Συνδεθείτε μαζί μας

Best Of

9 Καλύτεροι Δημιουργοί Επιχειρηματικών Σχεδίων AI (Ιούλιος 2024)

Ενημερώθηκε on

Το Unite.AI δεσμεύεται σε αυστηρά πρότυπα σύνταξης. Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση όταν κάνετε κλικ σε συνδέσμους προς προϊόντα που εξετάζουμε. Παρακαλούμε δείτε μας θυγατρική εταιρεία.

Στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο με γρήγορους ρυθμούς, η κατοχή ενός καλοσχεδιασμένου επιχειρηματικού σχεδίου είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση χρηματοδότησης, την καθοδήγηση στη λήψη αποφάσεων και τη χάραξη πορείας επιτυχίας. Ωστόσο, η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και πειστικού επιχειρηματικού σχεδίου μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο, ειδικά για επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που μπορεί να μην έχουν μεγάλη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Ευτυχώς, η άνοδος των εργαλείων AI έχει βελτιώσει τη δημιουργική διαδικασία, καθιστώντας την πιο προσιτή, αποτελεσματική και αποτελεσματική από ποτέ.

Θα εξερευνήσουμε τους κορυφαίους δημιουργούς επιχειρηματικών σχεδίων AI που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα νικητήριο σχέδιο για το εγχείρημά σας.

1. Upmetrics

Πώς να γράψετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο; | Εκμάθηση Επιχειρηματικού Σχεδίου | Οδηγός βήμα προς βήμα

Το Upmetrics είναι ένα εργαλείο επιχειρηματικού σχεδίου με τεχνητή νοημοσύνη που καθοδηγεί ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις στη διαδικασία σύνταξης ενός κορυφαίου επιχειρηματικού σχεδίου. Με την φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα και την καθοδήγηση βήμα προς βήμα, η Upmetrics διευκολύνει οποιονδήποτε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα επαγγελματικής ποιότητας, ανεξάρτητα από το επίπεδο επαγγελματικής του εμπειρίας.

Το εργαλείο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων 400+ δειγμάτων επιχειρηματικών σχεδίων, γραφής με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης και οικονομικής πρόβλεψης έως και 7 ετών. Το Upmetrics παρέχει επίσης μια λειτουργία pitch deck που δημιουργείται από AI, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργήσουν μια συναρπαστική παρουσίαση σε λιγότερο από μία ώρα. Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα της πλατφόρμας την καθιστούν κατάλληλη για διάφορους κλάδους, από startups τεχνολογίας έως καταστήματα λιανικής και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Βασικά χαρακτηριστικά του Upmetrics:

  • 400+ δείγματα επιχειρηματικών σχεδίων
  • Επιχειρηματικά σχέδια που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη (Εντελώς δημιουργημένα από AI)
  • Οικονομικές προβλέψεις έως 7 χρόνια
  • AI για δημιουργία pitch deck σε λιγότερο από μία ώρα
  • Δωρεάν οδηγοί και εκπαιδευτικοί πόροι
  • Αποθήκευση cloud σε πραγματικό χρόνο
  • Εύκολη επιλογή συνεργασίας και κοινής χρήσης

Επισκεφτείτε το Upmetrics →

2. Συν AI

Το Plus AI είναι ένα εργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη που ειδικεύεται στη δημιουργία επαγγελματικών, καλά σχεδιασμένων παρουσιάσεων, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για τη δημιουργία επιχειρηματικών σχεδίων. Η πλατφόρμα ενσωματώνεται απρόσκοπτα με το Google Slides, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ενσωματωμένες λειτουργίες επεξεργασίας και συνεργασίας.

Με το Plus AI, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο περίγραμμα επιχειρηματικού σχεδίου με βάση μια σύντομη περιγραφή της επιχείρησής τους, το οποίο στη συνέχεια μπορεί εύκολα να επεξεργαστεί και να αναδιαταχθεί ώστε να ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες τους. Το Plus AI προσφέρει την ευελιξία να δημιουργείτε διαφάνειες μία κάθε φορά ή να δημιουργείτε μια ολόκληρη παρουσίαση σε ένα μόνο βήμα, καθιστώντας το ένα ευέλικτο εργαλείο για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Η πλατφόρμα παρέχει επίσης μια δωρεάν δοκιμή, επιτρέποντας στους χρήστες να εξερευνήσουν τις δυνατότητές της πριν δεσμευτούν σε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή.

Βασικά χαρακτηριστικά του Plus AI:

  • Άμεση ενοποίηση με το Google Slides για εύκολη επεξεργασία και συνεργασία
  • Προσαρμόσιμες διαφάνειες που μπορούν να επεξεργαστούν, να αναθεωρηθούν και να θεματιστούν μετά τη δημιουργία ενός πρώτου προσχέου
  • Επιλογές δημιουργίας διαφάνειας ή πλήρους παρουσίασης
  • Διατίθεται δωρεάν δοκιμή για τους χρήστες να δοκιμάσουν το Plus AI πριν δεσμευτούν σε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή

Χρησιμοποιήστε τον εκπτωτικό κωδικό: UNITEAI10 να διεκδικήσει μια 10% έκπτωση.

Διαβάστε την κριτική →

Επισκεφτείτε το Plus AI →

3. Storydoc

Storydoc

Το Storydoc είναι ένας δημιουργός επιχειρηματικών σχεδίων με τεχνητή νοημοσύνη που απλοποιεί τη δημιουργία διαδραστικών και πειστικών επιχειρηματικών σχεδίων, χωρίς να απαιτεί δεξιότητες σχεδιασμού. Η πλατφόρμα προσφέρει μια φιλική προς τον χρήστη διεπαφή με μια ευρεία επιλογή διαδραστικών διαφανειών προσαρμοσμένων για νεοφυείς επιχειρήσεις και νέες επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν ώστε να ευθυγραμμίζονται με το όραμα και τις απαιτήσεις του χρήστη.

Ο Σχεδιαστής Παρουσιάσεων AI της Storydoc δημιουργεί παρουσιάσεις βασισμένες σε κύλιση, φιλικές στον ιστό και βελτιστοποιημένες για κινητά, με αναλυτικά στοιχεία απόδοσης. Η πλατφόρμα διασφαλίζει επίσης την ασφάλεια και το απόρρητο των δεδομένων των χρηστών, τηρώντας τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου. Με το Storydoc, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ελκυστικές παρουσιάσεις που τραβούν την προσοχή των επενδυτών και των ενδιαφερομένων.

Βασικά χαρακτηριστικά του Storydoc:

  • Σχεδιαστής παρουσίασης επιχειρηματικού σχεδίου AI για παρουσιάσεις που βασίζονται σε κύλιση, φιλικές στον ιστό και βελτιστοποιημένες για κινητές συσκευές
  • Ασφαλής και αξιόπιστη πλατφόρμα που διασφαλίζει την ασφάλεια και το απόρρητο των δεδομένων των χρηστών
  • Διαδραστικές διαφάνειες που μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ευθυγραμμίζονται με το όραμα και τις απαιτήσεις παρουσίασης του χρήστη
  • Παρουσιάσεις βελτιστοποιημένες για κινητά που φαίνονται υπέροχες σε οποιαδήποτε συσκευή
  • Ενσωματώσεις με Calendly, Loom, YouTube, Typeform και άλλα για πρόσθετη λειτουργικότητα

Επισκεφτείτε το Storydoc →

4. 15λεπτο σχέδιο

15λεπτο σχέδιο

Το 15minuteplan.ai είναι μια γεννήτρια με τεχνητή νοημοσύνη που εξορθολογίζει τη διαδικασία δημιουργίας, επιτρέποντας στους επιχειρηματίες και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) να παράγουν αποτελεσματικά έγγραφα σε μόλις 15 λεπτά. Σχεδιασμένη για να κάνει τον επιχειρηματικό σχεδιασμό καθολικά προσβάσιμο, η πλατφόρμα απευθύνεται σε χρήστες όλων των επιπέδων επιχειρηματικής ή συγγραφικής εμπειρίας.

Με τους προηγμένους αλγόριθμους AI, το 15minuteplan δημιουργεί ολοκληρωμένα, ενημερωμένα σχέδια βασισμένα στις πιο πρόσφατες τάσεις της αγοράς και τις βέλτιστες πρακτικές. Η πλατφόρμα διαθέτει επίσης μια μοναδική λειτουργικότητα «Talk To Plan», που επιτρέπει στους χρήστες να υπαγορεύουν συγκεκριμένες αλλαγές ή προσθήκες, οι οποίες στη συνέχεια ενσωματώνονται απρόσκοπτα από το AI. Επιπλέον, το 15minuteplan υποστηρίζει διάφορες γλώσσες, καθιστώντας το προσβάσιμο σε χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Βασικά χαρακτηριστικά του 15λεπτου σχεδίου:

  • Δημιουργία AI με βάση τις πιο πρόσφατες τάσεις της αγοράς και τις βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικές
  • Λειτουργία Talk To Plan για εύκολη υπαγόρευση αλλαγών ή προσθηκών
  • Πολυγλωσσική υποστήριξη για 10+ γλώσσες, με περισσότερες να προστίθενται συνεχώς
  • Φιλικό προς τον χρήστη διεπαφή για εισαγωγή βασικών επιχειρηματικών πληροφοριών
  • Έγγραφο Word με δυνατότητα λήψης για εύκολη κοινή χρήση και τροποποίηση

Επισκεφτείτε το 15λεπτο πρόγραμμα →

5. Έννοια AI

Έννοια AI

Το Notion AI είναι ένα εργαλείο στο Notion που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη και απλοποιεί τη δημιουργία ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδίων, δίνοντας έμφαση σε μια οργανωμένη και δομημένη προσέγγιση για τη χάραξη επιχειρηματικής στρατηγικής. Η πλατφόρμα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών που έχουν σχεδιαστεί για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας επιχειρηματικού σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας περιεχομένου που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, της επανεγγραφής, της συντόμευσης, της επέκτασης και της προσαρμογής τόνου.

Το Notion AI ενσωματώνεται απρόσκοπτα με την πλατφόρμα Notion, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε λειτουργίες όπως η δημιουργία, οργάνωση και διαχείριση βάσης δεδομένων, καθώς και επιλογές συνεργασίας και κοινής χρήσης. Με το Notion AI, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν προσαρμοσμένο περιεχόμενο που ευθυγραμμίζεται με τους επιχειρηματικούς στόχους και τη φωνή τους, ενώ μειώνει σημαντικά τον φόρτο εργασίας τους για τη δημιουργία συναρπαστικών αφηγήσεων που εξασφαλίζουν την αγορά από επενδυτές και ενδιαφερόμενους.

Βασικά χαρακτηριστικά του Notion AI:

  • Δημιουργία περιεχομένου με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη, επανεγγραφή, συντόμευση, επέκταση και προσαρμογή τόνου
  • Ενοποίηση με το Notion για δημιουργία, οργάνωση και διαχείριση βάσεων δεδομένων
  • Συνεργασία και κοινή χρήση δυνατοτήτων για την πρόσκληση μελών της ομάδας και ενδιαφερομένων
  • Αποθήκευση cloud σε πραγματικό χρόνο για ασφαλή και προσβάσιμα δεδομένα
  • Βελτιωμένη διαδικασία επιχειρηματικού σχεδιασμού για τη δημιουργία συναρπαστικών αφηγήσεων

Επισκεφτείτε το Notion AI →

6. Όμορφο AI

Όμορφο AI

Το Beautiful AI είναι ένα λογισμικό παρουσιάσεων με τεχνητή νοημοσύνη που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εκπληκτικές επιχειρηματικές παρουσιάσεις και σχέδια σε χρόνο μηδέν, χωρίς να απαιτούνται δεξιότητες σχεδιασμού. Με αυτήν την πλατφόρμα, οι χρήστες πρέπει απλώς να προσθέσουν κείμενο και το Beautiful AI θα μετατρέψει το περιεχόμενο σε κομψές διαφάνειες παρουσίασης, εξαλείφοντας την ανάγκη για χειροκίνητη αλλαγή μεγέθους εικόνας ή τοποθέτηση περιεχομένου.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο πρότυπο επιχειρηματικού σχεδίου πραγματοποιώντας σύνδεση και οι χρήστες θα κληθούν να συμπληρώσουν μερικές βασικές λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρησή τους. Το Beautiful AI προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων 65+ έξυπνων προτύπων διαφανειών, προσαρμοσμένων θεμάτων παρουσίασης για συνέπεια της επωνυμίας και εκατοντάδων προσαρμόσιμων αρχικών προτύπων, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται ποτέ να ξεκινήσουν μια παρουσίαση ή ένα επιχειρηματικό σχέδιο από την αρχή.

Βασικά χαρακτηριστικά του Beautiful AI:

  • 65+ έξυπνα πρότυπα διαφανειών με προσχεδιασμένες γκαλερί διαφανειών
  • Συνέπεια επωνυμίας με προσαρμοσμένα θέματα παρουσίασης
  • Εκατοντάδες προσαρμόσιμα πρότυπα εκκίνησης
  • Designerbot για τη δημιουργία πρώτων σχεδίων με βάση τις απαιτήσεις των χρηστών
  • Εύκολη μετατροπή περιεχομένου σε κομψές διαφάνειες παρουσίασης

Επισκεφτείτε το Beautiful AI →

7. Wordkraft AI

Το Wordkraft AI είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή με τεχνητή νοημοσύνη που δημιουργεί βελτιστοποιημένο, αυθεντικό και υψηλής ποιότητας περιεχόμενο για διάφορες ανάγκες. Χρησιμοποιώντας το ισχυρό μοντέλο μεγάλης γλώσσας GPT-3.5, το Wordkraft AI ειδικεύεται στη δημιουργία περιεχομένου προσαρμοσμένου σε συγκεκριμένες απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματικών και καλά οργανωμένων επιχειρηματικών σχεδίων. Αυτό το εργαλείο βοηθά τους χρήστες να αναπτύξουν αποτελεσματικά στρατηγικά έγγραφα που ανταποκρίνονται στους μοναδικούς επιχειρηματικούς στόχους τους.

Η πλατφόρμα προσφέρει ένα πρότυπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία προσχέδιο παρέχοντας βασικές λεπτομέρειες για την επιχείρηση. Οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης του Wordkraft AI βοηθούν τους χρήστες να δημιουργούν περιεχόμενο που ευθυγραμμίζεται με τους επιχειρηματικούς στόχους και τη φωνή τους, ενώ υποστηρίζει επίσης λειτουργίες συνεργασίας και κοινής χρήσης. Με αποθήκευση cloud σε πραγματικό χρόνο και απρόσκοπτη ενσωμάτωση με την πλατφόρμα Wordkraft, το Wordkraft AI αποτελεί πολύτιμο πλεονέκτημα για επιχειρηματικό σχεδιασμό και παρουσιάσεις.

Βασικά χαρακτηριστικά του Wordkraft AI:

  • Δημιουργία περιεχομένου με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη, επανεγγραφή, συντόμευση, επέκταση και προσαρμογή τόνου
  • Ενοποίηση με το Wordkraft για δημιουργία, οργάνωση και διαχείριση βάσεων δεδομένων
  • Συνεργασία και κοινή χρήση δυνατοτήτων για την πρόσκληση μελών της ομάδας και ενδιαφερομένων
  • Αποθήκευση cloud σε πραγματικό χρόνο για ασφαλή και προσβάσιμα δεδομένα
  • Ένα πρότυπο για τη δημιουργία προσχέδων παρέχοντας βασικές επιχειρηματικές λεπτομέρειες

Επισκεφτείτε το Wordkraft AI →

8. Bit AI

Το Bit AI είναι μια πλατφόρμα με τεχνητή νοημοσύνη, σχεδιασμένη να βελτιώνει τη δημιουργία διαδραστικών και συνεργατικών στρατηγικών εγγράφων. Διαθέτει ισχυρά wiki και εργαλεία γραφής AI που βοηθούν στη δημιουργία καλά δομημένου και ελκυστικού περιεχομένου. Με το Bit AI, οι χρήστες μπορούν να παράγουν οπτικά ελκυστικά και ενημερωτικά έγγραφα που επικοινωνούν αποτελεσματικά το στρατηγικό τους όραμα.

Η πλατφόρμα υποστηρίζει τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στα μέλη της ομάδας να συνεργάζονται απρόσκοπτα σε έγγραφα και να ενσωματώνουν αποτελεσματικά τα σχόλια. Το Bit AI διασφαλίζει επίσης ότι τα έγγραφα αποκρίνονται πλήρως, προσαρμόζονται σε διαφορετικές συσκευές για βέλτιστη προσβασιμότητα και αναγνωσιμότητα. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν ιδιωτικά έγγραφα, ενισχύοντας το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων.

Βασικά χαρακτηριστικά του Bit AI:

  • Διαδραστικά και συνεργατικά επιχειρηματικά σχέδια για την προώθηση της ομαδικής εργασίας και της δημιουργικότητας
  • Χαρακτηριστικά AI writer για τη δημιουργία σαφούς και συνεκτικού περιεχομένου
  • Συνεργασία σε πραγματικό χρόνο για απρόσκοπτη ομαδική εργασία και ενσωμάτωση ανατροφοδότησης
  • Έγγραφα με πλήρη απόκριση που προσαρμόζονται σε διαφορετικές συσκευές
  • Κοινή χρήση ιδιωτικών εγγράφων για απόρρητο και ασφάλεια δεδομένων

Επισκεφτείτε το Bit AI →

9. απλοποιημένη

Το Simplified είναι μια πλατφόρμα all-in-one με τεχνητή νοημοσύνη που προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση των προσπαθειών μάρκετινγκ και τη δημιουργία ελκυστικού περιεχομένου, μαζί με μια μοναδική δυνατότητα για τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου. Το AI Business Plan Generator της πλατφόρμας έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους επιχειρηματίες και τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων στην ταχεία παραγωγή επαγγελματικών και λεπτομερών στρατηγικών εγγράφων.

Με τις προηγμένες δυνατότητες AI, το Simplified παρέχει ακριβείς προβλέψεις ανάπτυξης και επενδυτικές στρατηγικές, επιτρέποντας στους χρήστες να λαμβάνουν καλά ενημερωμένες αποφάσεις για τις επιχειρήσεις τους. Η πλατφόρμα προσφέρει επιλογές προσαρμογής για να διασφαλίσει ότι το τελικό αποτέλεσμα ευθυγραμμίζεται με το όραμα και τους στόχους του χρήστη. Επιπλέον, υποστηρίζει τη συνεργασία, επιτρέποντας στα μέλη της ομάδας να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στο έγγραφο. Τα ολοκληρωμένα εργαλεία μάρκετινγκ καθιερώνουν περαιτέρω το Simplified ως μια ευέλικτη λύση τόσο για στρατηγικό σχεδιασμό όσο και για ανάγκες μάρκετινγκ.

Βασικά χαρακτηριστικά του απλοποιημένου:

  • Αποτελεσματικός επιχειρηματικός σχεδιασμός με ένα επαγγελματικό και ολοκληρωμένο σχέδιο που δημιουργείται με λίγα μόνο κλικ
  • Ακριβείς προβλέψεις ανάπτυξης και επενδυτικές στρατηγικές που παρέχονται από τις δυνατότητες AI
  • Επιλογές προσαρμογής για την ευθυγράμμιση του επιχειρηματικού σχεδίου με το όραμα και τους στόχους του χρήστη
  • Λειτουργίες συνεργασίας για τη συνεργασία με τα μέλη της ομάδας σε ένα ολοκληρωμένο και ακριβές σχέδιο
  • Ολοκληρωμένα εργαλεία μάρκετινγκ για μια συνεκτική και αποτελεσματική στρατηγική μάρκετινγκ

Επισκεφτείτε το Απλοποιημένο →

Δημιουργία των καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων με AI

Η άνοδος των δημιουργών επιχειρηματικών σχεδίων που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρηματίες και οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων προσεγγίζουν το κρίσιμο έργο του σχεδιασμού για την επιτυχία των εγχειρημάτων τους. Αξιοποιώντας τις 10 κορυφαίες γεννήτριες τεχνητής νοημοσύνης που συζητούνται σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, οι χρήστες μπορούν να εξορθολογίσουν τη διαδικασία δημιουργίας, να εξασφαλίσουν σχέδια επαγγελματικής ποιότητας και να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες και προβλέψεις.

Από την φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα της Upmetrics και την καθοδήγηση βήμα προς βήμα έως τη λύση all-in-one της Simplified για επιχειρηματικό σχεδιασμό και μάρκετινγκ, αυτά τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI καλύπτουν τις διαφορετικές ανάγκες των επιχειρήσεων σε διάφορους κλάδους. Αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, οι επιχειρηματίες μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο, προσπάθεια και πόρους, ενώ δημιουργούν συναρπαστικά και πειστικά σχέδια που προσελκύουν επενδυτές και καθοδηγούν τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Ο Alex McFarland είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας AI που εξερευνά τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Έχει συνεργαστεί με πολλές startups και εκδόσεις AI παγκοσμίως.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις