Kapcsolatba velünk

Mesterséges Intelligencia

Neurális minták leleplezése: áttörés az esport meccsek eredményeinek előrejelzésében

mm
korszerűsített on

Egy úttörő felfedezés során NTT Corporation, a fogyasztóknak és vállalkozásoknak szolgáltatásokat nyújtó vezető globális technológiai vállalat mobilszolgáltatóként, infrastruktúra-, hálózat-, alkalmazás- és tanácsadó szolgáltatóként azonosította idegi oszcillációs minták amelyek szorosan kapcsolódnak az eredményekhez esport meccsek, ami körülbelül 80%-os előrejelzési pontosságot ér el. Ez az innovatív kutatás jelentős előrelépést jelent az agy versenyteljesítményben betöltött szerepének megértésében, és új utakat nyit az egyéni mentális kondicionálás előtt.

Kulcsfontosságú leletek:

  • A mérkőzés előtti EEG-minták az eredményekhez kapcsolódnak: A specifikus idegi oszcillációk erősen összefüggenek a mérkőzés eredményeivel.
  • Nagy pontosság a mérkőzések kimenetelének előrejelzésében: A felborulások előrejelzését is beleértve, a kutatás 80%-os pontosságot ért el.
  • Lehetőség a személyre szabott mentális kondicionálásra: Az idegi oszcillációs mintákból származó betekintések felhasználhatók az agyi állapotok optimalizálására a jobb teljesítmény érdekében.

Ábra: A kör előtti EEG korrelál a meccs kimenetelével a verekedős videojátékokban.

Kutatói utazás

Az NTT kommunikációtudományi laboratóriumai régóta foglalkoznak azzal, hogy az agy hogyan szabályozza az elmét és a testet az egyéni képességek javítása érdekében. A sportolók különösen igyekeznek optimális mentális állapotot elérni versenynyomás alatt, ezt a gyakorlatot ún mentális kondicionálás. A sportelemzés terén elért előrelépések ellenére a „hasonló szintű mérkőzések” vagy „felborulások” kimenetelének pontos előrejelzése továbbra is nehezen lehetséges.

Áttörés az Esportban

Az esportban egy verekedős videojátékra összpontosítva a kutatók megfigyelhették és elemezhetik a játékosok agyi állapotát a meccsek során. EEG (EEG). Ez a módszer lehetővé tette a mérkőzés előtti agyi aktivitási minták azonosítását, amelyek szorosan kapcsolódnak a győzelemhez vagy a vereséghez. Az esport, amely egy gyorsan növekvő terület, egyedülálló lehetőséget kínál ezen agyi minták tanulmányozására, mivel hangsúlyt fektet a mentális, mint a fizikai képességekre.

Az agyi aktivitási minták felfedezése

A tanulmány a képzett esport játékosok idegi oszcillációit mérte valós versenykörülmények között. Az eredmények azt mutatták, hogy a stratégiai döntéshozatalhoz kapcsolódó bal frontális gamma oszcillációk és az érzelmi kontrollhoz kapcsolódó bal frontális alfa oszcillációk szignifikánsan megnövekedtek a győztes meccseken. Ezek az eredmények rávilágítanak az agy kritikus szerepére a versenyeredmények meghatározásában, és arra utalnak, hogy bizonyos idegi állapotok előre jelezhetik a sikert.

A mérkőzés végeredményének nagy pontosságú előrejelzése

A mérkőzés előtti EEG-adatokra kiképzett gépi tanulási modelleket építettek fel a mérkőzés kimenetelének előrejelzésére. Ezek a modellek 80%-os pontosságot értek el, felülmúlva a korábbi meccsadatokon alapuló hagyományos modelleket. A nagy prediktív pontosság mind a hasonló szintű mérkőzéseknél, mind a felfordulásoknál következetes volt. Ez az áttörés bemutatja az EEG-alapú előrejelzésekben rejlő lehetőségeket azokon a területeken, ahol a hagyományos adatelemzés elmarad.

A mentális kondicionálásra és a teljesítmény fokozására vonatkozó következmények

Ez a kutatás nemcsak az ideális agyállapot létezését tárja fel versenyhelyzetekben, hanem arra is utal, hogy a bioinformációkra épülő mentális kondicionálás javíthatja a teljesítményt különböző területeken, például a sportban, az egészségügyben és az oktatásban. A csúcsteljesítményhez kapcsolódó agyi állapotok megértésével és optimalizálásával az egyének javíthatják eredményeiket nagynyomású környezetben.

Alkalmazások az Esporton túl

Ennek a kutatásnak a következményei messze túlmutatnak az esporton. A képesség, hogy A teljesítmény előrejelzése az agyi aktivitás alapján alkalmazható a hagyományos sportokra, ahol a mentális kondicionálás döntő szerepet játszik. Az egészségügyben az optimális teljesítménnyel kapcsolatos agyminták megértése segíthet a mentális egészségi állapotok kezelésében. Az oktatásban a kutatásból származó betekintések segíthetnek olyan technikák kifejlesztésében, amelyek javítják a tanulást és a kognitív teljesítményt.

A jövő kutatási irányai

Az NTT Corporation azt tervezi, hogy folytatja a neurális oszcillációs minták alkalmazásának kutatását különböző területeken. A jövőbeli kutatások az előrejelzési modellek finomítására és használatuk más versenykörnyezetekre való kiterjesztésére összpontosítanak. Ezen túlmenően, a képességek digitális ikerszámítástechnikán keresztüli átvitelének lehetősége izgalmas utat jelent a további vizsgálatok számára.

A digitális ikerkoncepció

A digitális iker A koncepció magában foglalja az egyén agyi állapotának virtuális ábrázolását, amely felhasználható készségek és ismeretek átadására. A szakértők agyi állapotának digitalizálásával ez a technológia megkönnyítheti a készségek átadását és képzését különböző területeken. Ez a megközelítés forradalmasíthatja a tanulást és az új készségek elsajátítását, elérhetőbbé és hatékonyabbá téve a haladó képzést.

Jó közérzet javítása bioinformációkkal

Az NTT Corporation célja a jólét fokozása bioinformáció-alapú mentális kondicionáló technikák alkalmazásával. Azáltal, hogy visszajelzést ad az agy optimális állapotáról, az egyének megtanulhatják kezelni a stresszt, és javíthatják teljesítményüket az élet különböző területein. Ez a megközelítés összhangban van azzal a tágabb céllal, hogy innovatív technológiai megoldásokon keresztül javítsák a mentális egészséget és a kognitív funkciókat.

Következtetés

Az NTT Corporation úttörő munkája Az esport meccsek kimeneteléhez kapcsolódó idegi minták azonosítása jelentős előrelépést jelent mind az idegtudomány, mind a versenyszerű játék terén. Ezen ismeretek hasznosításával több területen is forradalmasítható a mentális kondicionálás és a teljesítményoptimalizálás. Ahogy a kutatás folytatódik, ennek a technológiának az alkalmazásai bővülni fognak, új lehetőségeket kínálva az emberi képességek és a jólét javítására.

A versenyteljesítményhez kapcsolódó idegi oszcillációs minták felfedezése új lehetőségeket nyit meg az agy különböző tevékenységekben betöltött szerepének megértésében és javításában. Folyamatos kutatással és fejlesztéssel ezek az eredmények jelentős előrelépésekhez vezethetnek a mentális kondicionálás, a készségek átadása és az általános teljesítménynövelés terén számos területen.

Az unite.AI alapító partnere és tagja Forbes Technológiai Tanács, Antoine a futurista aki szenvedélyesen rajong az AI és a robotika jövőjéért.

Ő az alapítója is Értékpapír.io, egy webhely, amely a bomlasztó technológiába való befektetésre összpontosít.