Kapcsolatba velünk

Best Of

A 10 legjobb ETL-eszköz (2024. július)

korszerűsített on

A Unite.AI elkötelezett a szigorú szerkesztői szabványok mellett. Kompenzációt kaphatunk, ha rákattint az általunk ellenőrzött termékek linkjére. Kérjük, tekintse meg a mi kapcsolt vállalkozás közzététele.

Egy adatvezérelt szervezet számára kulcsfontosságú, hogy minden információhoz központi forrás álljon rendelkezésre, különben nehéz tájékozott előrejelzéseket tenni. Sok vállalat az ETL-hez fordul, hogy kontextust biztosítson adatainak. 

Az ETL, amely az „extract, transform, load” rövidítése, egy szabványos modell, amellyel a vállalatok több forrásból származó adatokat integrálhatnak egyetlen központi adattárba. Ami az ETL-eszközöket illeti, ezek olyan szoftverek, amelyeket kifejezetten arra terveztek, hogy támogassák az ETL-folyamatokat, mint például a különböző forrásokból származó adatok kinyerése, az adatok súrolása és tisztítása a magasabb minőség elérése érdekében, valamint mindezek adattárházakba való konszolidálása. Az ETL-eszközök segítségével egyszerűsítheti az adatkezelési stratégiákat, és szabványosított megközelítéssel javíthatja az adatminőséget. 

Az ETL eszközöknek számos előnye van, például: 

  • Magasabb minőség: Az ETL-eszközök javítják az adatminőséget azáltal, hogy átalakítják a különböző adatbázisokból, alkalmazásokból és rendszerekből származó adatokat, hogy azok megfeleljenek bizonyos belső és külső megfelelőségi követelményeknek. Kontextust is biztosítanak a releváns adatokhoz, ami jobbá teszi azokat a döntéshozatali folyamatokban.
  • Jobb konzisztencia: Az ETL-eszközökkel leegyszerűsítheti az elemzést azáltal, hogy az adatokat az univerzális szabványok szerint alakítja át. A számítások és előrejelzések pontosabbá válnak, ha az összes adatot összegyűjtik és kereshetővé teszik.
  • Gyorsabban: Több adatforrás lekérdezésének megszüntetésével a döntéshozatal sebessége növelhető. 

Számos nagyszerű ETL-eszköz van a piacon, ezért vessünk egy pillantást a legjobbak közül: 

1. Integrálja

Az Integrate.io áttekintése

Az Integrate.io-t széles körben az egyik legjobb ETL-eszköznek tekintik a piacon. Ez egy felhő alapú ETL adatintegrációs platform, amely megkönnyíti több adatforrás egyesítését. A platform egyszerű, intuitív interfésszel rendelkezik, amely lehetővé teszi adatfolyamok építését számos forrás és cél között. 

A platform emellett bármilyen adatmennyiséggel vagy felhasználási esettel jól skálázható, és lehetővé teszi az adatok zökkenőmentes összesítését raktárakba, adatbázisokba, operációs rendszerekbe és adattárakba. 

Több mint 100 népszerű adattár és SaaS-alkalmazáscsomag található az Integrate.io-val, köztük a MongoDB, a MySQL, az Amazon Redshift, a Google Cloud Platform és a Facebook. 

Amellett, hogy rendkívül méretezhető és biztonságos, a platform számos funkciót kínál. Az egyik ilyen funkció a Field Level Encryption, amely lehetővé teszi az adatmezők titkosítását és visszafejtését saját titkosítási kulcsuk használatával. 

Íme néhány az Integrate.io fő előnyei: 

  • Nagyon skálázható és biztonságos
  • Felhő alapú ETL platform
  • Könnyen egyesíthet több adatforrást
  • Egyszerű, intuitív kezelőfelület

Látogassa meg az Integrálás → lehetőséget

2. Talend

Az adatbizalom fontos a Talendnek és ügyfeleinknek

Egy másik nagyszerű ETL-eszköz a Talend Data Integration, amely egy nyílt forráskódú ETL-adatintegrációs megoldás, amely mind a helyszíni, mind a felhőben kompatibilis adatforrásokkal. A platform több száz előre beépített integrációt tartalmaz. 

A nyílt forráskódú verzió mellett a Talend fizetős adatkezelési platformot is kínál, amely további eszközöket és funkciókat tartalmaz a termelékenység, a tervezés, a kezelés, a megfigyelés és az adatkezelés érdekében. 

A Gartner Magic Quadrant for Data Integration Tools jelentésében a Talendet „vezetőnek” jelölték meg. 

Íme néhány a Talend fő előnyei: 

  • Nyílt forráskódú és fizetős verziók
  • Eszközök a tervezéshez, a termelékenységhez, az adatkezeléshez és még sok máshoz
  • Kompatibilis a helyszíni és a felhőben lévő adatforrásokkal
  • Univerzális adatintegrációs eszköz

Látogassa meg a Talend → oldalt

3. IBM DataStage

Az IBM DataStage egy kiváló adatintegrációs eszköz, amely a kliens-szerver tervezésre összpontosít. Kivonja, átalakítja és betölti az adatokat a forrásból a célpontba. Ezek a források lehetnek fájlok, archívumok, üzleti alkalmazások és egyebek. 

A vállalkozások a DataStage segítségével segítik az üzleti elemzést minőségi adatok biztosításával. Kapcsolóként működik számos különböző rendszer között, és képes kezelni az adatkinyerést, a fordítást és a betöltést, ezért a sütőiparban sokan kedvelik. 

A DataStage igény szerint frissíthető és szinkronizálható, megbízható és rugalmas. Egyszerű integrációt és egyetlen interfészt kínál a heterogén források integrálásához. Az eszköz emellett optimalizálja a hardverhasználatot, támogatja az adatgyűjtést és az integrációt, valamint hatékony és hatékony módot kínál az adatintegráció felépítésére, telepítésére, frissítésére és kezelésére. 

Íme néhány az IBM DataStage fő előnyei:

  • Kliens-szerver tervezés
  • Kivonja, átalakítja és betölti az adatokat egy forrásból a célba
  • Javítja az üzleti elemzést
  • Sok különböző rendszert kapcsol össze

Látogassa meg az IBM DataStage → oldalt

4. Oracle Data Integrator

Adatok integrálása

Az Oracle Data Integrator (ODI) átfogó adatintegrációs megoldás az Oracle adatkezelési ökoszisztémájának része. Kiváló választás azok számára, akik már használnak más Oracle alkalmazásokat, mint például a Hyperion Financial Management vagy az Oracle E-Business Suite (EBS). 

Az Oracle Data Integrator helyszíni és felhőverziókat is kínál. Az ODI egyik egyedibb tulajdonsága, hogy támogatja az ETL-munkaterheléseket, ami sok felhasználó számára hasznos lehet. Ez egy csupaszabb eszköz, mint a listán szereplő többi eszköz. 

Az ODI az adatintegrációs kérések széles spektrumát támogatja, például a nagy volumenű kötegelt betöltéseket és a szolgáltatás-orientált architektúra adatszolgáltatásokat. Az eszköz támogatja a párhuzamos feladatvégrehajtást is, ami elősegíti a gyorsabb adatfeldolgozást. 

Íme néhány az Oracle Data Integrator fő előnyei: 

  • Az Oracle adatkezelési ökoszisztémájának része
  • Helyszínen és felhőben
  • Támogatja az ETL munkaterheléseket
  • Párhuzamos feladatvégrehajtás

Látogassa meg az Oracle-t →

5. Fivetran

Az adatkezelési folyamat kényelmesebbé tétele érdekében a Fivetran sokféle eszközplatformot kínál. A szoftver segít az API-frissítések kezelésében, és percek alatt lekéri a legfrissebb adatokat az adatbázisból. 

Ez egy felhőalapú ETL-megoldás, amely támogatja az adatintegrációt olyan adattárházakkal, mint a Redshift, a BigQuery, az Azure és a Snowflake. A Fivetran egyik legnagyobb értékesítési pontja az adatforrások tömbje, közel 90 lehetséges SaaS-forrással és egyéni integrációk hozzáadásának lehetőségével. 

Íme néhány a Fivetran fő előnyei: 

  • Kényelmes adatkezelés
  • Változatos szerszámplatform
  • API-frissítések kezelése
  • Felhőalapú megoldás

Látogassa meg a Fivetran → oldalt

6. Öltés

Bevezetés a Stitch-be, kód nélküli ETL

A nyílt forráskódú ELT (extract, load, transform) adatintegrációs platform, a Stitch még egy kiváló választás. A Talendhez hasonlóan a Stitch fizetős szolgáltatási szinteket kínál a fejlettebb használati esetekhez és nagyobb számú adatforráshoz. A Stitch-et a Talend tulajdonképpen 2018-ban vásárolta meg.

A platform önkiszolgáló ELT-t és automatizált csővezetékeket kínál, ami kiemeli. Úgy tervezték, hogy több mint 130 platformból, szolgáltatásból és alkalmazásból származó adatokat szerezzen be. 

Az eszköz az összes információt egy adattárházban központosítja, és mivel nyílt forráskódú, a fejlesztőcsapatok kiterjeszthetik az eszközt további források és szolgáltatások támogatására. 

Íme néhány a Stitch fő előnyei:

  • Nyílt forráskódú ELT platform
  • Fizetett szolgáltatási szintek
  • Önkiszolgáló ELT és automatizált csővezetékek
  • Forrásadatok több mint 130 platformból, szolgáltatásból és alkalmazásból

Látogasson el a Stitch → oldalra

7. Informatika PowerCenter

A metaadatok által vezérelt Informatica PowerCenter célja az üzleti és informatikai csapatok közötti együttműködés javítása, valamint az adatfolyamok egyszerűsítése. Az eszköz olyan fejlett adatformátumokat tud elemezni, mint a JSON, XML és PDF. Ezenkívül képes automatikusan érvényesíteni az átalakított adatokat a meghatározott szabványok érvényesítése érdekében. 

A funkciókban gazdag vállalati adatintegrációs platform egy újabb eszköz az Informatica adatkezelési csomagjában. A PowerCenter egy nagyvállalati szintű, adatbázis-semleges megoldás, amely nagy teljesítményt és kompatibilitást biztosít különböző adatforrásokkal. 

A PowerCenter előre beépített átalakítást, magas rendelkezésre állást és optimalizált teljesítményt is kínál. 

Íme néhány az Informatica PowerCenter fő előnyei:

  • Javítja az üzleti és informatikai csapatok közötti együttműködést
  • Egyszerűsíti az adatfolyamokat
  • A speciális adatformátumokat elemzi
  • Nagy teljesítmény és kompatibilitás 

Látogassa meg az Informatika → oldalt

8. SAS adatkezelés

A SAS Data Management egy adatintegrációs platform, amelyet arra terveztek, hogy összekapcsolja a különféle forrásokból, például a felhőből, a régebbi rendszerekből és az adatforrásokból származó adatokat. Ezen integrációk összekapcsolásával holisztikus képet alkothat az üzleti folyamatokról, és optimalizálhatja a munkafolyamatokat. 

A platform rendkívül rugalmas, és számos számítástechnikai környezetben és adatbázisban működhet. Harmadik féltől származó adatmodellező eszközökkel is integrálható, ami kiváló vizualizációkat tesz lehetővé. 

Íme néhány a SAS Data Management főbb előnyei: 

  • Összekapcsolja a különböző forrásokból származó adatokat
  • Holisztikus képet alkot az üzleti folyamatokról
  • Optimalizálja a munkafolyamatokat
  • Számos számítástechnikai környezetben működik

Látogasson el a SAS Data Management → oldalra

9. Pentaho

Mesterséges intelligencia és gépi tanulás egyszerűsítve a Pentaho segítségével

A Hitachi Vantara, Pentaho által kínált nyílt forráskódú platform adatintegrációra és elemzésre szolgál. Választhatja a Pentaho ingyenes közösségi kiadását, vagy vásárolhat kereskedelmi licencet a vállalati kiadáshoz. 

A Pentaho felhasználóbarát felületet kínál, amelyet még a kezdők is használhatnak robusztus adatfolyamok építésére. A platform kezeli az adatintegrációs folyamatokat, például az adatok rögzítését, tisztítását és tárolását szabványos formátumban. 

Az eszköz megosztja az információkat a végfelhasználókkal elemzés céljából, és támogatja az IoT-technológiák adathozzáférését a gépi tanulás elősegítése érdekében. 

Íme néhány a Pentaho főbb előnyei: 

  • Nyílt forráskódú platform
  • Ingyenes közösségi vagy vállalati kiadás
  • Felhasználóbarát felület kezdőknek
  • Támogatja az IoT-technológiák adathozzáférését

Látogassa meg Pentahot →

10. AWS ragasztó

Az AWS ragasztó áttekintése | Amazon webszolgáltatások

A legjobb ETL-eszközök listáját az AWS Glue zárja, amely az Amazon Web Services által kínált teljes körűen felügyelt ETL-szolgáltatás. Az eszközt kifejezetten a big data és az analitikai munkaterhelésekhez tervezték. 

Az AWS Glue egy teljes körű ETL-ajánlat, amelynek célja, hogy az ETL-munkaterheléseket könnyebbé és jobban integrálhatóvá tegye a nagyobb AWS-ökoszisztémával. Az eszköz egyik egyedibb tulajdonsága, hogy kiszolgáló nélküli, vagyis az Amazon automatikusan ellátja a szervert, és a munkaterhelés befejezése után leállítja.

A szolgáltatás különféle funkciókat is kínál, például munkaütemezést és AWS Glue szkriptek tesztelését. 

Íme az AWS ragasztó néhány fő előnyei: 

  • Teljesen felügyelt ETL szolgáltatás
  • Nagy adatforgalmi és elemzési munkaterhelésekhez tervezték
  • Megkönnyíti az ETL-munkaterhelést
  • Automatikusan kiépíti és leállítja a szervert a munkaterhelésekhez

Látogassa meg az AWS Glue → oldalt

Összegzésként

Összefoglalva, az ETL (extract, transform, load) eszközök létfontosságúak minden adatvezérelt szervezet számára, mivel minden információ központi tárházát biztosítják. Ezek az eszközök javítják az adatok minőségét, konzisztenciáját és az elemzés gyorsaságát, így nélkülözhetetlenek az adatok hatékony felhasználására törekvő vállalkozások számára. Az ETL eszközök leegyszerűsítik az adatkezelést azáltal, hogy különböző forrásokból nyerik ki az adatokat, átalakítják azokat a megfelelőségi szabványoknak megfelelően, és betöltik az adattárházakba. A számos rendelkezésre álló lehetőségnek köszönhetően a szervezetek kiválaszthatják az igényeiknek leginkább megfelelő eszközt, biztosítva a zökkenőmentes integrációt, a jobb döntéshozatalt és az optimalizált munkafolyamatokat. A magas színvonalú adatkezelési megoldások iránti kereslet növekedésével az ETL-eszközök továbbra is döntő szerepet játszanak az adatvezérelt stratégiák sikerében.

Alex McFarland mesterséges intelligencia újságíró és író, aki a mesterséges intelligencia legújabb fejleményeit vizsgálja. Számos AI startup vállalkozással és publikációval működött együtt világszerte.