieta, ar kuru Holivuda agrāk nav bijusi pazīstama.

Holivudas nevēlēšanās mainīties

Vēsturiski Holivuda ir lēni ieviesusi jaunas tehnoloģijas. 2000. gadu sākumā mūzikas industrija pretojās digitālajai transformācijai, taču to pārspēja tehnoloģiju giganti, kas izmantoja jauno digitālo ainavu. Tāda pati pretestība ir acīmredzama, kad mantotie mediji sāk radīt viļņus straumēšanā, un tagad ar nevēlēšanos pilnībā pieņemt AI. Tomēr tehnoloģija gūs virsroku, un Holivuda būs izniekojusi miljardus, mēģinot iesūdzēt tiesā savu ceļu no šīs pārvērtības. Izklaides, satura un video industrijai ir jāapvienojas, lai veidotu AI nākotni, nodrošinot, ka tā tiek izmantota mūsu labā.

Iespēju izmantošana ar AI

AI piedāvā daudzas iespējas Holivudai, īpaši tādās jomās kā lokalizācija, metadatu pārvaldība un satura veidošana. Izmantojot AI, mēs varam racionalizēt procesus, samazināt izmaksas un uzlabot produkcijas kvalitāti. Piemēram, mākslīgais intelekts var automatizēt lokalizācijas procesu, nodrošinot precīzus tulkojumus un subtitrus, tādējādi efektīvāk sasniedzot globālo auditoriju. Metadatu pārvaldība kļūst precīzāka un visaptverošāka, ļaujot labāk organizēt un atklāt saturu.

AI mainīs veidu, kā mēs veidojam un izplatām saturu. Iedomājieties mākslīgā intelekta vadītu analīzi, kas paredz auditorijas preferences, ļaujot studijām radīt saturu, kas dziļāk rezonē ar skatītājiem. AI var arī optimizēt mārketinga stratēģijas, nodrošinot, ka veicināšanas pasākumi ir mērķtiecīgi un efektīvi, un uzlabot viņu lietotāja pieredzi, lai skatītājiem kopumā būtu labāka pieredze.

Holivudas revolūcijai vajadzīgas

Holivudas vadītājiem ir jāatzīst, ka AI ir revolūcija, nevis tikai vēl viens instruments. Šī revolūcija prasa mainīt domāšanu no tradicionālajiem uzskatiem, kas orientēti uz kasēm, uz jauniem satura patēriņa veidiem. Veids, kā cilvēki patērē medijus, ir krasi mainījies, taču daudzi vadītāji nav attiecīgi pielāgojušies. Pieķeršanās novecojušiem modeļiem tikai novedīs pie neizmantotām iespējām un biznesa neveiksmēm. Mēs visi atceramies, kas notika ar Blockbuster.

Aicinājums uz rīcību

Holivudai ir ne tikai jāaptver ģeneratīvais AI, bet arī jāvadās tā izstrādē un ieviešanā. Tam nepieciešama sadarbība visā nozarē, lai nodrošinātu, ka AI tiek izmantots ētiski un efektīvi. Pārņemot kontroli pār AI integrāciju mūsu darbplūsmās, mēs varam novērst ļaunprātīgu izmantošanu un pilnībā izmantot tā potenciālu, lai radītu augstākas kvalitātes saturu. Tas nozīmē, ka jāizstrādā stabili programmatūras risinājumi, kas palīdz pārvaldīt AI vadītus procesus, nodrošinot mūsu datu drošību un mūsu satura aizsardzību.

Izklaides industrijai ir jāiegulda AI tehnoloģijās, kas uzlabo radošumu un darbības efektivitāti. Tas ietver AI izmantošanu tādiem uzdevumiem kā automatizēta rediģēšana, specefekti un pat skriptu rakstīšanas palīdzība. Šādi rīki var palielināt cilvēka radošumu, ļaujot māksliniekiem un radītājiem koncentrēties uz to, ko viņi prot vislabāk – stāstīt pārliecinošus stāstus.

Nākotne ir tagad

Stāvot jaunā laikmeta smailē, izvēle ir skaidra: pieņemt AI un pārveidot Holivudu vai pretoties un riskēt ar neatbilstību. AI priekšrocības satura nozarei ir milzīgas, un nozarei ir jārīkojas ātri, lai integrētu šīs tehnoloģijas mūsu darbplūsmās. Tāpat kā internets, digitālā mūzika un straumēšana ir kļuvuši par mūsu dzīves neatņemamu sastāvdaļu, AI drīzumā kļūs par izklaides industrijas neatņemamu sastāvdaļu.

Proaktīvi veidojot AI nākotni izklaidē, mēs nodrošinām, ka GenAI tiek izmantots uz labu. Mēs veidojam nākotni, kurā AI uzlabo radošumu, aizsargā IP un veicina inovācijas. Holivudas vadītājiem vajadzētu būt tiem, kas vada šo apsūdzību, radot precedentu citām nozarēm, kam sekot.

AI nav ienaidnieks; tas ir sabiedrotais, kas virzīs pasaules izklaides galvaspilsētu nākamajā zelta laikmetā. Virzīsimies uz inovāciju vilni un virzīsim savu nozari tehnoloģiski progresīvākā nākotnē. Revolūcija ir klāt, un Holivudai ir jābūt priekšgalā, veidojot stāstījumu un izmantojot AI sniegtās iespējas.

Dens Gomens ir uzņēmuma dibinātājs un izpilddirektors Ateliere Creative Technologies, novatorisks mākoņdatošanas līdzekļu piegādes ķēdes uzņēmums, kas ļauj mediju uzņēmumiem un satura veidotājiem sasniegt auditoriju visā pasaulē. Apzinoties nenovēršamo pāreju no tradicionālās apraides uz digitālo, Dens paredzēja nozares nepieciešamību pāriet uz visu mediju piegādes ķēdi uz mākoni, lai saglabātu konkurētspēju digitālajā laikmetā, kurā dominē tehnoloģiju uzņēmumi.

Viņš vadīja augsti kvalificētu programmatūras ekspertu komandu, lai izstrādātu uz SaaS balstītu multivides piegādes ķēdes platformu, kas paredzēta pilnīgai ieviešanai un darbībai dažu dienu laikā, neprasot ievērojamus kapitāla izdevumus. Šīs iniciatīvas rezultātā tika izveidota Ateliere Connect — platforma, kas pārvalda mediju piegādes ķēdi no koncepcijas līdz patērētājam, ievērojami samazinot satura īpašnieku izmaksas un uzlabojot globālo satura monetizāciju. Izmantojot Ateliere Connect, satura īpašnieki tagad var gūt peļņu no sava satura jebkurā platformā ar vienu klikšķi, jo viedā automatizācija un vienmērīga integrācija ar jebkuru globālo satura platformu novērš tradicionālās izmaksu un laika barjeras.

Dana vadībā Ateliere turpina virzīt aploksni ar savu jaunāko Gen AI vadīto mediju piegādes ķēdes platformu. Jaunās paaudzes Ateliere Connect izmanto izsmalcinātus, nepārtraukti apgūstošus Gen AI dzinējus, lai risinātu nozares izaicinājumus. Konkrēti, platforma tagad var analizēt patērētāju satura pieprasījumu un piedāvāt satura īpašniekiem optimālas monetizācijas stratēģijas. Tas arī automatizē ātro kanālu programmēšanu un izplatīšanu, pamatojoties uz patērētāju datiem. Platformas pamatā jau ir AI, izmantojot patentēto FrameDNA™ tehnoloģiju, ko izmanto tādi nozares giganti kā Lionsgate, MGM, World Poker Tour® un citas lielas satura studijas. Šī tehnoloģija ievērojami samazina AWS uzglabāšanas izmaksas, identificējot un novēršot lieko saturu, piedāvājot ievērojamus izmaksu ietaupījumus un darbības efektivitāti.