Savienoties ar mums

Mākslīgais intelekts

OpenAI GPT-4o mini: AI jauda atbilst pieejamībai

Izdots

 on

Virzoties uz mākslīgā intelekta demokratizāciju, OpenAI ir atklājis GPT-4o mini, jauns rentabls mazs modelis. Šis jaunākais OpenAI valodu modeļu komplekta papildinājums ir izstrādāts, lai panāktu līdzsvaru starp uzlabotajām iespējām un pieejamību, potenciāli paverot durvis AI tehnoloģiju plašākai ieviešanai dažādās nozarēs.

GPT-4o mini ir stratēģiskas pārmaiņas OpenAI pieejā AI attīstībai. Lai gan uzņēmums ir bijis pazīstams ar to, ka tiek pārkāptas robežas ar arvien jaudīgākiem modeļiem, piemēram, GPT-4, šis jaunais piedāvājums ir vērsts uz to, lai uzlabotu AI padarītu pieejamāku. GPT-4o mini ir izstrādāts tā, lai nodrošinātu augstas kvalitātes veiktspēju plašam uzdevumu klāstam, taču par nelielu daļu no tā lielāko kolēģu izmaksām.

GPT-4o mini ieviešana varētu ievērojami paplašināt AI lietojumprogrammu klāstu, samazinot šķēršļus izstrādātāju un uzņēmumu ienākšanai tirgū. Piedāvājot gan jaudīgu, gan ekonomisku modeli, OpenAI risina vienu no galvenajām AI ieviešanas problēmām: augstās izmaksas, kas saistītas ar jaunāko valodu modeļu izmantošanu. Šis solis varētu potenciāli paātrināt inovācijas jomās, kurās AI integrācija iepriekš nebija dārga.

OpenAI

Izpratne par GPT-4o Mini

GPT-4o mini ir maza mēroga valodas modelis, kas spēju ziņā ir lielisks. Tās galvenās funkcijas ietver:

  1. Uzlabota valodas apstrāde: Neskatoties uz mazāko izmēru, GPT-4o mini demonstrē izsmalcinātu valodas izpratni un ģenerēšanas spējas.
  2. Multimodālās iespējas: Modelis atbalsta gan teksta, gan redzes ievadi, un nākotnē ir plānots paplašināt līdz audio. Šī daudzpusība padara to piemērotu plašam lietojumu klāstam.
  3. Uzlabota argumentācija: GPT-4o mini demonstrē uzlabotu veiktspēju sarežģītu spriešanas uzdevumu veikšanā, pārspējot daudzus savus mazo modeļu konkurentus.
  4. Izmaksu efektivitāte: Izstrādāts liela apjoma lietojumprogrammām, GPT-4o mini piedāvā ekonomiskāku risinājumu uzdevumiem, kuriem nav nepieciešama lielāka modeļu pilna jauda.

Salīdzinājums ar iepriekšējiem modeļiem (GPT-3.5 Turbo, GPT-4)

Lai patiesi novērtētu GPT-4o mini sniegtos uzlabojumus, ir svarīgi to salīdzināt ar tā priekšgājējiem:

GPT-3.5 Turbo salīdzinājums:

  • Sniegumu: GPT-4o mini MMLU etalonā ir 82%, kas ir ievērojams uzlabojums salīdzinājumā ar GPT-3.5 Turbo 70%.
  • Izmaksas: GPT-4o mini ir vairāk nekā 60% lētāks nekā GPT-3.5 Turbo, padarot to par pievilcīgāku iespēju liela mēroga izvietošanai.
  • Konteksta logs: Izmantojot 128 K marķiera konteksta logu, GPT-4o mini var apstrādāt daudz ilgāku ievadi, salīdzinot ar GPT-3.5 Turbo 4K marķiera ierobežojumu.

GPT-4 salīdzinājums:

Lai gan GPT-4 joprojām ir pārāks vispārējo iespēju ziņā, GPT-4o mini piedāvā vieglāku un izmaksu ziņā izdevīgāku alternatīvu uzdevumiem, kuriem nav nepieciešama pilna GPT-4 jauda. Šī pozicionēšana ļauj izstrādātājiem izvēlēties savam konkrētajam lietošanas gadījumam vispiemērotāko modeli, optimizējot gan veiktspēju, gan izmaksas.

OpenAI

Pozicionēšana mazo modeļu tirgū

GPT-4o mini iekļūst konkurētspējīgā vidē ar maziem mākslīgā intelekta modeļiem, tostarp tādiem piedāvājumiem kā Gemini Flash un Claude Haiku. Tomēr OpenAI jaunā modeļa mērķis ir izcelties ar izcilu veiktspēju un izmaksu efektivitāti. Sākotnējie kritēriji liecina, ka GPT-4o mini pārspēj savus konkurentus tādās galvenajās jomās kā matemātiskā spriešana un kodēšanas prasme, padarot to par pievilcīgu iespēju izstrādātājiem, kuri vēlas mērogot jaudīgas AI lietojumprogrammas, neradot izmaksas, kas saistītas ar iepriekšējiem pierobežas modeļiem.

Tehniskās specifikācijas

Konteksta loga izmērs

Viena no GPT-4o mini izcilajām funkcijām ir tā plašais konteksta logs ar 128,000 XNUMX marķieru. Šis lielais konteksta logs ir daudzu lietojumprogrammu spēļu mainītājs, ļaujot modelim apstrādāt un saprast daudz ilgākas ievades. Šī iespēja nodrošina niansētāku mijiedarbību un paver iespējas veikt uzdevumus, kam nepieciešama apjomīgu dokumentu analīze vai ilgstoša konteksta uzturēšana sarunās.

Žetonu cenas noteikšana

GPT-4o mini ievieš ļoti konkurētspējīgu cenu struktūru:

  • 15 centi par miljonu ievades marķieru
  • 60 centi par miljonu izvades žetonu

Šis cenu noteikšanas modelis ir ievērojams samazinājums salīdzinājumā ar iepriekšējiem pierobežas modeļiem, ļaujot izstrādātājiem efektīvāk veidot un mērogot jaudīgas AI lietojumprogrammas. GPT-4o mini rentabilitāte varētu īpaši ietekmēt jaunuzņēmumus un mazākus uzņēmumus, kuriem budžeta ierobežojumu dēļ iepriekš bija grūti integrēt savos produktos uzlabotas AI iespējas.

Atbalstītās ieejas un izejas

Pašlaik GPT-4o mini atbalsta:

  • Teksta ievades un izvades
  • Redzes ievades

Redzes iespēju iekļaušana nelielā, izmaksu ziņā efektīvā modelī ir īpaši ievērības cienīga, jo tā paver iespējas multimodāliem lietojumiem, kas iepriekš bija ierobežoti ar dārgākiem modeļiem. OpenAI ir arī paziņojis par plāniem paplašināt GPT-4o mini iespējas, lai nākotnē iekļautu audio ieejas un izejas, vēl vairāk uzlabojot tā daudzpusību un iespējamos lietošanas gadījumus.

Zināšanu beigu datums

GPT-4o mini zināšanu bāze ir pieejama līdz 2023. gada oktobrim. Šis salīdzinoši nesenais ierobežojums nodrošina, ka modelim ir piekļuve jaunākajai informācijai, padarot to piemērotu lietojumprogrammām, kurām nepieciešamas pašreizējās zināšanas. Tomēr lietotājiem ir jāapzinās šis ierobežojums, izvietojot modeli uzdevumiem, kuriem var būt nepieciešama jaunāka informācija.

Piedāvājot šo progresīvo iespēju, izmaksu efektivitātes un daudzpusības kombināciju, GPT-4o mini ir nozīmīgs solis ceļā uz to, lai AI padarītu pieejamāku un nemanāmi integrētu plašā lietojumprogrammu klāstā. Kad izstrādātāji un uzņēmumi sāk izpētīt tā potenciālu, mēs varam redzēt jaunu inovāciju vilni ar AI darbināmos risinājumos dažādās nozarēs.

Veiktspēja un iespējas

GPT-4o mini demonstrē iespaidīgu veiktspēju dažādos etalonos, pozicionējot to kā milzīgu spēlētāju mazo modeļu tirgū.

Etalona rādītāji

MMLU (masīva daudzuzdevumu valodas izpratne):

  • GPT-4o mini: 82%
  • Gemini 1.5 Flash: 79%
  • Kloda 3 haiku: 75%

MGSM (matemātikas skolas daudzuzdevumi):

  • GPT-4o mini: 87%
  • Gemini 1.5 Flash: 78%
  • Kloda 3 haiku: 72%

Multimodālās spriešanas spējas

GPT-4o mini ir izcils multimodālo uzdevumu veikšanā, demonstrējot spēcīgu veiktspēju tādos etalonos kā MMMU (Multimodal Massive Multitask Understanding). Tā spēja apstrādāt gan teksta, gan redzes ievades datus ļauj veikt sarežģītākus argumentācijas uzdevumus, kas apvieno dažāda veida informāciju.

Matemātikas un kodēšanas prasmes

Papildus MGSM veiktspējai GPT-4o mini demonstrē spēcīgas spējas kodēšanas uzdevumos. HumanEval etalonā, kas mēra kodēšanas veiktspēju, GPT-4o mini ieguva 87.2%, apsteidzot gan Gemini Flash (71.5%), gan Klodu Haiku (75.9%). Tas padara to par spēcīgu rīku izstrādātājiem, kuri meklē rentablu palīdzību programmēšanas uzdevumu veikšanā.

Lietošanas gadījumi un lietojumprogrammas

Liela apjoma, vienkārši uzdevumi

GPT-4o mini ir ideāli piemērots lietojumprogrammām, kurām nepieciešama bieža un ātra AI mijiedarbība. Piemēri:

  • Klientu atbalsta tērzēšanas roboti
  • Satura regulēšanas sistēmas
  • Reāllaika datu analīzes rīki

Reāllaika teksta atbildes

Modeļa ātrums un efektivitāte padara to piemērotu lietojumprogrammām, kurām nepieciešama reāllaika teksta ģenerēšana vai analīze, piemēram:

  • Palīdzība tiešraidē tērzēšanā
  • Tūlītējs valodas tulkojums
  • Reāllaika satura apkopojums

Iespējamie turpmākie lietojumi (audio, video)

Ar plānoto atbalstu audio ieejām un izvadēm, GPT-4o mini varētu nodrošināt jaunas lietojumprogrammas:

  • Ar balsi vadāmi mākslīgā intelekta palīgi
  • Reāllaika runas pārveidošanas un teksta pārvēršanas runā sistēmas
  • Audio satura analīze un ģenerēšana

Pieejamība un integrācija

API piekļuve izstrādātājiem

Izstrādātāji var piekļūt GPT-4o mini, izmantojot OpenAI API, ļaujot netraucēti integrēties esošajās lietojumprogrammās vai izstrādāt jaunus ar AI darbināmus rīkus.

ChatGPT integrācija patērētājiem

GPT-4o mini tiek integrēts ChatGPT tīmekļa un mobilajā lietotnē, padarot tās iespējas tieši pieejamas patērētājiem. Šī integrācija varētu ievērojami uzlabot ChatGPT lietotāju lietošanas pieredzi.

Uzņēmuma ieviešanas plāni

OpenAI ir paziņojis, ka uzņēmumu lietotāji, sākot ar nākamo nedēļu, iegūs piekļuvi GPT-4o mini. Šī ieviešanas stratēģija nodrošina, ka uzņēmumi var ātri izmantot modeļa iespējas, lai uzlabotu savus produktus un pakalpojumus.


BUJ: GPT-4o mini

Kā GPT-4o mini salīdzinājumā ar GPT-4 veiktspējas ziņā?

GPT-4o mini nodrošina lielisku veiktspēju savam izmēram, taču GPT-4 joprojām ir pārāks kopumā. Mini versija ir paredzēta izmaksu efektivitātei un ātrumam, veicot mazāk sarežģītus uzdevumus.

Kādi ir GPT-4o mini galvenie pielietojumi?

Galvenās lietojumprogrammas ietver liela apjoma uzdevumus, piemēram, tērzēšanas robotus, satura regulēšanu un reāllaika teksta analīzi. Tas ir ideāli piemērots scenārijiem, kuros nepieciešama ātra, rentabla AI reakcija.

Vai GPT-4o mini atbalsta multimodalitāti kopš palaišanas?

Jā, GPT-4o mini atbalsta teksta un redzes ievadi palaišanas brīdī, un nākotnē ir plānots pievienot audio iespējas.

Kuri uzņēmumi jau izmanto GPT-4o mini?

Lai gan konkrēti uzņēmumu nosaukumi netika sniegti, agrīnie lietotāji, visticamāk, ietver klientu apkalpošanas, satura izveides un datu analīzes jomas uzņēmumus, kuri meklē rentablus AI risinājumus.

Kā GPT-4o mini uzlabo datu apstrādes efektivitāti?

GPT-4o mini uzlabo datu apstrādes efektivitāti, pateicoties ātrākiem secinājumiem un zemākām skaitļošanas prasībām, ļaujot ekonomiskāk apstrādāt liela apjoma uzdevumus.

Alekss Makfārlends ir AI žurnālists un rakstnieks, kurš pēta jaunākos sasniegumus mākslīgā intelekta jomā. Viņš ir sadarbojies ar daudziem AI jaunizveidotiem uzņēmumiem un publikācijām visā pasaulē.