Savienoties ar mums

Sertifikācija

10 labākie tūlītējie inženierzinātņu kursi (2024. gada jūlijs)

Atjaunināts on

Unite.AI ir apņēmies ievērot stingrus redakcionālos standartus. Mēs varam saņemt kompensāciju, noklikšķinot uz saitēm uz produktiem, kurus mēs pārskatām. Lūdzu, apskatiet mūsu filiāles izpaušana.

Nemitīgi mainīgajā mākslīgā intelekta ainavā tūlītējas inženierijas māksla ir kļuvusi par galveno prasmju kopumu gan profesionāļiem, gan entuziastiem. Tā kā AI sistēmas, jo īpaši valodu modeļi, piemēram, GPT, kļūst arvien sarežģītāki, spēja efektīvi sazināties ar šiem modeļiem ir kļuvusi ārkārtīgi svarīga. Prompt engineering būtībā ir ieejas datu projektēšanas prasme, kas vada šīs AI sistēmas, lai radītu visprecīzākos, atbilstošākos un radošākos rezultātus.

Bet kas īsti ir tūlītēja inženierija, un kāpēc tā ir kļuvusi par tik aktuālu vārdu tehnoloģiju aprindās?

Ātrā inženierija ir māksla un zinātne par ievades (vai "uzvedņu") izveidi, lai efektīvi vadītu un mijiedarbotos ar ģeneratīviem AI modeļiem, īpaši lieliem valodu modeļiem (LLM), piemēram, ChatGPT. Tas ietver jautājumu vai apgalvojumu formulēšanu tādā veidā, kas izmanto AI iespējas, lai radītu konkrētus, atbilstošus un precīzus rezultātus.

Šī joma atrodas valodniecības, datorzinātņu un radošās domāšanas krustpunktā. Tam nepieciešama izpratne par to, kā AI modeļi apstrādā informāciju, un radošs pieskāriens, lai pielāgotu uzvednes, kas atbilst vēlamajam rezultātam. Mērķis ir maksimāli palielināt AI atbilžu efektivitāti un pielietojamību neatkarīgi no tā, vai tas ģenerē tekstu, kodu, attēlus vai pat iesaistās sarežģītu problēmu risināšanā.

Atzīstot šo plaukstošo jomu, mēs esam izveidojuši labāko tūlītējo inženierzinātņu kursu sarakstu. Neatkarīgi no tā, vai esat pieredzējis mākslīgā intelekta speciālists vai zinātkārs jaunpienācējs, šie kursi piedāvā nenovērtējamu ieskatu ātras inženierijas niansēs. Šie kursi aptver plašu zināšanu un prasmju spektru, sākot no valodas modeļu pamatprincipu izpratnes līdz progresīvu metožu apguvei konkrētām lietojumprogrammām.

1. Ātra inženierzinātņu specializācija (Vanderbiltas universitāte)

Vanderbiltas universitātes piedāvātā “Tūlītēja inženierijas specializācija” ir izcila programma, kas izstrādāta, lai pārveidotu audzēkņus par tūlītējas inženierijas ekspertiem. Šī visaptverošā trīs kursu sērija ved no pamatiem līdz progresīvām metodēm, ļaujot pilnībā izmantot ģeneratīvā AI potenciālu. Specializācija ir vērsta uz praktisku, praktisku mācīšanos, nodrošinot, ka studenti ne tikai saprot teorijas, bet var tās efektīvi pielietot dažādos kontekstos.

Specializācija sākas ar kursu “Prompt Engineering for ChatGPT”, kas aptver 18 stundas un kura iespaidīgais vērtējums ir 4.8 no vairāk nekā 2,000 dalībnieku. Šeit skolēni iedziļinās lielu valodu modeļu, piemēram, ChatGPT, uzvedņu izveides mākslā, mācoties, kā izmantot savas iespējas dažādām lietojumprogrammām. Otrais kurss “ChatGPT Advanced Data Analysis” ir vērsts uz uzdevumu automatizāciju, izmantojot ChatGPT koda tulku. Šis 10 stundu kurss, kas arī novērtēts ar augstu 4.8, māca studentiem automatizēt dokumentu apstrādi un datu ieguvi, kā arī citas prasmes. Pēdējais kurss “Uzticams ģeneratīvais AI” ir 8 stundu ilgs ceļojums, lai nodrošinātu AI izvades uzticamību un uzticēšanos.

Galvenās iezīmes

  • Padziļināta mācīšanās: no pamatjēdzieniem līdz progresīvām prasmēm tūlītējā inženierijā.
  • Praktiski projekti: praktiski vingrinājumi, lai izveidotu un pilnveidotu jūsu tūlītējas inženierijas prasmes.
  • Dažādas lietojumprogrammas: iemācieties pielietot šīs prasmes dažādos kontekstos, piemēram, automatizācijā, datu analīzē un problēmu risināšanā.
  • Lietišķās izglītības projekts: reālās pasaules lietojumprogrammas, sākot no sociālo mediju ziņām līdz sarežģītu problēmu risināšanai, izmantojot AI.
  • Ekspertu instrukcija: mācieties no universitātes un nozares ekspertiem šajā jomā.
  • sertifikācija: Nopelniet Vanderbiltas universitātes karjeras uzlabošanas sertifikātu.

Šis kurss ir ideāli piemērots cilvēkiem, kuri vēlas dziļi izprast un efektīvi pielietot tūlītēju inženieriju savos profesionālajos, akadēmiskajos vai personīgajos pasākumos.

2. Ģeneratīvā AI: tūlītēji inženierijas pamati (IBM)

IBM piedāvātais “Ģeneratīvais AI: Prompt Engineering Basics” ir būtisks kurss iesācējiem, kuri vēlas izveidot spēcīgu pamatu tūlītējas inženierijas jomā. Šis 7 stundu kurss ir izstrādāts, lai nodrošinātu elastīgu mācību pieredzi, kas ir lieliski piemērota profesionāļiem, studentiem un entuziastiem, kuri vēlas izpētīt ģeneratīvā AI pasauli. Kurss ir veidots tā, lai sniegtu visaptverošu izpratni par tūlītējām inženierijas koncepcijām, paraugpraksi un praktiskām metodēm.

Kurss ir sadalīts trīs labi strukturētos moduļos, katrs koncentrējoties uz dažādiem tūlītējas inženierijas aspektiem. 1. modulis iepazīstina ar tūlītējas inženierijas koncepciju ģeneratīvajā AI, uzsverot labāko praksi efektīvu uzvedņu rakstīšanai. 2. modulis dziļāk iedziļinās konkrētās tehnikās un pieejās, lai uzlabotu ģeneratīvo AI modeļu reakciju precizitāti un atbilstību. Pēdējā modulī ir iekļauta vērtēta viktorīna, praktisks projekts un izvēles saturs, kas ietver attēlu ģenerēšanas uzvednes un IBM Prompt Lab rīka izmantošanu.

Galvenās iezīmes

  • Draudzīgs iesācējiem: paredzēts plašai auditorijai, tostarp profesionāļiem un entuziastiem bez iepriekšējas pieredzes.
  • Elastīga mācīšanās: mācieties savā tempā, izmantojot kursa struktūru, kas atbilst dažādiem grafikiem.
  • Visaptveroši moduļi: aptver pamatjēdzienus, metodes un praktisku praksi tūlītējā inženierijā.
  • Daudzveidīgas tehnikas: izpētiet nulles, dažu kadru, intervijas modeli, domu ķēdes un domu koka paņēmienus.
  • Nozares rīki: Ievads tādos rīkos kā IBM Watsonx Prompt Lab, Spellbook un Dust praktiskai tūlītējai izstrādei.
  • Praktiska pieredze: iesaistieties laboratorijās un noslēguma projektā, lai izmantotu apgūtās koncepcijas reālās pasaules scenārijos.
  • Nozares ekspertu ieskats: gūstiet praktiķu ieskatus par efektīvu tūlītēju izstrādi un rīku izmantošanu.
  • Karjeras sertifikāts: pēc pabeigšanas nopelniet koplietojamu sertifikātu, tādējādi palielinot vērtību savam profesionālajam profilam.

Šis kurss ir lieliska izvēle tiem, kas sāk savu ceļojumu uz tūlītēju inženieriju, piedāvājot stabilu pamatu šajā jomā un nodrošinot audzēkņus ar prasmēm, lai efektīvi virzītu AI modeļus uz vēlamo rezultātu.

3. Ātra inženierija ar ģeneratīvo AI (edureka)

Edureka kurss “Prompt Engineering with Generative AI” ir vadošo nozares profesionāļu prasmīgi izstrādāta programma, kas paredzēta personām, kuras vēlas iedziļināties AI vadītā radošumā un tūlītējas inženierijas praktiskās pielietojumos. Šis visaptverošais kurss ir izstrādāts, lai sniegtu audzēkņiem prasmes efektīvi izmantot uzvednes pielāgota teksta, koda un cita satura ģenerēšanai, pārveidojot problēmu risināšanas ainavu. Tā ir ideāla platforma ikvienam, kura mērķis ir būt pionieri mākslīgā intelekta inovāciju jomā.

Kurss izvēršas, izmantojot piecus padziļinātus moduļus, katrs koncentrējoties uz atsevišķu tūlītējas inženierijas un ģeneratīvā AI aspektu. Tas sākas ar “Ģeneratīvā AI un tā nozares lietojumprogrammas”, iepazīstinot ar ģeneratīvā AI principiem, dažādiem ģeneratīvajiem modeļiem, to lietojumiem un ētiskiem apsvērumiem. Ceļojums turpinās ar “NLP un dziļu mācīšanos”, iedziļinoties dabiskās valodas apstrādes būtībā, dziļās mācīšanās lomas NLP un neironu tīklu pamatkoncepcijās. Trešais modulis “Autoencoders and GAN” iesaistās automātisko kodētāju un ģeneratīvo pretrunīgo tīklu jomā, pētot to arhitektūru, apmācību un dažādas lietojumprogrammas.

Kursa gaitā galvenā uzmanība tiek pievērsta valodu modeļiem un uz transformatoriem balstītiem ģeneratīviem modeļiem, izgaismojot dažādus valodu modeļus, transformatora arhitektūru un progresīvus modeļus, piemēram, GPT un BERT. Kulminācijas modulis “Prompt Engineering” ir pilnībā veltīts tūlītējas inženierijas principiem un praksei, ietverot tūlītējas projektēšanas stratēģijas, pamudinājumu veidus un efektīvu uzvedņu izveides mākslu.

Galvenās iezīmes

  • Eksperti atlasīts saturs: izstrādājuši nozares līderi, lai nodrošinātu atbilstību un praktiskumu.
  • Plaša klāsta mācību programma: ietver visu, sākot no AI pamatiem līdz izsmalcinātām tūlītējām inženierijas metodēm.
  • Koncentrējieties uz praktiskiem lietojumiem: liels uzsvars uz uzvedņu izmantošanu reālai problēmu risināšanai dažādās jomās.
  • Detalizēta moduļu pieeja: katrs modulis sniedz pamatīgu ieskatu konkrētās ģeneratīvā AI un tūlītējas inženierijas jomās.
  • Jaunākās nozares tēmas: ietver jaunākos sasniegumus AI modeļos un to lietojumos.
  • Praktiska mācīšanās: Iespējas praktiski pielietot un eksperimentēt ar dažādiem AI rīkiem un modeļiem.
  • Karjeras izaugsme: Ideāli piemērots profesionāļiem, kuri savā prasmju komplektā vēlas integrēt progresīvas AI prasmes.

Šis kurss ir lieliski piemērots tiem, kas meklē visaptverošu izpratni par ģeneratīvo AI un tā praktisko pielietojumu tūlītējā inženierijā, piedāvājot vērtīgas zināšanas un prasmes jebkuram AI profesionālim vai entuziastam.

4. ChatGPT pabeigtais kurss: no iesācējiem līdz progresīviem (edureka)

“ChatGPT Complete Course: Beginners to Advanced” ir visaptveroša programma, kas paredzēta tiem, kas vēlas apgūt ģeneratīvo AI, koncentrējoties uz ChatGPT. Šis kurss aptver tūlītēju inženieriju, spraudņu integrāciju un ChatGPT API lietošanu, kā arī sniedz ieskatu jaunākajos sasniegumos, piemēram, GPT-4 un ChatGPT Plus. Tas ir pielāgots studentiem, kuru mērķis ir izcelties nepārtraukti mainīgajā digitālo tehnoloģiju telpā.

Kurss ir strukturēts piecos galvenajos moduļos, no kuriem katrs piedāvā unikālu skatījumu uz ChatGPT un tā lietojumprogrammām:

  1. ChatGPT atklāšana aptver ģeneratīvā AI un ChatGPT pamatus, tostarp tās lietojumprogrammas un cilvēka un AI sadarbības nākotni.
  2. Prompt Engineering un ChatGPT spraudņi iedziļinās tūlītējos inženierijas pamatos, tā lietojumos un ChatGPT atbilžu uzlabošanā.
  3. ChatGPT produktivitātei demonstrē ChatGPT izmantošanu dažādās jomās, piemēram, datu zinātnē, mārketingā un projektu vadībā.
  4. ChatGPT izstrādātājiem koncentrējas uz programmēšanu, atkļūdošanu un API integrāciju ar ChatGPT.
  5. GPT modeļi un tērzēšanas GPT precizēšana pēta GPT modeļu arhitektūru un precizēšanu, tostarp datu sagatavošanas un apmācības procesus.

Šī kursa struktūra nodrošina holistisku mācību pieredzi, apvienojot teorētiskās zināšanas ar praktiskiem pielietojumiem.

Galvenās iezīmes

  • Visaptveroša mācību programma: aptver ChatGPT no pamatiem līdz uzlabotām lietojumprogrammām.
  • Praktiski projekti: reālas dzīves gadījumu izpēte praktiskai apmācībai.
  • Uzsvars uz tūlītēju inženieriju: koncentrējas uz tūlītēju inženieriju un ChatGPT API integrāciju.
  • Jaunākie AI sasniegumi: ieskats tādās izstrādēs kā GPT-4 un ChatGPT Plus.
  • Daudzpusīga rīku komplekta ekspozīcija: tostarp Python, Java, TensorFlow un Keras.
  • Karjeras uzlabošana: Ideāli piemērots personām, kuru mērķis ir uzlabot savas prasmes AI un digitālajās tehnoloģijās.

Šis kurss ir vērtīgs resurss ikvienam, sākot no iesācējiem līdz pieredzējušiem studentiem, kuri vēlas iedziļināties ChatGPT pasaulē un tās dažādajās lietojumprogrammās.

5. Prompt Engineering for ChatGPT (Vanderbiltas Universitāte)

Vanderbiltas Universitātes “Prompt Engineering for ChatGPT” ir kurss, kas sniedz audzēkņiem zināšanas, lai efektīvi strādātu ar lieliem valodu modeļiem, piemēram, ChatGPT. Daļa no Prompt Engineering Specialization programmas, tā ir paredzēta, lai demonstrētu tūlītējas inženierijas pārveidojošo spēku dažādos dzīves un biznesa aspektos; Šis kurss ir lieliski piemērots ikvienam, kas vēlas apgūt ģeneratīvo AI rīku izmantošanu.

Kurss ir strukturēts sešos moduļos, koncentrējoties uz ChatGPT un līdzīgu lielo valodu modeļu nozīmi dažādās lietojumprogrammās. Tas sākas, uzsverot, cik svarīgi ir saprast, kā šie modeļi reaģē uz dabiskās valodas uzvednēm. Mācību programma virzās no pamata tūlītējas izstrādes līdz sarežģītām metodēm, kuru mērķis ir atrisināt sarežģītas problēmas dažādās jomās.

Audzēkņi izpētīs plašo ChatGPT potenciālu tādos uzdevumos kā rakstīšana, kopsavilkums, spēle, plānošana, simulācija un programmēšana. Kurss ir paredzēts, lai veidotu spēcīgas tūlītējas inženierzinātņu prasmes, ļaujot studentiem izmantot lielus valodu modeļus dažādu uzdevumu veikšanai savā darbā, uzņēmējdarbībā un personīgajā dzīvē.

Galvenās iezīmes

  • Visaptveroša mācību programma: koncentrējas uz efektīvu ātru inženieriju lielu valodu modeļiem.
  • Praktisks pielietojums: demonstrē dažādus ChatGPT lietojumus personiskā un profesionālā kontekstā.
  • Prasmju attīstība: uzsver spēcīgu tūlītējas rakstīšanas prasmju veidošanu, lai uzlabotu produktivitāti.
  • Plašas auditorijas aicinājums: piemērots ikvienam, kam ir pamata datora lietošanas prasmes.
  • Koncentrēšanās uz problēmu risināšanu: apmācāmos sniedz iespēju risināt sarežģītas problēmas, izmantojot tūlītēju inženieriju.

Šis kurss ir ideāli piemērots cilvēkiem, kuri vēlas dziļi iedziļināties ģeneratīvā AI pasaulē, piedāvājot vārtus, lai kļūtu lietpratīgi strauji augošajā operatīvās inženierijas jomā.

6. ChatGPT Prompt Engineering izstrādātājiem (DeepLearning.AI/OpenAI)

DeepLearning.AI piedāvātais kurss “ChatGPT Prompt Engineering for Developers” ir paredzēts, lai iegremdētu topošos inženierus precīzu un saistošu AI reakciju ģenerēšanas mākslā. Šo kursu izveidoja Isa Fulford no OpenAI un Endrjū Ng no DeepLearning.AI, un tas ir plašāks par tīmekļa saskarņu tūlītējas izveides pamatiem, koncentrējoties uz LLM piesaisti, izmantojot API zvanus, lai izveidotu ģeneratīvas AI lietojumprogrammas.

Šis kurss izceļas ar savu praktisko pieeju, iekļaujot reālus piemērus, lai nodrošinātu pilnīgu izpratni par tūlītēju inženieriju. Tas sākas ar paraugpraksi programmatūras izstrādes pamudināšanā, aptverot tādas būtiskas jomas kā sarežģītas informācijas apkopošana, secinājumu izdarīšana no nepilnīgiem datiem, teksta stilu pārveidošana un ideju izvēršana detalizētos stāstos, izmantojot uzlabotas mašīnmācīšanās metodes.

Turklāt kursā tiek aplūkota efektīva tūlītēju bibliotēku pārvaldība, kas ir būtiska prasme tūlītējām inženieru lomām. Tas ir paredzēts plašam audzēkņu lokam, sākot no iesācējiem ar pamatzināšanām par Python un beidzot ar pieredzējušiem mašīnmācīšanās inženieriem, kuri vēlas izpētīt tūlītējas inženierijas un LLM izmantošanas priekšgalus.

Galvenās iezīmes

  • Padziļināta mācīšanās: piedāvā izstrādātājiem visaptverošu rokasgrāmatu par tūlītēju inženieriju.
  • Praktiskā pieeja: uzsver reālās pasaules lietojumus un praktiskos piemērus.
  • Daudzveidīgu prasmju attīstība: aptver teksta apkopošanu, secināšanu, pārveidošanu un paplašināšanu, izmantojot AI.
  • Ātra bibliotēkas pārvaldība: māca efektīvi organizēt un izmantot tūlītējas bibliotēkas.
  • Plašas auditorijas aicinājums: Piemērots iesācējiem ar Python pamatzināšanām un progresīviem inženieriem.
  • Eksperti veidotāji: izstrādājuši slaveni OpenAI un DeepLearning.AI profesionāļi.

Šis kurss ir ideāli piemērots ikvienam, kura mērķis ir apgūt tūlītēju inženieriju neatkarīgi no tā, vai tas ir iesācējs vai vēlas virzīties uz priekšu šajā jomā, nodrošinot būtiskas prasmes AI izmantošanai programmatūras izstrādē.

7. Ievadkurss par tūlītēju inženieriju (Learn Prompting)

LearnPrompting “Introductory Course on Prompt Engineering” piedāvā ideālu ieejas punktu AI tūlītējās inženierijas pasaulē. Šis bezmaksas kurss ir paredzēts gan iesācējiem, gan pieredzējušiem audzēkņiem, sniedzot visaptverošu pārskatu par AI koncepcijām un sarežģītām tūlītējām inženierijas metodēm. Kurss, kas ir slavens ar savu augstas kvalitātes saturu un efektivitāti, ir pamata ceļvedis ģeneratīvā mākslīgā intelekta sarežģītībā, kas ir ļoti svarīgs mūsdienu datorzinātņu ainavā.

Kurss ir pārdomāti strukturēts, sākot ar ievadu AI sistēmām un to lietojumiem, pirms iedziļināties operatīvās inženierijas pamatos. Tas attiecas uz to, kā ievades uzvednes darbojas valodu modeļos, piemēram, ChatGPT. Padziļinātie mācību moduļi tālāk pēta tādas tēmas kā neironu tīkli un mašīnmācīšanās metodes, padarot sarežģītus priekšmetus pieejamus un saprotamus.

Šī kursa izcilā iezīme ir tā praktiskā pieeja, piedāvājot studentiem praktisku pieredzi ar reālām ģenerējošām AI lietojumprogrammām. Tas ne tikai uzlabo teorētiskās zināšanas, bet arī sniedz audzēkņus ar praktiskām iemaņām, kas piemērojamas tūlītējai inženiera lomām vai līdzīgām pozīcijām, kas saistītas ar AI modeļiem.

Kurss aptver dažādas tēmas, tostarp pamudināšanu, lomu pamudināšanu, dažu metienu pamudināšanu, paņēmienu apvienošanu, uzvedņu formalizēšanu, tērzēšanas robotu pamatus, LLM iestatījumus un LLM nepilnības. Katrai koncepcijai ir pievienoti vizuālie palīglīdzekļi un piemēri, nodrošinot saistošu un kontekstuālu mācību pieredzi.

Galvenās iezīmes

  • Visaptverošs pārklājums: no pamata AI koncepcijām līdz progresīvām tūlītējām inženierijas metodēm.
  • Pieejama apmācība: sadala sarežģītas tēmas viegli saprotamos moduļos.
  • Praktiskā pieredze: praktisks darbs ar reālās pasaules AI lietojumprogrammām.
  • Dažādas tēmas: dažādu operatīvās inženierijas aspektu padziļināta izpēte.
  • Iesaistošas ​​mācību metodes: Uzskates līdzekļu un piemēru izmantošana izpratnes uzlabošanai.
  • Bezmaksas piekļuve: padarot kvalitatīvu AI izglītību pieejamu ikvienam.

Šis LearnPrompting ievadkurss ir lieliski piemērots ikvienam, kas vēlas iedziļināties AI tūlītējās inženierijas pasaulē, piedāvājot stabilu pamatu un praktiskas prasmes, kas ir ļoti svarīgas panākumiem šajā jomā.

8. Sistēmu veidošana, izmantojot ChatGPT API (DeepLearning.AI)

“Ēku sistēmas ar ChatGPT API” ir specializēts kurss, kas paredzēts, lai mācītu efektīvu daudzpakāpju sistēmu uzbūvi, izmantojot lielus valodu modeļus. Šis kurss ir ideāli piemērots studentiem, kuri vēlas automatizēt sarežģītas darbplūsmas un atvērt jaunas izstrādes iespējas. To māca Isa Fulford no OpenAI un Endrjū Ng no DeepLearning.AI, tas balstās uz viņu populāro “ChatGPT Prompt Engineering for Developers” un sniedz ieskatu izsmalcinātu sistēmu izveidē, kas dinamiski mijiedarbojas ar AI modeļiem.

Kurss ir īss, taču tajā ir daudz praktisku zināšanu. Tā koncentrējas uz koncepciju par daudzpakāpju uzvedņu izmantošanu, lai sadalītu sarežģītus uzdevumus apakšuzdevumu virknē, tādējādi uzlabojot LLM efektivitāti un funkcionalitāti. Galvenie mācību punkti ietver:

  • Uzvedņu ķēžu izstrāde, kas balstās uz iepriekšējo uzvedņu pabeigšanu.
  • Sistēmu izveide, kurās Python kods mijiedarbojas gan ar AI pabeigšanu, gan jaunām uzvednēm.
  • Klientu apkalpošanas tērzēšanas robota izveide, izmantojot visas kursā aprakstītās metodes.

Izglītojamie iegūs arī prasmes klasificēt lietotāju vaicājumus, novērtēt vaicājumus drošības nolūkos un apstrādāt uzdevumus domu ķēdes, daudzpakāpju spriešanai. Neskatoties uz to, ka kurss ilgst vienu stundu, tas sniedz visaptverošu izpratni par praktiskiem pielietojumiem, tostarp praktiskus piemērus un iebūvētas Jupyter piezīmju grāmatiņas, lai eksperimentētu ar mācītajiem jēdzieniem.

Galvenās iezīmes

  • Efektīva sistēmas veidošana: iemācieties konstruēt daudzpakāpju sistēmas, izmantojot LLM.
  • Praktiskā mācīšanās pieeja: praktiski piemēri jēdzienu vieglai izpratnei.
  • Ekspertu instrukcija: Māca nozares eksperti Isa Fulford un Andrew Ng.
  • Interaktīvie mācību rīki: iebūvēti Jupyter piezīmjdatori praktiskiem eksperimentiem.
  • Uzlabotas metodes: koncentrējieties uz daudzpakāpju uzvednēm un Python koda mijiedarbību.
  • Reālās pasaules lietojumprogrammas: prasmes, kas piemērojamas klientu apkalpošanas tērzēšanas robotiem un drošības novērtējumiem.

Šis kurss ir lieliski piemērots personām, kuras pārzina AI un vēlas uzlabot savas prasmes progresīvu, uz AI vadītu sistēmu veidošanā. Neatkarīgi no tā, vai esat pabeidzis kursu “ChatGPT Prompt Engineering for Developers” vai tikko sāciet, šis kurss piedāvā vērtīgu ieskatu ChatGPT API praktiskajos lietojumos.

9. Ģeneratīvā mākslīgā intelekta pamatu specializācija (IBM)

IBM “Ģeneratīvā AI pamatu specializācija” ir visaptveroša programma, kas izstrādāta, lai sniegtu dziļu izpratni par ģeneratīvā AI pamatjēdzieniem, modeļiem, rīkiem un lietojumprogrammām. Šī specializācija ir ideāli piemērota ikvienam, kas vēlas izmantot ģeneratīvā AI potenciālu, lai uzlabotu savu darba vietu, karjeru un vispārējo dzīvi. Tas ir piemērots visu jomu profesionāļiem, un tam nav nepieciešamas iepriekšējas tehniskās zināšanas vai iepriekšēja pieredze mākslīgā intelekta jomā.

Specializācija sastāv no pieciem īsiem, patstāvīgi izstrādātiem kursiem, kuru apguve aizņem apmēram 3–5 stundas. Šie kursi aptver vairākas tēmas, tostarp:

  1. Ģeneratīvo AI pamatu modeļu pamatjēdzieni un iespējas.
  2. Spēcīgas tūlītējas inženierijas metodes, lai rakstītu efektīvas uzvednes vēlamajiem AI rezultātiem.
  3. Ģeneratīvā AI celtniecības bloki un pamatu modeļi, piemēram, GPT, DALL-E un IBM Granite.
  4. Ģeneratīvā AI ētiskās sekas un apsvērumi.
  5. Praktiski ģeneratīvā mākslīgā intelekta pielietojumi, lai veicinātu karjeru un produktivitāti.

Specializācija ietver arī praktiskas laboratorijas un projektus, kas ļauj studentiem praktizēt, izmantojot populārus rīkus un platformas, piemēram, IBM watsonx.ai, OpenAI ChatGPT, Stable Diffusion un Hugging Face. Šīs laboratorijas nodrošina praktisku pieredzi ar teksta, attēlu un koda ģenerēšanu, tūlītējiem inženierijas rīkiem un pamatu modeļiem.

Galvenās iezīmes

  • Visaptveroša izpratne: Gūstiet pamatīgu ieskatu ģeneratīvās AI koncepcijās, rīkos un lietojumprogrammās.
  • Praktiska tūlītēja inženierija: iemācieties rakstīt efektīvas uzvednes ģeneratīviem AI modeļiem.
  • Ētiskā apziņa: pārrunājiet ģeneratīvā AI ierobežojumus un ētiskos apsvērumus.
  • Karjeras uzlabošana: apzināties ģeneratīvā AI potenciālu, lai uzlabotu profesionālās prasmes un darba vietas efektivitāti.
  • Praktiska mācīšanās: iesaistieties laboratorijās un projektos, izmantojot populārus AI rīkus un platformas.
  • Pieejamība: Piemērots audzēkņiem bez iepriekšējas AI pieredzes, gūst labumu dažādu jomu profesionāļi.

Šī specializācija ir vērtīgs resurss ikvienam, kurš aizraujas ar ģeneratīvā mākslīgā intelekta iespēju atrašanu un to pielietošanu profesionālajā kontekstā. Tas piedāvā praktiskas zināšanas un prasmes, padarot to par ideālu mācību ceļu tiem, kas šajā jomā ir jauni vai vēlas uzlabot savu izpratni par ģeneratīvajām AI tehnoloģijām.

10. Ģeneratīvs AI ikvienam (DeepLearning.AI)

DeepLearning.AI “Ģeneratīvais AI ikvienam”, ko instruējis AI pionieris Endrjū Ng, piedāvā unikālu un pieejamu pieeju ģeneratīvā AI izpratnei. Šis kurss ir paredzēts tiem, kas vēlas pamatus izprast, kas ir ģeneratīvais AI, kā tas darbojas, tā potenciāls un ierobežojumi. Tā ir izstrādāta, lai dotu indivīdiem un profesionāļiem iespēju efektīvi iekļaut ģeneratīvo AI savā darbā.

Kurss ir strukturēts trīs ieskatu moduļos:

  1. Ievads ģeneratīvajā AI: Šis modulis iepazīstina ar ģeneratīvā mākslīgā intelekta pamatiem, tostarp tā izplatītajiem lietošanas gadījumiem un tehnoloģiskajām iespējām.
  2. Ģeneratīvie AI projekti: Šeit audzēkņi iesaistās praktiskos vingrinājumos, pielietojot ģeneratīvu AI praktiskos scenārijos un apgūstot efektīvu tūlītēju inženieriju.
  3. Ģeneratīvs AI biznesā un sabiedrībā: Šis modulis pēta plašāku ģeneratīvā AI ietekmi uz uzņēmumiem un sabiedrību, iedziļinoties tās iespējās un riskos.

Visā kursa laikā Endrjū Ng palīdz audzēkņiem izmantot ģeneratīvā AI nianses, piedāvājot ieskatu reālās pasaules lietojumprogrammās un izplatītākos lietošanas gadījumos. Kursā tiek uzsvērta praktiskā pieredze ar vingrinājumiem, kas izstrādāti, lai pielietotu zināšanas ikdienas darba situācijās un izpētītu progresīvus AI lietojumus.

Galvenās iezīmes

  • Pamata izpratne: apgūstiet ģeneratīvā AI pamatprincipus, tās funkcijas un ierobežojumus.
  • Praktiski projekti: Praktiski vingrinājumi ģeneratīvā AI pielietošanai dažādos kontekstos.
  • Ekspertu norādījumi: Instrukcija no slavenā AI eksperta Endrjū Ng.
  • Ietekme uz uzņēmējdarbību un sabiedrību: Ieskats par ģeneratīvā AI ietekmi uz uzņēmējdarbību un sabiedrību.
  • Pieejams visiem: izstrādāts, lai AI zināšanas būtu pieejamas ikvienam neatkarīgi no iepriekšējās pieredzes.
  • Pilnvarojoša pieeja: sagatavo audzēkņus, lai viņi varētu aktīvi piedalīties ar AI darbināmā nākotnē.

Ģeneratīvais AI ikvienam ir ideāls kurss ikvienam, kas vēlas izprast un pielietot ģeneratīvo AI savā darbā un dzīvē. Tas piedāvā visaptverošu, taču pieejamu ieejas punktu AI pasaulē, padarot to par lielisku izvēli iesācējiem un tiem, kas vēlas paplašināt savas zināšanas šajā jomā.

Navigācija AI ainavā, izmantojot tūlītēju inženieriju

Šie populārākie AI inženierzinātņu kursi piedāvā visaptverošu ceļvedi AI mainīgajā pasaulē, kas ir paredzēts plašam audzēkņu lokam, sākot no iesācējiem līdz pieredzējušiem praktiķiem. Šie kursi ne tikai aprīko cilvēkus ar ātrās inženierijas tehniskajām zināšanām, bet arī paver durvis inovatīviem lietojumiem dažādās jomās. Tā kā AI turpina veidot mūsu digitālo ainavu, ļoti svarīga kļūst tūlītējas inženierijas apgūšana, dodot lietotājiem iespēju efektīvi sazināties ar mākslīgā intelekta tehnoloģijām un izmantot tās. Neatkarīgi no tā, vai tie ir karjeras izaugsmes, personīgās izaugsmes vai akadēmiskās darbības, šie kursi nodrošina pamatprasmes, kas nepieciešamas, lai orientētos un izceltos dinamiskajā AI jomā.

Alekss Makfārlends ir AI žurnālists un rakstnieks, kurš pēta jaunākos sasniegumus mākslīgā intelekta jomā. Viņš ir sadarbojies ar daudziem AI jaunizveidotiem uzņēmumiem un publikācijām visā pasaulē.