Συνδεθείτε μαζί μας

Best Of

8 καλύτερα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για αναλυτές δεδομένων (Ιούλιος 2024)

Ενημερώθηκε on

Το Unite.AI δεσμεύεται σε αυστηρά πρότυπα σύνταξης. Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση όταν κάνετε κλικ σε συνδέσμους προς προϊόντα που εξετάζουμε. Παρακαλούμε δείτε μας θυγατρική εταιρεία.

Ανάλυση δεδομένων είναι πλέον μία από τις βασικές λειτουργίες σε κάθε οργανισμό που βασίζεται σε δεδομένα. Επιτρέπει στις εταιρείες να μετατρέπουν τα ακατέργαστα δεδομένα σε χρήσιμες πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερες διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Το καλύτερο μέρος για την ανάλυση δεδομένων είναι ότι υπάρχουν πολλά εργαλεία στην αγορά τόσο για επαγγελματίες όσο και για όσους έχουν περιορισμένο υπόβαθρο στον τομέα. Αυτά τα εργαλεία σάς βοηθούν να οπτικοποιείτε, να αναλύετε και να παρακολουθείτε δεδομένα, ώστε να μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες που απαιτούνται για την επίτευξη των επιχειρηματικών σας στόχων. 

AI στο Analytics

Το AI είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε αποτελεσματική στρατηγική ανάλυσης δεδομένων. Είναι ένας ισχυρός, αποτελεσματικός και προσιτός τρόπος επεξεργασίας δεδομένων. 

Η τεχνητή νοημοσύνη εξετάζει τεράστιες ποσότητες δεδομένων για να βρει τάσεις και μοτίβα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή πληροφοριών για τη βελτίωση των επιχειρηματικών διαδικασιών. Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά επίσης στον εξορθολογισμό της ανάλυσης δεδομένων διοχετεύοντας όλα τα δεδομένα σε μία λύση, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν μια πλήρη επισκόπηση των δεδομένων. Όταν το AI και τα δεδομένα συνδυάζονται για το Predictive AI, οι χρήστες μπορούν να αναπτύξουν προβλέψεις και να αναλύσουν ορισμένα σενάρια για να προσδιορίσουν τις πιθανότητες επιτυχίας. 

Τα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων με τεχνητή νοημοσύνη είναι βασικά για κάθε οργανισμό που θέλει να πετύχει σε αυτόν τον κόσμο που βασίζεται στα δεδομένα.

Εδώ είναι μια ματιά στο 8 καλύτερα εργαλεία AI για αναλυτές δεδομένων

1. Julius A.I.

Julius: Ο αναλυτής δεδομένων AI σας

Το Julius AI είναι ένα έξυπνο εργαλείο ανάλυσης δεδομένων που ερμηνεύει, αναλύει και οπτικοποιεί σύνθετα δεδομένα με διαισθητικό, φιλικό προς τον χρήστη τρόπο. Η δύναμή του έγκειται στην ικανότητά του να κάνει την ανάλυση δεδομένων προσιτή και εφαρμόσιμη, ακόμη και για όσους δεν είναι επιστήμονες δεδομένων ή στατιστικολόγοι.

Υποστηρίζουν οποιαδήποτε μορφή αρχείου δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των υπολογιστικών φύλλων (.xls, .xlsx, .xlsm, .xlsb, .csv), των φύλλων Google και των βάσεων δεδομένων Postgres.

Αφού συνδέσετε μια πηγή δεδομένων, μπορείτε να την αναλύσετε με προτροπή φυσικής γλώσσας στη σελίδα Συνομιλία — δοκιμάστε να ζητήσετε πληροφορίες ή να κατευθύνετε τον Julius να δημιουργήσει μια οπτικοποίηση.

Αυτό το εργαλείο είναι το καλύτερο για εύχρηστα και απλά έργα.

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα του Tableau: 

  • Σύνδεση σε μια πηγή απευθείας στη διεπαφή συνομιλίας.
  • Αναλύστε υπολογιστικά φύλλα με πολλές καρτέλες.
  •  Αυστηρός έλεγχος πρόσβασης, καθώς κάθε χρήστης έχει πρόσβαση μόνο στα δικά του δεδομένα.
  • Εύκολο στη χρήση

Διαβάστε την κριτική →

Επισκεφτείτε το Julius AI →

2. DataLab

Επίδειξη προϊόντος DataLab

Το DataLab είναι ένα σημειωματάριο δεδομένων με τεχνητή νοημοσύνη, σχεδιασμένο να απλοποιεί και να επιταχύνει τη μετατροπή των δεδομένων σε χρήσιμες πληροφορίες. Συνδυάζει ένα ισχυρό ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης (IDE) με την τεχνολογία AI, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τα δεδομένα τους μέσω μιας διαισθητικής διεπαφής συνομιλίας. Αυτή η ρύθμιση επιτρέπει στους χρήστες να γράφουν, να ενημερώνουν και να διορθώνουν τον κώδικα, να αναλύουν δεδομένα και να δημιουργούν εκτενείς αναφορές χωρίς να χρειάζεται να κάνουν εναλλαγή μεταξύ πολλών εργαλείων.

Ο Βοηθός AI στο DataLab επιτρέπει στους χρήστες να «συνομιλούν με τα δεδομένα τους», διευκολύνοντας τη γρήγορη λήψη πληροφοριών. Βοηθά στη σύνταξη και τη διόρθωση κώδικα, στην επεξήγηση των δομών δεδομένων και παρέχει προτάσεις με επίγνωση του πλαισίου, βελτιώνοντας τη συνολική αποτελεσματικότητα της ροής εργασίας. Το DataLab υποστηρίζει επίσης τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στις ομάδες να συνεργάζονται σε έργα δεδομένων, να μοιράζονται πληροφορίες και να διατηρούν απρόσκοπτα τον έλεγχο έκδοσης.

Καθώς οι χρήστες εξερευνούν τα δεδομένα τους, το DataLab δημιουργεί αυτόματα αναφορές ζωντανής ενημέρωσης που μπορούν να προσαρμοστούν και να κοινοποιηθούν χωρίς κόπο. Συνδέεται με διάφορες πηγές δεδομένων, όπως αρχεία CSV, Φύλλα Google, Snowflake και BigQuery, κάνοντας την εισαγωγή και την ανάλυση δεδομένων απλή.

  • Το DataLab είναι ένα σημειωματάριο δεδομένων που υποστηρίζεται από AI με διεπαφή συνομιλίας για διαισθητική αλληλεπίδραση δεδομένων.
  • Ο Βοηθός AI βοηθά στη σύνταξη κώδικα, τη διόρθωση και την παροχή προτάσεων με επίγνωση του περιβάλλοντος.
  • Υποστηρίζει τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο για απρόσκοπτα ομαδικά έργα και τον έλεγχο εκδόσεων.
  • Δημιουργεί αυτόματα αναφορές ζωντανής ενημέρωσης που είναι εύκολο να προσαρμόσετε και να μοιραστείτε.
  • Συνδέεται με διάφορες πηγές δεδομένων όπως αρχεία CSV, Φύλλα Google, Snowflake και BigQuery.

Επισκεφτείτε το DataLab →

3. Echobase

AI For Consultants - Ενημερώσεις Echobase Απρίλιος 2024

Το Echobase είναι μια πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τις ομάδες να αναζητούν, να δημιουργούν και να αναλύουν δεδομένα χρησιμοποιώντας προηγμένα μοντέλα AI. Οι επιχειρήσεις μπορούν να εκπαιδεύσουν πράκτορες τεχνητής νοημοσύνης για να χειρίζονται εργασίες όπως Q&A, ανάλυση δεδομένων και δημιουργία περιεχομένου. Η ενσωμάτωση είναι απλή, χωρίς να απαιτείται κωδικοποίηση—απλώς ανεβάστε αρχεία ή συγχρονίστε τον χώρο αποθήκευσης στο cloud.

Το Echobase προωθεί τη συνεργασία επιτρέποντας στα μέλη της ομάδας να έχουν πρόσβαση σε πράκτορες τεχνητής νοημοσύνης, να εκχωρούν ρόλους και να διαχειρίζονται άδειες. Δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια δεδομένων με την κρυπτογράφηση AWS και δίνει στους χρήστες πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους.

Η πλατφόρμα διαθέτει διάφορα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, όπως δημιουργούς παραγράφων και email, δημιουργούς ιστοριών και πολλά άλλα, για την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της παραγωγικότητας. Οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν το Echobase δωρεάν, χωρίς να απαιτείται πιστωτική κάρτα.

  • Εκπαιδεύστε πράκτορες AI για Q&A, ανάλυση δεδομένων και δημιουργία περιεχομένου χωρίς κωδικοποίηση.
  • Ενσωματώστε εύκολα ανεβάζοντας αρχεία ή συγχρονίζοντας τον χώρο αποθήκευσης στο cloud.
  • Υποστηρίζει τη συνεργασία της ομάδας με αναθέσεις ρόλων και διαχείριση αδειών.
  • Εξασφαλίζει την ασφάλεια των δεδομένων με κρυπτογράφηση AWS και έλεγχο χρήστη.
  • Προσφέρει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, όπως γεννήτριες παραγράφων και email, και δημιουργούς ιστοριών.

Διαβάστε την κριτική →

Επισκεφτείτε το Echobase →

4. Microsoft Power BI

Τι είναι το Power BI;

Ένα άλλο κορυφαίο εργαλείο AI για ανάλυση δεδομένων είναι το Microsoft Power BI, το οποίο είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας που επιτρέπει στους χρήστες να ταξινομούν τα δεδομένα τους και να τα οπτικοποιούν για πληροφορίες. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν δεδομένα από σχεδόν οποιαδήποτε πηγή και μπορούν να αρχίσουν να δημιουργούν αναφορές και πίνακες εργαλείων αμέσως. 

Το Microsoft Power BI δίνει επίσης τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν μοντέλα μηχανικής εκμάθησης και να χρησιμοποιούν άλλες λειτουργίες που υποστηρίζονται από AI για την ανάλυση δεδομένων. Υποστηρίζει πολλαπλές ενσωματώσεις, όπως μια εγγενή ενσωμάτωση του Excel και μια ενσωμάτωση με το Azure Machine Learning. Εάν μια επιχείρηση χρησιμοποιεί ήδη εργαλεία της microsoft, το Power BI μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα για την αναφορά δεδομένων, την οπτικοποίηση δεδομένων και την κατασκευή πινάκων εργαλείων. 

Ακολουθούν μερικά από τα πλεονεκτήματα του Microsoft Power BI: 

  • Ενσωματώνεται απρόσκοπτα με υπάρχουσες εφαρμογές.
  • Δημιουργεί εξατομικευμένους πίνακες εργαλείων. 
  • Βοηθά στη δημοσίευση ασφαλών αναφορών.
  • Χωρίς περιορισμούς μνήμης και ταχύτητας. 

Επισκεφτείτε τη Microsoft →

5. Πολυμερές

Γρήγορη εισαγωγή πολυμερών

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή για τους αναλυτές δεδομένων είναι το Polymer, το οποίο είναι ένα ισχυρό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρει ένα ισχυρό AI για τη μετατροπή των δεδομένων σε μια βελτιωμένη, ευέλικτη και ισχυρή βάση δεδομένων. Παρόμοια με άλλα εξαιρετικά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, μία από τις καλύτερες πτυχές του Polymer είναι ότι δεν απαιτεί καμία κωδικοποίηση. 

Το εργαλείο βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει δεδομένα και να βελτιώσει την κατανόησή τους από τους χρήστες. Το Polymer τα επιτυγχάνει όλα αυτά χωρίς μακρά διαδικασία ενσωμάτωσης. Το μόνο που έχει να κάνει ένας χρήστης είναι να ανεβάσει το υπολογιστικό φύλλο του στην πλατφόρμα για να το μετατρέψει αμέσως σε μια βελτιωμένη βάση δεδομένων που μπορεί στη συνέχεια να εξερευνηθεί για πληροφορίες. 

Το Polymer υπερηφανεύεται ότι είναι το μόνο εργαλείο που κάνει τα υπολογιστικά φύλλα ενός χρήστη «αναζητούμενα, έξυπνα και διαδραστικά άμεσα». Το εργαλείο χρησιμοποιείται από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών, συμπεριλαμβανομένων αναλυτών δεδομένων, εμπόρων ψηφιακού μάρκετινγκ, δημιουργών περιεχομένου και άλλων. 

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα του Polymer: 

  • Ισχυρό εργαλείο AI που μετατρέπει δεδομένα σε βάση δεδομένων. 
  • Δεν απαιτεί καμία κωδικοποίηση.
  • Αναλύει δεδομένα και βελτιώνει την κατανόηση των χρηστών. 
  • Κάνει τα υπολογιστικά φύλλα με δυνατότητα αναζήτησης και διαδραστικά. 

Επισκεφτείτε το Polymer →

6. Ακκιο

Ταξινόμηση κειμένων με μηχανική μάθηση | Άκκιο

Κοντά στο τέλος της λίστας μας με τα 5 καλύτερα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για αναλυτές δεδομένων βρίσκεται το Akkio, το οποίο είναι ένα εργαλείο επιχειρηματικής ανάλυσης και προβλέψεων για τους χρήστες να αναλύουν τα δεδομένα τους και να προβλέψουν πιθανά αποτελέσματα. Το εργαλείο απευθύνεται σε αρχάριους και είναι ιδανικό για χρήστες που θέλουν να ξεκινήσουν με τα δεδομένα τους. 

Το εργαλείο AI επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάσουν το σύνολο δεδομένων τους και να επιλέξουν τη μεταβλητή που θέλουν να προβλέψουν, κάτι που βοηθά το Akkio να δημιουργήσει ένα νευρωνικό δίκτυο γύρω από αυτήν τη μεταβλητή. Είναι πολύ χρήσιμο για προγνωστική ανάλυση, μάρκετινγκ και πωλήσεις. Όπως πολλά από τα άλλα κορυφαία εργαλεία αυτής της λίστας, το Akkio δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία κωδικοποίησης. 

Το Akkio χρησιμοποιεί το 80 τοις εκατό των μεταφορτωμένων δεδομένων ως δεδομένα εκπαίδευσης και το άλλο 20 τοις εκατό χρησιμοποιείται ως δεδομένα επικύρωσης. Αντί να προβλέπει αποτελέσματα, το εργαλείο AI προσφέρει βαθμολογία ακρίβειας για τα μοντέλα και βγάζει ψευδώς θετικά στοιχεία. 

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα του Akkio: 

  • Πλατφόρμα μηχανικής εκμάθησης χωρίς κώδικα.
  • Ιδανικό για αρχάριους που θέλουν να ξεκινήσουν με τα δεδομένα.
  • Δημιουργία νευρωνικού δικτύου γύρω από επιλεγμένες μεταβλητές.
  • Αξιολόγηση ακρίβειας για τα μοντέλα.

Επισκεφθείτε το Akkio →

7. Μαϊμού

Δωρεάν εργαλείο Word Cloud με τεχνητή νοημοσύνη – MonkeyLearn

Κλείνοντας τη λίστα με τα 5 καλύτερα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για ανάλυση δεδομένων είναι το MonkeyLearn, το οποίο είναι μια ακόμη πλατφόρμα χωρίς κωδικοποίηση που χρησιμοποιεί λειτουργίες ανάλυσης δεδομένων AI για να βοηθήσει τους χρήστες να οπτικοποιήσουν και να αναδιατάξουν τα δεδομένα τους. 

Το MonkeyLearn περιλαμβάνει πολλαπλά εργαλεία ανάλυσης κειμένου με τεχνητή νοημοσύνη που αναλύουν και οπτικοποιούν άμεσα δεδομένα σύμφωνα με τις ανάγκες του χρήστη. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη ρύθμιση ταξινομητών κειμένου και εξαγωγέων κειμένου, που βοηθούν στην αυτόματη ταξινόμηση δεδομένων σύμφωνα με το θέμα ή την πρόθεση, καθώς και για την εξαγωγή χαρακτηριστικών προϊόντων ή δεδομένων χρήστη. 

Με την εξάρτησή του από τη μηχανική μάθηση για την αυτοματοποίηση των επιχειρηματικών ροών εργασίας και την ανάλυση κειμένου, το MonkeyLearn μπορεί να εξοικονομήσει ώρες χειροκίνητης επεξεργασίας δεδομένων. Ένα από τα χαρακτηριστικά που αρέσουν περισσότερο στους χρήστες του είναι η ικανότητα του MonkeyLearn να αντλεί δεδομένα από εισιτήρια αυτόματα καθώς εισέρχονται. Ταξινομεί δεδομένα μέσω λέξεων-κλειδιών και ανάλυσης κειμένου προηγμένης τεχνολογίας και επισημαίνει συγκεκριμένο κείμενο και το ταξινομεί για εύκολη ταξινόμηση και επεξεργασία. 

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα του MonkeyLearn: 

  • Ταξινομεί κείμενο σε ετικέτες με απλό τρόπο.
  • Διευκολύνει τον καθαρισμό, την οργάνωση και την οπτικοποίηση των σχολίων. 
  • Δεν απαιτείται κωδικοποίηση. 
  • Εξοικονομεί ώρες αυτοματοποιώντας τις επιχειρηματικές ροές εργασίας και αναλύοντας κείμενο. 

Επισκεφτείτε το MonkeyLearn →

8. Ζώσα σκηνική εικών

Ένα άλλο κορυφαίο εργαλείο είναι το Tableau, το οποίο είναι μια πλατφόρμα ανάλυσης και οπτικοποίησης δεδομένων που επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τα δεδομένα τους. Ένα από τα κορυφαία σημεία πώλησης του Tableau είναι ότι δεν απαιτεί καμία γνώση κωδικοποίησης. Με το Tableau, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν αναφορές και να τις μοιράζονται σε πλατφόρμες υπολογιστών και φορητών υπολογιστών. 

Το εργαλείο ανάλυσης δεδομένων υποστηρίζει οπτικοποίηση και ανάλυση δεδομένων για τη δημιουργία αναφορών που μπορούν να κοινοποιηθούν σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ή να ενσωματωθούν σε μια εφαρμογή. Όλα αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν ενώ το Tableau εκτελείται είτε στο cloud είτε σε εσωτερική εγκατάσταση. 

Η γλώσσα ερωτημάτων στην οποία εκτελείται η πλατφόρμα Tableau ονομάζεται VizQL, η οποία μεταφράζει τα στοιχεία του πίνακα εργαλείων μεταφοράς και απόθεσης και της οπτικοποίησης σε ερωτήματα back-end. Απαιτεί επίσης μικρή ανάγκη για βελτιστοποίηση απόδοσης τελικού χρήστη. 

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα του Tableau: 

  • Υποστηρίζει πολύπλοκους υπολογισμούς, ανάμειξη δεδομένων και ταμπλό. 
  • Δημιουργήστε γρήγορα διαδραστικές απεικονίσεις. 
  • Ευκολία εφαρμογής
  • Χειρίζεται μεγάλες ποσότητες δεδομένων. 

Επισκεφθείτε το Tableau →

Χαρακτηριστικά

Συμπερασματικά, η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) σε ανάλυση δεδομένων φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί ερμηνεύουν και χρησιμοποιούν τα δεδομένα τους. Τα εργαλεία ανάλυσης με τεχνητή νοημοσύνη εξορθολογίζουν την επεξεργασία δεδομένων, αποκαλύπτοντας πολύτιμες πληροφορίες που οδηγούν στη λήψη αποφάσεων και ενισχύουν τις επιχειρηματικές στρατηγικές. Αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, οι επιχειρήσεις μπορούν να αναλύσουν αποτελεσματικά τεράστια σύνολα δεδομένων, να προβλέψουν αποτελέσματα και να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες τους, διασφαλίζοντας ότι θα παραμείνουν ανταγωνιστικές σε έναν κόσμο που βασίζεται στα δεδομένα.

Αυτά τα προηγμένα εργαλεία απευθύνονται τόσο σε έμπειρους επαγγελματίες όσο και σε αρχάριους, προσφέροντας φιλικές προς το χρήστη διεπαφές και εξαλείφοντας την ανάγκη για εκτεταμένη γνώση κωδικοποίησης. Από τη δημιουργία έξυπνων οπτικοποιήσεων έως την αυτοματοποίηση των ροών εργασίας και τη βελτίωση των δυνατοτήτων πρόβλεψης, τα εργαλεία ανάλυσης AI δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων με μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα.

Τα εργαλεία που επισημαίνονται σε αυτό το άρθρο αντιπροσωπεύουν μερικές από τις καλύτερες λύσεις που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη που είναι διαθέσιμες σήμερα, καθεμία από τις οποίες προσφέρει μοναδικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών. Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να εξελίσσεται, αυτά τα εργαλεία αναμφίβολα θα γίνουν ακόμη πιο αναπόσπαστα στην επιτυχία των οργανισμών που βασίζονται σε δεδομένα.

Ο Alex McFarland είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας AI που εξερευνά τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Έχει συνεργαστεί με πολλές startups και εκδόσεις AI παγκοσμίως.