Kapcsolatba velünk

Best Of

A 10 legjobb adattisztító eszköz (2024. július)

korszerűsített on

Kétségtelen, hogy az adatok ma aranyat jelentenek. Nincs értékesebb erőforrás. Ezzel együtt nem akármilyen adatot használhatnak fel a szervezetek. A piszkos adatok tönkretehetik egy üzleti elemzést, és szinte minden szervezetnek meg kellett küzdenie bizonyos szintű megbízhatatlan számokkal. Ezek a rossz adatok rossz betekintést eredményezhetnek, és következetlen értékeléseket okozhatnak, amelyek kudarcokhoz, megnövekedett működési költségekhez és az ügyfelek elégedetlenségéhez vezethetnek.

A rendelkezésre álló adatok számának növekedése az adattisztító eszközök megnövekedését is okozta, amelyek mesterséges intelligenciát (AI) használnak, hogy hatalmas mennyiségű időt és erőforrást takarítsanak meg a szervezetek számára. Az adattisztítás az utolsó adatbeviteli folyamat, amely meghatározott szabályokon forog. 

De mi is pontosan az adattisztítás?

Hogyan működik az adattisztítás?

Az adatokban sok hiba származhat olyan dolgokból, mint például a rossz adatbevitel, az adatok forrása, a forrás és a cél nem egyezik, valamint az érvénytelen számítás. Amikor ez megtörténik, az adatokat meg kell tisztítani, más szóval törölni kell a hibás, sérült, sokszorosított vagy hiányos információkat egy adatkészletből. 

A rossz adatok törlésével a szervezetek kiküszöbölhetik a rossz minőségű eredményeket. Ezért elengedhetetlen az adatok tisztítása a modellezés és elemzés előtt. Azt is biztosíthatja, hogy csak a legfrissebb fájlokkal és fontos dokumentumokkal rendelkezzen, vagy hogy ne legyen túl sok személyes információja, amely biztonsági kockázatot jelenthet. 

Tekintettel az adattisztítás elvégzésének számos okára, fontos, hogy a piacon elérhető legjobb eszközök közül válasszon. 

Íme a 10 legjobb adattisztító eszköz: 

1. OpenRefine

A listánk élén az OpenRefine található, amely egy nagyon népszerű nyílt forráskódú adatkezelő. Az adattisztító eszköz segítségével szervezete átalakíthatja az adatokat a különböző formátumok között, miközben megőrzi struktúráját. Ha lehetővé teszi az adatok átalakítását, könnyedén dolgozhat nagy adathalmazokkal az adatok egyeztetése, tisztítása és feltárása érdekében. Lehetővé teszi továbbá az internetről származó adatok elemzését, és közvetlenül a gépén történő kezelést. 

Íme az OpenRefine néhány előnye: 

  • Szabad és nyílt forráskódú
  • Több mint 15 nyelvet támogat
  • Dolgozzon dta-val a gépén
  • Adatok elemzése az internetről 

Látogassa meg az OpenRefine → oldalt

2. Trifacta Wrangler

A Trifacta Wrangler az egyik legjobb adattisztító eszköz a piacon. Ez az interaktív és átalakító eszköz lehetővé teszi az adatelemzők számára, hogy más eszközökhöz képest nagyon gyorsan megtisztítsák és előkészítsék az adatokat. Az adatelemzésre való összpontosítás miatt kevesebb időre van szükség a formázáshoz. A Trifacta Wrangler gépi tanulási (ML) algoritmusokra is támaszkodik, hogy általános adatátalakításokat és -aggregációkat javasoljon. 

Íme a Trifacta Wrangler néhány előnye:

  • Kevesebb formázási idő
  • Fókuszban az adatelemzés
  • Gyors és pontos
  • Gépi tanulási algoritmus javaslatok

Látogassa meg a Trifacta Wranglert →

3. WinPure

Az egyik legköltséghatékonyabb adattisztító eszköz, a WinPure egy másik a legjobb lehetőség. Hatalmas adathalmazok tisztítására szolgál az ismétlődések javításával, szabványosításával és eltávolításával. A WinPure nem csak adatbázisok tisztítására használható. Használhatja CRM-ekben, táblázatokban és számos más forrásban. A WinPure segítségével megtisztítható konkrét adatbázisok közé tartoznak az SQL Server, Access, Dbase és Txt fájlok. Az eszköz egyik fő előnye, hogy helyben telepíthető, ami magas szintű biztonságot eredményez. 

Íme a WinPure néhány előnye: 

  • Hatalmas mennyiségű adatot tisztít meg
  • Helyben telepítve
  • Ingyenes verzió funkciókkal
  • Négy nyelv

Látogassa meg a WinPure → oldalt

4. Gácsér

Az egyik egyszerű adattisztító eszköz a Drake, amely egy bővíthető, szöveges adatmunkafolyamat adatfeldolgozási lépésekkel. Automatikusan fel tudja oldani a függőségeket, és kiszámítja a végrehajtandó parancsot és a végrehajtás szükséges sorrendjét. A Drake kifejezetten adatmunkafolyamatokhoz és -kezeléshez készült, és a parancsvégrehajtást az adatok és azok függőségei köré szervezheti. 

Íme néhány Drake előnyei: 

  • Adatok és függőségek köré szervezett parancsvégrehajtás
  • Sok bemenet és kimenet
  • Beépített HDFS támogatás
  • Egyszerű tisztítóeszköz

Látogassa meg Drake-et →

5. TIBCO Clarity

A TIBCO Clarity egy adattisztító eszköz, amely igény szerinti szoftverszolgáltatásokat nyújt az internetről. Lehetővé teszi az adatok ellenőrzését a tisztítás során, hogy azonosítsa azokat a trendeket, amelyek jobb döntéshozatali folyamatokhoz vezetnek. A TIBO Clarity szabványosítani tudja a különböző forrásokból gyűjtött nyers adatokat, így minőségi adatokat eredményez, amelyek felhasználhatók a pontos elemzéshez. 

Íme a TIBCO Clarity néhány előnye:

  • SaaS szolgáltatást biztosít az interneten keresztül
  • Szabványosítja a nyers adatokat 
  • Segít a pontos elemzésben
  • Jobb döntésekhez vezet

Látogasson el a TIBCO Clarity oldalára →

6. Melissa tiszta lakosztály

Egy másik legnépszerűbb adattisztító eszköz a piacon a Melissa Clean Suite, amely egy olyan adattisztító megoldás, amely javítja az adatminőséget olyan CRM és ERP platformokon, mint az Oracle CRM, a Salesforce, az Oracle ERP és a Microsoft Dynamics CRM. A lehetőségek széles skáláját kínálja, mint például az adatok deduplikációja, adatellenőrzés, kapcsolatfelvételi automatikus kiegészítés, adatgazdagítás, valamint valós idejű és kötegelt feldolgozás. 

Íme a Melissa Clean Suite néhány előnye: 

  • Javítja az adatminőséget a CRM és ERP platformokon
  • Adatduplikáció
  • Adatellenőrzés
  • Valós idejű és kötegelt feldolgozás

Látogasson el a Melissa Clean Suite oldalra →

7. Adatlétra

A Data Ladder egy olyan platform, amely különféle termékeket kínál, mint például a DataMatch, amely egy tisztító és adatminőségi eszköz. Ezenkívül DataMatch Enterprise-t is kínál, amely fejlett fuzzy illesztési algoritmusokat tartalmaz akár 100 millió rekordhoz. A DataMatch Enterprise az egyik leggyorsabb a piacon, miközben az egyik legmagasabb egyeztetési pontosságot éri el. 

Íme néhány előnye a Data Laddernek:

  • Felhasználóbarát eszközök
  • Minden méretű vállalkozás számára hasznos
  • Egyszerű adattisztítási folyamatok
  • Magas illesztési pontosság

Látogasson el a Data Ladder → oldalra

8. IBM Infosphere Quality Stage

Az iparág egyik legnagyobb nevétől származó IBM Infosphere Quality Stage célja az adatminőség támogatása. Ez az egyik legnépszerűbb adattisztító eszköz a teljes adatminőség támogatására. Lehetővé teszi az adatbázisok egyszerű tisztítását és kezelését, miközben elősegíti a vállalat legfontosabb egységei, például az ügyfelek, szállítók, termékek és helyszínek egységes nézeteinek kialakítását. Az adattisztító eszköz különösen hasznos a big data, az üzleti intelligencia, a törzsadatok kezeléséhez és az adattárházhoz. 

Íme az IBM Infosphere Quality Stage előnyei:

  • Támogatja a teljes adatminőséget
  • Egyszerű tisztítás és adatbázis-kezelés
  • Hasznos a big data és az üzleti intelligencia számára
  • Információs kormányzás

Látogassa meg az IBM Infosphere → oldalt

9. Cloudingo

A felhőkezelés egy másik nagyszerű lehetőség az adattisztító eszközök terén. Az eszköz automatikusan kezeli a Salesforce-adatok tisztán tartását és kezelhetőségét. Ez egy egyszerű eszköz, amely lehetővé teszi az elavult bejegyzések törlését, az ütemezett automatizálást és a rekordok tömeges frissítését. A Cloudingót bármilyen méretű cég használhatja. 

Íme a Cloudingo néhány előnye:

  • Automatizált 
  • Egyszerű használat
  • Törli az elavult és nem kívánt bejegyzéseket
  • Hasznos minden méretű cég számára

Látogassa meg a Cloudingót →

10. Quadient Data Cleaner

A listánk utolsó eszköze a Quadient Data Cleaner, amely egy hatékony adatprofilozó motor. Az adatok minőségét elemzi a vállalkozások döntéshozatali folyamatainak javítása érdekében. Az eszköz fuzzy logikára támaszkodhat a duplikáció észleléséhez és egyetlen verzió létrehozásához, valamint lehetővé teszi a minták, hiányzó értékek, karakterkészletek és sok más tulajdonság felderítését egy adatkészletben. 

Íme a Quadient Data Cleaner néhány előnye:

  • Erőteljes adatprofil motor
  • Az adatok minőségét elemzi
  • A fuzzy logika használata
  • Számos tulajdonságot fedez fel az adatkészletben

Látogassa meg a Quadient → oldalt

Összegzésként

Összefoglalva, az adatok jelentőségét a mai üzleti környezetben nem lehet túlbecsülni. Az adatok értéke azonban a pontosságukban és tisztaságukban rejlik. A piszkos adatok rossz betekintést eredményezhetnek, következetlen értékelések és végső soron káros üzleti döntések. Az adatok mennyiségének növekedésével egyre nagyobb az igény a hatékony adattisztító eszközökre. Ezek az eszközök a mesterséges intelligencia felhasználásával egyszerűsítik az adattisztítási folyamatot, jelentős időt és erőforrásokat takarítva meg a szervezetek számára.

Az adattisztítás magában foglalja a hibák, ismétlődések és hiányos információk eltávolítását az adatkészletekből, biztosítva az elemzéshez és a döntéshozatalhoz használt adatok megbízhatóságát és pontosságát. Az adattisztító eszközök bevezetésével a vállalkozások biztosíthatják, hogy a legjobb minőségű adatokkal dolgoznak, ami jobb betekintést és eredményeket eredményez. A tárgyalt eszközök számos lehetőséget biztosítanak az adatformátumok átalakításától és a nyers adatok érvényesítésétől a hatalmas adatkészletek kezeléséig és az adatminőség javításáig. CRM és ERP rendszerek.

A megfelelő adattisztító eszköz kiválasztása elengedhetetlen az adatok integritásának megőrzéséhez és a megalapozott üzleti döntések meghozatalához. A felsorolt ​​eszközök különféle funkciókat és előnyöket kínálnak, amelyek kielégítik a különböző üzleti igényeket, így minden adatvezérelt szervezet nélkülözhetetlen eszközei.

Alex McFarland mesterséges intelligencia újságíró és író, aki a mesterséges intelligencia legújabb fejleményeit vizsgálja. Számos AI startup vállalkozással és publikációval működött együtt világszerte.