Kapcsolatba velünk

Tanúsítványok

10 legjobb azonnali mérnöki tanfolyam (2024. július)

korszerűsített on

A Unite.AI elkötelezett a szigorú szerkesztői szabványok mellett. Kompenzációt kaphatunk, ha rákattint az általunk ellenőrzött termékek linkjére. Kérjük, tekintse meg a mi kapcsolt vállalkozás közzététele.

A mesterséges intelligencia folyamatosan fejlődő világában az azonnali tervezés művészete kulcsfontosságú készségkészletté vált a szakemberek és a rajongók számára egyaránt. Ahogy a mesterséges intelligencia rendszerek, különösen a nyelvi modellek, mint például a GPT, egyre kifinomultabbá válnak, az ezekkel a modellekkel való hatékony kommunikáció képessége rendkívül fontossá vált. Az azonnali tervezés lényegében az inputok tervezésének mestersége, amelyek irányítják ezeket az AI-rendszereket a legpontosabb, legrelevánsabb és legkreatívabb kimenetek előállításához.

De mi is pontosan az azonnali tervezés, és miért vált ilyen divatos szóvá a technológiai közösségben?

Az azonnali tervezés a bemenetek (vagy „felszólítások”) létrehozásának művészete és tudománya a generatív AI-modellek hatékony irányításához és interakciójához, különösen a nagy nyelvi modellekhez (LLM), például a ChatGPT-hez. Ez magában foglalja a kérdések vagy kijelentések oly módon történő megfogalmazását, hogy kihasználja a mesterséges intelligencia képességeit konkrét, releváns és pontos kimenetek előállítására.

Ez a terület a nyelvészet, a számítástechnika és a kreatív gondolkodás metszéspontjában helyezkedik el. Ehhez meg kell érteni, hogy az AI-modellek hogyan dolgozzák fel az információkat, és kreatív érintésre van szükség ahhoz, hogy az utasításokat a kívánt eredményhez igazítsák. A cél az AI-válaszok hatékonyságának és alkalmazhatóságának maximalizálása, legyen szó szöveg, kód, képek generálásáról vagy akár komplex problémamegoldásban való részvételről.

E virágzó terület elismeréseként összeállítottuk a legjobb azonnali mérnöki kurzusok listáját. Legyen Ön egy tapasztalt mesterséges intelligencia gyakorló, vagy egy kíváncsi újonc, ezek a tanfolyamok felbecsülhetetlen értékű betekintést nyújtanak a gyors tervezés árnyalataiba. A nyelvi modellek alapelveinek megértésétől a speciális alkalmazásokhoz szükséges fejlett technikák elsajátításáig ezek a tanfolyamok a tudás és készségek széles spektrumát fedik le.

1. Prompt Engineering Specialization (Vanderbilti Egyetem)

A Vanderbilt Egyetem által kínált „Prompt Engineering Specialization” egy kivételes program, amelynek célja, hogy a tanulókat az azonnali mérnöki szakértőkké alakítsa. Ez az átfogó, három tanfolyamból álló sorozat az alapoktól a haladó technikákig vezet el, lehetővé téve a Generatív AI teljes potenciáljának kihasználását. A specializáció középpontjában a gyakorlati, gyakorlati tanulás áll, biztosítva, hogy a hallgatók ne csak megértsék az elméleteket, hanem hatékonyan tudják alkalmazni azokat különböző kontextusokban.

A specializáció a „Prompt Engineering for ChatGPT” kurzussal kezdődik, amely 18 órát ölel fel, és lenyűgöző, 4.8-as értékelést kapott több mint 2,000 résztvevőtől. Itt a tanulók elmélyülnek a nagy nyelvi modellekhez, például a ChatGPT-hez hasonló promptok készítésének művészetébe, és megtanulják, hogyan tudják kihasználni képességeiket számos alkalmazáshoz. A második kurzus, a „ChatGPT Advanced Data Analysis” a feladatok ChatGPT kódértelmezőjének használatával történő automatizálására összpontosít. Ez a 10 órás, szintén magasra értékelt, 4.8-as kurzus többek között a dokumentumkezelés és az adatkinyerés automatizálására tanítja a hallgatókat. Az utolsó kurzus, a „Megbízható generatív AI” egy 8 órás utazás az AI-kimenetek megbízhatóságának és bizalmának biztosításába.

Főbb jellemzők

  • Mélyreható tanulás: Az alapfogalmaktól a haladó mérnöki ismeretekig.
  • Praktikus projektek: Gyakorlati gyakorlatok gyors mérnöki készségek fejlesztéséhez és finomításához.
  • Változatos alkalmazások: Tanulja meg alkalmazni ezeket a készségeket különféle kontextusokban, például automatizálásban, adatelemzésben és problémamegoldásban.
  • Alkalmazott tanulási projekt: Valós alkalmazások, a közösségi médiában közzétett bejegyzésektől a bonyolult problémamegoldásig mesterséges intelligencia segítségével.
  • Szakértői utasítás: Tanuljon a terület egyetemi és iparági szakértőitől.
  • Tanúsítvány: Szerezzen karrierbővítő bizonyítványt a Vanderbilt Egyetemen.

Ez a kurzus ideális azoknak az egyéneknek, akik mélyen szeretnék megérteni és hatékonyan alkalmazni a gyors mérnöki ismereteket szakmai, tudományos vagy személyes törekvéseikben.

2. Generatív AI: Prompt Engineering Basics (IBM)

Az IBM által kínált „Generative AI: Prompt Engineering Basics” (Generatív AI: Prompt Engineering Basics) alapvető kurzus azoknak a kezdőknek, akik szeretnének erős alapot teremteni az azonnali tervezés területén. Ezt a 7 órás tanfolyamot úgy alakították ki, hogy rugalmas tanulási élményt nyújtson, és tökéletes azoknak a szakembereknek, diákoknak és rajongóknak, akik szívesen fedezik fel a generatív AI világát. A kurzus úgy épül fel, hogy átfogó ismereteket nyújtson a gyors mérnöki koncepciókról, a legjobb gyakorlatokról és gyakorlati technikákról.

A kurzus három jól felépített modulra oszlik, amelyek mindegyike az azonnali tervezés különböző aspektusaira összpontosít. Az 1. modul bemutatja az azonnali tervezés fogalmát a generatív AI-ban, kiemelve a hatékony felszólítások írásának legjobb gyakorlatait. A 2. modul mélyebbre ás a konkrét technikákban és megközelítésekben a generatív AI-modell válaszok pontosságának és relevanciájának fokozása érdekében. Az utolsó modul egy osztályozott kvízt, egy gyakorlati projektet és opcionális tartalmat tartalmaz, amely kiterjed a képgenerálási promptokra és az IBM Prompt Lab eszközére.

Főbb jellemzők

  • Kezdő-barát: Széles közönség számára készült, beleértve az előzetes tapasztalattal nem rendelkező szakembereket és rajongókat is.
  • Rugalmas tanulás: Tanuljon saját tempójában a különböző ütemtervekhez igazodó kurzusstruktúrával.
  • Átfogó modulok: Az azonnali tervezés alapvető fogalmai, technikái és gyakorlati gyakorlata.
  • Változatos technikák: Fedezze fel a nulla-lövés, a kevés felvétel, az interjúminta, a gondolati lánc és a gondolatfa technikákat.
  • Ipari eszközök: Bevezetés az olyan eszközökbe, mint az IBM Watsonx Prompt Lab, a Spellbook és a Dust a gyakorlati gyors tervezés érdekében.
  • Gyakorlati tapasztalat: Vegyen részt laborokban és egy végső projektben, hogy a tanult fogalmakat a valós világban alkalmazza.
  • Iparági szakértői betekintések: Szerezzen betekintést a gyakorló szakemberektől a hatékony azonnali kivitelezésről és a szerszámhasználatról.
  • Karrier bizonyítvány: Szerezzen egy megosztható tanúsítványt a befejezés után, amivel értéket ad szakmai profiljához.

Ez a kurzus kiváló választás azok számára, akik a gyors mérnöki pályán kezdik meg útjukat, szilárd alapokat kínálva a területen, és felvértezi a tanulókat azokkal a készségekkel, amelyekkel hatékonyan irányíthatják az AI-modelleket a kívánt eredmények felé.

3. Prompt Engineering generatív AI-val (edureka)

Az Edureka „Prompt Engineering with Generative AI” kurzusa vezető iparági szakemberek által szakszerűen kidolgozott program, amely olyan egyének számára készült, akik szívesen elmélyülnek az AI-vezérelt kreativitásban és az azonnali tervezés gyakorlati alkalmazásaiban. Ezt az átfogó kurzust arra szabták, hogy a tanulók elsajátítsák azokat a készségeket, amelyek segítségével hatékonyan használhatják fel az utasításokat testreszabott szövegek, kódok és egyebek generálásához, átalakítva a problémamegoldás környezetét. Ideális platform bárki számára, aki úttörő lenni a mesterséges intelligencia innovációjának területén.

A kurzus öt mélyreható modulon keresztül bontakozik ki, amelyek mindegyike az azonnali tervezés és a generatív AI egy-egy külön aspektusára összpontosít. A „Generatív AI és iparági alkalmazásai” címmel kezdődik, amely bemutatja a Generatív AI alapelveit, a különféle generatív modelleket, azok alkalmazásait és etikai megfontolásokat. Az út az „NLP és a mély tanulással” folytatódik, belemerülve a természetes nyelvi feldolgozás lényegébe, a mély tanulás NLP-ben betöltött szerepébe és a neurális hálózatok alapfogalmaiba. A harmadik modul, az „Autoencoderek és GAN-ok” az automatikus kódolók és a generatív ellenséges hálózatok területére kalandozik, feltárva ezek architektúráját, képzését és változatos alkalmazásait.

A tanfolyam előrehaladtával a „Nyelvmodellek és Transzformátor-alapú Generatív Modellek” kerülnek a középpontba, megvilágítva a különböző nyelvi modelleket, a Transformer architektúrát és a fejlett modelleket, mint például a GPT és a BERT. A betetőző modul, a „Prompt Engineering” teljes egészében az azonnali tervezés alapelveinek és gyakorlatának szentelve, magában foglalja az azonnali tervezési stratégiákat, a felszólítások típusait és a hatékony felszólítások elkészítésének művészetét.

Főbb jellemzők

  • Szakértően válogatott tartalom: Az iparág vezetői által kifejlesztett termék a relevancia és a praktikum biztosítása érdekében.
  • Széleskörű tanterv: A mesterséges intelligencia alapjaitól a kifinomult azonnali mérnöki technikákig mindent felölel.
  • Fókuszban a gyakorlati alkalmazások: Nagy hangsúlyt fektetnek a promptok használatára a valós problémamegoldáshoz a különböző tartományokban.
  • Részletes moduláris megközelítés: Minden modul alapos betekintést nyújt a generatív AI és az azonnali tervezés meghatározott területeibe.
  • Naprakész iparági témák: Tartalmazza az AI modellek és alkalmazásaik legújabb fejlesztéseit.
  • Praktikus tanulás: Lehetőségek gyakorlati alkalmazásra és kísérletezésre különféle AI eszközökkel és modellekkel.
  • Karrierépítés: Ideális azoknak a szakembereknek, akik a fejlett mesterséges intelligencia készségeket szeretnék integrálni képességeikbe.

Ez a kurzus tökéletesen illeszkedik azok számára, akik átfogó ismereteket keresnek a generatív mesterséges intelligenciáról és annak gyakorlati alkalmazásairól az azonnali tervezésben, értékes ismereteket és készségeket kínálva bármely AI-szakember vagy -rajongó számára.

4. ChatGPT teljes tanfolyam: kezdőktől haladókig (edureka)

A „ChatGPT Complete Course: Beginners to Advanced” egy átfogó program azok számára, akik szívesen elsajátítanák a generatív mesterséges intelligencia elsajátítását, a ChatGPT-re összpontosítva. Ez a tanfolyam az azonnali tervezést, a beépülő modulok integrációját és a ChatGPT API használatát ismerteti, és betekintést nyújt a legújabb fejlesztésekbe, mint például a GPT-4 és a ChatGPT Plus. Olyan tanulók számára készült, akiknek az a célja, hogy kitűnjenek a folyamatosan fejlődő digitális technológiai térben.

A kurzus öt kulcsmodulból áll, amelyek mindegyike egyedi perspektívát kínál a ChatGPT-ről és annak alkalmazásairól:

  1. A ChatGPT bemutatása lefedi a Generative AI és a ChatGPT alapjait, beleértve annak alkalmazásait és az ember-AI együttműködés jövőjét.
  2. Prompt Engineering és ChatGPT beépülő modulok elmélyül az azonnali tervezési alapismeretekben, alkalmazásaiban és a ChatGPT-válaszok javításában.
  3. ChatGPT a termelékenységért bemutatja a ChatGPT használatát különböző területeken, mint például az adattudomány, a marketing és a projektmenedzsment.
  4. ChatGPT fejlesztőknek a programozásra, a hibakeresésre és a ChatGPT-vel való API-integrációra összpontosít.
  5. GPT-modellek és a ChatGPT finomhangolása feltárja a GPT-modellek architektúráját és finomhangolását, beleértve az adat-előkészítési és képzési folyamatokat.

Ez a kurzusstruktúra holisztikus tanulási élményt biztosít, ötvözi az elméleti ismereteket a gyakorlati alkalmazásokkal.

Főbb jellemzők

  • Átfogó tanterv: A ChatGPT lefedése az alapoktól a haladó alkalmazásokig.
  • Gyakorlati projektek: Valós esettanulmányok gyakorlati tanuláshoz.
  • Hangsúly a gyors tervezésen: Az azonnali tervezésre és a ChatGPT API integrációra összpontosít.
  • A mesterséges intelligencia legújabb fejlesztései: Betekintés olyan fejlesztésekbe, mint a GPT-4 és a ChatGPT Plus.
  • Sokoldalú eszközkészlet expozíció: Beleértve a Pythont, a Java-t, a TensorFlow-t és a Keras-t.
  • Karrierfejlesztés: Ideális azoknak az egyéneknek, akik a mesterséges intelligencia és a digitális technológia területén fejlesztik készségeiket.

Ez a kurzus értékes forrás bárki számára a kezdőktől a haladókig, akik szeretnének elmélyülni a ChatGPT világában és annak változatos alkalmazásaiban.

5. Prompt Engineering a ChatGPT-hez (Vanderbilt Egyetem)

A Vanderbilt Egyetem „Prompt Engineering for ChatGPT” című kurzusa olyan szakértelemmel ruházza fel a tanulókat, hogy hatékonyan tudjanak dolgozni olyan nagy nyelvi modellekkel, mint a ChatGPT. A Prompt Engineering Specialization program része, amelynek célja, hogy bemutassa a gyors mérnöki tevékenység átalakító erejét az élet és az üzleti élet különböző területein; Ez a kurzus tökéletes mindenki számára, aki a generatív AI-eszközök használatának elsajátítására törekszik.

A kurzus hat modulból áll, amelyek a ChatGPT és a hasonló nagy nyelvi modellek jelentőségére összpontosítanak számos alkalmazásban. Azzal kezdődik, hogy hangsúlyozza annak fontosságát, hogy megértsük, hogyan reagálnak ezek a modellek a természetes nyelvi felszólításokra. A tanterv az alapvető azonnali készítéstől a kifinomult technikákig halad, amelyek célja a különböző területeken átívelő összetett problémák megoldása.

A tanulók felfedezhetik a ChatGPT hatalmas lehetőségeit olyan feladatokban, mint az írás, az összegzés, a játék, a tervezés, a szimuláció és a programozás. A kurzus célja, hogy erős, gyors mérnöki készségeket építsen ki, így a hallgatók jártasakká válnak a nagy nyelvi modellek használatában a különféle feladatokhoz a munkájukban, az üzleti életben és a magánéletükben.

Főbb jellemzők

  • Átfogó tanterv: A nagy nyelvi modellek hatékony azonnali tervezésére összpontosít.
  • Praktikus alkalmazás: A ChatGPT különféle felhasználásait mutatja be személyes és szakmai környezetben.
  • Képességfejlesztés: Hangsúlyozza a gyors íráskészség fejlesztését a fokozott termelékenység érdekében.
  • Széles közönség felhívása: Mindenkinek megfelelő, aki rendelkezik alapvető számítógép-használati ismeretekkel.
  • Problémamegoldó fókusz: Felkészíti a tanulókat az összetett problémák megoldására, gyors tervezéssel.

Ez a kurzus ideális azok számára, akik mélyen szeretnének elmélyülni a generatív mesterséges intelligencia világában, és lehetőséget kínálnak arra, hogy jártassá váljanak az azonnali tervezés gyorsan fejlődő területén.

6. ChatGPT Prompt Engineering fejlesztőknek (DeepLearning.AI/OpenAI)

A DeepLearning.AI által kínált „ChatGPT Prompt Engineering for Developers” kurzus célja, hogy elmerítse a feltörekvő mérnököket a precíz és vonzó mesterségesintelligencia-válaszok létrehozásának művészetébe. Isa Fulford az OpenAI-tól és Andrew Ng a DeepLearning.AI-tól készített ez a kurzus túlmutat a webes felületek azonnali létrehozásának alapjain, és az LLM-ek kihasználására összpontosít az API-hívásokon keresztül generatív AI-alkalmazások létrehozására.

Ez a kurzus gyakorlati megközelítésével tűnik ki, valós példákat is beépítve az azonnali tervezés alapos megértéséhez. A szoftverfejlesztés ösztönzésének bevált gyakorlataival kezdődik, lefedve az olyan alapvető területeket, mint az összetett információk összegzése, a hiányos adatokból való következtetés, a szövegstílusok átalakítása és az ötletek részletes narratíváinak bővítése fejlett gépi tanulási technikák segítségével.

Ezenkívül a kurzus a gyors könyvtárak hatékony kezelésével foglalkozik, amely kulcsfontosságú készség az azonnali mérnöki szerepkörökben. A tanulók széles körét szolgálja ki, a Python alapszintű ismeretekkel rendelkező kezdőktől a haladó gépi tanulási mérnökökig, akik szeretnék felfedezni az azonnali tervezés és az LLM-ek használatának élvonalát.

Főbb jellemzők

  • Mélyreható tanulás: Átfogó útmutatót kínál a gyors tervezéshez a fejlesztők számára.
  • Gyakorlati megközelítés: A valós alkalmazásokra és gyakorlati példákra helyezi a hangsúlyt.
  • Változatos készségfejlesztés: A szöveg összegzése, következtetése, átalakítása és kiterjesztése AI segítségével.
  • Gyors könyvtárkezelés: Megtanítja a prompt könyvtárak hatékony szervezését és használatát.
  • Széles közönség felhívása: Alkalmas kezdő Python ismeretekkel és haladó mérnökök számára.
  • Szakértő alkotók: Az OpenAI és a DeepLearning.AI neves szakemberei fejlesztették ki.

Ez a kurzus ideális mindazok számára, akik a gyors mérnöki ismeretek elsajátítására törekednek, akár kezdők, akár előre akarnak lépni ezen a területen, alapvető készségeket biztosítva az AI szoftverfejlesztésben való kihasználásához.

7. Bevezető kurzus az azonnali tervezésről (LearnPrompting)

A LearnPrompting „Introductory Course on Prompt Engineering” ideális belépési pontot kínál az AI azonnali tervezés világába. Ez az ingyenes tanfolyam kezdőknek és haladóknak egyaránt készült, átfogó áttekintést nyújtva az AI-koncepciókról és a bonyolult, gyors mérnöki technikákról. A kiváló minőségű tartalomról és hatékonyságáról híres kurzus alapvető útmutató a generatív mesterséges intelligencia összetettségéhez, amely kulcsfontosságú a számítástechnika modern világában.

A kurzus átgondolt felépítésű, az AI-rendszerek és alkalmazásaik bemutatásával kezdődik, mielőtt belemerülne az azonnali tervezés alapjaiba. Arra vonatkozik, hogyan működnek a beviteli promptok olyan nyelvi modellekben, mint a ChatGPT. A mélyreható tanulási modulok olyan témákat feszegetnek, mint a neurális hálózatok és a gépi tanulási technikák, így elérhetővé és érthetővé teszik az összetett tantárgyakat.

A kurzus kiemelkedő jellemzője a gyakorlati megközelítés, amely gyakorlati tapasztalatokat kínál a hallgatóknak a valós generatív AI-alkalmazásokkal kapcsolatban. Ez nemcsak az elméleti ismereteket bővíti, hanem gyakorlati készségekkel is felvértezi a tanulókat, amelyek alkalmazhatók azonnali mérnöki szerepkörökben vagy hasonló, mesterséges intelligenciamodelleket magában foglaló pozíciókban.

A kurzus számos témát ölel fel, beleértve a felszólítást, a szerepkéréseket, a néhány lépésben történő felszólítást, a technikák kombinálását, a formalizálást, a chatbot alapjait, az LLM-beállításokat és az LLM-ek buktatóit. Az egyes koncepciókat vizuális segédeszközök és példák kísérik, amelyek vonzó és kontextuális tanulási élményt biztosítanak.

Főbb jellemzők

  • Átfogó lefedettség: Az alapvető AI-koncepcióktól a haladó mérnöki technikákig.
  • Hozzáférhető tanulás: Az összetett témákat könnyen érthető modulokra bontja.
  • Gyakorlati tapasztalatok: Gyakorlati munka valós AI-alkalmazásokkal.
  • Változatos témák: Az azonnali tervezés különböző szempontjainak mélyreható feltárása.
  • Lebilincselő tanítási módszerek: Vizuális segédeszközök és példák használata a megértés javítására.
  • Szabad hozzáférés: Minőségi mesterséges intelligencia oktatás mindenki számára elérhetővé tétele.

A LearnPrompting e bevezető kurzusa tökéletes mindenki számára, aki be akar lépni a mesterséges intelligencia azonnali tervezésének világába, szilárd alapot és gyakorlati készségeket kínálva, amelyek elengedhetetlenek a sikerhez ezen a területen.

8. Rendszerek kiépítése a ChatGPT API-val (DeepLearning.AI)

A „Rendszerépítés a ChatGPT API-val” egy speciális kurzus, amely többlépcsős rendszerek hatékony felépítését tanítja nagy nyelvi modellek használatával. Ez a kurzus ideális azoknak a tanulóknak, akik összetett munkafolyamatokat szeretnének automatizálni, és új fejlesztési lehetőségeket kívánnak felszabadítani. Isa Fulford az OpenAI-tól és Andrew Ng a DeepLearning.AI-tól tanított, és a népszerű „ChatGPT Prompt Engineering for Developers”-re épít, és betekintést nyújt olyan kifinomult rendszerek létrehozásába, amelyek dinamikusan kölcsönhatásba lépnek az AI-modellekkel.

A kurzus tömör, mégis gyakorlati ismeretekkel gazdag. A többlépcsős promptok használatának koncepciója köré összpontosul az összetett feladatok részfeladatok sorozatára történő felosztása, javítva az LLM-ek hatékonyságát és funkcionalitását. A legfontosabb tanulási pontok a következők:

  • Felszólítási láncok fejlesztése, amelyek az előző felszólítások befejezésére épülnek.
  • Olyan rendszerek létrehozása, ahol a Python-kód kölcsönhatásba lép mind az AI-kiegészítésekkel, mind az új promptokkal.
  • Ügyfélszolgálati chatbot építése a kurzusban tárgyalt összes technika felhasználásával.

A tanulók készségeket szereznek a felhasználói lekérdezések osztályozásában, a lekérdezések biztonsági szempontú kiértékelésében, valamint a gondolati lánc, többlépcsős érvelés érdekében végzett feladatok feldolgozásában. Annak ellenére, hogy egyórás kurzusról van szó, átfogó ismereteket nyújt a gyakorlati alkalmazásokról, beleértve a gyakorlati példákat és a beépített Jupyter notebookokat a tanított fogalmakkal való kísérletezéshez.

Főbb jellemzők

  • Hatékony rendszerépítés: Tanuljon meg többlépcsős rendszereket építeni LLM-ek segítségével.
  • Gyakorlati tanulási megközelítés: Gyakorlati példák a fogalmak egyszerű megértéséhez.
  • Szakértői utasítás: Isa Fulford és Andrew Ng iparági szakértők tanítják.
  • Interaktív tanulási eszközök: Beépített Jupyter notebookok a gyakorlati kísérletezéshez.
  • Speciális technikák: Összpontosítson a többlépcsős promptokra és Python-kód interakciókra.
  • Valós alkalmazások: Ügyfélszolgálati chatbotokhoz és biztonsági értékelésekhez alkalmazható készségek.

Ez a kurzus tökéletes azoknak, akik ismerik az AI-t, és szeretnék fejleszteni készségeiket a fejlett, mesterséges intelligencia által vezérelt rendszerek felépítésében. Akár befejezte a „ChatGPT Prompt Engineering for Developers” tanfolyamot, akár most kezdi, ez a tanfolyam értékes betekintést nyújt a ChatGPT API gyakorlati alkalmazásaiba.

9. Generatív mesterséges intelligencia alapjaira szakosodás (IBM)

Az IBM „Generative AI Fundamentals Specialization” programja egy átfogó program, amelynek célja a generatív AI alapvető koncepcióinak, modelljeinek, eszközeinek és alkalmazásainak mély megértése. Ez a specializáció ideális mindazok számára, akik a generatív AI-ban rejlő lehetőségeket szeretnék kihasználni munkahelyük, karrierjük és általános életük javításában. Alkalmas minden terület szakemberei számára, és nem igényel előzetes műszaki ismereteket vagy AI-val kapcsolatos ismereteket.

A specializáció öt rövid, önálló tempójú kurzusból áll, amelyek mindegyike körülbelül 3-5 órát vesz igénybe. Ezek a kurzusok számos témát fednek le, többek között:

  1. A generatív AI-alapmodellek alapfogalmai és képességei.
  2. Hatékony azonnali tervezési technikák a kívánt mesterségesintelligencia-eredmények hatékony felszólításához.
  3. A generatív mesterséges intelligencia építőelemei és alapmodelljei, mint például a GPT, a DALL-E és az IBM Granite.
  4. A generatív mesterséges intelligencia etikai vonatkozásai és szempontjai.
  5. A generatív AI gyakorlati alkalmazásai a karrier és a termelékenység növelésére.

A specializáció gyakorlati laborokat és projekteket is magában foglal, lehetővé téve a tanulók számára, hogy olyan népszerű eszközök és platformok használatával gyakorolhassanak, mint az IBM watsonx.ai, az OpenAI ChatGPT, a Stable Diffusion és a Hugging Face. Ezek a laborok gyakorlati tapasztalatot nyújtanak szöveg-, kép- és kódgenerálásról, azonnali mérnöki eszközökről és alapmodellekről.

Főbb jellemzők

  • Átfogó Megértés: Alapos betekintést nyerhet a generatív AI-koncepciókba, eszközökbe és alkalmazásokba.
  • Gyakorlati azonnali tervezés: Tanuljon meg hatékony felszólításokat írni a generatív mesterséges intelligencia modellekhez.
  • Etikai tudatosság: Beszélje meg a generatív mesterséges intelligencia korlátait és etikai szempontjait.
  • Karrierfejlesztés: Ismerje fel a generatív AI-ban rejlő lehetőségeket a szakmai készségek és a munkahelyi hatékonyság javításában.
  • Praktikus tanulás: Vegyen részt laboratóriumokban és projektekben népszerű AI-eszközök és platformok használatával.
  • megközelíthetőség: Alkalmas olyan tanulók számára, akik nem rendelkeznek előzetes mesterséges intelligencia-háttérrel, és különböző területeken dolgozó szakemberek számára hasznosak.

Ez a specializáció értékes forrás mindazok számára, akik szenvedélyesen kiaknázzák a generatív AI képességeit, és professzionális környezetben alkalmazzák azokat. Gyakorlati tudást és készségeket kínál, így ideális tanulási útvonal azok számára, akik újoncok a területen, vagy akik szeretnék jobban megérteni a generatív AI-technológiákat.

10. Generatív AI mindenki számára (DeepLearning.AI)

A DeepLearning.AI „Generatív AI mindenki számára” – az AI úttörője, Andrew Ng irányítása alatt – egyedülálló és hozzáférhető megközelítést kínál a generatív AI megértéséhez. Ez a kurzus azoknak szól, akik alapjaiban szeretnének megérteni, hogy mi a generatív mesterséges intelligencia, hogyan működik, milyen lehetőségei vannak és korlátai. Úgy tervezték, hogy lehetővé tegye az egyéneket és a szakembereket, hogy hatékonyan építsék be munkájukba a generatív AI-t.

A kurzus három alapos modulból áll:

  1. Bevezetés a generatív AI-ba: Ez a modul bemutatja a generatív mesterséges intelligencia alapjait, beleértve annak általános használati eseteit és technológiai lehetőségeit.
  2. Generatív AI-projektek: Itt a tanulók gyakorlati gyakorlatokon vesznek részt, gyakorlati forgatókönyvekben alkalmazzák a generatív mesterséges intelligenciát, és megtanulják a hatékony azonnali tervezést.
  3. Generatív AI az üzleti életben és a társadalomban: Ez a modul a generatív mesterséges intelligencia vállalkozásokra és társadalomra gyakorolt ​​szélesebb körű hatását tárja fel, elmélyülve annak lehetőségeiben és kockázataiban.

A kurzus során Andrew Ng végigvezeti a tanulókat a generatív mesterséges intelligencia árnyalatain, betekintést nyújtva a valós alkalmazásokba és a gyakori használati esetekbe. A kurzus a gyakorlati tapasztalatra helyezi a hangsúlyt, olyan gyakorlatokkal, amelyek célja az ismeretek mindennapi munkahelyi helyzetekben való alkalmazása és a fejlett mesterséges intelligencia felhasználások feltárása.

Főbb jellemzők

  • Alapvető megértés: Ismerje meg a generatív mesterséges intelligencia alapjait, funkcióit és korlátait.
  • Gyakorlati projektek: Gyakorlati gyakorlatok a generatív mesterséges intelligencia alkalmazásához különféle összefüggésekben.
  • Szakértői útmutatás: Útmutató Andrew Ng neves mesterségesintelligencia-szakértőtől.
  • Üzleti és társadalmi hatás: Betekintés a generatív AI üzleti és társadalomra gyakorolt ​​hatásaiba.
  • Mindenki számára elérhető: Úgy tervezték, hogy az AI tudást mindenki számára elérhetővé tegye, függetlenül a korábbi tapasztalatoktól.
  • Erősítő megközelítés: Felkészíti a tanulókat arra, hogy aktívan részt vegyenek a mesterséges intelligencia által vezérelt jövőben.

A Generatív AI mindenkinek ideális tanfolyam mindazok számára, akik szeretnék megérteni és alkalmazni a generatív AI-t munkájukban és életükben. Átfogó, mégis elérhető belépési pontot kínál az AI világába, így kiváló választás kezdőknek és azoknak, akik szeretnék bővíteni tudásukat ezen a területen.

Navigálás a mesterséges intelligencia tájon az azonnali tervezésen keresztül

Ezek a legjobb mesterséges intelligencia mérnöki kurzusok átfogó útmutatót kínálnak a mesterséges intelligencia fejlődő világába, és a kezdőktől a haladókig a tanulók széles körét szolgálják ki. Ezek a kurzusok nemcsak a gyors mérnöki tudással ruházzák fel az egyéneket, hanem ajtót nyitnak az innovatív alkalmazások előtt különböző területeken. Ahogy a mesterséges intelligencia továbbra is formálja digitális környezetünket, az azonnali tervezés elsajátítása kulcsfontosságúvá válik, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy hatékonyan kommunikáljanak az AI-technológiákkal és kihasználják azokat. Legyen szó karrier-előrelépésről, személyes fejlődésről vagy tudományos elfoglaltságról, ezek a kurzusok megadják azokat az alapvető készségeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy eligazodjanak és kitűnjenek az AI dinamikus birodalmában.

Alex McFarland mesterséges intelligencia újságíró és író, aki a mesterséges intelligencia legújabb fejleményeit vizsgálja. Számos AI startup vállalkozással és publikációval működött együtt világszerte.