Συνδεθείτε μαζί μας

Ηγέτες της σκέψης

Αγκαλιάζοντας την AI: Η πορεία του Χόλιγουντ προς μια νέα εποχή

mm

Δημοσιευμένα

 on

Στο Χόλιγουντ, όπου γίνονται όνειρα και γεννιούνται θρύλοι, αναδύεται μια νέα δύναμη που υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει το τοπίο της βιομηχανίας του θεάματος, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Η ερώτηση στο μυαλό όλων δεν πρέπει να είναι τόσο πολύ για το θέσεις εργασίας μπορεί να αντικαταστήσει το AI, ή εγκόσμιες εργασίες στις οποίες θα βοηθήσει η GenAI, αλλά μάλλον για τις δυνατότητες μετασχηματισμού που έχει για τον κλάδο μας. Αυτή η μεταμόρφωση, είτε ευπρόσδεκτη είτε όχι, είναι αναπόφευκτη. Ας το αναλύσουμε καταρρίπτοντας μερικούς μύθους και κατανοώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στην πρωτεύουσα της ψυχαγωγίας του κόσμου.

Καταρρίπτοντας τους μύθους: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι ο εξολοθρευτής

Είναι εύκολο να παρασυρθείς από τις δραματικές αφηγήσεις που έχει δημιουργήσει το ίδιο το Χόλιγουντ σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη - οράματα αισθανόμενων ρομπότ που καταλαμβάνουν τον κόσμο, εμπνευσμένα από υπερπαραγωγές όπως το "The Terminator". Ας γειωθούμε όμως στην πραγματικότητα. Το AI, στον πυρήνα του, είναι τα μαθηματικά και ο κώδικας. Είναι ένα εργαλείο, που δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο, για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων. Πολλά από τα προβλήματα περιεχομένου που αντιμετωπίζει το Χόλιγουντ προέρχονται από τεχνολογίες κληρονομιάς και σκέψης κληρονομιάς. Για την επίλυση προβλημάτων στο Χόλιγουντ, αυτό σημαίνει ότι θα αξιοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων με τρόπους που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ πριν.

Θέτοντας τις σωστές ερωτήσεις

Αντί να προσηλώνουμε στο αν η τεχνητή νοημοσύνη θα πάρει τις δουλειές μας, θα πρέπει να αναρωτηθούμε: Τι μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη για τον κλάδο μας; Ποιες είναι οι θετικές επιπτώσεις; Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στο Χόλιγουντ με τον ίδιο τρόπο που έκανε το Διαδίκτυο τη δεκαετία του '90. Είναι τόσο σημαντικό όσο η έλευση του streaming βίντεο και τόσο μεταμορφωτικό όσο κάθε τεχνολογική καινοτομία που έχουμε δει.

Η Αναπόφευκτη Μεταμόρφωση

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι απλώς μια παροδική τάση. είναι ένα ασταμάτητο κύμα αλλαγών. Οι εταιρείες περιεχομένου που ασπάζονται την τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσουν αυτό το κύμα σε νέα ύψη, ενώ όσες αντιστέκονται θα μείνουν πίσω, ξοδεύοντας πάρα πολλά για την αποθήκευση περιεχομένου και κοσμικές εργασίες για να ανταγωνιστούν σε ένα ταχέως εξελισσόμενο τοπίο. Σκεφτείτε ξανά πώς το Η μουσική βιομηχανία peer-to-peer ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Χρειάστηκαν μόνο μερικά χρόνια αγωγών πριν μια εταιρεία έφερε επανάσταση στη νόμιμη ψηφιακή μουσική και την έκανε εύκολα διαθέσιμη μέσω ενός iPod. Προχωρήστε γρήγορα στο πώς καταναλώνουμε τη μουσική σήμερα — ψηφιακά σε πλατφόρμες ροής. Η τεχνητή νοημοσύνη παρουσιάζει ένα παρόμοιο σταυροδρόμι και πρέπει να αποφασίσουμε αν θα το υιοθετήσουμε ή κινδυνεύουμε να καταστεί απαρχαιωμένο.

Good vs. Bad: The Battle for AI

Κάθε νέα τεχνολογία φέρνει μαζί της μια μάχη μεταξύ καλών και κακών ηθοποιών. Οι πρώτες μέρες του διαδικτύου και της ψηφιακής μουσικής κυριαρχούνταν από την πειρατεία και την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς κακοί ηθοποιοί εκμεταλλεύονταν την τεχνολογία για το κέρδος τους. Όλο αυτό το διάστημα, η μουσική βιομηχανία επικεντρώθηκε στο να μηνύσει τους πάντες για υποταγή, αντί να αναζητήσει λύσεις που ανταποκρίνονταν στη μεταβαλλόμενη ζήτηση των καταναλωτών. Μόλις αργότερα εμφανίστηκαν νόμιμες πλατφόρμες όπως το Spotify και η Apple Music, αναδιαμορφώνοντας τη μουσική βιομηχανία με νόμιμες, φιλικές προς το χρήστη λύσεις. Η τεχνητή νοημοσύνη θα ακολουθήσει παρόμοια πορεία. Εάν το Χόλιγουντ δεν αναλάβει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της τεχνητής νοημοσύνης, κινδυνεύουμε να αφήσουμε ανοιχτή την πόρτα για κακούς ηθοποιούς να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία, δημιουργώντας μη εξουσιοδοτημένο περιεχόμενο και παραβιάζοντας την πνευματική ιδιοκτησία.

Από την άλλη πλευρά, η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει στον κλάδο μας να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του για τα καλά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε AI για την προστασία της πνευματικής μας ιδιοκτησίας (IP), δημιουργήστε καινοτόμο περιεχόμενο και αναπτύξτε νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε προηγμένες λύσεις λογισμικού που μας βοηθούν να διαχειριζόμαστε και να αξιοποιούμε αποτελεσματικά την τεχνητή νοημοσύνη. Αυτή η προληπτική προσέγγιση θα διασφαλίσει ότι το Χόλιγουντ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας - ένα μέρος για το οποίο δεν ήταν γνωστό στο παρελθόν το Χόλιγουντ.

Η απροθυμία του Χόλιγουντ να αλλάξει

Το Χόλιγουντ, ιστορικά, άργησε να υιοθετήσει νέες τεχνολογίες. Οι αρχές της δεκαετίας του 2000 είδαν τη μουσική βιομηχανία να αντιστέκεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό, για να ξεπεραστεί μόνο από τους τεχνολογικούς γίγαντες που αξιοποίησαν το νέο ψηφιακό τοπίο. Η ίδια αντίσταση είναι εμφανής με τα παλαιού τύπου μέσα που αρχίζουν να προκαλούν κύματα στη ροή και τώρα με μια απροθυμία να αγκαλιάσουν πλήρως την τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, η τεχνολογία θα επικρατήσει και το Χόλιγουντ θα έχει σπαταλήσει δισεκατομμύρια προσπαθώντας να μηνύσει την έξοδο του από αυτόν τον μετασχηματισμό. Οι βιομηχανίες ψυχαγωγίας, περιεχομένου και βίντεο πρέπει να ενωθούν για να διαμορφώσουν το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης, διασφαλίζοντας ότι θα χρησιμοποιηθεί προς όφελός μας.

Αρπάζοντας τις ευκαιρίες με AI

Η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει πολλές ευκαιρίες για το Χόλιγουντ, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η τοπική προσαρμογή, η διαχείριση μεταδεδομένων και η δημιουργία περιεχομένου. Χρησιμοποιώντας AI, μπορούμε να εξορθολογίσουμε τις διαδικασίες, να μειώσουμε το κόστος και να βελτιώσουμε την ποιότητα της παραγωγής μας. Για παράδειγμα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία τοπικής προσαρμογής, παρέχοντας ακριβείς μεταφράσεις και υπότιτλους, προσεγγίζοντας έτσι ένα παγκόσμιο κοινό πιο αποτελεσματικά. Η διαχείριση μεταδεδομένων γίνεται πιο ακριβής και ολοκληρωμένη, επιτρέποντας καλύτερη οργάνωση και ανακάλυψη περιεχομένου.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που δημιουργούμε και διανέμουμε περιεχόμενο. Φανταστείτε αναλυτικά στοιχεία που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη που προβλέπουν τις προτιμήσεις του κοινού, επιτρέποντας στα στούντιο να παράγουν περιεχόμενο που έχει μεγαλύτερη απήχηση στους θεατές. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί επίσης να βελτιστοποιήσει τις στρατηγικές μάρκετινγκ, διασφαλίζοντας ότι οι προσπάθειες προώθησης είναι στοχευμένες και αποτελεσματικές και να βελτιώσει το UX τους για μια συνολική καλύτερη εμπειρία για τους θεατές.

Η Επανάσταση που χρειάζεται το Χόλιγουντ

Τα στελέχη του Χόλιγουντ πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια επανάσταση, όχι απλώς ένα άλλο εργαλείο. Αυτή η επανάσταση απαιτεί μια αλλαγή νοοτροπίας από τις παραδοσιακές απόψεις που επικεντρώνονται στο box office στην υιοθέτηση νέων μορφών κατανάλωσης περιεχομένου. Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι καταναλώνουν τα μέσα έχει αλλάξει άρδην, αλλά πολλά στελέχη δεν έχουν προσαρμοστεί ανάλογα. Η προσκόλληση σε απαρχαιωμένα μοντέλα θα οδηγήσει μόνο σε χαμένες ευκαιρίες και επιχειρηματικές αποτυχίες. Όλοι θυμόμαστε τι συνέβη με το Blockbuster.

Μία Έκκληση για Δράση

Το Χόλιγουντ δεν πρέπει μόνο να αγκαλιάσει τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη αλλά και να πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη και την εφαρμογή της. Αυτό απαιτεί συνεργασία σε ολόκληρο τον κλάδο για να διασφαλιστεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται ηθικά και αποτελεσματικά. Αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στις ροές εργασίας μας, μπορούμε να αποτρέψουμε την κακή χρήση και να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές της για παραγωγή περιεχομένου υψηλότερης ποιότητας. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη ισχυρών λύσεων λογισμικού που βοηθούν στη διαχείριση των διαδικασιών που βασίζονται σε AI, διασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα μας είναι ασφαλή και το περιεχόμενό μας προστατεύεται.

Η βιομηχανία της ψυχαγωγίας πρέπει να επενδύσει σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που ενισχύουν τη δημιουργικότητα και τη λειτουργική αποτελεσματικότητα. Αυτό περιλαμβάνει την υιοθέτηση τεχνητής νοημοσύνης για εργασίες όπως η αυτοματοποιημένη επεξεργασία, τα ειδικά εφέ, ακόμη και η βοήθεια για τη συγγραφή σεναρίων. Τέτοια εργαλεία μπορούν να αυξήσουν την ανθρώπινη δημιουργικότητα, επιτρέποντας στους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς να επικεντρωθούν σε αυτό που κάνουν καλύτερα – λέγοντας συναρπαστικές ιστορίες.

Το μέλλον είναι τώρα

Καθώς βρισκόμαστε στην κορυφή αυτής της νέας εποχής, η επιλογή είναι ξεκάθαρη: αγκαλιάστε την τεχνητή νοημοσύνη και μεταμορφώστε το Χόλιγουντ ή αντισταθείτε και ρισκάρετε ασχετοσύνη. Τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης για τη βιομηχανία περιεχομένου είναι τεράστια και η βιομηχανία πρέπει να ενεργήσει γρήγορα για να ενσωματώσει αυτές τις τεχνολογίες στις ροές εργασίας μας. Ακριβώς όπως το Διαδίκτυο, η ψηφιακή μουσική και η ροή έχουν γίνει αναπόσπαστα στη ζωή μας, η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σύντομα αναπόσπαστο μέρος της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας.

Διαμορφώνοντας προληπτικά το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης στην ψυχαγωγία, διασφαλίζουμε ότι το GenAI χρησιμοποιείται για τα καλά. Δημιουργούμε ένα μέλλον όπου η τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει τη δημιουργικότητα, προστατεύει το IP και προωθεί την καινοτομία. Τα στελέχη του Χόλιγουντ θα πρέπει να είναι αυτά που ηγούνται αυτής της κατηγορίας, θέτοντας ένα προηγούμενο για άλλες βιομηχανίες που θα ακολουθήσουν.

Το AI δεν είναι ο εχθρός. είναι ο σύμμαχος που θα ωθήσει την πρωτεύουσα της ψυχαγωγίας του κόσμου στην επόμενη χρυσή της εποχή. Ας οδηγήσουμε το κύμα της καινοτομίας και ας οδηγήσουμε τον κλάδο μας σε ένα πιο προηγμένο τεχνολογικά μέλλον. Η επανάσταση είναι εδώ και το Χόλιγουντ πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή, διαμορφώνοντας την αφήγηση και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Dan Goman είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ateliere Creative Technologies, μια πρωτοποριακή εταιρεία εφοδιαστικής αλυσίδας μέσων, εγγενής στο cloud, η οποία δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις πολυμέσων και στους δημιουργούς περιεχομένου να προσεγγίσουν κοινό παγκοσμίως. Αναγνωρίζοντας την επικείμενη μετάβαση από την παραδοσιακή εκπομπή στην ψηφιακή, ο Dan προέβλεψε την ανάγκη της βιομηχανίας να μεταφέρει ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού μέσων στο cloud για να παραμείνει ανταγωνιστική σε μια πρώτη ψηφιακή εποχή που κυριαρχείται από εταιρείες τεχνολογίας

Οδήγησε μια ομάδα ειδικών λογισμικού υψηλής εξειδίκευσης για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας εφοδιαστικής αλυσίδας μέσων βασισμένη στο SaaS, σχεδιασμένη για εφαρμογή με το κλειδί στο χέρι και λειτουργική εντός ημερών, χωρίς να απαιτεί σημαντικές κεφαλαιουχικές δαπάνες. Αυτή η πρωτοβουλία είχε ως αποτέλεσμα το Ateliere Connect, μια πλατφόρμα που διαχειρίζεται την αλυσίδα εφοδιασμού μέσων από την ιδέα στον καταναλωτή, μειώνοντας σημαντικά το κόστος για τους κατόχους περιεχομένου και ενισχύοντας τη δημιουργία εσόδων από περιεχόμενο παγκοσμίως. Με το Ateliere Connect, οι κάτοχοι περιεχομένου μπορούν πλέον να δημιουργούν έσοδα από το περιεχόμενό τους σε οποιαδήποτε πλατφόρμα με ένα μόνο κλικ, καθώς ο έξυπνος αυτοματισμός και η απρόσκοπτη ενσωμάτωση με οποιαδήποτε παγκόσμια πλατφόρμα περιεχομένου εξαλείφουν τα παραδοσιακά εμπόδια κόστους και χρόνου.

Υπό την ηγεσία του Dan, η Ateliere συνεχίζει να προωθεί το φάκελο με την τελευταία πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας πολυμέσων Gen AI. Η νέα γενιά του Ateliere Connect χρησιμοποιεί εξελιγμένους, συνεχούς εκμάθησης κινητήρες Gen AI για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της βιομηχανίας. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα μπορεί πλέον να αναλύει τη ζήτηση περιεχομένου των καταναλωτών και να προτείνει βέλτιστες στρατηγικές δημιουργίας εσόδων στους κατόχους περιεχομένου. Επίσης, αυτοματοποιεί τον προγραμματισμό και τη διανομή γρήγορων καναλιών με βάση τα δεδομένα των καταναλωτών. Το ίδρυμα της πλατφόρμας ενσωματώνει ήδη την τεχνητή νοημοσύνη μέσω της αποκλειστικής τεχνολογίας FrameDNA™, που χρησιμοποιείται από κολοσσούς της βιομηχανίας όπως η Lionsgate, η MGM, το World Poker Tour® και άλλα στούντιο μεγάλου περιεχομένου. Αυτή η τεχνολογία μειώνει σημαντικά το κόστος αποθήκευσης AWS εντοπίζοντας και εξαλείφοντας το περιττό περιεχόμενο, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση κόστους και λειτουργική απόδοση.