Kapcsolatba velünk

Gondolatvezetők

Az AI felkarolása: Hollywood útja egy új korszakhoz

mm

Közzététel:

 on

Hollywoodban, ahol álmok születnek és legendák születnek, egy új erő jelenik meg, amely a szórakoztatóipar tájképének újrafogalmazását ígéri, a generatív mesterséges intelligencia. A mindenkiben felmerülő kérdésnek nem kellene annyira a munkahelyek, amelyeket az AI helyettesíthet, vagy hétköznapi feladatok, amelyekben a GenAI segíteni fog, hanem inkább az iparágunkban rejlő átalakulási potenciálról. Ez az átalakulás, akár üdvözlendő, akár nem, elkerülhetetlen. Bontsuk le néhány mítosz eloszlatásával, és megértsük azokat a lehetőségeket, amelyeket a mesterséges intelligencia kínál a világ szórakoztató fővárosa számára.

A mítoszok eloszlatása: A mesterséges intelligencia nem a terminátor

Könnyű beleragadni a drámai narratívákba, amelyeket maga Hollywood alkotott meg a mesterséges intelligencia kapcsán – a világot elfoglaló értelmes robotok víziói, amelyeket olyan kasszasikerek ihlettek, mint a „The Terminator”. De alapozzuk meg magunkat a valóságban. A mesterséges intelligencia magja a matematika és a kód. Ez egy olyan eszköz, amelyet az emberek hoztak létre összetett problémák megoldására. A Hollywoodban tapasztalható tartalmi problémák nagy része az örökölt technológiákból és az örökölt gondolkodásból ered. A hollywoodi problémák megoldásához ez azt jelenti, hogy a mesterséges intelligencia segítségével olyan módon kezeljük a kihívásokat, ahogyan korábban elképzeltük.

A helyes kérdések feltevése

Ahelyett, hogy azon töprengnénk, hogy a mesterséges intelligencia elfoglalja-e a munkánkat, fel kellene tennünk a kérdést: Mit tehet az AI iparágunkért? Mik a pozitív hatásai? A mesterséges intelligencia ugyanúgy képes forradalmasítani Hollywoodot, mint az internet a 90-es években. Ez ugyanolyan jelentős, mint a streaming videók megjelenése, és ugyanolyan átalakuló, mint bármely technológiai innováció, amelynek szemtanúi voltunk.

Az elkerülhetetlen átalakulás

Az AI nem csak egy múló trend; ez a változás megállíthatatlan hulláma. Az AI-t felkaroló tartalomszolgáltatók új magasságokba viszik ezt a hullámot, míg az ellenállók lemaradnak, túl sokat költenek tartalom tárolására és hétköznapi feladatokra, hogy versenyezzenek a gyorsan fejlődő környezetben. Gondolj vissza arra, hogyan a a peer-to-peer zeneipar a 2000-es évek elején indult. Csak néhány év perbe telt, mire egy cég forradalmasította a legális digitális zenét, és könnyen elérhetővé tette iPodon keresztül. Tekintse meg, hogyan fogyasztunk ma zenét – digitálisan a streaming platformokon. A mesterséges intelligencia hasonló válaszút elé állít, és el kell döntenünk, hogy elfogadjuk-e, vagy kockáztatjuk, hogy elavulttá válik.

Jó vs. Rossz: Harc az AI-ért

Minden új technológia harcot hoz a jó és a rossz színészek között. Az internet és a digitális zene korai napjait a kalózkodás és a szerzői jogok megsértése uralta, mivel a rossz szereplők kihasználták a technológiát saját hasznukra. A zeneipar mindvégig arra összpontosított, hogy mindenkit bepereljen, ahelyett, hogy olyan megoldásokat keresett volna, amelyek a változó fogyasztói igényeket kielégítik. Csak később jelentek meg olyan legitim platformok, mint a Spotify és az Apple Music, amelyek legális, felhasználóbarát megoldásokkal formálták át a zeneipart. Az AI hasonló utat fog követni. Ha Hollywood nem vállal aktív szerepet a mesterséges intelligencia jövőjének alakításában, azt kockáztatjuk, hogy nyitva hagyjuk az ajtót a rossz szereplők számára, hogy kihasználják a technológiát, jogosulatlan tartalmat generálva és megsértve a szellemi tulajdont.

Másrészt a mesterséges intelligencia felkarolása lehetővé teszi iparágunk számára, hogy a benne rejlő lehetőségeket jóra fordítsa. Tudjuk használni AI szellemi tulajdonunk védelme érdekében (IP), innovatív tartalmat hozzon létre, és új üzleti modelleket dolgozzon ki. Ennek eléréséhez fejlett szoftvermegoldásokra van szükségünk, amelyek segítenek az AI hatékony kezelésében és kihasználásában. Ez a proaktív megközelítés biztosítja, hogy Hollywood továbbra is a technológiai innováció élvonalában maradjon – ez a hely Hollywood nem volt ismert a múltban.

Hollywood vonakodása a változástól

Hollywood történelmileg lassan alkalmazkodott az új technológiákhoz. A 2000-es évek elején a zeneipar ellenállt a digitális átalakulásnak, de az új digitális tájat kihasználó technológiai óriások utolérték. Ugyanez az ellenállás nyilvánvaló az örökölt médiák esetében is, amelyek hullámokat keltenek a streamingben, és most már nem hajlandók teljes mértékben elfogadni az AI-t. A technológia azonban győzni fog, és Hollywood milliárdokat fog elpazarolni azzal, hogy pert indítson ebből az átalakulásból. A szórakoztató-, tartalom- és videóiparnak össze kell fognia, hogy alakítsa a mesterséges intelligencia jövőjét, biztosítva, hogy előnyünkre használjuk.

Lehetőségek megragadása mesterséges intelligencia segítségével

Az AI számos lehetőséget kínál Hollywood számára, különösen olyan területeken, mint a lokalizáció, a metaadatkezelés és a tartalomkészítés. A mesterséges intelligencia használatával egyszerűsíthetjük a folyamatokat, csökkenthetjük a költségeket és javíthatjuk a kimeneteink minőségét. Az AI például automatizálhatja a lokalizációs folyamatot, pontos fordításokat és feliratokat biztosítva, így hatékonyabban érheti el a globális közönséget. A metaadatkezelés pontosabbá és átfogóbbá válik, ami jobb tartalomszervezést és -felderítést tesz lehetővé.

Az AI forradalmasítani fogja a tartalom létrehozásának és terjesztésének módját. Képzeljen el egy mesterséges intelligencia által vezérelt elemzést, amely megjósolja a közönség preferenciáit, és lehetővé teszi a stúdiók számára, hogy olyan tartalmat állítsanak elő, amely mélyebben rezonálja a nézőket. A mesterséges intelligencia optimalizálhatja a marketingstratégiákat is, biztosítva, hogy a promóciós erőfeszítések célzottak és hatékonyak legyenek, valamint javíthatja felhasználói élményüket a nézők általános jobb élménye érdekében.

A forradalom Hollywoodnak szüksége van

A hollywoodi vezetőknek fel kell ismerniük, hogy a mesterséges intelligencia forradalom, nem csupán egy eszköz. Ez a forradalom megköveteli a gondolkodásmód eltolódását a hagyományos box office-központú nézetekről a tartalomfogyasztás új formáira. Az emberek médiafogyasztási módja drasztikusan megváltozott, de sok vezető nem alkalmazkodott ehhez. Az elavult modellekhez való ragaszkodás csak elszalasztott lehetőségekhez és üzleti kudarcokhoz vezet. Mindannyian emlékszünk, mi történt a Blockbusterrel.

Felhívás cselekvésre

Hollywoodnak nemcsak fel kell ölelnie a generatív mesterséges intelligenciát, hanem vezető szerepet kell vállalnia annak fejlesztésében és megvalósításában is. Ehhez az iparágon belüli együttműködésre van szükség annak érdekében, hogy a mesterséges intelligencia etikusan és hatékonyan kerüljön felhasználásra. Ha átvesszük az irányítást a mesterséges intelligencia munkafolyamatainkba történő integrálása felett, megelőzhetjük a visszaéléseket, és teljes mértékben kihasználhatjuk a benne rejlő lehetőségeket jobb minőségű tartalom előállítására. Ez azt jelenti, hogy olyan robusztus szoftvermegoldásokat kell kifejleszteni, amelyek segítik az AI-vezérelt folyamatok kezelését, biztosítják adataink biztonságát és tartalmaink védelmét.

A szórakoztatóiparnak be kell fektetnie olyan mesterséges intelligencia-technológiákba, amelyek fokozzák a kreativitást és a működési hatékonyságot. Ez magában foglalja az AI alkalmazását olyan feladatokhoz, mint az automatizált szerkesztés, a speciális effektusok és még a szkriptírási segítség is. Az ilyen eszközök növelhetik az emberi kreativitást, lehetővé téve a művészek és alkotók számára, hogy arra összpontosítsanak, amit a legjobban értenek – lenyűgöző történeteket meséljenek el.

A jövő most van

Ennek az új korszaknak a küszöbén állunk, a választás egyértelmű: elfogadja a mesterséges intelligenciát, és átalakítja Hollywoodot, vagy ellenáll és kockáztatja az irrelevánsságot. Az AI előnyei a tartalomipar számára óriásiak, és az iparágnak gyorsan kell cselekednie, hogy ezeket a technológiákat integrálja munkafolyamatainkba. Ahogy az internet, a digitális zene és a streaming életünk szerves részévé vált, a mesterséges intelligencia hamarosan a szórakoztatóipar nélkülözhetetlen része lesz.

A szórakoztató mesterséges intelligencia jövőjének proaktív alakításával biztosítjuk, hogy a GenAI-t jó célra használják fel. Olyan jövőt teremtünk, ahol az AI fokozza a kreativitást, védi az IP-t és ösztönzi az innovációt. A hollywoodi vezetőknek kell vezetniük ezt a vádat, precedenst teremtve más iparágak számára.

Az AI nem az ellenség; ez az a szövetséges, aki a világ szórakoztató fővárosát a következő aranykorába lendíti. Meglovagoljuk az innováció hullámát, és vezessük iparágunkat egy technológiailag fejlettebb jövőbe. Itt a forradalom, és Hollywoodnak az élen kell állnia, alakítva a narratívát és megragadva a mesterséges intelligencia kínálta lehetőségeket.

Dan Goman a cég alapítója és vezérigazgatója Ateliere Creative Technologies, egy úttörő felhőalapú médiaellátási lánc vállalat, amely lehetővé teszi a médiavállalkozások és tartalomkészítők számára, hogy világszerte elérjék a közönséget. Felismerve a küszöbön álló átállást a hagyományos műsorszórásról a digitálisra, Dan előre látta, hogy az iparágnak a teljes médiaellátási láncát a felhőre kell átállítania, hogy versenyképes maradjon a digitális korszakban, amelyet a technológiai vállalatok uralnak.

Magasan képzett szoftverszakértőkből álló csapatot vezetett egy SaaS-alapú médiaellátási lánc platform kifejlesztéséhez, amelyet kulcsrakész megvalósításra terveztek, és napokon belül működőképes, jelentős tőkebefektetés nélkül. Ennek a kezdeményezésnek az eredménye az Ateliere Connect, egy olyan platform, amely a médiaellátási láncot a koncepciótól a fogyasztóig kezeli, jelentősen csökkentve a tartalomtulajdonosok költségeit, és javítva a tartalom globális bevételszerzését. Az Ateliere Connect segítségével a tartalomtulajdonosok mostantól egyetlen kattintással bevételt szerezhetnek tartalmaikkal bármilyen platformon, mivel az intelligens automatizálás és a zökkenőmentes integráció bármely globális tartalomplatformhoz kiküszöböli a hagyományos költség- és időkorlátokat.

Dan vezetése alatt az Ateliere továbbra is a legújabb generációs mesterséges intelligencia által vezérelt média-ellátói lánc platformjával dolgozik. Az Ateliere Connect új generációja kifinomult, folyamatosan tanuló generációs mesterséges intelligencia motorokat használ az iparági kihívások kezelésére. A platform most már képes elemezni a fogyasztói tartalomigényt, és optimális bevételszerzési stratégiákat javasolni a tartalomtulajdonosoknak. Automatizálja a gyors csatornák programozását és elosztását is a fogyasztói adatok alapján. A platform alapja már magában foglalja az AI-t a szabadalmaztatott FrameDNA™ technológián keresztül, amelyet olyan iparági óriások használnak, mint a Lionsgate, az MGM, a World Poker Tour® és más nagy tartalomstúdiók. Ez a technológia jelentősen csökkenti az AWS tárolási költségeit a redundáns tartalom azonosításával és megszüntetésével, jelentős költségmegtakarítást és működési hatékonyságot kínálva.