Συνδεθείτε μαζί μας

Τεχνητή νοημοσύνη

Αποκάλυψη νευρωνικών μοτίβων: Μια σημαντική ανακάλυψη στην πρόβλεψη αποτελεσμάτων αγώνων Esports

mm
Ενημερώθηκε on

Σε μια πρωτοποριακή ανακάλυψη, NTT Corporation, μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας που παρέχει υπηρεσίες σε καταναλωτές και επιχειρήσεις ως πάροχος κινητής τηλεφωνίας, υποδομής, δικτύων, εφαρμογών και παροχής συμβουλών έχει εντοπίσει μοτίβα νευρικών ταλαντώσεων που συνδέονται στενά με τα αποτελέσματα του αγώνες esports, επιτυγχάνοντας ακρίβεια πρόβλεψης περίπου 80%. Αυτή η καινοτόμος έρευνα σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στην κατανόηση του ρόλου του εγκεφάλου στην ανταγωνιστική απόδοση και ανοίγει νέους δρόμους για εξατομικευμένη ψυχική προετοιμασία.

Σημαντικά ευρήματα:

  • Μοτίβα στο ΗΕΓ πριν από τον αγώνα που συνδέονται με τα αποτελέσματα: Συγκεκριμένες νευρικές ταλαντώσεις βρέθηκε να συνδέονται στενά με τα αποτελέσματα του αγώνα.
  • Υψηλή ακρίβεια στην πρόβλεψη των αποτελεσμάτων του αγώνα: Συμπεριλαμβανομένης της πρόβλεψης ανατροπών, η έρευνα πέτυχε ποσοστό ακρίβειας 80%.
  • Δυνατότητα εξατομικευμένης ψυχικής προετοιμασίας: Οι πληροφορίες από τα μοτίβα νευρικών ταλαντώσεων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτιστοποίηση των εγκεφαλικών καταστάσεων για βελτιωμένη απόδοση.

Σχήμα: Το EEG πριν από τον κύκλο συσχετίζεται με τα αποτελέσματα του αγώνα στο βιντεοπαιχνίδι μάχης.

Το ερευνητικό ταξίδι

Τα Εργαστήρια Επιστήμης Επικοινωνίας του NTT έχουν επικεντρωθεί εδώ και πολύ καιρό στον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος ρυθμίζει το μυαλό και το σώμα για να ενισχύσει τις ατομικές ικανότητες. Οι αθλητές, ειδικά, προσπαθούν να φτάσουν σε βέλτιστες ψυχικές καταστάσεις υπό την πίεση του ανταγωνισμού, μια πρακτική γνωστή ως ψυχική προετοιμασία. Παρά τις προόδους στα αθλητικά αναλυτικά στοιχεία, η ακριβής πρόβλεψη των αποτελεσμάτων «αγώνων παρόμοιου επιπέδου» ή «ανατροπών» παρέμεινε αδιευκρίνιστη.

Ανακάλυψη στα Esports

Εστιάζοντας σε ένα μαχητικό βιντεοπαιχνίδι στα esports, οι ερευνητές μπορούσαν να παρατηρήσουν και να αναλύσουν τις εγκεφαλικές καταστάσεις των παικτών κατά τη διάρκεια των αγώνων χρησιμοποιώντας ηλεκτροεγκεφαλογραφία (ΗΕΓ). Αυτή η μέθοδος επέτρεψε τον εντοπισμό προτύπων εγκεφαλικής δραστηριότητας πριν από τον αγώνα που συνδέονται στενά με τη νίκη ή την ήττα. Τα Esports, ένας ταχέως αναπτυσσόμενος τομέας, παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να μελετηθούν αυτά τα εγκεφαλικά μοτίβα λόγω της έμφασης που δίνουν στις νοητικές και όχι στις σωματικές δεξιότητες.

Ανακάλυψη μοτίβων εγκεφαλικής δραστηριότητας

Η μελέτη μέτρησε τις νευρικές ταλαντώσεις των ικανών παικτών esports σε πραγματικές συνθήκες ανταγωνισμού. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι αριστερές μετωπικές ταλαντώσεις γάμμα, που σχετίζονται με τη στρατηγική λήψη αποφάσεων, και οι αριστερές μετωπικές ταλαντώσεις άλφα, που σχετίζονται με τον συναισθηματικό έλεγχο, αυξήθηκαν σημαντικά στους νικηφόρους αγώνες. Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν τον κρίσιμο ρόλο του εγκεφάλου στον καθορισμό των ανταγωνιστικών αποτελεσμάτων και υποδηλώνουν ότι ορισμένες νευρικές καταστάσεις μπορούν να προβλέψουν την επιτυχία.

Πρόβλεψη αποτελεσμάτων αγώνα με υψηλή ακρίβεια

Τα μοντέλα μηχανικής μάθησης που εκπαιδεύτηκαν σε δεδομένα EEG πριν από τον αγώνα κατασκευάστηκαν για να προβλέψουν τα αποτελέσματα του αγώνα. Αυτά τα μοντέλα πέτυχαν ποσοστό ακρίβειας 80%, ξεπερνώντας τα παραδοσιακά μοντέλα που βασίζονται σε δεδομένα προηγούμενων αντιστοιχιών. Η υψηλή προγνωστική ακρίβεια ήταν συνεπής τόσο για αγώνες παρόμοιου επιπέδου όσο και για ανατροπές. Αυτή η ανακάλυψη καταδεικνύει τη δυνατότητα των προβλέψεων που βασίζονται στο ΗΕΓ σε πεδία όπου η παραδοσιακή ανάλυση δεδομένων υπολείπεται.

Επιπτώσεις για την ψυχική κατάσταση και τη βελτίωση της απόδοσης

Αυτή η έρευνα όχι μόνο αποκαλύπτει την ύπαρξη μιας ιδανικής εγκεφαλικής κατάστασης σε ανταγωνιστικές καταστάσεις, αλλά προτείνει επίσης ότι η ψυχική προετοιμασία που βασίζεται σε βιοπληροφορίες μπορεί να βελτιώσει την απόδοση σε διάφορους τομείς όπως ο αθλητισμός, η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση. Με την κατανόηση και τη βελτιστοποίηση των εγκεφαλικών καταστάσεων που σχετίζονται με τη μέγιστη απόδοση, τα άτομα μπορούν να βελτιώσουν τα αποτελέσματά τους σε περιβάλλοντα υψηλής πίεσης.

Εφαρμογές πέρα ​​από τα Esports

Οι επιπτώσεις αυτής της έρευνας εκτείνονται πολύ πέρα ​​από τα esports. Η δυνατότητα να η πρόβλεψη απόδοσης με βάση την εγκεφαλική δραστηριότητα μπορεί να εφαρμοστεί σε παραδοσιακά αθλήματα, όπου η ψυχική προετοιμασία παίζει καθοριστικό ρόλο. Στην υγειονομική περίθαλψη, η κατανόηση των προτύπων του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη βέλτιστη απόδοση μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία καταστάσεων ψυχικής υγείας. Στην εκπαίδευση, οι γνώσεις από αυτήν την έρευνα μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη τεχνικών για τη βελτίωση της μάθησης και της γνωστικής απόδοσης.

Μελλοντικές Κατευθύνσεις Έρευνας

Η NTT Corporation σχεδιάζει να συνεχίσει να διερευνά τις εφαρμογές των μοτίβων νευρωνικών ταλαντώσεων σε διάφορους τομείς. Η μελλοντική έρευνα θα επικεντρωθεί στη βελτίωση των μοντέλων πρόβλεψης και στην επέκταση της χρήσης τους σε άλλα ανταγωνιστικά περιβάλλοντα. Επιπλέον, η δυνατότητα μεταφοράς δεξιοτήτων μέσω ψηφιακού διπλού υπολογισμού αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική λεωφόρο για περαιτέρω έρευνα.

The Digital Twin Concept

Η ψηφιακό δίδυμο Η έννοια περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας εικονικής αναπαράστασης της κατάστασης του εγκεφάλου ενός ατόμου, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά δεξιοτήτων και γνώσεων. Με την ψηφιοποίηση των εγκεφαλικών καταστάσεων των ειδικών, αυτή η τεχνολογία μπορεί να διευκολύνει τη μεταφορά δεξιοτήτων και την εκπαίδευση σε διάφορους τομείς. Αυτή η προσέγγιση έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε και αποκτάμε νέες δεξιότητες, καθιστώντας την προηγμένη εκπαίδευση πιο προσιτή και αποτελεσματική.

Ενίσχυση της ευημερίας μέσω βιοπληροφοριών

Η NTT Corporation στοχεύει να ενισχύσει την ευημερία χρησιμοποιώντας τεχνικές ψυχικής προετοιμασίας που βασίζονται σε βιοπληροφορίες. Παρέχοντας ανατροφοδότηση για τις βέλτιστες εγκεφαλικές καταστάσεις, τα άτομα μπορούν να μάθουν να διαχειρίζονται το άγχος και να βελτιώνουν την απόδοσή τους σε διάφορες πτυχές της ζωής. Αυτή η προσέγγιση ευθυγραμμίζεται με τον ευρύτερο στόχο της βελτίωσης της ψυχικής υγείας και της γνωστικής λειτουργίας μέσω καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων.

Συμπέρασμα

Το πρωτοποριακό έργο της NTT Corporation Ο εντοπισμός των νευρικών προτύπων που συνδέονται με τα αποτελέσματα των αγώνων esports αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός τόσο στη νευροεπιστήμη όσο και στο ανταγωνιστικό gaming. Με την αξιοποίηση αυτών των πληροφοριών, υπάρχει δυνατότητα να φέρει επανάσταση στην ψυχική προετοιμασία και τη βελτιστοποίηση απόδοσης σε πολλούς τομείς. Καθώς η έρευνα συνεχίζεται, οι εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας θα επεκταθούν, προσφέροντας νέες ευκαιρίες για την ενίσχυση των ανθρώπινων ικανοτήτων και της ευημερίας.

Η ανακάλυψη των μοτίβων νευρωνικών ταλαντώσεων που σχετίζονται με την ανταγωνιστική απόδοση ανοίγει νέες δυνατότητες για την κατανόηση και τη βελτίωση του ρόλου του εγκεφάλου σε διάφορες δραστηριότητες. Με συνεχή έρευνα και ανάπτυξη, αυτά τα ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντικές προόδους στην ψυχική προετοιμασία, τη μεταφορά δεξιοτήτων και τη συνολική βελτίωση της απόδοσης σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων.

Ιδρυτικός συνεργάτης της unite.AI & μέλος της Τεχνολογικό Συμβούλιο Forbes, Ο Αντουάν είναι α μελλοντιστής που είναι παθιασμένος με το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής.

Είναι επίσης ο Ιδρυτής του Securities.io, ένας ιστότοπος που εστιάζει στην επένδυση σε ανατρεπτική τεχνολογία.